Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Tamil Nadu and Arunachal Pradesh integrated today with existing national portability cluster under One Nation One Ration Card Scheme
Total 28 States/UTs are now seamlessly connected under ONORC
01 OCT 2020 5:10PM by PIB Delhi
Two more States, Tamil Nadu and Arunachal Pradeshhave been integrated today with existing national portability cluster of 26 States/UTsunder One Nation One Ration Card.The necessary preparatory activities to integrate these States with the national cluster i.e. upgradation of ePoS software, integration with central IM-PDS and Annavitran portals, availability of ration cards/beneficiaries data in Central Repository, requisite testing of national portability transactions, etc. have already been completed in these two States.With this, a total of 28 States/UTs are now seamlessly connected with each other under the One Nation One Ration Card plan. Migratory PDS beneficiaries in these 28 States/UTs can access their subsidised foodgrains at the same Scale and Central Issue Prices from any Fair Price Shop (FPS) of their choice w.e.f. 1st October 2020.
The Department of Food & Public Distribution under Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distributionis implementing nation-wide portability of the benefits under NFSA through "One Nation One Ration Card" plan, which aims to provide an option to all NFSA beneficiaries. The beneficiaries of these states can lift their entitled foodgrains under NFSA from any ePoS enabled Fair Price Shop (FPS) of their choice anywhere in the country, by using their existing/same ration card with Aadhaar authentication on ePoS device.
This facility is already enabled seamlessly across 26 States/UT, namely - Andhra Pradesh, Bihar, Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu, Goa, Gujarat, Haryana, Himachal Pradesh, Jharkhand, Kerala, Karnataka, Madhya Pradesh, Maharashtra, Mizoram, Odisha, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Telangana, Tripura and Uttar Pradesh, Jammu & Kashmir, Manipur, Nagaland, Uttarakhand,Lakshadweep and Ladakh.Remaining States/UTs are targeted to be integrated in national portability by March 2021.
Through this system, the migratory NFSA beneficiaries who frequently change their place of dwelling in search of temporary employments, etc. are now enabled with an option to lift their entitled quota of foodgrains from any Fair Price Shop (FPS) of their choice anywhere in the 28 States/UTs by using their same/existing ration card with biometric/Aadhaar based authentication on an electronic Point of Sale (ePoS) device installed at the FPSs.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
তমিল নাদু অমসুং অরুনাচল প্রদেশনা ঙসি হৌজিক লৈরিবা নেস্নেল পোর্তেবিলিতী ক্লস্তর অসিবু লৈবাক অমা রাসন কার্দ অমগী স্কিমগী মখাদা অমত্তা ওইনা পুন্সিনখ্রে
ও.এন.ও.আর.সি.গী মখাদা অপুনবা রাজ্য/য়ু.তি. ২৮ অসি অমত্তা ওইনা শম্নখ্রে
01 OCT 2020 5:10PM by PIB Imphal
লৈবাক অমা রাসন কার্দকী মখাদা হৌজিক লৈরিবা রাজ্য/য়ু.তি. ২৬কী নেস্নেল পোর্তেবিলিতী ক্লস্তরগী মনুংদা রাজ্য অনি, তমিল নাদু অমসুং অরুনাচল প্রদেশসু য়াওখ্রে। মসিগী রাজ্যশিং অসিবু লৈবাক্কী ক্লস্তর অসিদা য়াওহন্নবা তঙাই ফদবা শেম-শাবগী থবকশিং – হায়বদি ই.পি.ও.এস. সোফৎৱেয়র অপগ্রেদ তৌবা, ময়ায় ওইবা আই.এম.-পি.দি.এস. অমসুং অন্নাবিত্রন পোর্তেলগা পুন্সিন্নবা, সেন্ত্রেল রিপোজিতরীদা রাসন কার্দ/বেনিফিশরীগী দেতাশিং ফংহনবা, নেস্নেল পোর্তেবিলিতী ত্রাঞ্জেক্সন চাংয়েংবগী তঙাই ফদবা- অসি রাজ্য অনি অসিগী ওইনা লোইশিনখ্রে। মসিগা লোয়ননা ও.এন.ও.আর.সি.গী মখাদা অপুনবা রাজ্য/য়ু.তি. ২৮ অসি অমত্তা ওইনা শম্নখ্রে।মসিগী রাজ্য/য়ু.তি. ২৮ অসিদা লৈরিবা মাইগ্রেতরী পি.দি.এস. বেনিফিশরীশিং অসিনা মখোয়গী মমল তারবা হৱাই-চেংৱাই অসি চপ মান্নবা চাং অমসুং কেন্দ্রনা হায়বা মমলদা মখোয়না পাম্বা ফেয়র প্রাইস শোপ (এফ.পি.এস.)তগী ওক্তোবর ১, ২০২০দগী লৌবা য়ারগনি।
কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুয়সনগী মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুয়সন বিভাগনা এন.এফ.এস.এ.গী বেনিফিশরী খুদিংদা পাম্বৈ অমা পীনবা পান্দম থম্বা “লৈবাক অমা রাসন কার্দ অমা”গী থৌরাং অসিগী খুত্থাংদা এন.এফ.এস.এ.গী মখাদা লৈবাক শিনবা থুংনা কান্নবা ফংহন্নবা খোঙথাং অমা পায়খৎলি। রাজ্যশিং অসিগী বেনিফিশরীশিংনা এন.এফ.এস.এ.গী মখাদা লৈবাক অসিগী মফম অমা হেক্তদা লৈবা ই.পি.ও.এস. লৈবা এফ.পি.এস. অমদগী ই.পি.ও.এস.কী খুৎলায়দা আধারগী চুম্মি লাল্লি খঙদোক্লবা তুংদা মখোয়গী রাসন কার্দ শিজিন্নদুনা ফংফম থোকপা চেং-হৱাই লৌবা য়াগনি।
মসিগী খুদোংচাবা অসি রাজ্য/য়ু.তি. ২৬ – আন্ধ্র প্রদেশ, বিহার, দদ্রা অমসুং নগর হবেলি, দামন অমসুং দ্যু, গোৱা, গুজরাত, হরয়ানা, হিমাচল প্রদেশ, ঝারখন্দ, কেরলা, করনাতকা, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্রা, মিজোরম, ওরিশা, পঞ্জাব, রাজস্থান, সিক্কিম, তেলঙ্গানা, ত্রিপুরা, উত্তর প্রদেশ, জম্মু অমসুং কশ্মির, মনিপুর, নাগালেন্দ, উত্তরাখন্দ, লক্ষদ্বীপ অমসুন লদাখতদি হান্নদগী শম্নদুনা লৈরবনি। অতোপ্পা লেমহৌরিবা রাজ্যশিং অসি নেস্নেল পোর্তেবিলিতীদা মার্চ ২০২১ ফাওবগী মনুংদা পুন্সিন্নবা পান্দম থম্লি।
মসিগী পথাপ অসিগী খুত্থাংদা থবক থীবগী মরমনা লৈফম তোয়না হোংবা মাইগ্রেতরী এন.এফ.এস.এ. বেনিফিশরীশিংগী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি. ২৮ অসিদগী মখোয়গী লৈরিবা নত্ত্রগা মান্নবা রাসন কার্দ শিজিন্নদুনা এফ.পি.এস.তা লৈরিবা পোইন্ত ওফ সেলগী খুৎলাই শিজিন্নদুনা বাইওমেত্রিক নত্ত্রগা আধারদা য়ুম্ফম ওইদুনা মশাগী শকতাক্কী অচুম অরান খঙলবা তুংদা মখোয়গী ফংফম থোকপা চেং-হৱাই লৌবা য়াগনি।