লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
খারিফ মার্কেত্তিং সিজন-২০২০-২১গী এম.এস.পি.গী থবকশিং পাংথোকপা হৌরে; মমাংগী মতমদা পাংথোকখিবা অদুগুম্না হৌজিক চৎনরিবা এম.এস.পি. স্কিমগী মতুংইন্না লৌমীশিংদগী এম.এস.পি.দা সরকারনা মখা তানা পোৎথোকশিং লৈবা হৌরে
নুমিৎ ৩গী মনুংদা হরিয়ানা অমসুং পঞ্জাবকী লৌমীশিংদগী লুপা ৮৪.৬০গী মিনিমম সপোর্ত প্রাইজদা ফৌ মেত্রিক তন ৪৪,৮০৯ সরকারনা লৈরে
30 SEP 2020 4:53PM by PIB Imphal
খারিফ মার্কেত্তিং সিজন-২০২০-২১ হৌরে অমসুং মমাংগী মতমদা পাংথোকখিবা অদুগুম্না হৌজিক চৎনরিবা এম.এস.পি স্কিমগী মতুংইন্না লৌমীশিংদগী এম.এস.পিদা সরকারনা কালেন লৌরোক-২০২০-২১গী পোৎথোকশিং লৈবা হৌরে।
রাজ্যশিংনা পুখৎলকপা ৱাফমশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা, খারিফ মার্কেত্তিং সিজন-২০২০-২১গী ওইনা তামিল নাদু, কর্নাতাকা, মহারাস্ত্রা, তেলঙ্গানা অমসুং হরিয়ানা রাজ্যশিংগী হৱাই অমসুং থাও থোকপা মরু মেত্রিক তন লাখ ১৪.০৯ লৈবগী অয়াবা পীরে। অতোপ্পা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী ওইনা, করিগুম্বা কৈথেলগী মমল অসি এম.এস.পিগী মখাদা লৈরবদি, কালেনগী হৱাইশিং অমসুং থাও থোকপা মরুশিং অমসুং এফ.এ.ক্বিউ গ্রেদ লৈবা প্রাইজ সপোর্ত স্কিম(পি এস এস)গী মতুংইন্না লৈগনি।
২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৪ ফাওবদা, সরকারনা মসিগী নোদেল এজেন্সিশিংগী খুৎথাংদা মুং মেত্রিক তন ৪৬.৩৫ লৈদুনা তামিল নাদুগী লৌমী ৪৮ দা এম.এস.পিগী লুপা লাখ ৩৩ ফংহনখ্রে। মসিগা চপ মান্ননা, এম.এস.পিদা লুপা করোর ৫২.৪০গী কোপ্রা মেত্রিক তন ৫০৮৯ লৈদুনা কর্নাতাকা অমসুং তামিল নাদুগী লৌমী ৩৯৬১ কান্নবা ফংহনখ্রে।মসি অন্ধ্র প্রদেস, কর্নাতাকা, তামিল নাদু অমসুং কেরলাদগী লৈগদবা এল.এম.তি ১.২৩ অদুগী মথক্তনি।
২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৬দগী খারিফ মার্কেত্তিং সিজন-২০২০-২১ মনুংগী ওইনা হরিয়ানা অমসুং পঞ্জাবতগী ফৌ লৈবা হৌরে। ২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৭ ফাওবদা পঞ্জাবতগী ফৌ এম.তি ৪১,৩০৩ অমসুং হরিয়ানাদগী এম.তি ৩,৫০৬ পুন্না এম.তি ৪৪,৮০৯ কুইন্তল অমদা এম.এস.পি লুপা ১৮৮৮দা লুপা করোর ৮৪.৬০গী এম.এস.পি ভেলুদা হরিয়ানা অমসুং পঞ্জাবকী লৌমী ২৯৫০দগী লৈরে।
২০২০-২১গী ওইনা ২০২০গী ওক্তোবর ১দগী লশিং লৈবা হৌরগনি অমসুং কত্তন কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়া(সি সি আই)না ২০২০গী ওক্তোবর ১দগী এফ.এ.ক্বিউ গ্রেদ লশিং লৈবা হৌরগনি।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
MSP operations for Kharif Marketing Season 2020-21begin in full swing; Government continues to procure crops at MSP from farmers as per its existing MSP Schemes as done in previous seasons
Government procures 44,809 MT of Paddy having MSP value of Rs. 84.60 crore from Punjab and Haryana in 3 days
30 SEP 2020 4:53PM by PIB Delhi
The arrival of KMS 2020-21 has just begun and the Government continues to procure Kharif 2020-21 crops at MSP from farmers as per its existing MSP Schemes as done in previous seasons.
Based on the proposal from the States, approval accorded for procurement of 14.09 LMT of Pulse and oilseeds for Kharif Marketing Season 2020 for the States of Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra, Telangana and Haryana. For other States/UTs approval will also be accorded on receipt of proposal for Kharif Pulses and oilseeds and procurement of FAQ grade will be made as per Price Support Scheme (PSS), if the market rate goes below its MSP during the notified harvesting period.
Upto 29.09.2020, the Government through its Nodal Agencies has procured 46.35 MT of Moong having MSP value of Rs.33 lakhs benefitting 48 farmers in Tamil Nadu. Similarly, 5089 MT of copra (the perennial crop) having MSP value of Rs. 52.40 crore has been procured benefitting 3961 farmers in Karnataka and Tamil Nadu against the sanctioned quantity of 1.23LMT for the Andhra Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu and Kerala.
The procurement of Paddy during Kharif Marketing Season 2020-21 has started from 26th September, 2020 in Haryana and Punjab. Upto 29.09.2020, the Paddy Procurement of3,506 MT in Haryana and 41,303 MT in Punjab totaling44,809 MT having MSP value of Rs.84.60 crore at MSP of Rs 1888 per quintal has been done from 2950farmersof Haryana and Punjab.
The procurement of Cotton for the season 2020-21 shall commence from 1st October 2020 and Cotton Corporation of India (CCI) will start purchase of FAQ grade Cotton from 1st October 2020 onwards.