Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Directorate General of Shipping notified as National Authority for Ships Recycling
DG, Shipping designated as an apex authority under the Recycling of Ships Act, 2019 for the ship recycling industry of India
Office of National Authority will be set up in Gandhinagar,Gujarat
15 OCT 2020 1:46PM by PIB Delhi
Central Government has notified the Directorate General of Shipping as National Authority for Recycling of Ships under the section 3 of the Recycling of Ships Act, 2019.
As an apex body, DG Shipping is authorized to administer, supervise and monitor all activities relating to Ship Recycling. DG Shipping will look after the sustainable development of the Ship Recycling industry, monitoring the compliance to environment-friendly norms and safety and health measures for the stakeholders working in the ship recycling industry. DG Shipping will be the final authority for the various approvals required by the Ship-Recycling yard owners and State Governments.
Under Ship Recycling Act, 2019, India has acceded to Hong Kong Convention for Ship Recycling under International Maritime Organization (IMO). DG Shipping is a representative of India in IMO and all the conventions of IMO are being enforced by DG Shipping.
National Authority of Ship Recycling will be set up in Gandhinagar, Gujarat. The location of the office will benefit the Ship Recycling yard owners situated in Alang, Gujarat which is home of Asia’s largest ship breaking and ship recycling industry in the world.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
দাইরেক্তর জেনেরেল সিপ্পিংবু নেসনেল ওথোরিতী ফোর সিপ রিসাইক্লিং ওইনা লাউথোকখ্রে
দি.জি., সিপ্পিং ভারতকী জহাজ রিসাইক্লিং ইন্দস্ত্রীশিংগীদমক রিসাইক্লিং ওফ সিপ্স এক্ত, ২০১৯গী মখাদা খ্বাইদগী মকোক থোংবা ওথোরিতী ওইনা ফম হাপখ্রে
নেসনেল ওথোরিতীগী ওফিস গান্ধিনগর গুজরাত্তা লিংখৎকনি
15 OCT 2020 1:46PM by PIB Imphal
কেন্দ্র লৈঙাক্না দাইরেক্তর জেনেরেল ওফ সিপ্পিংবু রিসাইক্লিং ওফ সিপ্স এক্ত, ২০১৯গী সেক্সন ৩গী মখাদা নেসনেল ওথোরিতী ফোর রিসাইক্লিং ওফ সিপ্স ওইনা লাউথোকখ্রে‍।
মকোক থোংবা বোদী অমা ওইনা, দি.জি. সিপ্পিংবু জহাজ রিসাইকল তৌবগা মরী লৈনবা থবক থৌরম খুদিংমক চলাইনবা, পাননবা অমদি য়েংশিন্নবা অয়াবা পীখ্রে‍। দি.জি. সিপ্পিংনা জহাজ রিসাইকল তৌবা ইন্দস্ত্রীশিংবু তুং কোইগদবা মওংদা চাওখৎহন্নবা, মহৌশাগী অকোয়বগী ফীভমগা চুনবা অমদি শাফগদবা চৎন-পথাপশিং ইন্বগী ফীভম য়েংশিনবা অমদি জহাজ সিকাইকল তৌবা ইন্দস্ত্রীশিংদা থবক শুরিবা স্তেকহোল্দরশিংগী হকশেলগী থৌরাংশিং পুম্নমক য়েংশিনগনি‍। জহাজ রিসাইকল তৌফম মপুশিং অমসুং স্তেত লৈঙাকশিংনা তোঙান তোঙানবা মখলগী মথৌ তাবা অয়াবা লৌবগী অরোইবা ওথোরিতী দি.জি. সিপ্পিংনা ওইগনি‍।
সিপ রিসাইক্লিং এক্ত, ২০১৯গী মখাদা ভারতনা ইন্তরনেসনেল মেরিতাইম ওর্গনাইজেসনগী (আই.এম.ও.) মখাদা লৈবা হোং কোং কনভেন্সন ফোর সিপ রিসাইক্লিংবু য়াখ্রে‍। দি.জি. সিপ্পিং আই.এম.ও.দা ভারতকী মীহুৎনি অমদি আই.এম.ও.গী কনভেন্সন পুম্নমক দি.জি. সিপ্পিংনা চৎনরি‍।
নেসনেল ওথোরিতী ওফ সিপ রিসাইক্লিং গুজরাতকী গান্ধিনগরদা লিংখৎকনি‍। ওফিস অসিগী মফম অসিনা এসিয়াগী খ্বাইদগী চাউবা জহাজ থুগাইফম অমসুং মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা জহাজ রিসাইক্লিং ইন্দস্ত্রী লৈবা গুজরাতকী অলংদা লৈরিবা জহাজ রিসাইকল তৌফম মপুশিংদা কান্নবা পীগনি‍।