নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
মরুওইবা ওলিম্পিক প্রোবেবলশিংগী থা অনিগী নোংমৈ কাপ্পগী কেম্প কর্নি সিংহ সুতিং রেঞ্জতা পাঙথোক্নবা সাইনা অয়াবা পীখ্রে
08 OCT 2020 7:36PM by PIB Imphal
ওলিম্পিক কোর গ্রুপ সুতরশিংগী থা অনিগী কোচিং কেম্প নই দিল্লীদা লৈবা দোক্তর কর্নি সিংহ সুতিং রেঞ্জতা ওক্তোবর ১৫ দগী দিসেম্বর ১৪ ফাওবা পাঙথোক্লগনি‍।
কেম্প অদুদা সুতর ৩২ (নুপা ১৮ অমসুং নুপী ১৪), কোচ ৮, মপান লমগী কোচ ৩ অমসুং সপ্পোর্ত স্তাফ অনি য়াওরি‍। ওলিম্পিক কোতা ফংলবা ১৫মক পুন্না লুপা করোর ১.৪৩ চঙনা শীনগদৌরিবা কেম্পা অসিদা শরুক য়াগনি‍।
“কেম্প হায়বসি ওলিম্পিককুম্বা থৌরম অমগী শেম শাবগী নুংগী ওইবা শরুক অমা ওইবা মরম্না মসি শীনবসি মতৌ তাই‍। কেম্প অসি সাইগী এস.ও.পি. ইন্দুনা পাঙথোক্কদবনি,” হায়না স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়ানা চেরোল অমদা হায়রি‍।
২০১৮ ৱর্ল্দ চেম্পিয়নসিপ্তা লুপাগী মেদল ফংদুনা তোকিয়ো ওলিম্পিক কোতা ফংখ্রবা রাইফল সুতর অঞ্জুম মৌদগিলনা মহাক্না লৈরিবা ফীভম য়েংশিনগদবা কেম্প এনভাইরনমেন্ত অমদা অমুক হঞ্জিল্লকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোক্লদুনা হায়খিবদা, “ওলিম্পিক থা ১০খক্তা ঙায়রবা মতমসুদা ঐখোয়দা মথৌ তাবা প্রেক্তিসকী খুদোংচাবা পীগদৌরিবা কেম্প অসি সাই অমসুং এন.আর.এ.আই.না শীন্বিরকপসি য়াম্না ফৈ‍। কেম্প এনভাইরনমেন্ত অমদা চাং নাইনা নোংমৈ কাপ্পা তম্বনা ঐখোয়না লৈরিবা খোঙফম অসিগী মতাঙদা ঐখোয়দা হেন্না ময়েক লাবা মশক অমা উবা ফংহনগনি‍।”
সুতরশিং অসি কোরোনাভাইরস লাইচৎকী মতমসিদা মখোয়গী হোম রেঞ্জতা প্রাক্তিস তৌদুনা লাকপনি অমদি মসিনা লোকদাউন লাউথোকখ্রবা মতুংদগী ওলিম্পিক কোর গ্রুপগী অহানবা মপুং ফাবা কেম্প ওইগদৌরিবনি‍। কেম্প অসিদা লৈবাক্কী তীম কোচনা মখোয়গী ফীভম য়েংশিনবনা শান্নরোয়শিং অদুনা মখোয়গী ওলিম্পিক্কী শেম শাবদা মতেং ওইগনি‍।
নুপাগী মিতর ১০গী এয়র রাইফলদা মালেমগী মকোক ওইরিবা দিব্যন্স সিংহ পনৱরনা নেসনেল কোচশিং য়াওগদৌরিবা কেম্প অসিদা হল্লকপা খৌরাংনা ঙাইরি, “লোকদাউন মনুংসিদা ঐ ত্রেনিং তৌজরবসু, কেম্প অমদা সুতর মরূপ মপাঙশিংগা পুন্না ত্রেনিং তৌমিন্নবনা অমদি নেসনেল কোচশিংনা ঐখোয়গী ফীভম য়েংশিন্দুনা লৈবনা মসিনা শেম শারিবা অসিগীদমক্তা য়াম্না হেন্না অফবা ওইগনি‍। ঐ কেম্প অসি য়াওননবা ঙাইদুনা লৈরি‍।”
কেম্প অসিগী মতাঙদা ৱা ঙাঙলদুনা, নেসনেল রাইফল এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়া মিস্তর রানিন্দর সিংহনা হায়খিবদা, “ঐখোয়গী সুতরশিং লোকদাউন মনুংদা য়ুমদা ত্রেনীং তৌদুনা লাক্লি অদুবু কেম্প অমদা পুন্না ত্রেন তৌবনা মখোয়দা হেন্না মতেং ওইগনি‍। লোকদাউন মমাঙদা লৈরমবা মখোয়গী পর্ফোর্মেন্সকী চাং ফংবা ঙম্নবা হোৎনবদা ঐখোয়গী সুতরশিংদা মতেং ওইগদবা থা অনিগী ত্রেনিং কেম্প অসি সাইনা অয়াবা পীবিরকপসি ঐখোয় য়াম্না নুংঙাই‍।”
ভারতনা রেকোর্দ ওইনা তোকিয়ো ওলিম্পিক্সকীদমক কোতা ১৫ ফংখি অমদি মালেমগী রেঙ্কিংগী মখা পোন্না কোতা মখা তানা ফংবা য়ারি‍।

Ministry of Youth Affairs and Sports
SAI approves two-month shooting camp for core Olympic probables at Karni Singh Shooting Range
08 OCT 2020 7:36PM by PIB Delhi
A two-month coaching camp for the Olympic core group shooters will be held at Dr. Karni Singh Shooting Range, New Delhi, from October 15 to December 14.
The camp will comprise of 32 shooters (18 men and 14 women), 8 coaches, 3 foreign coaches and two support staff. All 15 Olympic quota winners will be a part of the camp which will take place at a total cost of Rs 1.43 crores.
Sports Authority of India in a statement said, “It is imperative to have a camp because it is an integral part of the preparation for an event like the Olympics. The camp will be conducted following the SAI SOP.”
Rifle shooter Anjum Moudgil, a silver medalist at the 2018 World Championships which earned her a Tokyo Olympic quota is very happy to be returning to a camp environment which will help her assess where she stands, “It is very good that SAI and NRAI have decided to hold this camp which will give us much needed practice with just 10 months to go for the Olympics. Regular shooting in a camp environment will give us a better idea of where we currently stand.”
The shooters have been practicing at their home ranges during the coronavirus pandemic and this will be the first full-fledged camp for the Olympic core group since the lockdown was announced. With the national team coaches monitoring their progress at the camp, it will help athletes in their Olympic preparations.
Divyansh Singh Panwar, the world number one in Men’s 10m Air Rifle is looking forward to returning to the camp with national coaches being present, “Though I have been training right through the lockdown, training in a camp with all the fellow shooters will be much better preparation with the national coaches monitoring our progress. I am looking forward to this camp.”
Speaking about the camp, Mr. Raninder Singh, President National Rifle Association of India, said, “Our shooters have been training at home during the lockdown but to train together at a camp is going to help them much more. We are very happy that SAI has sanctioned this two-month training camp which will help our shooters to achieve the performance levels they were maintaining before the lockdown was announced.”
India have won a record 15 quotas in shooting for the Tokyo Olympics and can still obtain quotas on the basis of world rankings.