Ministry of Power
REC signs MOU with Power Ministry detailing targets for FY20-21
Revenue targetset at Rs. 35,000 Cr.,up by 17.5% from the previous year achievement
Operating profit margin target has been set at 28% as against 23.23% achieved in previous year
01 OCT 2020 3:24PM by PIB Delhi
Department of Public Enterprises (DPE) has finalised ambitious targets for REC Ltd in the ongoing financial year. Revenue target for FY2021 has been set at Rs. 35,000 Cr, up by 17.5% from the previous year achievement. Operating profit margin target has been set at 28% as against 23.23% achieved in previous year and target for parameter ‘PAT as a % of Avg. Net worth’ has been set at 17% as against 14.05% achieved in previous year. Several other performance-related parameters and non-financial parameters including parameters relating to Government of India’s ambitious program of DDUGJY have also been agreed to. The MoU was signed by Shri Sanjeev Kumar Gupta, CMD – REC Limited and Shri Ravinder Singh Dhillon, CMD – PFC Limited.
REC is confident to meet these targets in excellent category despite the ongoing pandemic. A major boost is expected from the “Aatmanirbhar Bharat” scheme for state utilities, whereby REC is expected to provide Rs. 45000 Cr of loan assistance within this year and also the thrust to financing large Renewable Energy projects where sanctions during the first quarter itself have surpassed the assistance provided in the previous year. Further, during the first quarter of FY 2020-21, REC has achieved an all-time high profit of Rs. 1,839 Cr for any quarter. Revenue from operations achieved for the quarter was Rs. 8,421 Cr which is indicative of the successful achievement of set targets by year end. The MoU has been a standard performance measure for all CPSEs and REC has been delivering exemplary performances for the last several years.
About REC Limited: REC Limited is a Navratna NBFC focusing on Power Sector Financing and Development across India. Established in 1969, REC Limited has completed over fifty years in the area of its operations. It provides financial assistance across the power-sector value chain. Apart from this, REC is also the nodal agency for Govt. of India flagship schemes in the Power sector like Deendayal Upadhyaya Gram Jyoti Yojana (DDUGJY), Saubhagya, etc.

পাৱর মন্ত্রালয়
আর.ই.সি.না পাৱর মিনিস্ত্রীগা এফ.ৱাই.২০-২১দা তৌগদবা থৌরম খরদা এম.ও.য়ু. সহি তৌনখ্রে
রেবিন্যুনা থম্লিবা পান্দম অসি মমাং চহিনা ফংখিবা অদুদগী শরুক ১৭.৫% হেনগৎতুনা লুপা করোর ৩৫,০০০দা থম্বা অসিনি
থমগদৌরিবা শেন্দোং মার্জিন অসিনা মমাং চহিনা ফংখিবা ২৩.২৩% অদুদগী শরুক ২৮%হেনগৎহনবা অসিনি
01 OCT 2020 3:24PM by PIB Imphal
দিপার্তমেন্ত ওফ পব্লিক ইন্তরপ্রাইসেস (দি.পি.ই.)না চৎলিবা চহি অসিগী আর.ই.সি. লিমিতেৎকী য়াম্না আশা লৈনা পান্দম থম্বদা লেপখ্রে। রেবিন্যুনা থম্লিবা পান্দম অসি মমাং চহিনা ফংখিবা অদুদগী শরুক ১৭.৫% হেনগৎতুনা লুপা করোর ৩৫,০০০দা থম্বা অসিনি। থমগদৌরিবা শেন্দোং মার্জিন অসিনা মমাং চহিনা ফংখিবা ২৩.২৩% অদুদগী শরুক ২৮%হেনগৎহনবা অসিনি অমসুং পেরামিতর পি.এ.তি. পান্দম্না %নি। নেত ৱোর্থনা ১৭% ওইদুনা মমাং চহিগী ১৪.০৫% দগী হেন্দুনা থম্লি। অতৈ অতোপ্পা পেরামিতর ময়াম অমা অমসুং ভারত সরকারগী আশা লৈবা থৌরম দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাই.গী পেরামিতর য়াওনা নন-ফাইনান্সিএল পেরামিতর কয়া অমসু য়ারি। এম.ও.য়ু. অসি আর.ই.সি. লিমিতেৎকী সি.এম.দি. শ্রী সঞ্জীব কুমার গুপ্তা অমসুং পি.এফ.সি. লিমিতেৎকী সি.এম.দি. শ্রী রাবিন্দর সিংহ ধিল্লোন অনিগী মরক্তা তৌনখিবনি।
আর.ই.সি.না লায়চৎ অসি লৈজরবসু মখোয়গী পান্দম অদুদি শোইদনা য়ৌবা ঙমগনি হায়বগী থাজবা লৈরি। চাওখৎপা অমা স্তেতনা ফংহনবা “আত্মানির্ভর ভারত”গী স্কীমশিং য়াম্না চাওনা থাজবা লৈরি, মসিদা আর.ই.সি.না হন্দক্কী চহি অসিদা লোনগী মতেং লুপা করোর ৪৫,০০০ ফংবা য়ানা লৈরি অমসুং রিনেৱেবল ইনর্জি প্রোজেক্তশিংদগী অহৌবা চহিদা কাইথখিবা অসি মমাং চহিদগী মতেংনি। মখা তানা এফ.ৱাই.গী অহানবা ক্বাতরদা আর.ই.সি.না অতোপ্পা ক্বাতরদগী ইৱাং ৱাংনা লুপা করোর ১,৮৩৯ শেন্দোং লৈবা ঙমখি। ক্বাতর অসিদগী ফংলকপা রেবিন্যু লুপা করোর ৮,৪২১ ওইদুনা মমাং চহি লোইরকপদা থমখিবা পান্দম অদু ফংবা ঙম্বা অদু উৎলি। এম.ও.য়ু. অসি হৌখিবা চহি খর অসিদা উৎখিবা অসি য়েংলগা মওং চুম্বা সি.পি.এস.ই.শিং অমসুং আর.ই.সি. উৎথোরকপা অদুনি।
আর.ই.সি. লিমিতেৎগী মরমদা: আর.ই.সি. লিমিতেৎ অসি নাব্রাত্না এন.বি.এফ.সি. অমনি মসিনা ইন্দিয়া পাৱর সেক্তর ফাইনান্সিং অমসুং দিবলপমেন্তদা মিয়েং থম্লি। আর.ই.সি. লিমিতেৎ অসি ১৯৬৯দা হৌদোকখিবনা চহি ৫০ হেন্না থবক তৌদুনা লাক্লি। মসিনা পাৱর-সেক্তরদা শেলগী মতেং পীদুনা লাক্লি। মসিদা নত্তনা আর.ই.সি. অসি ভারত সরকারগী মরুওইবা পাৱর সেক্তরগী স্কীমশিং হায়বদি দিনদায়াল উপধ্যায়া গ্রাম জ্যোতি য়োজনা (দি.দি.য়ু.জি.জে.ৱাই.), সৌভাগ্যা অসিনচিংবা অসিগী নোদাল এজেন্সিনি।