Prime Minister's Office
PM launches physical distribution of Property Cards under the SVAMITVA Scheme
Promises to give such property cards to every household in the next three - four years
Property cards will ensure easy access to bank loans: PM
11 OCT 2020 2:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi launched physical distribution of property cards under SVAMITVA scheme through video conferencing and interacted with the beneficiaries of the scheme.
Prime Minister wished the beneficiaries of ‘SVAMITVA Scheme' who have got property cards of their houses today and said now the beneficiaries will have a right, a legal document of owning their houses. The scheme is going to bring historical changes to the villages in the country. He added the country has taken another major step towards an AtmaNirbhar Bharat, as the scheme helps in making rural India self-reliant.
He said one lakh beneficiaries from Haryana, Karnataka, Madhya Pradesh, Maharashtra, Uttarakhand and Uttar Pradesh have been handed over the legal papers of their houses today and promised to give such property cards to every household in the next three - four years in every village of the country.
Prime Minister expressed happiness of distributing property cards on the birth anniversary of two great leaders, Jai Prakash Narayan and Nana ji Deshmukh. He added the birth anniversary of these two great men did not just fall on the same date, rather their struggle and ideals were also similar. He recalled that both Nananji and JP fought their entire lives for empowerment of Rural India and the poor.
Recalling Nanaji’s words “when the people of the village remain trapped in disputes, neither they will be able to develop themselves nor the society” Shri Modi said he also believed the ownership will become a great medium to end many disputes in our villages.
Prime Minister said ownership of land and house plays a big role in the development of the country. He added when there is a record of property, citizens gain confidence and new avenues of investment open. Loan is easily available from the bank on record of property, employment and self-employment avenues open. But the difficulty is that today only one third of the population in the world has a record of their property legally. He added the property card will clear the way to buy and sell property without any dispute for the villagers. He said today we have so many youths in the village who want to do something on their own. After getting the property card, easy access to loans from banks on their houses would be ensured. He said with the new technology like using drones in mapping and survey, accurate land records of every village can be created. Due to accurate land records, development related work in the village will also be easier which would be another benefit of these property cards.
Prime Minister said ‘SVAMITVA Scheme' will help in strengthening the Panchayati Raj system for which efforts are underway for the past 6 years. He listed the initiatives taken for strengthening the Gram Panchayats in the past 6 years and said SVAMITVA Scheme will make village management easier for our gram panchayats, in a systematic way like municipalities and municipal corporations. He said in the last 6 years, continuous efforts were made to remove chronic shortages in the villages.
He said an unprecedented level of development has taken place in the villages in the last 6 years which has not happened in the last seven decades of independence. He listed the benefits villagers got in the past 6 years like having a bank account, getting electricity connection, access to toilets, getting gas connection, having a pucca house and having a piped drinking water connection. He added that a major campaign to connect every village in the country with the optical fiber connection is also going on at a fast pace.
Criticizing the opposition, the Prime Minister said those who do not want our farmers to become self reliant are having problems with the reforms in the agricultural sector. With the introduction of Kisan Credit Cards to Small farmers, Cowherds and fishermen the brokers and middlemen are having problems, as their illegal income has stopped. He also listed the initiatives which have stopped leakages like Neem coating of urea, Direct Benefit Transfer to the bank account of farmers, etc. and said those affected by the plugging of leakages are opposed to agricultural reforms today. He said development in the country is not going to stop due to them and will continue to make the village and the poor self-reliant. He added the role of ‘SVAMITVA Scheme' is also very important for the accomplishment of this resolution.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
স্বামিত্ব আঁচনিৰ অধীনত প্ৰপাৰ্টি কাৰ্ডৰ আনুষ্ঠানিক বিতৰণৰ শুভাৰম্ভ কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
অহা তিনি-চাৰি বছৰৰ ভিতৰত প্ৰতিঘৰ গৃহস্থীলৈ এনে প্ৰপাৰ্টি কাৰ্ড আগবঢ়োৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি প্ৰদান
প্ৰপাৰ্টি কাৰ্ডে বেংকৰ লোন লাভ সুচল কৰি তুলিবঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
11 OCT 2020 2:13PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে স্বামিত্ব আঁচনিৰ অধীনত প্ৰপাৰ্টি কাৰ্ডৰ আনুষ্ঠানিক বিতৰণৰ শুভাৰম্ভ কৰে আৰু এই আঁচনিখনৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে মত-বিনিময় কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘স্বামিত্ব আঁচনি’ৰ অধীনত আজি ঘৰৰ প্ৰপাৰ্টি কাৰ্ডসমূহ লাভ কৰা হিতাধিকাৰীসকলক অভিনন্দন জনাই আৰু কয় ইয়াৰ জৰিয়তে এতিয়া হিতাধিকাৰীসকলে তেওঁলোকৰ ঘৰৰ মালিকানাৰ এখনি আইনী নথি তথা অধিকাৰ লাভ কৰিব। এই আঁচনিখনে দেশখনৰ গাঁওসমূহৰ ঐতিহাসিক পৰিৱৰ্তন সাধন কৰিবলৈ আগবাঢ়িছে। তেখেতে লগতে কয়, গ্ৰাম্য ভাৰতক এই আঁচনিখনে আত্ম-নিৰ্ভৰ কৰি তোলাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত দেশখনে আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ অভিমুখে আন এক মূল পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিলে।
তেখেতে কয়, আজি হাৰিয়ানা, কৰ্ণাটক, মধ্য প্ৰদেশ, মহাৰাষ্ট্ৰ, উত্তৰাখণ্ড আৰু উত্তৰ প্ৰদেশৰ এক লাখ হিতাধিকাৰীক তেওঁলোকৰ ঘৰৰ আইনী পত্ৰ অৰ্পণ কৰা হৈছে অহা তিনি-চাৰি বছৰত দেশখনৰ প্ৰতিখন গাঁৱৰ প্ৰতিঘৰ গৃহস্থীলৈ এনে প্ৰপাৰ্টি কাৰ্ড আগবঢ়োৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি প্ৰদান কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে।
জয় প্ৰকাশ নাৰায়ণ আৰু নানা জী দেশমুখ এই দুগৰাকী মহান নেতাৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত এই প্ৰপাৰ্টি কাৰ্ড বিতৰণ কৰিবলৈ পাই প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সন্তোষ প্ৰকাশ কৰে। তেখেতে লগতে কয় যে এই দুগৰাকী মহান লোকৰ জন্ম বাৰ্ষিকীয়েই কেৱল এটা তিথিত পৰা নহয়, বৰঞ্চ তেখেত দুগৰাকীৰ সংগ্ৰাম আৰু আদৰ্শও আছিল একে। তেখেতে সোঁৱৰণ কৰি কয় যে নানাজী আৰু জেপিয়ে তেখেতসকলৰ সমগ্ৰ জীৱনটো গ্ৰাম্য ভাৰত আৰু দৰিদ্ৰৰ সবলীকৰণৰ অৰ্থে কৰা সংগ্ৰামত উৎসৰ্গা কৰিছিল।
নানাজীয়ে “যেতিয়ালৈকে গাঁৱৰ লোক বাদানুবাদৰ মাজত আৱদ্ধ হৈ থাকিব, তেতিয়ালৈকে তেওঁলোকে নিজকে আগুৱাই নিব নোৱাৰিব বা সমাজখনৰো উন্নতি নহ’ব” বুলি কোৱা কথাষাৰৰ উদ্ধৃতিৰে শ্ৰী মোদীয়ে কয়, তেখেতেও এই কথা বিশ্বাস কৰে যে আমাৰ গাঁওসমূহৰ বহু বাদানুবাদৰ অৱসানৰ অৰ্থে মালিকানা এটা উৎকৃষ্ট পন্থা হৈ উঠিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, ভূমি আৰু ঘৰৰ মালিকানাই দেশখনৰ উন্নয়নত এটা মূল ভূমিকা পালন কৰিছে। তেখেতে কয়, যেতিয়া সম্পত্তিৰ এটা ৰেকৰ্ড থাকে, নাগৰিকৰ মনত বিশ্বাসৰ ভাৱ জন্ম আৰু বিনিয়োগৰ এটা নতুন পথ মুকলি হয়। সম্পত্তিৰ ৰেকৰ্ডত বেংকৰপৰা সহজে লোন লাভৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত নিয়োগ আৰু স্ব-নিয়োজনৰ পথো প্ৰশস্ত হৈ উঠে। কিন্তু পৰিতাপৰ কথা এয়ে যে আজি বিশ্বখনৰ মুঠ জনসংখ্যাৰ এক তৃতীয়াংশ লোকৰহে তেওঁলোকৰ সম্পত্তিৰ আইনী ৰেকৰ্ড আছে। তেখেতে কয়, এই প্ৰপাৰ্টি কাৰ্ডে গ্ৰামাঞ্চলৰ লোকসকলৰ বাবে কোনো ধৰণৰ বাদানুবাদ অবিহনেই সম্পত্তি কিনা আৰু বেচাৰ পথ পৰিষ্কাৰ কৰি তুলিব। তেখেতে কয়, আজি এই গাঁওসমূহত এনে বহু যুৱক-যুৱতী আছে যিয়ে নিজাববীয়াকৈ কিবা এটা কৰাৰ আগ্ৰহ পুহি ৰাখিছে। এই প্ৰপাৰ্টি কাৰ্ড লাভ কৰাৰ পাছত, তেওঁলোকৰ ঘৰৰ বিপৰীতে বেংকৰপৰা সহজেই লোন লাভ কৰাটো নিশ্চিত কৰি তুলিব। তেখেতে কয়, মানচিত্ৰণ আৰু সমীক্ষাত ড্ৰোণৰ ব্যৱহাৰৰ দৰে নতুন প্ৰযুক্তিৰে, প্ৰতিখন গাঁৱৰে সঠিক ভূমিৰ ৰেকৰ্ড যুগুত কৰিবপৰা গৈছে। সঠিক ভূমিৰ ৰেকৰ্ডৰ ফলশ্ৰুতিত, গাঁৱসমূহৰ উন্নয়ন সম্পৰ্কীয় কাম-কাজসমূহো সুচল হৈ পৰিব যি হ’ব এই প্ৰপাৰ্টি কাৰ্ডৰ আন লাভা-লাভ।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, ‘স্বামিত্ব আঁচনি' এ পঞ্চায়তীৰাজ প্ৰণালীটোৰ সবলীকৰণত সহায় কৰিব যাৰ অৰ্থেই যোৱা ৬ টা বছৰে প্ৰচেষ্টা গ্ৰহণ কৰি অহা হৈছে। তেখেতে যোৱা ৬টা বছৰে গাঁও পঞ্চায়তসমূহৰ শক্তিশালীকৰণৰ অৰ্থে গ্ৰহণ কৰা প্ৰচেষ্টাসমূহৰ উল্লেখ কৰে আৰু কয়, স্বামিত্ব আঁচনিয়ে আমাৰ গাঁও পঞ্চায়তসমূহক পৌৰ সভা আৰু পৌৰ নিগমসমূহৰ দৰে প্ৰণালীবদ্ধভাৱে গাঁও ব্যৱস্থাপনাৰ পথ সুচল কৰি তুলিব। তেখেতে কয়, যোৱা ৬টা বছৰত, গাঁওসমূহৰ দীৰ্ঘস্থায়ী অভাৱসমূহ দূৰ কৰিবলৈ অবিৰত প্ৰচেষ্টা গ্ৰহণ কৰি অহা হৈছে।
তেখেতে কয়, যোৱা ৬টা বছৰত গাঁওসমূহত অতুলনীয় উন্নয়ন সাধন হৈছে যি স্বাধীনতাৰ যোৱা সাতটা দশকে হৈ উঠা নাছিল। তেখেতে যোৱা ৬টা বছৰে গ্ৰামাঞ্চলৰ লোকসকলে লাভ কৰা সা-সুবিধাৰ কথা উল্লেখ কৰি কয় যে এই সময়ছোৱাত গাঁওবাসীয়ে বেংক একাউন্ট, বিদ্যুতৰ সংযোগ, শৌচালয়, গেছৰ সংযোগ, পকী গৃহ আৰু পাইপেৰে খোৱা পানীৰ সংযোগ লাভ কৰিলে। তেখেতে কয় যে দেশখনৰ প্ৰতিখন গাঁৱক অপ্টিকেল ফাইবাৰেৰে সংযোগ কৰাৰ নিমিত্তে এটা ব্যাপক অভিযান তীব্ৰ গতিত ৰূপায়ণ কৰি থকা হৈছে।
বিৰোধীক সমালোচনা কৰি, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, যিসকলে আমাৰ কৃষক ৰাইজ আত্ম নিৰ্ভৰশীল হৈ উঠোটো কামনা কৰা নাই, সেই সকলেই কৃষি খণ্ডত সাধন কৰা সংস্কাৰক লৈ আপত্তি দৰ্শাইছে। ক্ষুদ্ৰ কৃষক, পশুপালক আৰু মৎস্যজীৱিসকলৰ অৰ্থে কিষাণ ক্ৰেডিট কাৰ্ডৰ প্ৰৱৰ্তনত অবৈধ আয়ৰ পথ বন্ধ হৈ পৰাৰ বাবে দালাল আৰু মধ্যভোগীসকল অসন্তুষ্ট হৈ উঠিছে। তেখেতে তদুপৰি ইউৰিয়াৰ নীম ক’টিং, কৃষকৰ বেংক একাউন্টলৈ প্ৰত্যক্ষ লাভ হস্তান্তৰ ইত্যাদিৰ দৰে লীকেজ ৰুদ্ধকাৰী পদক্ষেপৰ কথা সদৰী কৰে আৰু কয়, লীকেজ দূৰ কৰাত যিসকল প্ৰভাৱিত হৈছে, সেইসকলেই আজি কৃষি সংস্কাৰৰ বিৰোধিতা কৰিছে। তেখতে কয়, এইসকলৰ বাবে দেশখনৰ উন্নয়নৰ গতি ৰুদ্ধ হৈ নপৰে আৰু গাঁও আৰু দৰিদ্ৰক আত্ম-নিৰ্ভৰ কৰি তুলিবলৈ প্ৰচেষ্টা অব্যাহত থাকিব। তেখেতে লগতে কয়, এই লক্ষ্যক বাস্তৱায়িত কৰি তুলিবলৈ ‘স্বামিত্ব আঁচনি’ৰ ভূমিকা অতিশয় গুৰুত্বপূৰ্ণ।