ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
ওপরেসন গ্রীনগী মখাদা পীরিবা সবসিদী মরোমদোম লেপচবা ভারতকী মায়কৈদা খোঙথাঙ অমনি: নরেন্দ্র সিংহ তোমার
ওপরেসন গ্রীন স্কিমগী মখাদা চাদা ৫০গী সবসিদী পীরি
কিসান রেল স্কিমগী পোৎ পুথোক পুশিনগী সবসিদীসু পীরি
14 OCT 2020 2:52PM by PIB Imphal
খুঙ্গঙ চাউখৎ থৌরাং, লৌউ-শিংউ অমদি লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাং, পঞ্চায়তি রাজ অমসুং ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রিজকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা ওপরেসন গ্রীন তোপতগী তোতেল ফাওবগী মখাদা পীরিবা সবসিদী অসি মরোমদোম লেপচবা ভারতকী মায়কৈদা খোঙথাঙ অমনি হায়না হায়খ্রে‍। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মীৎয়েং শাল্লবা লুচিং মখাদা ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রিজ মন্ত্রালয়না ভারতকী লৌমীশিংগী তোঙান তোঙানবা স্কিম কয়া পুরকখ্রে‍। আত্ম নিরভর ভারত অভিয়ানগী মখাদা ওপরেসন গ্রীন স্কিম তোপ তু তোতেলনা লাউথোকখ্রবা উহৈ অমসুং মনা মশিং পুথোক পুশিন অমদি থম্বদা হায়রিবা উহৈ অমসুং মনা মশিংশিং অসি ত্রিগর মমলদগী তাথরবদি চাদা ৫০গী সবসিদী পীরি‍। হৌজিক্তি এম.ও.এফ.পি.আই.দা ওনলাইন ক্লেম হকথেংননা থাজিনবগী মথক্তা, কিসান রেল স্কিমগী মখাদা পোৎ পুথোক পুশিনগী সবসিদী লায়থোকহল্লবা মওং অমগী মখাদা ফংহনগনি‍। লৌমী য়াওনা মীওই অমা হেক্তনা কিসান রেলগী খুত্থাঙদা লাউথোকখ্রবা উহৈ-ৱাহৈ অমসুং মনা মশিংশিং পুথোক পুশিন তৌবা য়াগনি‍। রেলৱেজনা হায়রিবা উহৈ অমসুং মনা মশিংশিং অসি পুথোক পুশিন তৌবগী মমলগী চাদা ৫০খক্তমক লৌগনি‍। লেমহৌরিবা চাদা ৫০ অদু এম.ও.এফ.পি.আই.না ওপরেসন গ্রীন স্কিমগী মখাদা ইন্দিয়ন রেলৱেজদা সবসিদী ওইনা পীগনি‍। নৌনা শেমদোক্লবা চৎন-পথাকশিং মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইততা ১২.১০.২০২০দা থাগৎখ্রে‍‍।
কিসান রেল স্কিমগী খুত্থাঙদা পোৎ পুথোক পুশিন তৌবগীদমক ওপরেসন গ্রীন – তোপ তু তোতেল স্কিমগী অতৈ ফীভমশিং কোমথোকপগী মতাঙদা, লাউথোকখ্রবা উহৈ অমসুং মনা মশিং পুম্নমক পোৎকা চাং অমসুং মমলগী খেন্নবা থমদনা চাদা ৫০গী পোৎ পুবগী সবসিদী পীগনি‍। হৌজিক রেলৱেজনা কিসান রেল অহুম দেবলালি (মহারাস্ত্র) অমসুং মুজফ্ফরপুর (বিহার), অন্ধ্র প্রদেশকী অনন্তপুরদগী দিল্লী, বেঙ্গলোরদগী দিল্লী চলাইরি অমদি মরিশুবা কিসান রেল মহারাস্ত্রগী নাগপুর অমসুং ৱারুদ ওরেঞ্জ সিতীদগী দিল্লিফাওবা হৌদোক্নবা থৌরাং তৌরি‍।
পুবা য়াবা মহৈ মরোংশিং:-
উহৈ (১৯) – হৈনৌ, লফোই, পুংথোন, কিৱি, লিতচি, মৌসম্বি, কোম্লা, কিন্নো, চম্প্রা, অৱাথবী, কিহোম, কফোই, থৈবোং, সেম, অওনলা, সিতাফল অমসুং নাসপতি;
মনা মশিং (১৪):- কোলি হৱাই, খোঙদ্রুম, খামেন, কেপসিকম, গজর, কোবি থমচেৎ মানবী, মোরোক (অশংবা), ভেলন্দ্রি, থবী, হৱাই থরাক, তিল্হৌ, অলু অমসুং খামেন অশিনবী‍।

Ministry of Food Processing Industries
Subsidy under Operation Greens a step towards Aatma Nirbhar Bharat: Narendra Singh Tomar
50% subsidy under Operation Greens Scheme
Transportation subsidy for Kisan Rail Scheme too
14 OCT 2020 2:52PM by PIB Delhi
Shri Narendra Singh Tomar, Union Minister of Rural Development, Agriculture & Farmer Welfare, Panchayati Raj and Food Processing Industries has stated that the subsidy under Operation Greens TOP to TOTAL is a big step towards Aatma Nirbhar Bharat. He added that under the visionary leadership of the Prime Minister Shri Narendra Modi, the Ministry of Food Processing Industries has brought out various schemes for India’s farmers. Under Aatma Nirbhar Bharat Abhiyan, Operation Greens Scheme TOP to TOTAL provides 50% subsidy on transport and storage of notified fruits and vegetables if prices of such fruits or vegetables are below the trigger price. Now, in addition to direct submission of online claim to MoFPI, the transportation subsidy would also be available under Kisan Rail Scheme under a very simplified way. Any person, including farmers can transport any notified fruits and vegetable crops through Kisan Rails. Railways would charge only 50% of freight charges on these fruits and vegetables. Remaining 50% of the freight charges will be provided as subsidy under Operation Greens Scheme by MoFPI to the Indian Railways. The revised Scheme Guidelines has been uploaded on the Ministry’s website on 12.10.2020.
In relaxation of other conditions for Operation Greens – TOP to TOTAL Scheme for transportation through Kisan Rail Scheme, all consignments of notified fruits and vegetables irrespective of quantity and price would be eligible for 50% freight subsidy. At present Railways is operating three Kisan Rails between Devlali (Maharashtra) and Muzaffarpur (Bihar), Anantapur in Andhra Pradesh to Delhi, Bangalore to Delhi and plans to start fourth Kisan Rail from Nagpur and Warud Orange City in Maharashtra to Delhi.
Eligible Crops:
Fruits (19) - Mango, Banana, Guava, Kiwi, Litchi, Mousambi, Orange, Kinnow, Lime, Lemon, Papaya, Pineapple, Pomegranate, Jackfruit, Apple, Aonla, Passion fruit and Pear;
Vegetables (14): - French beans, Bitter Gourd, Brinjal, Capsicum, Carrot, Cauliflower, Chillies (Green), Okra, Cucumber, Peas, Onion, Potato and Tomato.