ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগ
কৰ্ণাটক বিধান পৰিষদৰ ০২ স্নাতক আৰু ০২ শিক্ষক সমষ্টিৰ দ্বি-বাৰ্ষিক নিৰ্বাচন
29 SEP 2020 1:38PM by PIB Guwahati
সদস্যৰ অৱসৰৰ বাবে কৰ্ণাটক বিধান পৰিষদত স্নাতক আৰু শিক্ষক কেন্দ্ৰৰ চাৰিটা সদস্য পদ ৩০জুন,২০২০ৰ পৰা খালী হৈ আছে। এই আসন সমূহৰ বিস্তাৰিত বিৱৰণ তলত দিয়া ধৰণৰঃ
কৰ্ণাটক
ক্রমিক নং
কেন্দ্রৰ নাম
সদস্যৰ নাম
অৱসৰৰ তাৰিখ
১.
কর্ণাটক দক্ষিণপূব স্নাতক
আৰ চৌড়া ৰেড্ডি, থুপল্লি
৩০.৬.২০২০
২.
কর্ণাটক পশ্চিম স্নাতক
এছ ভি ছানকানুৰ
৩০.৬.২০২০
৩.
কর্ণাটক উত্তৰ-পূব শিক্ষক
ছৰনাপ্পা মাত্তুৰ
৩০.৬.২০২০
৪
বেংগালুৰু শিক্ষক
পুত্তান্না
৩০.৬.২০২০
২.কভিড-১৯ৰ বাবে জনস্বাস্থ্যৰ জৰুৰী অৱস্থাৰ অপ্ৰত্যাশিত পৰিস্থিতি বিবেচনা কৰি আৰু উপযুক্ত কৰ্তৃপক্ষৰ দ্বাৰা দুৰ্যোগ ব্যৱস্থাপনা আইন,২০০৫ৰ অধীনত প্ৰদত্ত নিৰ্দেশনা আৰু আদেশ বিবেচনা কৰি নিৰ্বাচন আয়োগে ০৮.০৬.২০২০ত ভাৰতৰ সংবিধানৰ ৩২৪ অনুচ্ছেদ আৰু ১৯৫১ৰ জনপ্ৰতিনিধিত্ব আইনৰ ১৬ ধাৰা অনুযায়ী এক আদেশ পাছ কৰে আৰু বৰ্তমানৰ পৰিস্থিতি পৰ্যবেক্ষণ কৰি উপৰোক্ত ছীটৰ বাবে নিৰ্বাচন প্ৰক্ৰিয়া পৰৱৰ্তী তাৰিখত অনুষ্ঠিত কৰাৰ নিৰ্দেশ দিয়ে।
৩.কৰ্ণাটকৰ মুখ্য নিৰ্বাচনী বিষয়াৰ পৰা লাভ কৰা তথ্য বিবেচনা কৰি আয়োগে এতিয়া নিম্ন উল্লেখিত সূচী অনুযায়ী কৰ্ণাটক বিধান পৰিষদত স্নাতক আৰু শিক্ষক কেন্দ্ৰত দ্বি-বাৰ্ষিক নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত কৰাৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছেঃ
১.
অধিসূচনা জাৰিৰ তাৰিখ
১ অক্টোবৰ, ২০২০ (বৃহস্পতিবাৰ)
২.
মনোনয়ন জমা দিয়াৰ অন্তিম দিন
৮ অক্টোবৰ, ২০২০ (বৃহস্পতিবাৰ)
৩.
মনোনয়ন পত্র পৰীক্ষা
৯ অক্টোবৰ, ২০২০ (শুক্রবাৰ)
৪.
মনোনয়ন পত্র প্রত্যাহাৰৰ অন্তিম দিন
১২ অক্টোবৰ, ২০২০ (সোবাৰ)
৫.
নির্বাচনৰ তাৰিখ
২৮ অক্টোবৰ, ২০২০ (বুধবাৰ)
৬.
ভোগ গ্রহণৰ সময়
পুৱা ৮বজাৰ পৰা আবেলি ৫বজালৈ
৭.
ভোট গণনা
২ নৱেম্বৰ ২০২০, (সোমবাৰ)
৮.
যি তাৰিখৰ পূৰ্বে নির্বাচন প্রক্রিয়া সম্পূর্ণ হব
৫ নৱেম্বৰ ২০২০, (বৃহস্পতিবাৰ)
৪. এই নির্বাচনৰ আদর্শ আচৰণবিধি এই মুহূর্তৰ পৰাই বলবৎ হল। আয়োগৰ ৱেবছাইটত এই লিংকসমূহত গৈ বিস্তাৰিত বিবৰণ চাব পাৰিব:
https://eci.gov.in/files/file/4070-biennial-bye-elections-to-the-legislative-councils-from-council-constituencies-by-graduates%E2%80%99-and-teachers%E2%80%99-and-local-authorities%E2%80%99-constituencies-%E2%80%93-mcc-instructions-%E2%80%93-regarding/
৫. সকলো ব্যক্তিৰ বাবে সম্পূর্ণ নির্বাচন প্রক্রিয়াকালীন বিস্তাৰিত নির্দেশিকা
i. নির্বাচন সংক্রান্তীয় প্রতিটো কামৰ সময়ত প্রতিজন লোকেই মাস্ক পৰিধান কৰিব লাগিব।
ii. নির্বাচনৰ বাবে নির্দিষ্ট প্ৰেক্ষাগৃহ, কোঠা, চৌহদত প্রবেশৰ সময়ত
- প্রত্যেক ব্যক্তিৰ থার্মেল স্কেনিং কৰিব লাগিব
- সকলো স্থানতে ছেনিটাইজাৰ ৰাখিতে লাগিব
iii. ৰাজ্য চৰকাৰ আৰু কেন্দ্রীয় গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্রালয়ৰ নির্দেশমতে সামাজিক দূৰত্ব বজাই ৰাখিব লাগিব
iv. যিমান সম্ভব ডাঙৰ ঘৰ ব্যবহাৰ কৰিব লাগিব যাতে সামাজিক দূৰত্ব বজাই ৰখা যায়
v. কভিড-১৯ বিধি পালন নিশ্চিত কৰিবলৈ নিবাচন কর্মী আৰু সুৰক্ষা কর্মীসকলৰ যাতায়াতৰ বাবে যথেষ্ট সংখ্যক গাড়ী ব্যবহাৰ কৰিব লাগিব
৬. কভিড-১৯ৰ সময়ত নির্বাচন সম্পন্ন কৰিবলৈ কঠোৰভাবে নির্দেশনা পালন কৰিব লাগিব। আয়োগৰ ৱেবছাইটত এই নির্দেশনা নিম্নলিখিত লিংকত পোৱা যাব :
https://eci.gov.in/files/file/12167-broad-guidelines-for-conduct-of-general-electionbye-election-during-covid-19/

Election Commission
Biennial election to the Karnataka Legislative Council from 02 Graduates’ and 02 Teachers’ Constituencies.
29 SEP 2020 1:38PM by PIB Delhi
The term of office of 04 members of the Karnataka Legislative Council from Graduates’ and Teachers’ Constituencies has fallen vacant on 30th June, 2020, due to the retirement of the sitting members. A statement showing the details of these seats is given below:-
Bihar
Sl. No.
Name of Constituency
Name of the Member
Date of retirement
Karnataka South-East Graduates’
R. Chowda Reddy, Thoopalli
30.06.2020
1.
Karnataka West Graduates’
S.V. Sankanur
1.
Karnataka North-East Teachers’
Sharanappa Mattur
1.
Bangalore Teachers’
Puttanna
2. Considering the unforeseen situation of public health emergency due to COVID-19 and the guidelines & orders passed under the Disaster Management Act, 2005 by the competent authority, the Election Commission, on 08.06.2020 passed an Order under Article 324 of Constitution of India read with section 16 of the Representation of the People Act, 1951, and directed that the process of election to the abovementioned seats be initiated at a later date after reviewing the prevailing situation.
3. The Commission, having considered the inputs received from CEO, Karnataka has now decided that above mentioned biennial election to the Karnataka State Legislative Council from Graduates’ and Teachers’ Constituencies, be held in accordance with the following programme:-
1.
Issue of Notification
01st October, 2020 (Thursday)
1.
Last date of making nominations
08th October, 2020 (Thursday)
1.
Scrutiny of nominations
09th October, 2020 (Friday)
1.
Last date for withdrawal of candidature
12th October, 2020 (Monday)
1.
Date of Poll
28th October, 2020 (Wednesday)
1.
Hours of Poll
08:00 am to 05:00 pm
1.
Counting of votes
02nd November, 2020 (Monday )
1.
Date before which election shall be completed
05th November, 2020 (Thursday)
4. The Model Code of Conduct concerning these elections will come into force with immediate effect in the concerned Constituencies. Please see the details in Commission’s website under the link: https://eci.gov.in/files/file/4070-biennial-bye-elections-to-the-legislative-councils-from-council-constituencies-by-graduates%E2%80%99-and-teachers%E2%80%99-and-local-authorities%E2%80%99-constituencies-%E2%80%93-mcc-instructions-%E2%80%93-regarding/
5. Broad Guidelines to be followed during entire election processes for all persons:-
I. Every person shall wear face mask during every election related activity
II. At the entry of hall/ room/ premises used for election purposes:
(a) Thermal Scanning of all persons shall be carried out:
(b) Sanitizer shall be made available at all locations
III. Social distancing shall be maintained as per the extant COVID-19 guidelines of the State Govt. and Ministry of Home Affairs.
IV. As far as practicable, large halls should be identified and utilized to ensure social distancing norms.
V. Adequate number of vehicles shall be mobilized for movement of polling personnel, security personnel to ensure compliance of COVID-19 guidelines.
6. For broad guidelines to be followed strictly during the conduct of election during Covid-19, please refer to the guideline available on Commission’s website under link:- https://eci.gov.in/files/file/12167-broad-guidelines-for-conduct-of-general-electionbye-election-during-covid-19/