গ্ৰাহক পৰিক্ৰমা, খাদ্য আৰু ৰাজহুৱা বিতৰণ মন্ত্ৰালয়
নূন্যতম সমৰ্থন মূল্যত ধান ক্ৰয় কৰিবলৈ ৪১,০৮৪ কৃষকক প্ৰায় ১,০৮২কোটি আদায় দিয়া হৈছে
খাৰিফ মাৰ্কেটিং ছিজন ২০২০-২১ৰ বাবে নূন্যতম সমৰ্থন মূল্যত কপাহ ক্ৰয় আৰম্ভ
04 OCT 2020 5:26PM by PIB Guwahati
২০২০-২১ৰ খাৰিফ মাৰ্কেটিং ছিজনৰ বাবে ৰাজ্যসমূহত ধান ক্ৰয় প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ হৈছে। ৩ ছেপ্তেম্বৰ,২০২০লৈ মুঠ ৫,৭৩,৩৩৯ মেট্ৰিক টন ধান ক্ৰয় কৰা হৈছে। উপকৃত হোৱা কৃষকৰ সংখ্যা হ’ল ৪১,০৮৪ আৰু মুঠ নূন্যতম সমৰ্থন মূল্য হ’ল প্ৰায় ১,০৮২.৪৬৪ কোটি টকা।
ইফালে, ২০২০-২১ খাৰিফ মাৰ্কেটিং ছিজনৰ বাবে ১ অক্টোবৰৰ পৰা কপাহ ক্ৰয় আৰম্ভ হৈছে। ৩ অক্টোবৰ পৰ্যন্ত ভাৰতীয় কপাহ কৰ্পোৰেচনে নূন্যতম সমৰ্থন মূল্যৰ অধীনত ৪০.৮০লাখ মূল্যৰ ১৪৭ বস্তা কপাহ ক্ৰয় কৰিছে। ইয়াৰ ফলত ২৯গৰাকী কৃষক উপকৃত হৈছে।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Around Rs 1,082 crore paid to 41,084 farmers for procurement of paddy on MSP
Cotton procurement for Kharif Marketing Season 2020-21 on MSP has also started
04 OCT 2020 5:26PM by PIB Delhi
Paddy procurement for 2020-21 has commenced across the procuring States. As on 03.10.2020, cumulative procurement of Paddy in KMS 2020-21 is 5,73,339 MT. The total number of farmers benefited are 41,084 and total MSP outflow so far, is approximately Rs 1,082.464 crore.
The Procurement of seed cotton (Kapas) during Kharif Marketing Season 2020-21 has started from 1st October, 2020. As on 3-10-2020, Cotton Corporation of India has procured a cumulative quantity of 147 bales under MSP for a value of Rs.40.80 Lakh benefitting 29 farmers.