কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
নেস্নেল স্তার্তঅপ এৱার্দস ২০২০গী ফলশিং ওক্তোবর ৬, ২০২০দা লাউথোক্কনি
05 OCT 2020 2:06PM by PIB Imphal
নেস্নেল স্তার্তঅপ এৱার্দশিংগী অহানবা ইদিসনগী ফলশিং নেস্নেল মীদিয়া সেন্তর, নই দিল্লীদা রেলৱেজ অমসুং কম্মর্স অমদি ইন্দস্ত্রীগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ওক্তোবর ৬, ২০২০গী পুং ৩.৩০ তাবা মতমদা লাউথোক্কনি। ভর্চ্যুএল ওইনা পাঙথোক্কদবা ওকপগী থৌরম অসি রেলৱেজ অমসুং কম্মর্স অমদি ইন্দস্ত্রীগী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী সোম প্রকাশ য়াওরগা পাঙথোক্কনি। থৌরম অসি এন.আই.সি., মাইগোব অমসুং মরী লৈনবা সোসিএল মীদিয়াগী চেনেলশিংদা লাইফ ৱেবকাস্ত তৌগনি।
ইন্নোবেতিব প্রদক্তশিং নত্রগা সোলুসনশিং পুথোকপা ঙম্বা অমসুং থবক কয়া পীবা ঙম্বা নত্রগা শেল তালহনবা ঙম্বগী পোতেন্সিএল চাউনা লৈবা খুন্নাইদা চাউনা কান্নবা পীদুনা খুমাং চাউশিল্লিবা ইন্তরপ্রাইজশিং পুথোক্লিবা থোইদোক-হেন্দোক্না শীংথানীংঙাই ওইরবা স্তার্তঅপশিং অমসুং ইকোসিস্তেম শেমগৎলিবশিং শক খঙবীনবা অমসুং মনা পীনবা প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তর্নেল ত্রেদ বিভাগ (দি.পি.আই.আই.তি.)না অহানবা নেস্নেল স্তার্তঅপ এৱার্দস শিনখি। মাই পাকপগী চাং অসি ইনবেস্তরশিংনা ফংবা শেন্দোংশিং খক নত্তনা খুন্নাইদা পীরিবা কান্নবশিং অদুদসু ওল্লি।
এৱার্দশিং অসিগী অহানবা ইদিসন অসিনা সেক্তর ১২দগী এপ্লিকেসনশিং কৌখি, মসি অমুক মখা তানা পুন্না কাংলুপ ৩৫ থোক্না খায়দোকখি। সেক্তর ১২ অসি লৌউ-শিংউ, মহৈ-মশিং, ইন্তরপ্রাইজ তেক্নোলোজী, ইনর্জী, ফাইনান্স, ফুদ, হকশেল, ইন্দস্ত্রী ৪.০, স্পেস, সেক্যুরিতী, তুরিজম অমসিং অর্বান সর্ভিসেসনি। মসিগী মথক্তা, নুপীনা লুচিংবা অমসুং একাদেমিক কেম্পসশিংদা লিংখৎপা, খুঙ্গংগী মফমশিংদা কান্নবা পীরিবা স্তার্তঅপশিং খনগৎকনি।
মকোক তারবা স্তার্তঅপশিংনা শেলগী মনা লুপা লাখ ৫গা লোয়ননা মখোয়গী সোলুসনশিং অদু মরী লৈনবা পব্লিক ওথোরিতীশিং অমসুং কোর্পরেৎশিংনা পোতেন্সিএল পাইলোৎ প্রোজেক্তশিং অমসুং ৱার্ক ওর্দরশিং পীনবা খুদোংচাবশিংসু পীগনি।
অফবা স্তার্তঅপ ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবগী মরু ওইবা য়ুম্বী ওইনা অখন্নবা ইনক্যুবেতর অমা অমসুং এসলরেতর অমদা অমমমগী ওইনা লুপা লাখ ১৫গী শেলগী মনা পীগনি।

Ministry of Commerce & Industry
Announcement of Results of National Startup Awards 2020 on 6th October, 2020
05 OCT 2020 2:06PM by PIB Delhi
The Results of the first edition of National Startup Awards will be released by Minister of Railways and Commerce & Industry, Shri Piyush Goyal on 6thOctober, 2020 at 3:30 PM, at the National Media Centre, New Delhi. The virtual felicitation ceremony will be held in the august presence of Minister of State for Commerce & Industry, Shri Som Parkash. The event will be webcast live on NIC, MyGov and related social media channels.
The Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) has conceived the first ever National Startup Awards to recognize and reward outstanding Startups and ecosystem enablers that are building innovative products or solutions and scalable enterprises, with high potential of employment generation or wealth creation, demonstrating measurable social impact. The measure of success is not only the financial gains for the investors but also the contribution to the social good.
The first edition of the Awards invited applications across 12 sectors which were further sub-classified into a total of 35 categories. These 12 sectors are Agriculture, Education, Enterprise Technology, Energy, Finance, Food, Health, Industry 4.0, Space, Security, Tourism and Urban Services. Apart from these, startups are to be selected from those which create impact in rural areas, are women-led and founded in academic campuses.
The winning Startups will get cash prizes of Rs 5 lakh each, along with opportunities to present their solutions to relevant public authorities and corporates, for potential pilot projects and work orders.
As key building blocks of a robust Startup ecosystem, one exceptional Incubator and one Accelerator each will get a cash prize of Rs 15 lakh.