Ministry of Commerce & Industry
5th Meeting of the India-Mexico Bilateral High Level Group on Trade, Investment and Cooperation
13 OCT 2020 1:55PM by PIB Delhi
The fifth meeting of the India-Mexico Bilateral High Level Group on Trade, Investment and Cooperation (BHLG) was held on 9 October 2020 through video conference. The meeting was co-chaired by the Commerce Secretary of the Government of India, Dr. Anup Wadhawan and the Vice Minister for Foreign Trade of the Government of Mexico, Ms. Luz María de la Mora. Several Ministries, Departments and Business Chambers from both countries participated in the meeting.
The two sides appreciated the progress made in the bilateral trade and commercial relations between India and Mexico in the recent years. Both sides discussed a number of bilateral ongoing and outstanding issues, ranging from Audio-visual Co-production, Bilateral Investment Treaty, market access for agricultural products, a cooperation framework on Sanitary and Phytosanitary (SPS) & Technical Barriers to Trade (TBT) measures between the two countries, co-operation in the Intellectual Property Rights, and exploring ways to promote tourism and people-to-people contact between India and Mexico.
In the meeting, two business to business MoUs were signed, to foster the cooperation in the respective domains. A Memorandum of Understanding between the Electronics & Computer Software Export Promotion Council (ESC) of India and the Mexican Chamber of Electronics, Telecommunications and Information Technologies (CANIETI) was signed. A Memorandum of Understanding between the Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI) and the Mexican Business Council of Foreign Trade, Investment and Technology (COMCE) for promoting the development of business relations between India and Mexico was also signed.
They also agreed to expand and diversify the bilateral trade relationship to tap the potential of the complementarities between India and Mexico through enhanced cooperation in pharmaceuticals, medical equipment, healthcare, agro-products, fisheries, food processing and aerospace industry etc. A ‘Joint Statement’ after the successful conclusion of the meeting was issued.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ত্রেদ, ইনভেসমেন্ত অমসুং কোওপরেসন্দা ইন্দিয়া-মেক্সিকো লৈবাক অনিগী ওইবা অৱাংবা থাক্কী গ্রুপকী ৫শুবা মীফম
13 OCT 2020 1:55PM by PIB Imphal
ত্রেদ, ইনভেসমেন্ত অমসুং কোওপরেসন্দা ইন্দিয়া-মেক্সিকো লৈবাক অনিগী ওইবা অৱাংবা থাক্কী গ্রুপকী ৫শুবা মীফম (বি.ঐচ.এল.জি.) ২০২০গী ওক্তোবরগী ৯দা ভিদিও কনফরেন্সগী খুত্থাংদা পাংথোকখ্রে। মিতিং অসি ভারত সরকারগী কম্মর্স সেক্ত্রেতরি দাঃ অনুপ ৱাধাৱান অমসুং মেক্সিকো সরকারগী ফোরেন্ত ত্রেদকী ভাইস মিনিস্তর, মিস লুজ মারিয়া দে লা মোরানা ময়াই তাংবল ফমখি। লৈবাক অনিগী মিনিস্তরশিং অমসুং ব্যুজিনেস চাম্বরশিংনা মিতিং অসিদা শরুক য়াখি।
নাকল অনিমক্তগী লৈবাক অনিনা শেম্লিবা ইন্দিয়া অমসুং মেক্সিকো চহি খর অসিদা শেম্লিবা ত্রেদ অমসুং কম্মর্সিএলগী মরী অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখি।নাকল অনিমক্না লৈবাক অনিনা হৌজিক চৎলিবা অমসুং মপা লৈতবা ৱাথোকশিং, ওদিও-ভিজুএলগী ওইবা পোত্থোক, অনিগী ওইবা ইনভেসমেন্ত, লৌউ-শিংউবগী পোত্থোকশিং, সেনিতরি অমসুং ফাইতোসেনিতরি (এস.পি.এস.) অমসুং তেক্নিকেল বেরিয়র তু ত্রেদ (তি.বি.তি.) না লৈবাক অনিদা লৈরিবা, ইন্তেলেকচুএল প্রোপর্তি রাইতস অমসুং তুরিজমগী ওইবশিংদা পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং ইন্দিয়া অমসুং মেক্সিকো অনিগী মী অমদগী মী অমগা থেংনবা অসিনি।
মিতিং অসিদা ব্যুজিনেস অমদগী ব্যুজিনেস অমদা এম.ও.য়ু.শিং সহি তৌখি, কোওপরেসন অসিগী মাগী মফমদা পুক্নিং থৌগৎপা। ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং কম্প্যুতর সোফৱায়র এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল (ই.এস.সি.) ওফ ইন্দিয়া অমসু মেক্সিকান চাম্বর ওফ ইলেক্ত্রোনিক্স, তেলেকম্ম্যুনিকেসনস এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজিস (সি.এ.এন.আই.ই.তি.আই.)গা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং অমা সহি তৌনখি। ফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়ন চেম্বরস ওফ কম্মর্স এন্দ ইন্দস্ত্রী (এফ.আই.সি.সি.আই.) অমসুং মেক্সিকান ব্যুজিনেশ কাউন্সিল ওফ ফোরেন্ত ত্রেদ, ইনভেসমেন্ত এন্দ তেক্নোলোজি (সি.ও.এম.সি.ই.) অনিনা ব্যুজিনেস অসি চাওখৎনবা অমসুং ইন্দিয়া অমসুং মেক্সিকো অনিগী মরী ফনবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং অমা সহি তৌনখি।
মখোয়না ইন্দিয়া অমসুং মেক্সিকো নাকন অনিগী মরী অসি ফগৎনবা অমসুং চাওথোক্তুনা ফার্মাসিত্যুকেলশিং, হিদাক লাংথক্কী পোৎলম, হকশেলগী চেকশিনবা, লৌউবগী পোত্থোকশিং, ঙা, অচা-অথক লীবা অমসুং এরোস্পেস ইন্দস্ত্রী অসিনচিংবা অসিসু চাওথোক্না হোৎনমিন্নবা হায়না য়ান্নখি। জোইন্ত স্তেতমেন্ত অমা মিতিং অসি মায় পাক্না চৎথখ্রবা মতুংদা ফোংখি।