রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
শ্রী গদকরিনা কেরলাদা এন.ঐচ. প্রোজেক্ত ৮গী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং শঙ্গখ্রে
রাজ্য অসিগী শেল-থুম চাওখৎপা পুরকপদা লুপা কোতি ১২,৬৯২গী মমল ওইরিবা কি.মি. ২০০ হেন্না শাংলিবা হাইৱেশিং অসিনা অচৌবা কান্নবা পীরগনি
২০২৪ ফাওবগী মনুংদা লুপা কোতি ১৯,৮০০ চংলিবা এন.ঐচ.কী থবক অসি লোইশিন্নবা পান্দম থম্লি: শ্রী গদকরি
13 OCT 2020 3:28PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত, হাইৱে অমসুং এম.এস.এম.ই.গী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকরিনা ঙসি কেরলাদা নেস্নেল হাইৱে প্রোজেক্ত ৮গী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং শঙ্গখ্রে৷ থৌরম অদুদা রাজ্যপাল শ্রী অরিফ মোহামদ খান, মুখ্য মন্ত্রী শ্রী পিনারাই ভিজয়ন অমসুং কেন্ত্রগী মোস জেনেরেল(রিতাইয়দ) দা. ভি.কে. সিংহ অমসুং শ্রী ভি. মুরালীধারন, রাজ্য অদুগী মন্ত্রীশিং, পার্লিয়ামেন্তগী মেম্বরশিং, এম.এল.এ.শিং অমসুং কেন্দ্র অমসুং রাজ্য অদুগী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংনা শরুক য়াখ্রে৷
https://twitter.com/nitin_gadkari/status/1315896472819257344?s=19
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা অনৌবা ভারত অমা ওইন্নবগীদমক প্রধান মন্ত্রীগী ভিজন অদুগী মতুং ইনবা ওইনা ইনিসিয়েতিবশিং খুদম ওইনা ভারতকী ঙসি ফাওবদা খ্বাইদগী চাওবা ইফ্রাস্ত্রকচর দিভেলপমেন্ত প্রোগ্রাম ভারতমলা পারিয়োজনা অসি শিজিন্নদুনা ৱল্দ ক্লাস ত্রান্সপোর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা অসিনা খ্বাইদগী হান্না তৌগদবা থবক ওইনা থমখ্রে হায়না শ্রী গদকরিনা ফোংদোকখ্রে৷ ফ্রইত অমসুং পেসেঞ্জরগী চত্থোক চশিন অদু নিংথীজনা তৌবা য়ানবা মরু ওইবা ওরিজিন-দেস্তিনেসন জুরাশিং অদুগী মরক্তা ফ্রইত ত্রাফিক্কী চত্থোক চশিন অদু সাইন্তিফিক ওইনা নৈনরবা মতুংদা ভারতমলা পারিয়োজনাগী ৱাখল্লোন অদু শাগৎখিবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ লৈবাক অসিদা ভারতমলা পারিয়োজনাগী শরুক অমা ওইনা কি.মি. ৩৫,০০০ শাংবা নেস্নেল হাইৱেশিং অদু শাগৎলি হায়না মন্ত্রী অদুনা ফোংদোকখ্রে৷ মসিগী মনুংদা কেরলা রাজ্যদা ভারতমলা পারিয়োজনাগী শরুক অমা ওইনা কি.মি. ১,২৩৪ শাংবা নেস্নেল হাইৱেশিং শাগৎলি৷ অসিগীসু মথক্তা ভারতমলা/সাগরমলাগী মখাদা কি.মি. ১১৯ শাংবা হিথাংফম শম্নহনগদবা লম্বীশিং এপগ্রেদ তৌনবা প্লনিং তৌরি৷ ভারতমলা পারিয়োজনাগী শরুক অমা ওইনা ফ্লেগসিপ কোরিদোর ময়াম অমা খুদম ওইনা দিল্লী মুম্বাই এক্সপ্রেসৱে, দিল্লী অমিৃতসর কত্রা এক্সপ্রেসৱে, চেন্নাই- বেঙ্গলুরু এক্সপ্রেসৱেশিং অসিসু শেমগৎ শাগৎলি৷
কি.মি. ১,৭৬০ শাংলিবা মুম্বাই- কন্যকুমরি ইকোনোমিক কোরিদোর অসি ভারতমলা পারিয়োজনাগী শরুক অমা ওইনা শেমগৎলিবা কোরিদোর অমনি হায়না শ্রী গদকরিনা মখাতানা ফোংদোকখি৷ লৈবাক অসিগী মপুং ওইবা নোংচুপ থংবা সমুদ্র মপালগী শরুক অয়াম্বা মু্ম্বাইদগী কন্যকুমরি ফাওবা হেন্না শমজিল্লক্লিবা কোরিদোর অসিনা মফম অদুগী শেল-থুম কা হেন্না চাওখৎপা পুরকপা ঙম্লগনি৷ মুম্বাই- কন্যকুমরি ইকোনোমিক কোরিদোর অসিগী শরুক অমা ওইনা লুপা কোতি ৫০,০০০গী শেনফম থাদদুনা কি.মি. ৬৫০ শাংবা প্রোজেক্ত ২৩ কেরলা রাজ্যদা শাগৎলি৷ কেরলাগী মপুং ওইবা শরুক অয়াম্বা অৱাংদগী খাদা চৎলিবা কোরিদোর অসি কেরলাগী লাইফ লাইন ওইরগনি হায়না থাজনরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ কোরিদোর অসিনা অচৌবা সহরশিং/তাউনশিং খুদম ওইনা কসরগোদ, থালসেরী, কন্নুর, কোজীকোদ, ইর্নকুলম, কোচি, অলাপুঝা, কোলম অমসুং থিরুভনন্থপুরমগা হেন্না শমজিন্নহল্লগনি৷
থবকশিং সেঙ্কসন তৌখ্রে অমসুং লুপা কোতি ১১,৫৭১ থাদদুনা কি.মি. ১১৭ শাংবা অতোপ্পা প্রোজেক্ত ৭ শাবা হৌখ্রে হায়না মন্ত্রী অদুনা ফোংদোকখ্রে৷ সাউথৱেস্ত মুন্সুন সিজনগী মতমদা ২০১৮গী জুন ১দগী ওগস্ত ১৯ ফাওবা থোকখিবা নেচরেল কলামিতী অদুনা মরম ওইরগা পুম্নমক মাং তাকহন্দুনা তাওথোকখ্রবা চেরুথোনি তুরেল মথক্তা শারিবা থোং অদু কা হেন্না ৱাংনা শাগদবা য়াওরি৷ রাজ্য অসিদা শেল-থুম চাওখৎপা পুরকপা ঙম্নবা হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসি মতম চানা লোইশিন্নবা সরকার অসিনা হোৎনরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা কেরলাগী শকফম হোংহল্লগনি৷ হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা কেরলাদা কি.মি. ১৭৮২ শাংবা এন.ঐচ. লৈ হায়না শ্রী গদকরিনা ফোংদোকখ্রে৷ ২০১৪-২০ ফাওবদা শাগৎখ্রবা কি.মি. ৪৮৮ শাংবা এন.ঐচ. অসিগা য়েংনবদা ২০০৯-১৪ ফাওবগী মতমদা শাখ্রবা অদুগী চাদা ৫৬৯ হেঙ্গৎলকখি৷ ২০১৪-২০ ফাওবগী মনুংদা লুপা কোতি ৩,৮২০ চংনা এন.ঐচ. শাবদা চাদিং তৌখি অমসুং রাজ্য অদুদা এন.ঐচ. শেমজিনবদা লুপা কোতি ৬৭১ চাদিং তৌখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ ইশিং ইচাউ/ চুম্নগী শেমজিনবগী মতুং ইন্না চংখ্রিবা শেনফম অসি লুপা কোতি ৯৬.৫০নি৷ ২০২৪ ফাওবগী মনুংদা লুপা কোতি ১৯,৮০০ চংবা থবক লোইশিন্নবা পান্দম থম্লি অমসুং লুপা কেতি ৫৩২৭ চংনা পুন্না কি.মি. ৫৪৯ শাংবা প্রোজেক্ত ৩০দি চৎন্নবগী ঙাইদুনা লৈরি হায়না শ্রী গদকরিনা ফোংদোকখ্রে৷ ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা কেপিতেল হেন্না পুরক্কদৌরিবা পি.পি.ই. মোদেল অসি লম্বী শেমগৎপদা খন্ননবা মুখ্য মন্ত্রীদা মহাক্না হংখ্রে৷
কেরলাদা লম্বী শানবগী লম লৌশিনবা অদুগী মমল অদু কা হেন্না ৱাংলিবা অদু পল্লদুনা লম্বীশিং অসি শেমগৎ শাগৎপদা চংলিবা শেল অদু হন্থনবগীদমক কেরলাদা য়াম্না কান্নগদৌরিবা লম্বী শেম্বদা চংলিবা পোৎচাকশিং খুদম ওইনা য়োৎ/স্তিল, সিমেন্সিংদা রাজ্যগী জি.এস.তি. লৌদনবা অমসুং লৈঙোইগী রোয়েল্তী অদু ফ্রী ওইনবা শ্রী গদকরিনা হায়জখ্রে৷ হায়রিবা ইসুশিং অসি খন্না নৈন্নবগীদমক মন্ত্রী অদুনা মুখ্য মন্ত্রী অদুবু দিল্লীদা লাক্নবা হায়খ্রে৷ কেন্দ্রগী রোদ অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়না মপুং ফানা সপোর্ত তৌরি হায়না মহাক্না থাজবা পীরকখ্রে৷ লম্বী লোইশিনবদা থেংনরিবা ইসুশিং অদু লোইশিন্নবা কেরলাগী মুখ্য মন্ত্রীদা শ্রী গদকরিনা হায়খ্রে৷ হায়ৱেশিংদা লৈরিবা ব্লেক স্পোত অদু খন্দোক্নবা রাজ্য অদুদা শ্রী গদকরিনা হায়খ্রে৷ এক্সিদেন্তশিং হন্থনবা অমসুং পুন্সি কন্নবা অফবা লম্বী মরু ওইনা হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা কেরলাদা কান্নবা ময়াম অমা পীরগনি হায়না মোস-আর.তি.ঐচ. জেনেরেল(রিতাইয়দ) দা.ভি.কে. সিংহনা ফোংদোকখ্রে৷ মসিনা ইকোনোমিক কোরিদোরশিং অসি শিজিন্নদুনা কন্নেক্তিভিতী, ত্রেদ অমসুং কম্মর্স ফগৎহল্লগনি৷ কেরলা ফাওদুনা অৱাংদগী খাদা চৎলিবা মুম্বাইদগী কন্যকুমরি কোরিদোর অসি পনবা য়াই হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ কি.মি. ১৭০০ শাংবা কোরিদোর অসিগী মনুংদা চাওরাক্না লুপা কোতি ৫০০০০মুক ওইগদবা কি.মি. ৬৫০ শাংবা প্রোজেক্ত ২৩দি কেরলাদা লৈখ্রে, মসিনা কেরলা অসি অচৌবা শহরশিং খুদম ওইনা অসরগোদ, কোজিকোদ, ইর্নকুলম, কোলম শমজিন্নহন্দুনা কেরলাবু হেন্না চাওখৎপা পুরক্লগনি৷
https://twitter.com/OfficeOfNG/status/1315685197329829890?s=19
রাজ্য অদুগী মীয়ামগী অনিংবা অপাম্বা অদু থুংহনবগীদমক কেরলাগী রাজ্যপাল শ্রী অরিফ মোহামদ খাননা কেন্দ্র সরকারবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে৷ থৌরম অদুদা মুখ্য মন্ত্রী শ্রী পিনারাই ভিজয়ন, এক্সতর্নেল এফিয়র্স অমসুং পার্লিয়ামেন্তরীগী কেন্দ্রগী এম.ও.এস. শ্রী ভি. মুরালীধারন অমসুং পব্লিক ৱর্কস্কী কেরলাগী মন্ত্রী শ্রী জি. সুধাকরননা থৌরম অদুদা ৱা ঙাংখ্রে৷
প্রোজেক্তশিং অদুগী অকুপ্পা মরোলশিং:
লৈবাক অসিদা কৎখ্রবা:
প্রোজেক্ত মমিং
অশাংবা (কি.মি.)
প্রোজেক্তকী মমল
(লুপা কোতি)
এন.ঐচ.৬৬তা কঝাকুতোমদগী মুকোলা ফাওবা চৎলিবা থিরুভনন্থপুরমগী লেনিং-৪ বাইপাস(অরিবা এন.ঐচ.-৪৭)
২৬.৫০
লুপা ১১২০.৮৬
মসিগী প্রোজেক্ত ত্রান্সপোর্তেসন ইফিসিয়েন্সী হেঙ্গৎহল্লগনি, ত্রান্সপোর্তেসন কেস্ত হন্থহল্লগনি, মফম অদুগী অপুনবা চাওখৎ থৌরাং অদু হেঙ্গৎহন্দুনা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎলিবা অদু হেন্না মপুং ফাহল্লগনি, লম্বী শিজিন্নরিবশিংদা সেফতী ওইহন্দুনা এক্সিদেন্ত হন্থহল্লগনি, তুরিজমদা হেন্না শম্নহল্লগনি(কোবালম বিচ/ভর্কালা বিচ) অমসুং হিস্তোরিকেল/ রিলিজিয়র্স ওইবা মফমশিং খুদম ওইনা পদমনধা স্বামি তেমপল, মদ্রে দি দিয়ুস চর্চ( ভেত্তুকাদু চর্চ) অমসুং বীমপল্লী মোক্সশিংদা হেন্না শম্নহল্লগনি৷
উরেপ-উয়ুং তমগদৌরিবশিং:
সিরিয়েল
মশিং
প্রোজেক্ত মমিং
অশাংবা (কি.মি.)
প্রোজেক্তকী মমল
(লুপা কোতি)
১.
এন.ঐচ.৬৬কী কি.মি. ১৭.২০০ শাংবা থলাপাদীদগী কি.মি. ৫৭.২০০ শাংবা চনগলা ফাওবা শাংবা লেনিং তরুক(অরিবা এন.ঐচ.-১৭)
৩৯
১৯৮১.০৭
২.
এন.ঐচ.৬৬কী কি.মি. ৫৭.২০০ শাংবা চনগলাদগী কি.মি. ৯৫.৬৫০ শাংবা নেলেশ্বারম ফাওবগী লেনিং তরুক(অরিবা এন.ঐচ.-১৭)
৩৭.২৭
১৭৪৬.৪৫
৩.
এন.ঐচ.৬৬কী কি.মি. ৯৬.৪৫০ শাংবা নেলেশ্বারমদগী কি.মি. ১৩৭.৯০০ শাংবা থালিপরম্বা ফাওবগী লেনিং তরুক(অরিবা এন.ঐচ.-১৭)
৪০.১১
৩০৪১.৬৫
৪.
এন.ঐচ.৬৬কী কি.মি. ১৩৭.৯০০ শাংবা থালিপরম্বদগী কি.মি. ১৭০.৬০০ শাংবা মুঝারিলনগদ ফাওবগী লেনিং তরুক(অরিবা এন.ঐচ.-১৭)
২৯.৯৫
২৭১৪.৬
৫.
এন.ঐচ.-৬৬ পলোলি পলাম অমসুং মূদাদি থোং অমসুং এলাইদ ৱর্কস্কী লেনিং তরুক(অরিবা এন.ঐচ.-১৭)
২.১
২১০.২১
৬.
এন.ঐচ.-৬৬ কি.মি. ২৩০.৪০০ শাংবা কোঝিকোদতগী কি.মি. ২৫৮.৮০০ শাংবা বাইপাস্কী লেনিং তরুক(অরিবা এন.ঐচ.-১৭)
২৮.৪
১৮৫৩.৪২
৭.
এন.ঐচ.-১৮৫তা কি.মি. ৩২/৫০০দা চিরুথোনি তুরেল মথক্তা অৱাংবা লেভেল থোং শাবা
০.৩০
২৩.৮৩
অপুনবা
কি.মি.১৭৭
লুপা ১১,৫৭১.২৩
এন.ঐচ.৬৬ অসি খাদনা তামিল নাদু অমসুং অৱাংদনা কর্নতকা শম্নহন্দুনা কন্যকুমরিগী মুম্বাই কোরিদোরগী শরুক অমা ওইনা শম্নহন্দুনা কেরলাগী লাইফ লাইন ওই অমসুং মসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা য়াম্না মরু ওইরিবা ইকোনোমিক কোরিদোরশিংগী মনুংদা অমা ওই৷ কন্যকুমরিগী মুম্বাই কোরিদোরগী য়াম্না মরু ওইবা শরুক অমা ওইনা রাজ্য অসিদা শেল-থুম চাওখৎপদা মতেং পাংলগনি৷ পার্সিয়েল এসেস-কন্ত্রেল ৪/৬ লেন অসিনা ত্রাফিক চিল্লম্বা ঙন্থহল্লগনি, ইন্তর-স্তেত শম্নহল্লিবা অদু হেন্না কোম্লগনি অমসুং ফরগনি, ব্যুজিনেস সেন্তরশিং খুদম ওইনা কোজিকোদ, কোচি অখন্ননা কান্নরগনি, লৌউ-শিংউ অমসুং ঙা য়োকপদা অচৌবা অওনবা পুরক্লগনি, কেরলাগী স্পাইসেস আইতেমশিংগীদমক খুদোংচাবশিং হেন্না ফংহল্লগনি৷
অতোপ্পা কান্নবশিং অদুদি রোদ-পোর্ত ত্রান্সপোর্তেসনগী মরক্তা লৈরিবা সীনর্জী অদু মখাতানা পোর্ত-লেদ দিভেলপমেন্তদা হেন্না ফবা সীনর্জী ওইহল্লগনি, রাজ্য অদুগী তুরিজম সেক্তর অদু হেন্না ফনবা মসিনা অচৌবা স্ত্রাইদ অমা ওইরগনি অমসুং মী ময়াম অমা থবক ফংহল্লগনি অমসুং সেল্ফ এমপ্লোইমেন্তগী খুদোংচাবশিং ফংহল্লগনি৷ অনৌবা প্রোজেক্তশিং অসিনা তোঙান তোঙানবা তুরিস্ত মফমশিং, হিস্তোরিকেল ওইবা মফমশিং অমসুং ধর্মগী ওইবা মফমশিং হেন্না শম্নহল্লগনি৷ এন.ঐচ.৬৬ পাকথোক চাওথোকহনবা অসি কেরলাদা লৈরিবা মীয়ামগী মতম শাংনদগী নিংজরকপা মংলান্নি৷ কোরলাগী লাইফ লাইন ওইরিবা এন.ঐচ.৬৬ পাকথোক চাওথোকহল্লকপা অসিনা অতোপ্পা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শেমগৎপা ঙম্লগনি৷
অনৌবা প্রোজেক্তশিং অসিনা মফম অদুদা লৈরিবা অনস্কিল, স্কিল অমসুং সেমি-স্কিল মীওইশিংদা থবক পীরগনি৷ মসিনা ময়াই খাইদোক্তবা হাইৱেশিংদা থেংজিন্নবা হন্থহন্দুনা অমসুং চৎপগী মতম হন্থহনবতা নত্তনা গীরিশিং শেমজিনবগী মমল হন্থহন্দুনা অমসুং থাওগী শিজিন্নবগী চাং হন্থহন্দুনা সেফ ওইবা ত্রাফিক ফ্লো লৈহনবদা হেন্না কান্নহল্লগনি৷ প্রোজেক্ত অসি চৎনবা অসিনা লৈকাই অদুগী সোসিয়ো-ইকোনোমিক্কী ফিভম ফহল্লগনি৷ প্রোজেক্তশিং অসিনা লৌউ-শিংউগী পোৎশিং পুথোক পুশিন তৌবা হেঙ্গৎহল্লগনি অমসুং পোৎ-চৈ অমসুং সর্ভিসকী মমল হন্থহন্দুনা কৈথেলশিংদা হেন্না য়ৌবা য়ারগনি৷

Ministry of Road Transport & Highways
Shri Gadkari inaugurates and lays the foundation stone for 8 NH projects in Kerala
Over 200 km long Highways worth Rs 12,692 crore to give a big boost to economic prosperity of the State
NH works costing Rs 19,800 crore are targeted for completion by 2024 : Shri Gadkari
13 OCT 2020 3:28PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport, Highways and MSMEs Shri Nitin Gadkari inaugurated and laid the foundation stone for 8 National Highway projects in Kerala today. The event was attended by the Governor Shri Arif Mohammed Khan, Chief Minister Shri Pinarai Vijayan and Union MoSs Gen (Retd) Dr V K Singh and Shri V Muraleedharan, Ministers from the State, Members of Parliaments, MLAs and senior officers from the Centre and the State.
https://twitter.com/nitin_gadkari/status/1315896472819257344?s=19
Speaking on the occasion, Shri Gadkari said that in line with the Prime Minister’s vision for a New India, development of world-class transport infrastructure has been prioritized through initiatives such as the Bharatmala Pariyojana, India’s largest ever infrastructure development program. He said, the Bharatmala Pariyojna was conceptualized through a scientific study of freight traffic movement between key origin-destination pairs to enable efficient freight and passenger movement. The Minister informed that 35,000 km of National Highways are being developed as a part of Bharatmala Pariyojana in the country. Out of this 1,234 km of National Highways are being developed as a part of Bharatmala Pariyojana in the Kerala State. In addition, 119 KM of Port Connectivity Roads are planning to upgrade under Bharatmala/Sagarmala Scheme. Many flagship corridors such as Delhi Mumbai Expressway, Delhi Amritsar Katra Expressway, Chennai – Bengaluru Expressway, etc. are also being developed as a part of Bharatmala Pariyojana.
Shri Gadkari added that Mumbai – Kanyakumari Economic Corridor with a length of 1,760 km is one such corridor being developed as a part of the Bharatmala Pariyojana. The corridor improving connectivity to the entire western coast of the country from Mumbai till Kanyakumari will greatly enable the economic prosperity of the region. As a part of the Mumbai – Kanyakumari Economic Corridor, 23 projects with a length of 650 km are being developed in the state of Kerala at an investment of Rs 50,000 crore. He said, the corridor traversing the entire length of Kerala from North to South is expected to be the lifeline of Kerala. The corridor improves connectivity to major cities / towns such as Kasargod, Thalassery, Kannur, Kozhikode, Ernakulam, Kochi, Alappuzha, Kollam and Thiruvananthapuram.
The Minister said, works have been sanctioned and construction is being initiated in another 7 projects of length 177 km at an investment of Rs 11,571 crore. It includes construction of high level bridge at Cheruthoni River, which was damaged/approaches completely washed off due to natural calamities during southwest monsoon season 1st June to 19 August,2018. He said, the government is committed to ensure expedited completion of these projects to enable economic prosperity of the state. These projects will change the face of Kerala. Shri Gadkari informed that presently, Kerala has NHs of 1782 km length. As much as 488 km of NH length has been constructed during 2014-20, which depicts an increase of 569 per cent over 2009-14 period. The Expenditure, he informed, on construction of NH from 2014-2020 is Rs 3,820 crore, while another Rs 671 crore were spent on maintenance of NH in the State. Allocation under flood repair/ordinary repair is Rs 96.50 crore. Shri Gadkari said, works costing Rs 19,800 crore are targeted for completion by 2024, while 30 projects of an aggregate length of 549 km for an amount of Rs. 5327 crore are under implementation. He asked the Chief Minister to consider PPP model for road development which will bring more capital in building infrastructure.
Underlining very high land acquisition cost for roads in Kerala Shri Gadkari called making aggregates & sand royalty free and for exempting other road materials like iron/steel, cement from State GST that will make very helpful to Kerala for reducing the cost of road construction. The Minister invited CM to Delhi for detailed discussion on these issues. He assured all support of Union Road & Highways Ministry. Shri Gadkari called upon Kerala CM to resolve the issues in road completion. Shri Gadkari also called upon the State to identify black spot on Highways and offered help in rectifying the same. He re-iterated that safer roads are important to reduce accidents and save lives.
MoS-RTH Gen (Retd) Dr V K Singh said that these projects will lot of good to Kerala. It will improve connectivity and trade & commerce through economic corridors. He said one such corridor Mumbai to Kanyakumari passes North to South through Kerala. Of this over 1700 km length Corridor, 23 projects of 650 length fall in Kerala which will cost approximately Rs 50000 crore which will make Kerala more prosperous and improve connectivity to some of the major Cities like Asargod, Kozhikode,Ernakulam, Kolam etc.
https://twitter.com/OfficeOfNG/status/1315685197329829890?s=19
Kerala Governor Shri Arif Mohammed Khan complemented the central government for fulfilling the aspirations of the people of the State. Chief Minister Shri Pinarai Vijayan, Union MoS for External Affairs & Parliamentary Affairs Shri V Muraleedharan and Kerala Minister for Public Works Shri G.Sudhakaran also addressed the event.
Details of the projects:
Dedication to Nation:
Project Name
Length (Km)
Project Cost
(Rs. crore)
4-Laning of Thiruvananthapuram Bypass from Kazhakuttom to Mukkola on NH-66 (Old NH-47)
26.50
Rs. 1120.86
This project will increase transportation efficiency, decrease transportation cost, enhance the infrastructural development thereby boosting the overall development of the region, reduce accidents ensuring the safety of road users, provide better connectivity to tourism (Kovalam Beach/Varkala Beach), and ensure better connectivity to historical/religious places like Padmanadha Swami Temple, Madre De Deus Church (Vettukadu Church), and Beemapally Mosque, etc.
Foundation Stone Laying:
Sr. No
Name of Project
Length
(km)
Project Cost
(Rs. crore )
1
Six laning of Thalapady Km. 17.200 to Changala Km. 57.200 of NH-66 (Old NH-17)
39
1981.07
2.
Six laning of Changala Km. 57.200 to Neleshwaram Km. 95.650 of NH-66 (Old NH-17)
37.27
1746.45
3.
Six laning of Neleshwaram town to Thalipparamba Km 96.450 to Km. 137.900 NH-66 (Old NH-17)
40.11
3041.65
4.
Six laning of Thalipparamba to Muzhapilangad Km 137.900 to Km. 170.600 NH-66 (Old NH-17)
29.95
2714.6
5.
Six laning of Paloli Palam and Moodadi Bridge & allied works NH-66 (Old NH-17)
2.1
210.21
6.
Six laning of Kozhikode Bypass km.230.400 to km 258.800 NH-66 (Old NH-17)
28.4
1853.42
7.
Construction of High Level Bridge over Cheruthoni River at km 32/500 on NH-185
0.30
23.83
TOTAL
177 Km.
Rs. 11,571.23
NH 66 is the life line of Kerala connecting to Tamil Nadu at South and Karnataka at North which is a part of Kanyakumari Mumbai Corridor, and it is one of the important Economic Corridor in the country. As pivotal part of Mumbai-Kanyakumari Corridor, it will boost the economic prosperity of the State. Partial access-controlled 4/6 lane will ensure decongestion of traffic, inter-state connectivity to be faster and hassle-free, business centres like Kozhikode, Kochi to get especially benefitted, transformational impact on agriculture and fisheries sector, enhanced accessibility to open a vista of opportunities for Kerala spices items.
The other benefits include better synergy between road-port transportation will further ‘Port-led development’, it being a major stride towards strengthening tourism sector of the state, and generation of a large number of employment and self-employment opportunities. The new projects will provide better connectivity to various tourist places, historical places and religious places. The widening of NH 66 is the long-cherished dream of all Keralites. The Widening of NH 66 which is the life line of Kerala will result in booming of other infrastructures.
The new projects will also provide employment to the unskilled, semi-skilled and skilled manpower of the region. These will improve safe traffic flow by reducing collisions on the undivided highways and reduce travel time, as well as maintenance cost of the vehicles, and saving of fuel. Implementation of the project would result in enhanced socio-economic conditions of the locality. The projects will improve transport of agricultural goods & access to greater markets, thereby reducing the cost of goods and services.