নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী মিনিস্তর শ্রী কিরেন রিজিজুনা স্পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াগী অনৌবা লোগো হৌদোক্লে, শান্নবদা মাংজিল থানবা সাইনা পায়খৎলিবা থবকশিং লোগো অসিদা ফোঙদোক্লে হায়রি
30 SEP 2020 5:28PM by PIB Imphal
ঙসি নই দিল্লীগী মেজর ধ্যান চান্দ স্তদিয়মদা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী স্তেৎ মিনিস্তর শ্রী কিরেন রিজিজুনা স্পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া(সাই)গী অনৌবা লোগো হৌদোক্লে। থৌরম অদুদা স্পোর্তস সেক্রেতরি রবি মিত্তল; ইন্দিয়ান ওলেম্পিক এসোসিএসনগী প্রসিদেন্ত নরিন্দর বাত্রা অমসুং সাইগী দিরেক্তর জেনেরেল সন্দিপ প্রধান অমসুং মিনিস্ত্রিগী সেনিয়র ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি। ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা লৈবাক শীনবা থুংনা শক্নাইরবা শান্নরোইশিং, কোচশিং অমসুং শান্নবা পামজবশিং থৌরম অদু শরুক য়াখি।
সাইগী অনৌবা লোগোগী মরুওইবগী মতাংদা মিনিস্তরনা হায়খি, শান্নবগী থবক-থৌরমশিংদা সাই মাংজিল থারি অমসুং শান্নবগী থাক ৱাংখৎহন্নবা মরুওইবা এজেন্তনি। শান্নরোইশিংনা মখোয়গী শান্নবগী শীনফম অসি ফজনা হৌবা ঙম্নবা সাইনা শান্নরোইশিংদা দরকার ওইবা মতেং পাংলি অমসুং পুন্সিগী মাইপাকপশিং অমসুং শান্নবদা মাইপাকপা পুন্সি অমা পুরকপা ঙমগনি- শান্নরোই অমনা সাইদা মহাক্কী শীনফম অদু মাইপাক্নপগী খুদোংচাবা ফংগনি। সাই হায়বসি স্পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াগী অশম্বা ৱাহৈ ওইনা তোঙান তোঙানবা মরী লৈনবা লুপশিংগী মরক্তা মসিগী মশক অমা তাক্লি। ভারতকী মচু অহুম অমসুং চক্রগী হিঙ্গোগ মচু হাপচিন্দুনা সাইনা শান্নবগী খ্বাইদগী চাউবা লুপ অমা ওইনা মালেমদা ভারতকী মহুৎশিল্লি।
অনৌবা লোগো অমা দিজাইন তৌবগী থবক পায়খৎপগীদমক স্পোর্তস সেক্রেতরি রবি মিত্তলনা সাই থাগৎখি। অনৌবা লোগো অসিগীদমক ইন্ত্রি মশিং য়াম্না লাকখি।
১৯৮২দা লিংখৎপদগী সাইনা লৈবাক অসিদা শান্নবগী থবকশিং ফগৎহন্নবা মরুওইবা থৌদাং লৌদুনা লাক্লি অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা হৌগৎলক্লিবা শান্নরোইশিং মশক খঙদোকপা অমসুং শেমগৎপগী থবক পায়খৎতুনা লাকলি। অনৌবা লোগো অসিদা সাইনা লৈবাক অসিদা মখোঙদগী হৌনা নহা ওইরিবা শান্নরোইশিং মশক খঙদোকপা অমসুং শেমগৎপগী থবক পায়খৎপগী হোংলক্লিবা খোঙচৎ অসি ফোঙদোকলি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Youth Affairs and Sports Minister, Shri Kiren Rijiju launches Sports Authority of India’s new logo, says it signifies SAI's contribution towards promoting excellence in sport
30 SEP 2020 5:28PM by PIB Delhi
The Minister of State for Youth Affairs and Sports, Shri Kiren Rijiju launched the Sports Authority of India’s (SAI) new logo at Delhi’s Major Dhyan Chand Stadium, today. The event was attended by Sports Secretary Ravi Mittal; Indian Olympic Association President, Shri Narinder Batra and Director General SAI, Shri Sandip Pradhan alongwith the senior officers of the Ministry at the stadium. Many eminent athletes, coaches and other sports enthusiasts joined the event from across the country through video conference.
Speaking about the significance of the new SAI logo, Shri. Rijiju said, “SAI has been the leader in the sports ecosystem and the primary agent of promoting sporting excellence. It has given athletes necessary support so that they have their sporting careers can take-off smoothly and they can fly towards a life of achievements and sporting glory - that is what the flying figure indicates - the freedom an athlete gets to leapfrog his/her career in SAI. The word SAI itself gives the identity to the organisation among various stakeholders being the acronym of Sports Authority of India. The Indian Tricolour and blue colour of chakra adds the national fervor as SAI has nurtured some of the biggest names in the sports fraternity, who represent India at the world stage.”
Secretary, Sports, Shri Ravi Mittal congratulated SAI for taking up the initiative of designing a new logo for which a large number of good entries were received.
SAI has been the pivot of the sports ecosystem in the country since the time it was established in the year 1982 and has been instrumental in identifying and developing grassroots talents across the country. The new logo signifies SAI's journey of metamorphosis from identifying and nurturing grassroot level sporting talent to creating sporting excellence in the country.
(SAI Logo)