NITI Aayog
NITI Aayog &AWS Launch Frontier Technologies Cloud Innovation Center in India
First Amazon Web Services Cloud Innovation Center in India;Will Spur Innovation in Agriculture, Healthcare, Education,Infrastructure & Governance
19 OCT 2020 5:47PM by PIB Delhi
To address societal challenges through digital innovation, NITI Aayog today announced the establishment of a Frontier Technologies Cloud Innovation Center (CIC) with Amazon Web Services (AWS)—the first of its kind in India.
This CIC is part ofthe AWS CIC Global Program, which provides an opportunity for government agencies, non-profits, and educational institutions, to come together on pressing challenges, apply design thinking, test new ideas, and access the technology expertise of AWS.
“We are seeing public sector organizations around the world use cloud technology to innovate in a fast and agile manner, address problems at scale, and transform public services for citizens,” said Max Peterson, Vice President, International Sales, Worldwide Public Sector, Amazon Web Services, Inc. “Our Cloud Innovation Centers program is designed to be a catalyst for innovation in public sector, by bringing together technology experts to address challenges. We are excited to collaborate with NITI Aayog and support its public sector mission in India.”
‘We are delighted to collaborate with AWS in this endeavour. The NITI Aayog Frontier Technologies CIC will be a great enabler to budding innovators and start-ups, and help in piloting state-of-the-art, cloud-centric digital innovations by leveraging emerging technologies such as AI, IOT, robotics, blockchain, etc. It is also aligned to the Prime Minister’s vision of an Aatmanirbhar Bharat, as well that of NITI Aayog and Atal Innovation Mission,’ said AIM (Atal Innovation Mission) Mission Director R. Ramanan.
“The NITI Aayog Frontier Technologies Cloud Innovation Center will enable government stakeholders, start-ups, and local organizations in India to innovate and create new approaches to solving problems,” said Anna Roy, Senior Adviser, NITI Aayog “Through the AWS CIC program, we now have the opportunity to experiment with the latest technology, and access world-class expertise that will help us advance citizen services, and better understand how frontier technologies can address the unique needs of our country,”she added.
The NITI Aayog Frontier Technologies CIC addresses a core mission: to identify and deploy leading-edge technologies to drive continuous innovation in delivering citizen services. The center will identify and prioritize projects as well ascollaborate with local leaders, including subject matter experts at the state and district levels, to solve critical challenges. Local enterprises, start-ups, researchers, and universities in India can experiment and build prototypes on AWS Cloud.
“With AWS Cloud, public sector organizations get the power of the broadest and deepest cloud services to accelerate their missions andmake the world a better place,” said Rahul Sharma, Regional Head, AISPL Public Sector, AWS India and South Asia. “We are deeply committed to help public sector organizations in India achieve transformational economic and societal impact and look forward to sharing our global experiences to accelerate digital innovation in the country.”
The NITI Aayog Frontier Technologies CICjoins a global network ofAWS public sector cloud innovation centers across Australia, Bahrain, Canada, France, Germany, South Korea, and United States. For more information about the Amazon Web Services Cloud Innovation Centers Program, visit https://aws.amazon.com/government-education/cloud-innovation-centers/.Amazon Internet Services Private Limited (AISPL) undertakes the resale and marketing of AWS Cloud services in India.

নীতি আয়োগ
নীতি অয়োগ অমসুং এ.দবল্যু.সি.না ভারত্তা ফ্রন্তিয়র তেক্নোলোজিস্ত ক্লাউদ ইন্নোভেসন সেন্তর লোঞ্চ তৌখ্রে
ভারত্তা অহানবা এমাজোন ৱেব সর্ভিস ক্লাউদ ইন্নোভেসন সেন্তর; লৌউ-শিংউ, হেল্থকেয়র, এজুকেসন, ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং গভর্নেন্সতা স্পর ইন্নোভেসন লৈরদ্র
19 OCT 2020 5:47PM by PIB Imphal
দিজিতেল ইন্নোভেসনগী খুৎথাংদা সোসাইতেল চেলেঞ্জশিং অসি থেংন্নবগীদমক এমাজোন ৱেব সর্ভিসকা(এ.দবল্যু.এস.) লোইননা ফ্রন্তিয়র তেক্নোলোজিস্ত ক্লাউদ ইন্নোভেসন সেন্তর(সি.আই.সি.) মখল অদুগী ইহান হানবা ওইনা ভারত্তা শেমগৎনবা ঙসি নীতি অয়োগনা লাওথোকখ্রে৷
মসিগী সি.আই.সি. অসি সরকারগী এজেন্সীশিং, নন-প্রোফিৎ অমসুং ইজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুতশিংনা চেলেঞ্জ অসি থেংন্নবা পুন্না চংশিন্নবা, দিজাইন থিঙ্কিং পাংথোক্নবা, অনৌবা ৱাখল্লোনশিং চাংয়েং তৌনবা অমসুং এ.দবল্যু.এস.কী তেক্নেলোজী এক্সপরতাইস অদু শিজিন্ননবগীদমক খুদোংচাবা পীরিবা এ.দবল্যু.এস. গ্লোবেল প্রোগ্রামগী শরুক অমনি৷
“লৈবাক মীয়ামগীদমক পব্লিক সর্ভিসশিং ওন্থোক্নবা, প্লোবেলশিং থেংন্নবা অমসুং য়াম্না লাইনা অমসুং অথুবা মওং অমদা পুথোকপা য়ানবা মালেম অসিদা লৈরিবা পব্লিক সেক্তর ওর্গনাইজেসনশিংনা ক্লাউদ তেক্নোলোজী শিজিন্ননবা ঐখোয়না উরে,” হায়না এমাজোন ৱেব সর্ভিসেস ইন্স., ৱল্দৱাইদ পব্লিক সেক্তর, ইন্তরনেস্নেল সেলগী উপ-রাস্ত্রপতি মেক্স পিতরসননা ফোংদোকখ্রে৷ “ চেলেঞ্জশিং অসি থেংন্নবা তেক্নোলোজী এক্সপর্তশিং পুন্না পুরক্তুনা পব্লিক সেক্তরদা ইন্নোভেসন পুথোক্নবা কেতলিস্ত অমা ওইনা মথৌ তৌনবা ঐখোয়গী ক্লাউদ ইন্নোভেসন সেন্তর প্রোগ্রাম অসি শেম্মী৷ নীতি অয়োগকা পুন্না থবক তৌমিন্নবা অসি ঐখোয় য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই অমসুং ভারত্তা পাংথোক্লিবা পব্লিক সেক্তর মিসন অদু ঐখোয়না সপোর্ত তৌই৷”
‘অসিগুম্না হোৎনরিবা অসিদা এ.দবল্যু.এস.কা পুন্না থবক তৌমিন্নবা অসি ঐখোয় য়াম্না নুংঙাই৷ নীতি অয়োগ ফ্রন্তিয়র তেক্নোলোজিস্ত সি.আই.সি. অসি নৌনা থোকলক্লিবা ইন্নোভেতরশিংদা চাউনা মতেং পাংলগনি অমসুং স্তেত-ওফ-দি-আর্ত চাংয়েং তৌবদা, থোক্লক্লিবা তেক্নোলোজীশিং খুদম ওইনা এ.আই., আই.ও.তি.,রোবোতিক্স, ব্লোকচেন শিজিন্নদুনা ক্লাউদ-সেন্ত্রিক দিজিতেল ইন্নোভেসনশিং পুথোকপদা মতেং পাংলগনি৷ মসি প্রধান মন্ত্রীগী ভিজন অত্মনির্ভর ভারত অমসুং নীতি অয়োগ অমসুং অতল ইন্নোভেসন মিসন অদুগসু চৎমিন্নৈ,’ হায়না এইম(অতল ইন্নোভেসন মিসন)মিসনগী দাইরেক্তর আর. রমনননা ফোংদোকখ্রে৷
“নীতি অয়োগ ফ্রন্তিয়র তেক্নোলোজিস্ত ক্লাইদ ইন্নোভেসন সেন্তর অসিনা সরকারগী স্তেকহোল্দরশিং, স্পার্ত-অপশিং অমসুং ভারত্তা লৈরিবা লোকেল ওর্গনাইজেসনশিং অসিনা ইন্নোভেৎ তৌবা অমসুং প্রোব্লেমশিং থেংন্নবা অনৌবা থবক থৌরমশিং পাংথোকপা ঙমহল্লগনি,” নীতি অয়োগকী সেনিয়র এদভাইজর অন্না রোইনা ফোংদোকখ্রে৷ “এ.দবল্যু.এস. সি.আই.সি. প্রোগ্রাম অসিগী মতেংদগী, হৌজিক্তি ঐখোয়না খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজী এক্সপিরিমেন্ত তৌনবা অমসুং য়াম্না এদভান্স ওইরবা সিতিজন সর্ভিসশিং তৌদুনা ঐখোয়বু মতেং পাংগদবা ৱল্দ ক্লাস এক্সপর্তশিং কৌবগী অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক অসিগী তঙাই ফদনা দরকার লৈরিবাশিং অদু ফ্রন্তিয়র তেক্নলোজিসনা করম্না থেংনগদগে হায়বদুগী মতাংদা হেন্না গ্যান তাহন্নবা খুদোংচাবা অদু পীরগনি,” হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
নীতি অয়োগ ফ্রন্তিয়র তেক্নোলোজিস্ত সি.আই.সি. অসিনা মরু ওইবা মিসন অমা পাংথোকই: সিতিজন সর্ভিসশিং ফংহনবদা লেপ্পা লৈতনা ইন্নোভেসন পুথোক্নবা মাংজিল থারিবা এদজ তেক্নোলোজী খন্দোকপদা অমসুং পীবদা নীতি অয়োগনা অচৌবা থৌদাং লৌরি৷ সেন্তর অসিনা প্রোজেক্তশিং খন্দোক্লগনি অমসুং অরুবা চেলেঞ্জশিং থেংন্নবা রাজ্য অমসুং জিলাগী লেভেলদা লৈরিবা সবজেক্ত মেতর এক্সপর্তশিং য়াওনা লোকেল লিদরশিংগা পুন্না চৎমিন্নরগনি৷ এ.দবল্যু.এস. ক্লাউদ অসিদা ভারত্তা লৈরিবা লোকেল এন্তরপ্রাইসশিং, স্তার্ত-অপশিং, রিসর্চ তৌরিবা মীওইশিং অমসুং য়ুনিভর্সিতীশিংনা এক্সপরিমেন্ত তৌবা অমসুং প্রোতোতাইপশিং শেম্বা য়ারগনি৷
“এ.দবল্যু.এস. ক্লাউদ অসিগা লোইননা পব্লিক সেক্তর ওর্গনাইজেসনশিংনা মখোয়গী মিসন অদু হেন্না খোংজেল য়াম্না চৎনবা অকনবা অমসুং অফবা ক্লাউদ সর্ভিসকী পৱার অদু ফংলে অমসুং মালেম অসিবু হেন্না ফবা মফম অমা ওইহল্লে,” হায়না এ.দবল্যু.এস. ইন্দিয়া অমসুং সাউথ এসিয়া, এ.আই.এস.পি.এল. পব্লিক সেক্তরগী রিজনেল হেদ রাহুল শর্মনা ফোংদোকখ্রে৷ “ভারত্তা লৈরিবা পব্লিক সেক্তর ওর্গনাইজেসনশিংনা ত্রান্সফোর্মেস্নেল ইকোনোমিক অমসুং সোসাইতেল ইমপেক্ত ফংবদা ঐখোয়না মতেং পাংনবা কন্না হোৎনরি অমসুং লৈবাক অসিদা দিজিতেল ইন্নোভেসন অসি খোংজেল য়াংনা চৎনবা ঐখোয়গী গ্লোবেল এক্সপরিয়েন্স অদু শরুক য়ামিন্ননবা হোৎনরি৷”
নীতি অয়োগ ফ্রন্তিয়র তেক্নোলোজিস্ত সি.আই.সি.না ওস্ত্রেলিয়া, বহরেন, কনাদা, ফ্রাঞ্চ, জর্মনী, সাউথ কোরিয়া অমসুং য়ুনাইতেদ স্তেততা লৈরিবা এ.দবল্যু.এস. পব্লিক সেক্তর ক্লাউদ ইন্নোভেসন সেন্তরশিংগা খুৎশম্নখ্রে৷ এমাজোন ৱেব সর্ভিস ক্লাউদ ইন্নোভেসন সেন্তর প্রোগ্রামগী মরমদা অহেনবা ই-পাউগীদমক, মফম অসিদা চংবিয়ু https://aws.amazon.com/government-education/cloud-innovation-centers/৷ এমাজোন ইন্তরনেত সর্ভিস প্রাইভেৎ লিমিতেদ(এ.আই.এস.পি.এল.)না ভারত্তা এ.দবল্যু.এস. ক্লাউদ সর্ভিস য়োনবগী থবক পাংথোকই৷