শেল-থুম মন্ত্রালয়
পেন্সন ফন্দ রিগুলেতরী এন্দ দেভেলপমেন্ত ওথোরিতীগী মখাদা এন.পি.এস. অমসুং এ.পি.ৱাই.গী খুত্থাঙদা লৈবা এ.য়ু.এম. ত্রিলিয়ন ৫ হেল্লে
ওক্তোবর ১০, ২০২০ ফাওবদা সব্সক্রাইবর লাখ ১০.৫০গা লোয়ননা কোর্পোরেত ৮,১৮৬ এনরোল তৌরে
এ.পি.ৱাই.গী মখাদা সব্সক্রাইবর করোর ২.৫ এনরোল তৌরে
16 OCT 2020 10:11AM by PIB Imphal
পেন্সন ফন্দ রিগুলেতরী এন্দ দেভেলপমেন্ত ওথোরিতী (পি.এফ.আর.দি.এ.)না এসেতস অন্দর মেনেজমেন্ত (এ.য়ু.এম.) লুপা করোর লাখ ৫ হেল্লে হায়না ঙসি লাউথোকখ্রে‍। নেসনেল পেন্সন সিস্তেম (এন.পি.এস.) অমসুং অতল পেন্সন য়োজনা (এ.পি.ৱাই.)গী মখাদা চহি ১২ চুপ্না সব্সক্রাইবরশিংনা খায়গৎলকপা শেনফম্না ফীভম অসি য়ৌরকপনি‍।
চহি কয়াসিদা এন.পি.এস. সব্সক্রাইবর মশিং হেনগৎলক্লিবসিসু লৈঙাক্কী সেক্তরদগী শিন্মী লাখ ৭০.৪০ অমদি নন-গভর্নমেন্ত সেক্তরদগী শিন্মী লাখ ২৪.২৪ লৈদুনা শিংথানিংঙাই ওইনা হেনগৎলক্লি‍।
সব্সক্রাইবর রেজিস্ত্রেসন, একজিৎকী থৌওং অমসুং অতৈ সর্ভিস রিক্বেস্তশিং প্রোসেস তৌবগী থৌওং অপনবা লৈতবা অমদি সব্সক্রাইবরশিংগা চুনবা ওইহন্নবা থৌরাংগী মখাদা রিগুলেতর, পি.এফ.আর.দি.এ.না ও.তি.পি./ইসাইনদা য়ুম্ফম ওইবা ওনবোর্দিং, ওফলাইনগী আধারদা য়ুম্ফম ওইবা ওনবোর্দিং, কে.ৱাই.সি. ভেরিফিকেসন তৌরবা মতুংদা থর্দ পার্তী ওনবোর্দিং, ই-নোমিনেসন, সব্সক্রাইবরশিংগী ই-একজিতনচিংবা সব্সক্রাইবর ওথেন্তিফিকেসনগী অনৌবা থৌওংশিং চাং নাইনা পুথোরক্লি‍।
শ্রী সুপ্রাতিম বন্দোপধ্যায়, চেয়রমেন, পেন্সন ফন্দ রিগুলেতরী এন্দ দেভেলপমেন্ত ওথোরিতী (পি.এফ.আর.দি.এ.)না এ.য়ু.এম. লুপা করোর লাখ ৫ য়ৌবা ঙম্বসি সব্সক্রাইবরশিংনা পি.এফ.আর.দি.এ. অমসুং এন.পি.এস.তা থাজবা থম্লিবা অসি নীংথিনা উৎপা অচৌবা মায় পাকপা অমনি‍ হায়না ফোঙদোকখি‍। ঐখোয়না মতিং চাবা সিস্তেম অমসুং প্রোফেসনেল ফন্দ মেনেজরশিংগা লোয়ননা পাক চাউরবা অমদি তোপ তোপ্পা অর্কিতেকচর লৈহন্দুনা কৈথেলদা য়ুম্ফম ওইবা রিতর্ন পীদুনা ঐখোয়গী সব্সক্রাইবরশিংবু মখোয়গী রিতাইয়রমেন্ত কোর্পস তুংশিনবা ঙমহল্লি‍। লাইচৎ মনুংসিদা, রিতাইয়রমেন্ত প্লান্নিং অসি ইচম চম্না শেন তুংশিনবা নৎত্রগা তেক্সকী কান্নবখক্কী নত্তে হায়বা ৱাফম কোর্পোরেত অমসুং লনাই মীওইশিংগী মক্তা খঙবা হেনগৎলকপনা অসিগুম্লবা শিংনবনা থল্লবা মতমসিদা এন.পি.এস. এনরোলমেন্ত চাদা ১৪গী চাংদা হেনগৎলকপা থেংনরি‍।
পি.এপ.আর.দি.এ.গী মরমদা
পেন্সন ফন্দ রিগুলেতরী এন্দ দেভেলপমেন্ত ওথোরিতী (পি.এফ.আর.দি.এ.) অসি নেসনেল পেন্সন সিস্তেম (এন.পি.এস.) অমদি এক্ত অসিনা কোনশিনগদবা পেন্সন স্কিমশিং রিগুলেত, প্রমোত তৌনবা অমদি মওং মরিল নাইনা চাউখৎলক্নবা স্তেতুতরী ওথোরিতী ওইনা পার্লিয়ামেন্তনা এক্ত অমা পাস তৌরগা লিংখৎখিবনি‍। এন.পি.এস. হৌরকপদা জনুৱারী ১, ২০০৪গী মতুংদা থবক লৌখিবা কেন্দ্র লৈঙাক্কী শিন্মীশিংগীদমক্তা হৌদোকখিবনি, অমদি মতুং তারকপদা স্তেত লৈঙাক অয়াম্বনা মখোয়গী শিন্মীশিংগীদমক্তা লৌশিনখিবনি‍। এন.পি.এস. ভারতকী মী খুদিংমক্তা (রেসিদেন্ত/নন-রেসিদেন্ত/ওভরসীজ) ভোলুন্তরী বেসিসতা অমদি কোরপোরেতশিংদা মখোয়গী শিন্মীশিংগীদমক্তা ফংহল্লি‍।
ওক্তোবর ১০, ২০২০ ফাওবদা এন.পি.এস. অমসুং অতল পেন্সন য়োজনাগী মখাদা লৈবা সব্সক্রাইবর মশীং করোর ৩.৭৬ অমসুং এসেতস অন্দর মেনেজমেন্ত (এ.য়ু.এম.) লুপা করোর ৫,০৫,৪২৪ য়ৌখ্রে‍।

Ministry of Finance
AUM through NPS and APY subscribers under Pension Fund Regulatory and Development Authority crosses Rs 5 trillion
8,186 corporate enrolments with 10.50 lakhs subscribers till 10th Oct 2020
2.5 crores subscribers enrolled under APY
16 OCT 2020 10:11AM by PIB Delhi
The Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA) today announced crossing Rs 5 lakh crore Assets Under Management (AUM) mark. The subscriber’s contributions under the National Pension System (NPS) and Atal Pension Yojana (APY) have jointly contributed to this landmark figure, over a period of 12 years.
The growth in NPS subscribers has also been remarkable over the years with 70.40 lakhs employees joining the scheme from the government sector and 24.24 lakhs from the non-government sector.
The Regulator, PFRDA, in its endeavor to make the subscriber registration, the exit process and processing other service requests seamless and subscriber friendly, has been regularly introducing new methods of subscriber authentication such as OTP/ eSign based onboarding, Offline Aadhaar-based onboarding, third party onboarding after KYC verification, e-nomination, e-exit for NPS Subscribers etc.
Shri Supratim Bandyopadhyay, Chairman, Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA), said that achieving Rs 5 lakh crore AUM is a major achievement which reflects the subscribers have faith in PFRDA and NPS. We have enabled a robust and unique architecture with efficient systems and professional fund managers delivering market based returns enabling our subscriber to accumulate their retirement corpus. During this pandemic, a growing realisation of both corporates and individuals has emerged that retirement planning is not a mere saving or tax benefit choice, witnessed by NPS enrolment growing almost 14% during this challenging period.
About PFRDA
Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA) is the statutory authority established by an enactment of the Parliament, to regulate, promote and ensure orderly growth of the National Pension System (NPS) and pension schemes to which this Act applies. NPS was initially notified for central government employees recruits wef 1st Jan 2004 and subsequently adopted by almost all State Governments for its employees. NPS was extended to all Indian citizens (resident/non-resident/overseas) on a voluntary basis and to corporates for its employees.
As on 10th Oct 2020, the total number of subscribers under NPS and Atal Pension Yojana has crossed 3.76 crores and the Asset under Management (AUM) has grown to Rs 5,05,424 crores.