য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমিৎ শহানা ঙসি স্বামিত্ব স্কিম হৌদোকখিবদা প্রধন মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা তৌবিমল খঙবা উৎখ্রে
“প্রধান মন্ত্রীনা অয়ুক নুংথিল লেপ্তনা ভারতকী খুঙ্গংগী মফমশিংদা চাউখৎপা পুরক্নবা অমসুং য়াইফনবা হোৎনরি। ঙসি প্রধান মন্ত্রীনা ‘স্বামিত্ব য়োজনা’ হৌদোকখিবা অসিনা গ্রামিন স্বারাজকী মায়োলদা চংশিনবগী অচৌবা মাই পাকপা ঙমনি হায়বা তাক্লগনি। স্কিম অসি ননাজি দেশমুখকী মহাক্কী মপোক কুমওন তাবা অসিদা তশেংনা ইকাই খুম্নবা উৎপা অমনি”
“মোদিজিগী ‘আত্মানির্ভর ভারত’কী তশেংবা পান্দমদি লায়রবা অমসুং খুঞ্জাশিং খুমাং চাউশিনহনবনি। স্কিম অসি খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈরিবা মীওইশিংদা মখোয়গী হকশিং অমসুং ইকাই খুম্নবা ফংহন্নবা অনৌবা মখল অমনি। হৌজিক্তি মখোয়না বেঙ্কশিংদগী লোনশিং লাইনা লৌবা য়ারগনি অমসুং মখোয়গী মঙলানশিং মঙ ফাওনবা ঙমহল্লগনি”
11 OCT 2020 5:37PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমিৎ শহানা ঙসি স্বামিত্ব স্কিম হৌদোকখিবদা প্রধন মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা তৌবিমল খঙবা উৎখ্রে। মথং মথং ত্বিৎ তৌরদুনা শ্রী অমিৎ শহানা হায়খি, “প্রধান মন্ত্রীনা অয়ুক নুংথিল লেপ্তনা ভারতকী খুঙ্গংগী মফমশিংদা চাউখৎপা পুরক্নবা অমসুং য়াইফনবা হোৎনরি। ঙসি প্রধান মন্ত্রীনা ‘স্বামিত্ব য়োজনা’ হৌদোকখিবা অসিনা গ্রামিন স্বারাজকী মায়োলদা চংশিনবগী অচৌবা মাই পাকপা ঙমনি হায়বা তাক্লগনি। স্কিম অসি ননাজি দেশমুখকী মহাক্কী মপোক কুমওন তাবা অসিদা তশেংনা ইকাই খুম্নবা উৎপা অমনি।”
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি, “ভারতক খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈরিবা খুঞ্জাশিংবু মরোমদোম লেপ্পা ঙমজনবা অশানবা মীৎয়েং অমসুং ইতিহাসিক ওইরবা ‘সেল্ফ-ওনর্শিপ স্কিম’ অসি হৌদোকপদা প্রধান মন্ত্রী অমসুং কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারদা তৌবিমল খঙবা উৎখি। স্কিম অসিনা ভারতকী খুঙ্গংগী মফমদা লৈরিবা লম মপুশিংদা ‘রিকোর্দ ওফ রাইৎস’কী হক অসি পীরগনি।”
শ্রী অমিৎ শহানা হায়খি, “মোদিজিগী ‘আত্মানির্ভর ভারত’কী তশেংবা পান্দমদি লায়রবা অমসুং খুঞ্জাশিং খুমাং চাউশিনহনবনি। স্কিম অসি খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈরিবা মীওইশিংদা মখোয়গী হকশিং অমসুং ইকাই খুম্নবা ফংহন্নবা অনৌবা মখল অমনি। হৌজিক্তি মখোয়না বেঙ্কশিংদগী লোনশিং লাইনা লৌবা য়ারগনি অমসুং মখোয়গী মঙলানশিং মঙ ফাওনবা ঙমহল্লগনি।”
স্বামিত্ব অসি পঞ্চায়তি রাজ মন্ত্রালয়গী সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম অমনি মসি এপ্রিল ২৪, ২০২০দা প্রধান মন্ত্রীনা জাতিগী পঞ্চায়ত রাজ নুমিৎতা হৌদোকখি। স্কিম অসিনা খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈবা খুঙ্গংগী য়ুমথোং খুদিংদা লৈরিবা লম মপুশিংদা ‘রিকোর্দ ওফ রাইৎস’ অমসুং প্রোপর্তী কার্দশিং পীনবা পান্দম থম্লি।
স্কিম অসি লৈবাক শিনবা থুংনা তাঙ্কক নাইবা মওংদা চহি মরি চংনা (২০২০-২৪) ইমপ্লিমেন্ত তৌরি অমসুং লৈবাক অসিগী খুঙ্গং লাখ ৬.৬২ কোনশিনবা ঙমখ্রে। পঞ্জাব অমসুং রাজস্থানদা কন্তিন্যুস ওপরেতিং সিস্তেম (কোর্স) স্তেসন্স’ নেৎৱার্ক লিংখৎপগা লোয়ননা উত্তর প্রদেশ, হরিয়ানা, মহারাস্ত্র, মধ্য প্রদেশ, উত্তরাখন্দ অমসুং কর্নাতকা রাজ্যশিং অসিগী খুঙ্গং লাখ ১রোমদা অমসুং পঞ্জাব অমসুং রাজস্থানগী ঙমখৈদা লৈবা খুঙ্গং খরা পাইলোৎ ফেজ (২০২০-২১)দা কোনশিল্লি।
ग्रामीण भारत को सम्पन्न व समृद्ध बनाने की दिशा में दिन रात काम कर रहे प्रधानमंत्री @narendramodi जी द्वारा आज ‘स्वामित्व योजना’ का शुभारंभ करना ग्रामीण स्वराज की दिशा में एक मील का पत्थर साबित होगा। यह योजना नानाजी देशमुख की जयंती पर उन्हें सच्ची श्रद्धांजलि है।#SampatiSeSampanta
— Amit Shah (@AmitShah) October 11, 2020
इस दूरदर्शी व ग्रामीणों भारत को स्वावलंबी बनाने वाली ऐतिहासिक ‘स्वामित्व योजना’ के शुभारंभ पर प्रधानमंत्री @narendramodi जी और कृषि मंत्री @nstomar जी का आभार व्यक्त करता हूँ।
इस योजना से ग्रामीण भारत के भू-संपत्ति मालिकों को ‘रिकॉर्ड ऑफ राइट्स' का हक मिलेगा। #SampatiSeSampanta
— Amit Shah (@AmitShah) October 11, 2020
मोदी जी द्वारा गरीबों व ग्रामीणों को सक्षम बनाना ही आत्मनिर्भर भारत का सच्चा लक्ष्य है।
यह योजना ग्रामीण क्षेत्र के लोगों को उनका अधिकार व सम्मान देने का एक अभिनव प्रयास है। अब उन्हें आसानी से बैंकों से ऋण प्राप्त होगा और वो भी अपने सपनों को पूरा कर पाएँगे।#SampatiSeSampanta
— Amit Shah (@AmitShah) October 11, 2020

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Amit Shah expresses gratitude to Prime Minister Shri Narendra Modi at the launch of SVAMITVA Scheme
“The Prime Minister is working day and night to make rural India developed and prosperous. The launch of 'Svamitva Yojana' by the Prime Minister today will prove to be a milestone in the direction of Gramin Swaraj. This scheme is a true tribute to Nanaji Deshmukh on his birth anniversary”
“The true goal of Modiji’s ‘AtmaNirbhar Bharat’ is to empower the poor and the villagers. This scheme is an innovative attempt to give the people of rural areas their rights and respect. Now they will get easy loans from banks and they too will be able to fulfil their dreams”
11 OCT 2020 5:37PM by PIB Delhi
Union Home Minister Amit Shah expresses gratitude to Prime Minister Shri Narendra Modi at the launch of SVAMITVAScheme today. In a series of tweets, Shri Amit Shah said, “The Prime Minister is working day and night to make rural India developed and prosperous. The launch of 'Svamitva Yojana' by the Prime Minister today will prove to be a milestone in the direction of Gramin Swaraj. This scheme is a true tribute to Nanaji Deshmukh on his birth anniversary”
The Union Home Minister said, “I express my gratitude to the Prime Minister and Union Agriculture Minister Shri Narendra Singh Tomarat the inauguration of this visionary and historic 'self-ownership scheme' that will make villagers in India self-reliant.This scheme will give land property owners of rural India the right to 'Record of Rights'.”
Shri Amit Shah said, “The true goal of Modiji’s ‘AtmaNirbharBharat’ is to empower the poor and the villagers.This scheme is an innovative attempt to give the people of rural areas their rights and respect. Now they will get easy loans from banks and they too will be able to fulfil their dreams.”
SVAMITVA is a Central Sector Scheme of the Ministry of Panchayati Raj, which was launched by the Prime Minister on National Panchayati Raj Day, 24th April 2020.The scheme aims to provide the ‘record of rights’ to village household owners in rural areas and issue Property Cards.
The Scheme is being implemented across the country in a phased manner over a period of four years (2020-2024) and would eventually cover around 6.62 lakh villages of the country. About 1 lakh villages in the States of Uttar Pradesh, Haryana, Maharashtra, Madhya Pradesh, Uttarakhand and Karnataka, and few border villages of Punjab & Rajasthan, along with establishment of Continuous Operating System (CORS) stations’ network across Punjab & Rajasthan, are being covered in the Pilot phase (2020-21).