সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
নেস্নেল কাউন্সিল ফোর সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী কম্ম্যুনিকেসন্না ২০২০গী নেসনেল এৱার্দ ফোর সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী কম্ম্যুনিকেসনগী নোমিনেসন কৌরি
06 OCT 2020 5:10PM by PIB Imphal
সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী কম্ম্যুনিকেসন অমসুং সাইন্তিফিক্কী তেম্পর চাউখৎনবা হোৎনবদা মশক থোক্না হোৎনবখিবশিংগী মনা পীনবগীদমক নোমিনেসন কৌরি।
ভারত সরকারগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা দিপার্ত্মেন্ত ওব সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী (দি.এস.তি.), নেসনেল কাউন্সিল ফোর সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী কম্ম্যুনিকেসন্স (এন.সি.এস.তি.সি.) দিবিজন্না সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী হীরমদা মশক থোক্না হোৎনখিবশিং শকখঙবীনবগীদমক নেসনেল এৱার্দ ২০২০ ফোর সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী কম্ম্যুনিকেসনগী নোমিনেসন কৌরি। মনা অসি চহী খুদিংগী পাংথোকপা নেসনেল সাইন্স দে নুমিৎ, ২৮, ফেব্রুৱারীদা অখন্ননা পাংথোকপা থৌরম অমদা নৈ দিল্লীদা খুৎশিন্নগনি।
মনা অসিদা সাইতেসন অমা, মেমেন্তো অমা, অমসুং শেলগী মনা ওইনা চহী খুদিংগী হৌখিবা চহী মঙারোমসিদা কাংলুপ ৬তা লৈবাক অসিদা মশক থোকপা ইথিল অমা পীখিবা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী কম্ম্যুনিকেসন অমসুং সাইন্তিফিক তেম্পর চাওখৎনবা হোৎনবা মীওইশিংদা নত্ত্রগা ইন্সতিত্যুসন অমদা পীরিঃ
কাংলুপশিং অদুদি সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী কম্ম্যুনিকেসন্দা শেলগী মনা লুপা লাখ মঙানি; লাইরিক অমসুং মেগাজিন য়াওনা প্রিন্ত মীদিয়াগী থোংদা সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী কম্ম্যুনিকেসন, অঙাংশিংদা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী খঙহন্নবা হোৎনবা, ময়াম্না পাম্নবা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী লিতরেচরগী ত্রান্সলেসন, ইন্নোবেসন অমসুং ত্রেদিসনেল ওইবা পাম্বৈগী থোংদা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী কম্ম্যুনিকেসন, লুপা লাখ ২গী মনা পুরিবা ইলেক্ত্রোনিক মেদিয়মগী থোংদা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী কম্ম্যুনিকেসন্নি।
মনাশিং অসি চহী খুদিংগী পীরি অমসুং মসি চহী ৩৫গী মথক্তা লৈবা অমসুং ভারত্তা রেজিস্তর তৌবা ইন্সতিত্যুসনশিং নত্ত্রগা কেন্দ্র/রাজ্য সরকার/ য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা শেম্বা মতীক চাবা ওথোরিতী অমনা রিকমেন্দ তৌবশিংনা থাবা য়াগনি।
ইলিজিবিলিতী কন্দিসন, এপ্লিকেসন ফোর্মেৎ অসিনচিংবা য়াওনা স্কিম অসিগী অকুপ্পা মরোলগীদমক থৱাই য়াওবা এপ্লিকেন্তশিংনা দিপার্ত্মেন্ত অসিগী ৱেবসাইৎঃ www.dst.gov.inদা চঙবীয়ু।

Ministry of Science & Technology
The National Council for Science & Technology Communications invites nominations for National Awards for Science & Technology Communication for 2020
06 OCT 2020 5:10PM by PIB Delhi
Nominations have been invited for awarding outstanding contributions in the field of science and technology communication and for promoting scientific temper.
The National Council for Science & Technology Communications (NCSTC) Division of Department of Science & Technology (DST), Ministry of Science & Technology Government of India, has invited nominations for National Awards 2020 for Science & Technology Communication to recognize outstanding work in communication of science and technology. The awards shall be presented at New Delhi at a special ceremony on the 28th February, on National Science Day, every year.
The awards carrying a citation, a memento, and cash award is presented every year to an individual or an institution for outstanding contribution in the field of science and technology communication and for promoting scientific temper, which has created significant impact in the country during the last five years in 6 categories:
The categories are outstanding efforts in science & technology communication, which carries a cash award to of Rupees five lakh, science & technology communication through print media including books and magazines, science & technology popularization among children, translation of popular science & technology literature, science & technology communication through innovative and traditional methods, science & technology communication in electronic medium with the last 5 categories having a cash amount of Rupees 2 lakhs each.
The awards are conferred annually and are open to all Indian citizens above 35 years of age as well as to institutions registered in India or created by the Central/ State governments/ Union Territories recommended in writing by a competent authority.
For full details of the scheme, including eligibility conditions, application format, etc. interested applicants can go through the website of the Department: www.dst.gov.in.