মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
গান্ধী জয়েন্তি পাংথোক্নবা জে অমসুং কেদা কে.ভি.আই.সি.গী থবক তৌবা মীওইশিং মথৌ চিনখি
02 OCT 2020 4:41PM by PIB Imphal
ইরাই নুমিৎতা মহাত্মা গান্ধীগী ১৫১সুবা মপোক কুমওন থৌরম পাংথোক্নবা খাদি এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রিস কম্মিসন(কে ভি আই সি)না জম্মু অমসুং কাস্মিরদা থবক পীনবা থৌরম কয়া হৌদোকখ্রে। কুমহার সাশক্তিকারন য়োজনাগী মখাদা কে.ভি.আই.সিগী চিয়রমেন বিনাই কুমার সক্সেনানা বারমুল্লাদা চফু শাবা ইমুং ১০০দা ইলেকত্রিক্কী চফু শানবা হুইলশিং য়েন্থোকখি অমসুং গানদরবাল অমসুং পুলৱামা জিলাদা ক্রেৱেল ইম্বোইদরি অমসুং সোজনি ইম্বোইদরিগী লমদা খুৎহৈবশিংগী ত্রেনিং হৌদোকখি। মহাক্না জে অমসুং কেগী বারামুল্লা জিলাদা ৱিল্লো ৱার্ককী খুৎহৈবশিংগী ত্রেনিংসু হাংদোকখি।
থৌরমশিং অসি মহাত্মা গান্ধীগী ১৫১সুবা মপোক কুমওন থৌরম পাংথোক্নবা কে.ভি.আই.সিনা লৈবাক শীনবা থুংনা শীনবা অচৌবা থৌরম ১৫০গী শরুক অমনি। পায়খৎলিবা থবকশিং অসিনা রাজ্য অসিদা মীওই ৫০০ হেনবগী হিংনবা লম্বীশিং ফংহনগনি।
ইম্বোইদরিগী থবক অমসুং কাস্মিরগী মমিং লৈরবা খুৎশা শাবা চেগী পোৎলমশিংগীদমক জে অমসুং কেদা সফুরতি ক্লস্তর অনি লিংখৎনবা মফম অদুগী কে.ভি.আই.সি ওফিসিএলশিংদা কে.ভি.আই.সিগী চিয়রমেন্না পাউতাক পীখি। জে অমসুং কেগী খুৎহৈবশিং থাগৎলদুনা মহাক্না হায়খি চফু য়াওনা অখন্নবা পোৎথোক খর পুথোক্নপদা মখোয়গী হৈশিংবা অমসুং থৌনা লৈ।
মহাক্না হায়খি খাদিগী খুৎথাংদা কাস্মিরগী মীয়াম থৌনা হাপ্নবা গান্ধীজিনা মতম চুপ্পদা তকশিনখি। ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রীসু মহাক্কী থম্মোয়দা কাস্মিরগী অখন্নবা মফম অমা কন্দুনা লৈরি অমসুং রাজ্য অসিদা থবক ফংহন্দুনা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান মঙফাওন্নবা কে.ভি.আই.সিনা থবক পায়খৎলি। ক্রেৱেল অমসুং সোজনি ইম্বোইদরি, পাস্মিনা সাল, চেগী পোৎলমশিং অমসুং চফু য়াওনা কাস্মিরগী কলাগী পোৎথোকশিং মালেমদা মমিং চৎলে।খুৎহৈবশিং ত্রেনিং, অফবা খুৎলাই অমসুং য়োনফম পীদুনা হায়রিবা পোৎথোকশিং অসিনা মখোয় অত্মনির্ভর ওইহনবা ঙমগনি।
কে.ভি.আই.সিগী চিয়রমেনগা ৱারি শানবা থৌরম অদুদা চফু শাবশিং য়াওনা খুৎহৈবা কয়া শরুক য়াখি অমসুং হেন্না ফবা হিংনবা লম্বী অমা মখোয়দা পীরকপগীদমক খুৎহৈবশিংনা চিয়রমেন থাগৎখি। কে.ভি.আই.সিনা পীবা ইলেকত্রিক্কী চফু শানবা হুইল ফংখিবা চফু শাবা মুস্তাকনা হায়খি হায়রিবা খুৎলায়শিং অসিনা হৌজিম মহাক্কী থবক লাইনা শুবা য়ারগনি অমসুং মহাক্কী নোংমগী চফুগী পোৎথোক পুথোকপা অমসুং শেন্থোক ফজনা হেনগৎলগনি।

Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
KVIC’s Employment Spree in J&K to Celebrate Gandhi Jayanti
02 OCT 2020 4:41PM by PIB Delhi
Khadi and Village Industries Commission (KVIC) rolled out multiple employment generation activities in Jammu & Kashmir to celebrate 151st birth anniversary of Mahatma Gandhi on Friday. Under Kumhar Sashaktikaran Yojana, KVIC Chairman Shri Vinai Kumar Saxena distributed electric potter wheels to 100 potter families in Baramulla while also inaugurating the training of artisans in Crewel embroidery and Sozni Embroidery in Ganderbal and Pulwama districts. He also launched the training of artisans in willow work, a popular local art, in Baramulla district of Jammu & Kashmir.
The activities are part of the 150 mega events organized by KVIC across the country to celebrate 151st Gandhi Jayanti. These activities are expected to create livelihood for over 500 people in the state.
KVIC Chairman instructed the local KVIC officials to initiate the process for setting up two SFURTI clusters in Jammu & Kashmir for the embroidery work and for making paper mache, the peculiar Kashmiri handmade paper product. He lauded the artisans of Jammu & Kashmir saying they had the capacity and the talent of producing some very unique products including pottery.
“Gandhi ji had always emphasized on empowering the Kashmiri people through Khadi. Our Prime Minister too has a special place for Kashmir in his heart and KVIC is working to fulfill this dream of the Prime Minister by creating sustainable employment opportunities in the state. Several art forms of Kashmir like Crewel and Sozni embroidery, Pashmina shawls, paper mache and its pottery are internationally acclaimed. By providing artisans proper training, advanced equipment and marketing platform, these products can definitely make them aatmanirbhar,” Saxena said.
A number of artisans including potters present on the occasion interacted with the KVIC Chairman and thanked him for providing them with the support they needed to earn a better livelihood. Mushtaq , a potter who was given an electric potter wheel by KVIC, said his work would be easier now with these equipment and that his daily production of clay material and his income would also increase significantly.