Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Export of essential agri commodities for the period April-September, 2020 increases by 43.4% as compared to the same period last year
Balance of agri trade also significantly positive at Rs 9002 Crore during April-September 2020
10 OCT 2020 3:32PM by PIB Delhi
The consistent and concerted efforts of the Government to boost agricultural exports are bearing fruit as despite of the on-going Covid-19 crisis, the export of essential agri commodities for the cumulative period of April-September, 2020 has increased by 43.4% to Rs 53626.6 crore as compared to Rs 37397.3 crore in the same period last year. Major commodity groups which have recorded positive export growth during April-Sept, 2020-21 vis-à-vis April-Sept, 2019-20 are Groundnut (35%), Refined Sugar (104%), wheat (206%), Basmati Rice (13%) and Non-Basmati Rice (105%) etc.
Furthermore, balance of trade during April-September 2020 has been significantly positive at Rs 9002 Crore as against trade deficit of Rs. 2133 during the same period in 2019. On month to month basis (MoM), India’s agricultural export of essential agricultural commodities during September, 2020 has been of Rs 9296 crore against export of Rs 5114 crore during September, 2019, showing an increase of 81.7%.
In order to boost agri exports, the Government announced Agriculture Export Policy, 2018 which inter-alia provides for cluster-based approach for export-centric farming of cash crops like fruits, vegetables, spices, etc. whereby clusters for specific agri products are identified across the country and focused interventions are carried out in these clusters.
Eight Export Promotion Forums have been set up under the aegis of APEDA to boost export of agriculture/ horticulture products. The EPFs are created on Banana, Grapes, Mango, Pomegranate, Onion, Dairy, Rice Basmati and Rice Non-Basmati. The EPF are making concerted efforts to identify, document particulars of, and reach out to stakeholders across the entire production/ supply chain of export for increasing these exports significantly to the global market, through various interventions.
Recently, the Government has also announced Agri Infra Fund of Rs. 1 lakh crore to improve agri business environment which shall promote agri export in due course.
Besides, DAC&FW has also prepared a comprehensive action plan/strategy towards promotion of agri trade envisaging twofold approach viz. to boost Agri Export with emphasis on value addition and a detailed action plan for Import Substitution.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
এপ্রিল-সেপ্তেম্বর, ২০২০গী ওইনা লৌউশিংউগী পোৎচৈ এক্সপোর্ত তৌবগী চাং মমাং চহীগী মতম অসিমক্কা চাংদম্নবদা চাদা ৪৩.৪ হেনগৎখি
এগ্রি ত্রেদকী বেলেন্সসু এপ্রিল-সেপ্তেম্বর, ২০২০গী ওইনা লুপা করোর ৯০০২দা মশক থোক্না ফগৎখি
10 OCT 2020 3:32PM by PIB Imphal
সরকারনা লৌউশিংউগী এক্সপোর্ত হেনগৎনবা লেপতনা অমসুং চাং নাইনা হোৎনরকপশিং ঙসিদি কোবিদ-১৯ লাংফম লৈজরবসু এপ্রিল-সেপ্তেম্বর, ২০২০গী ওইনা লৌউশিংউগী পোৎচৈ এক্সপোর্ত তৌবগী চাং মমাং চহীগী মতম অসিমক্কা চাংদম্নবদা চাদা ৪৩.৪ হেনগত্তুনা মমাং চহী মতম অসিমক্তদা লুপা করোর ৩৭৩৯৭ ওইখিবদু লুপা করোর ৫৩৬২৬.৬তা হেনগত্তুনা মহৈ য়াল্লে। এপ্রিল-সেপ্তেম্বর, ২০২০-২১গা লোইননা এপ্রিল-সেপ্তেম্বর, ২০১৯-২০দগী হেন্না পোজিতিব ওইবা এক্সপোর্ত লাকখিবা মরুওইবা পোৎকী কাংলুপশিং অদুদি লৈবাক হৱাই (২৫%), রিফাইন্দ সুগর (১০৪%), গেহু (২০৬%), বাস্মতি চেঙ (১৩%) অমসুং বাস্মতি নত্তবা চেঙ (১০৫%) অসিনচিংবনি।
মখা তানা, এপ্রিল-সেপ্তেম্বর ২০২০দা লৈখিবা ত্রেদকী বেলেন্সসু ২০১৯গী মতম অসিদা ত্রেদ দিফিসিৎ লৈদুনা লুপা করোর ২১৩৩ ওইখিবদু হন্দক্তি লুপা করোর ৯০০২ ওইদুনা মশক থোক্না পোজিতিব চৎলে। থা-থাগী ওইনা য়েংবদা (এম.ও.এম., তঙাইফদবা লৌউশিংউগী পোৎ সেপ্তেম্বর ২০২০গী মনুংদা লৈখিবা ভারতকী এগ্রিকলচরেল এক্সপোর্ত অসি সেপ্তেম্বর ২০১৯দা লুপা করোর ৫১১৪ ওইখিবদুগী মাইয়োক্তা লুপা করোর ৯২৯৬ ওইখি।
এগ্রি এক্সপোর্ত হেনগৎনবগীদমক, সরকারনা এগ্রিকলচরেল এক্সপোর্ত পোলিসী, ২০১৮ লাউথোকখি, মসিনা মপুং ওইনা এক্সপোর্ত্তা মীৎয়েং থম্বা কেস ক্রোপশিং শম্না উহৈ-ৱাহৈ, মনা মশিং, মরু মরাং অসিনচিংবা কয়াদা ক্লস্তর ওইনা চঙশিলহল্লি মসিগী মতুংদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা অখন্নবা লৌউশিংউগী পোত্থোক্কী ক্লস্তরশিং মশক খঙদোকখি অমসুং হায়রিবা ক্লস্তরশিং অসিদা মীৎয়েং চঙদুনা মতেং পাংখি।
এক্সপোর্ত প্রোমোসন ফোরম নিপালসু এপেদাগী মীৎয়েং মখাদা এগ্রিকলচর/হোর্তিকলচরগী পোত্থোকশিং মপালদা থাদোকপা হেনগৎনবা লিংখৎখি। ই.পি.এফ.শিংসু লফোই, অঙ্গুর, হৈনৌ, কফোই, তিলহৌ, শঙ্গোম, বাস্মতি চেঙ, বাস্মতি নত্তবা চেঙশিংগী শেমখি। ই.পি.এফ.শিং অসিনা মালেমগী কৈথেলদা এক্সপোর্ত মশক থোক্না হেনগৎনবা পুথোকপগী/সপ্লাই চেনগী থবক খুদিংমক্তা স্তেকহোল্দরশিং মশক খঙদোক্নবা, চে চাংশিং অমসুং মখোয়দা তাকপীনবা কন্না হোৎনরি।
হন্দক্তসু সরকার অসিনা অতেনবা মতমদা এগ্রি এক্সপোর্ত হেনগৎহনগদৌরিবা এগ্রি বিজিনেস ইনভাইরোন্মেন্ত ফগৎহন্নবা লুপা করোর লাখ ১গী এগ্রি ইনফ্রা ফন্দ লাউথোকখি।
মসিগী মথক্তা, দি.এ.সি. অমসুং এফ.দব্ল্যু.নসু মতীক চাবা এক্সন প্লান/স্ত্রেতেজী অমা মাইকৈ অনী লোংবা এগ্রি ত্রেদ হেনগৎনবা হোৎনরি মখোয়দুদি ভেল্যু এদিসনদা মীৎয়েং থমদুনা এগ্রি এক্সপোর্ত ফগৎহনবা অমসুং ইম্পোর্ত সবস্তিত্যুসনগী অকুপ্পা এক্সন প্লান্নি।