লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন লেবর মিনিস্ত্রীনা মেদিয়াগী সেক্সন অমদা “সরকারগী ইম্প্লোয়িশিংনা দি.এ. হেন্না ফংনবা লেপ্পা” হায়বা কেপ্সন অসিগী রিপোর্ত অসি য়াখিদ্রে
16 OCT 2020 5:02PM by PIB Imphal
লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্তগী য়ুনিয়ন মিনিস্ত্রীনা মেদিয়াগী সেক্সন অমদা “সরকারগী ইম্প্লোয়ীশিংনা দি.এ. হেন্না ফংনবা লেপ্পা” হায়বা কেপ্সন অসিদা ১৬-১০-২০২০দা পীখিবা রিপোর্ত অসি য়াখিদ্রে। হিরম অসিদা লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্তগী য়ুনিয়ন মিনিস্ত্রীনা রিপোর্ত অসি য়ানিংতবা উৎতুনা হায়খি মদুদি ইন্দস্ত্রীএল ৱার্করশিং অমসুং সরকারগী ইম্প্লোয়িশিংগী তোলোপ হেনগৎপগী হায়খিবা লৈতে। মখাদা পীরিবা অসি মিনিস্ত্রীনা শেংদোকপা ৱাফম্নি:
“অচুম্বমক্তি লেবর ব্যুরিও, হায়রিবা অসি লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্তগী মিনিস্ত্রীদা এতেস তৌবা অসিনা ইন্দস্ত্রীএল ৱার্করস (সি.পি.আই.-আই.দবল্যু.)গী কঞ্জুম্মর প্রাইস ইন্দেক্সগী সেরিজ অমা ২০২০গী ওক্তোবরগী ২১দা বেজ তৌবা ২০১৬গা লোয়ননা ফোংগদৌরি। মসিগী ইন্দেক্স অসি সরকারগী ইম্প্লোয়িশিং অমসুং ওর্গানাইজ সেক্তরদা থবক তৌরিবশিং অসিদা পীফম থোকপা দিয়ারনেশ এলাওৱেন্স অসি শেমদোকপনি। অদুম ওইনমক লেবর মিনিস্ত্রীনা কৈদৌনুংদা হায়খিবা লৈতে মদুদি মসিগী অনৌবা ইন্দেক্স অসিনা ইন্দস্ত্রীএল ৱার্কর অমসুং সরকারগী ইম্প্লোয়িশিংগী তোলোপ হেনগৎপগী ৱাফংম লৈতে। হায়রিবা অসি অনৌবা সেরিজ অসিগী মতুং ইনগনি অদুগা হৌজিক হায়বা অসি য়াম্না ঙনগনি”।

Ministry of Labour & Employment
Union Labour Ministry denies reports in a section of media appearing under the caption “Government Employees set to get more DA”
16 OCT 2020 5:02PM by PIB Delhi
Union Ministry of Labour & Employment has denied reports appearing in a section of Media under the caption “Govt. employees set to get more DA” published on 16-10-2020 In this regard it may be stated that Union Ministry of Labour & Employment has denied the report saying that it has never said that the new index would lead to a hike in salaries of industrial workers and Govt. employees. Following is the clarification of the Ministry :
“While it is a fact that Labour Bureau, an attached office of Ministry of Labour and Employment is going to release new series of Consumer Price Index for Industrial workers (CPI-IW) with 2016 as base year on 21st October, 2020. This index is used for revision of dearness allowance payable to Govt. employees and workers in the organized sector. However, the Labour ministry has never said that the new index would lead to a hike in salaries of industrial workers and Govt. employees. It will depend on the behaviour of new series which is too early to predict at this stage.”