বিত্ত মন্ত্ৰালয়
‘আইএফএছচি’-ত ‘আৰইআইটি’ আৰু ‘আইএনভিআইটি’ সম্পৰ্কীয় বিধি-ব্যৱস্থা প্ৰৱৰ্তনৰ পৰামৰ্শ আগবঢ়াইছে ‘আইএফএছচিএ’-য়ে
21 OCT 2020 6:38PM by PIB Guwahati
‘গুজৰাট ইণ্টাৰনেশ্যনেল ফাইনেন্স টেক-চিটী ইণ্টাৰনেশ্যনেল ফাইনেন্সিয়েল ছাৰ্ভিচেজ চেণ্টাৰ’(জিআইএফটি-আইএফএছচি)ত বিত্তীয় সামগ্ৰী আৰু সেৱা বিকশিত কৰাৰ উদ্দেশ্য আগত ৰাখি ই’ণ্টাৰনেশ্যনেল ফাইনেন্সিয়েল ছাৰ্ভিচেজ চেণ্টাৰ অথ’ৰিটী(আইএফএছচিএ)’য়ে ‘ৰিয়েল এষ্টেট ইনভেষ্টমেণ্ট ট্ৰাষ্ট’(আৰইআইটি) আৰু ‘ইনফ্ৰাষ্ট্ৰাকশ্যাৰ ইনভেষ্টমেণ্ট ট্ৰাষ্ট’(আইএনভিআইটি) সম্পৰ্কীয় বিধি-ব্যৱস্থা প্ৰৱৰ্তনৰ পৰামৰ্শ আগবঢ়াইছে।
‘আইএফএছচিএ’-য়ে গোলকীয় অংশগ্ৰহণকাৰী অৰ্থাত্ ‘আৰইআইটি’ আৰু ‘আইএনভিআইটি’-ক ‘জিআইএফটি-আইএফএছচি’-ৰ ‘ষ্টক এক্সচেঞ্জ’ সম্পৰ্কীয় তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত হ’ব পৰাকৈ ‘এফএটিই’-ৰ ‘অভিযোগ-অধিকাৰক্ষেত্ৰ’ৰ আওতালৈ অনাৰ পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰিছে। সেইদৰে ব্যক্তিগত খণ্ডত নিয়োজনৰ জৰিয়তে পুঁজি আহৰণৰ বাবে অতিৰিক্ত অনুমোদনো আগবঢ়োৱা হৈছে ‘আইএনভিআইটি’-ক।
‘আইএফএছচি’-ত পঞ্জীয়ণ কৰা ‘আৰইআইটি’ আৰু ‘আইএনভিআইটি’-ক গোলকীয় বিত্তীয় কেন্দ্ৰসমূহে প্ৰদান কৰা বিধি-ব্যৱস্থাৰ আধাৰত, ‘আইএফএছচি-ভাৰত’ আৰু অন্যান্য বিদেশী অধিকাৰ-ক্ষেত্ৰৰ ক্ৰমে ‘ৰিয়েল এষ্টেট সম্পদ’ আৰু ‘আন্তঃগাঁথনিমূলক প্ৰকল্প’ত বিনিয়োগ কৰাৰ অনুমোদন জনোৱা হৈছে।
অতিৰিক্ত ভাবে, ‘আইএফএছচি’-ৰ বাহিৰে অন্য অনুমোদিত অধিকাৰ-ক্ষেত্ৰ(সম্প্ৰতি মাৰ্কিন যুক্তৰাষ্ট্ৰ, জাপান, দক্ষিণ কোৰিয়া, ব্ৰিটিছ অভাৰচীজ টেৰিটৰিজ-ৰ বাহিৰে ইউনাইটেড কিংডম, ফ্ৰান্স, জাৰ্মানী, কানাডা আৰু ভাৰত) অথবা ভাৰতত ইতিমধ্যে তালিকাভুক্ত ‘আৰইআইটি’ আৰু ‘আইএনভিআইটি’-ক ঘৰুৱা অধিকাৰ-ক্ষেত্ৰত প্ৰযোজ্য আইনৰ আধাৰত ‘আইএফএছচি’ অনুমোদিত ‘ষ্টক এক্সচেঞ্জ’ত তালিকাভুক্ত কৰাৰ লগতে বাণিজ্য কৰাৰ অনুমতিও প্ৰদান কৰা হৈছে।
‘আইএফএছচি’-ৰ ‘ষ্টক এক্সচেঞ্জ’ৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ আধাৰত ‘আৰইআইটি’ আৰু ‘আইএনভিআইটি’-ক তালিকাভুক্ত কৰাৰ দিহা কৰা হ’ব।
‘আইএফএছচি’-ত অন্তৰ্ভুক্ত নিকায়সমূহে আন্তঃৰাষ্টীয় অধিকাৰ-ক্ষেত্ৰৰ ‘ৰিয়েল এষ্টেট’ আৰু ‘আন্তঃগাঁথনি খণ্ড’ত অংশগ্ৰহণ কৰিব পৰাৰ লগতে ইয়াৰ পৰা লাভান্বিতও হ’ব পাৰিব।
‘আৰইআইটি’ আৰু ‘আইএনভিআইটি’ সম্পৰ্কীয় বিধি-ব্যৱস্থাৰ বিস্তৃত তথ্য ‘আইএফএছচিএ’-ৰ ৱে’বছাইট URL:https://ifsca.gov.in/Circularত উপলব্ধ কৰা হৈছে।

Ministry of Finance
IFSCA prescribes regulatory framework for REITs and InvITs in IFSC
21 OCT 2020 6:38PM by PIB Delhi
The International Financial Services Centres Authority (IFSCA), with an objective to develop the financial products and services in the Gujarat International Finance Tec-City International Financial Services Centre (GIFT IFSC) has prescribed the regulatory framework for Real Estate Investment Trusts (REITs) and Infrastructure Investment Trusts (InvITs) in IFSC.
IFSCA has permitted global participants i.e. REITs and InvITs incorporated in FATF compliant jurisdictions to list on the stock exchanges in GIFT IFSC.Additionally, InvITs have been permitted to raise funds through private placements also.
The REITs and InvITs registered in IFSC have been permitted to invest in real estate assets and infrastructure projects respectively in IFSC, India and other foreign jurisdictions, which is in line with the framework provided in the global financial centres.
Additionally, the REITs and InvITs that are already listed in any of the permissible jurisdictions other than IFSC (currently USA, Japan, South Korea, United Kingdom excluding British Overseas Territories, France, Germany, Canada and India) or India have been permitted to list and trade on the recognised stock exchanges in IFSC, subject to compliance with their respectivelaws of home jurisdiction.
The listing of REITs and InvITs in IFSC shall be in accordance with the requirements of the stock exchanges in IFSC.
The entities in IFSC can participate and benefit from the growth of real estate and infrastructure sector in international jurisdictions.
Further details on the framework for REITs and InvITsare available on the IFSCA website at the URL:https://ifsca.gov.in/Circular