Ministry of Railways
Second Reservation Charts to be issued 30 minutes before the scheduled train departure time, as was done before the lockdown
Ticket booking facility, both online and on PRS ticket counters, shall be available, before preparation of second chart
06 OCT 2020 6:28PM by PIB Delhi
Indian Railways has decided to restore earlier system of preparation of second reservation charts w.e.f. 10.10.2020.
As per established pre COVID period instructions, the first reservation chart was prepared at least 4 hours before scheduled departure of train. Thereafter, the available accommodation could be booked across PRS counters as well as through internet on first-come-first-serve basis till preparation of second reservation charts.
Second reservation charts were prepared between 30 minutes to 5 minutes before scheduled/rescheduled time of departure of trains. Cancellation of already booked tickets was also permitted during this period as per provisions of Refund Rules.
Due to pandemic, instructions were issued to shift the time of preparation of second reservation chart to 2 hours before scheduled/ rescheduled time of departure of trains.
As per request of Zonal Railways for ensuring convenience of rail passengers, the matter has been examined and it has been decided that the second reservation chart shall be prepared at least 30 minutes before scheduled/rescheduled time of departure of train.
Accordingly, ticket booking facility, both online and on PRS ticket counters, shall be available, before preparation of second chart.
CRIS has been issued necessary modifications in the software accordingly so as to restore this provision w.e.f. 10.10.2020.

রেলৱে মন্ত্রালয়
লোকদাউনগী মমাংদা তৌরম্বগুম্না ত্রেন থাবগী মিনিৎ ৩০গী মমাংদা রিজর্বেসনগী অনিশুবা চার্ত পীবা হৌরগনি
তিকেৎ ককফম, ওনলাইন অমসুং পি.আর.এস. তিকেৎ কাউন্তর অনিমক অসি অনিশুবা চার্ত থোক্ত্রিবা ফাওবা থবক তৌগনি
06 OCT 2020 6:28PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা হান্নবা চৎনরম্বা রিজর্বেসনগী অনিশুবা চার্ত পীবগী থৌওং অসি ১০/১০/২০২০দগী নৌহৌননা অমুক চৎনহন্নবা ৱারেপ লৌখ্রে।
কোবিদ মমাংগী কাঙলোনগী মতুং ইন্না রিজর্বেসনগী অহানবা চার্ত অসি ত্রেন থাগদবা মতমগী পুং ৪গী মমাংদা থোক্লম্বনি। মদুগী মতুং ইন্না অহাঙবা মফমশিং অসি পি.আর.এস. কাউন্তর খুদিংদগী অমসুং ইন্তর্নেত্তগী অহানবা লাকপদা খুদোংচাবা পীবগী থৌওং য়ুম্ফম ওইদুনা রিজর্বেসনগী অনিশুবা চার্ত থোক্ত্রিবা ফাওবগী মনুংদা তিকেৎ ককপা য়ারম্বনি।
রিজর্বেসনগী অনিশুবা চার্ত অসিনা ত্রেন থাবগী মিনিৎ ৩০দগীনা ৫ ফাওবগী মনুংদা শেম্বনি। মসিগী মতম অসিগী মনুংদা রীফন্দ রুলসকী মতুং ইন্না হান্না ককখিবা তিকেৎশিং কেন্সেল তৌবসু য়ারম্মি।
লায়চৎ অসিনা মরম ওইবদগী রিজর্বেসনগী অনিশুবা চার্ত থোকপা অসি ত্রেন থাবগী পুং ২গী মমাংদা ওইনা থোকপা হায়না শেমদোকখি।
জোনেল রেলৱেশিংনা হায়জরকপগী মতুং ইন্না রেল পেসেঞ্জরশিংগী নুংঙাইবগী খল্লদুনা মসিগী ৱাফম অসি য়েংশিনখি অমসুং ত্রেন থাবগী মতমগী মিনিৎ ৩০গী মমাংদা রিজর্বেসনগী অনিশুবা চার্ত থোকপগী ৱারেপ অসি লৌখিবনি।
মসিগা চান্নবা থৌওং অমা ওইনা মসিগী অনিশুবা চার্ত অসি থোক্ত্রিবা ফাওবা তিকেৎ ককপগী খুদোংচাবা অসি ওনলাইন অমসুং পি.আর.এস.কী কাউন্তরদা ফংগনি।
সি.আর.আই.এস.তসু মসিগী অনৌবা থৌওং অসিগা মরী লৈনবা শেমদোকপশিং ১০/১০/২০২০দগী হৌদুনা শেমদোক্নবা ৱাফমসু খঙহনখ্রবনি।