ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସଚିବାଳୟ
ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଏବଂ ତୁର୍କମେନିସ୍ତାନ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଟେଲିଫୋନ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ
15 OCT 2020 1:39PM by PIB Bhubaneswar
ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ରାମ ନାଥ କୋବିନ୍ଦ ଆଜି (ଅକ୍ଟୋବର 15, 2020) ତୁର୍କମେନିସ୍ତାନ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାନ୍ୟବର ଶ୍ରୀ ଗୁର୍ବାଙ୍ଗୁଲି ବେର୍ଦିମହମ୍ମଦୋଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ କରିଛନ୍ତି।
ଐତିହାସିକ ଏବଂ ସଭ୍ୟତାଗତ ସମ୍ପର୍କ ଆଧାରରେ ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ସୌହାର୍ଦ୍ଦ୍ୟପୂର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ ଆନ୍ତରିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ନେଇ ଉଭୟ ନେତା ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। ବିଭିନ୍ନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗର ସ୍ଥାୟୀ ଗତିକୁ ସେମାନେ ସନ୍ତୋଷର ସହିତ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ।
ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ଆର୍ଥିକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବର୍ତ୍ତମାନ ଥିବା ବିପୁଳ ସମ୍ଭାବନା ଉପରେ ଦୁଇ ନେତା ସହମତ ହୋଇଥିଲେ ଏବଂ ଭାରତୀୟ ଓ ତୁର୍କମେନ କମ୍ପାନୀଗୁଡିକ ମଧ୍ୟରେ ମିଳିତ ସହଯୋଗର ସଫଳତା ବିଶେଷ କରି ଫାର୍ମାସ୍ୟୁଟିକାଲ୍ କ୍ଷେତ୍ର ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ।
ତୁର୍କମେନିସ୍ତାନର ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କୁ ଏହି ଟେଲିଫୋନ କଲ ଏବଂ ଭାରତ ସହ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଲାଗି ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଥିଲେ।

President's Secretariat
Telephone conversation between President of India and President of Turkmenistan
15 OCT 2020 1:39PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind, received a telephone call today (October 15, 2020) from His Excellency Mr Gurbanguly Berdimuhamedov, the President of Turkmenistan.
The leaders acknowledged the warm and cordial relations between the two countries underpinned by historical and civilizational links. They noted with satisfaction the sustained momentum of cooperation in diverse areas.
The leaders agreed on the immense potential that exists in trade and economic spheres and noted the success of joint collaboration between Indian and Turkmen companies, particularly in the pharmaceutical sector.
The President thanked the President of Turkmenistan for his telephone call and for his personal commitment to strengthening bilateral relations with India.