ইলেক্সন কমিসন
কর্নাতকা লেজিসলেতিব কাউন্সিলগী গ্রেজুএত কন্সতিত্যুএন্সী ০২ অমসুং তীচর্স কন্সতিত্যুএন্সী ০২গী চহী অনি-অনি পাঙথোকপা মীখল
29 SEP 2020 1:38PM by PIB Imphal
কর্নাতকা লেজিসলেতিব কাউন্সিলগী গ্রেজুএত অমসুং তীচর্স কন্সতিত্যুএন্সীশিংগী মেম্বর ০৪গী তর্ম ওফ ওফিস সিত্তিং মেম্বরশিং পোত্থাখিবদগী জুন ৩০, ২০২০দগী হাঙদুনা লৈরে‍। সীতশিংদুগী অকুপ্পা ৱাফম উৎপা ৱারোল মখাদা পীরি:-
বিহার
সে. নম্বর
কন্সতিত্যুএন্সী মমীং
মেম্বর মমীং
পোত্থাখিবা তাং
কর্নাতকা খা-নোংপোক গ্রেজুএত্স
আর. চৌরা রেদ্দী, থুপল্লি
৩০.০৬.২০২০
কর্নাতকা নোংচুপ গ্রেজুএত্স
এস.ভি. সানকনুর
কর্নাতকা অৱাং-নোংপোক তীচর্স
শরানপ্পা মত্তুর
বেঙ্গলোর তীচর্স
পুত্তনা
২. কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা মীয়ামগী হকশেলগী ইমর্জেন্সীগী তমবা ঙমদবা ফীভম অমসুং মরী লৈনবা ওথোরিতীনা দিজাস্তর মেনেজমেন্ত এক্ত, ২০০৫গী মখাদা চৎন-পথাপ অমসুং ওর্দর থোকখিবশিংগী য়েংলগা, ইলেক্সন কম্মিসন্না ০৮.০৬.২০২০দা ভারত সংবিধানগী আর্তিকল ৩২৪ অমসুং রিপ্রজেন্তেতিব ওফ দি পীপল এক্ত ১৯৫১গী সেক্সন ১৬গী মখাদা ওর্দর অমা থোক্তুনা মথক্তা পল্লিবা সীতশিং অসিগী মীখলগী থবক থৌরমশিং ওইরক্লিবা ফীভম য়েংলগা মখা তাবা তাং অমদগী হৌননবা পাউতাক পীখি‍।
৩. কম্মিসন্না কর্নাতকা সি.ই.ও.দগী ফংবা ৱাফম খন্নরগা মথক্তা পল্লিবা কর্নাতকা লেজিসলেতিব কাউন্সিলগী গ্রেজুএত অমসুং তীচর্স কন্সতিত্যুএন্সীগী চহি অনি-অনিগী ওইনা পাঙথোকপা মীখল মখাদা পীরিবা থৌরম পরেংশিংগী মতুং ইন্না পাঙথোক্নবা লেপ্লে‍।
নোতিফিকেসন থোকপা
ওক্তোবর ০১, ২০২০ (শগোলশেন)
নোমিনেসন পীশিনবগী অরোয়বা তাং
ওক্তোবর ০৮, ২০২০ (শগোলশেন)
নোমিনেসন স্ক্রুতিনী
ওক্তোবর ০৯, ২০২০ (ইরায়)
কেন্দিদেচর হন্দোকপগী অরোয়বা তাং
ওক্তোবর ১২, ২০২০ (নিংথৌকাবা)
মীখলগী তাং
ওক্তোবর ২৮, ২০২০ (য়ুমশকৈশ)
মীখলগী মতম
০৮:০০ এ.এম. দগী ০৫:০০ পি.এম.
ভোত মশীং থিবা
নবেম্বর ০২, ২০২০ (শগোলশেন)
মীখল লোইশিনগদবা অরোইবা তাং
নবেম্বর ০৫, ২০২০ (শগোলশেন)
৪. হায়রিবা মীখলশিংসিগী মোদেল কোদ ওফ কন্দক্ত মরী লৈনবা কন্সতিত্যুএন্সীশিংদা খুদক্তগী চৎনবা হৌরগনি‍। পীরিবা লিঙ্ক অসিদা চঙলগা কম্মিসনগী ৱেবসাইত্তা অকুপ্পা ৱারোল য়েংবিয়ু: https://eci.gov.in/files/file/4070-biennial-bye-elections-to-the-legislative-councils-from-council-constituencies-by-graduates%E2%80%99-and-teachers%E2%80%99-and-local-authorities%E2%80%99-constituencies-%E2%80%93-mcc-instructions-%E2%80%93-regarding/
৫. মীখলগী থৌরম পুম্নমক্তা মীপুম খুদিংমক্না ইনগদবা চাউরাকপা চৎন-পথাপশিং:-
(১) মীখলগা মরী লৈনবা থৌরম খুদিংমক্তা মীপুম খুদিংমক্না মায়খুম উপকদবনি‍।
(২) মীখলগীদমক শীজিন্নরিবা হোল/কা/মফমশিংগী চঙফম খুদিংমক্তা:
(ক) মীপুম খুদিংমক্কী থর্মেল স্কেন্নিং তৌগদবনি
(খ) মফম খুদিংক্তা সেনিতাইজর ফংহনগদবনি
(৩) স্তেত লৈঙাক অমসুং গৃহ মন্ত্রালয়গী লৈরিবা কোবিদ-১৯গী চৎন-পথাপশিংগী মতুং ইন্না সোসিএল দিস্তেন্সিং ঙাক্কদবনি‍।
(৪) সোসিএল দিস্তেন্সিং ঙাক্নবা হেক য়ারিবমখৈ, অচৌবা হোলশিং খঙদোক্তুনা শীজিন্নগদবনি‍।
(৫) কোবিদ-১৯গী চৎন-পথাপশিং ঙাক্ননবগীদমক মীখলগী পর্সোনেলশিং, সিক্যুরিতী পর্সোনেলশিং চত্থোক চৎশিন তৌনবা গারী মশীং মরাঙ কায়না শীজিন্নগদবনি‍।
৬. কোবিদ-১৯ মনুংদা মীখল পাঙথোকপদা নীংথিনা ইনগদবা চাউরাকপা চৎন-পথাপশিংগীদমক মখাদা পীরিবা লিঙ্কতা চঙলগা কম্মিসনগী ৱেবসাইত্তা ফংলিবা চৎন-পথাপশিং য়েংবিয়ু:- https://eci.gov.in/files/file/12167-broad-guidelines-for-conduct-of-general-electionbye-election-during-covid-19/

Election Commission
Biennial election to the Karnataka Legislative Council from 02 Graduates’ and 02 Teachers’ Constituencies.
29 SEP 2020 1:38PM by PIB Delhi
The term of office of 04 members of the Karnataka Legislative Council from Graduates’ and Teachers’ Constituencies has fallen vacant on 30th June, 2020, due to the retirement of the sitting members. A statement showing the details of these seats is given below:-
Bihar
Sl. No.
Name of Constituency
Name of the Member
Date of retirement
Karnataka South-East Graduates’
R. Chowda Reddy, Thoopalli
30.06.2020
1.
Karnataka West Graduates’
S.V. Sankanur
1.
Karnataka North-East Teachers’
Sharanappa Mattur
1.
Bangalore Teachers’
Puttanna
2. Considering the unforeseen situation of public health emergency due to COVID-19 and the guidelines & orders passed under the Disaster Management Act, 2005 by the competent authority, the Election Commission, on 08.06.2020 passed an Order under Article 324 of Constitution of India read with section 16 of the Representation of the People Act, 1951, and directed that the process of election to the abovementioned seats be initiated at a later date after reviewing the prevailing situation.
3. The Commission, having considered the inputs received from CEO, Karnataka has now decided that above mentioned biennial election to the Karnataka State Legislative Council from Graduates’ and Teachers’ Constituencies, be held in accordance with the following programme:-
1.
Issue of Notification
01st October, 2020 (Thursday)
1.
Last date of making nominations
08th October, 2020 (Thursday)
1.
Scrutiny of nominations
09th October, 2020 (Friday)
1.
Last date for withdrawal of candidature
12th October, 2020 (Monday)
1.
Date of Poll
28th October, 2020 (Wednesday)
1.
Hours of Poll
08:00 am to 05:00 pm
1.
Counting of votes
02nd November, 2020 (Monday )
1.
Date before which election shall be completed
05th November, 2020 (Thursday)
4. The Model Code of Conduct concerning these elections will come into force with immediate effect in the concerned Constituencies. Please see the details in Commission’s website under the link: https://eci.gov.in/files/file/4070-biennial-bye-elections-to-the-legislative-councils-from-council-constituencies-by-graduates%E2%80%99-and-teachers%E2%80%99-and-local-authorities%E2%80%99-constituencies-%E2%80%93-mcc-instructions-%E2%80%93-regarding/
5. Broad Guidelines to be followed during entire election processes for all persons:-
I. Every person shall wear face mask during every election related activity
II. At the entry of hall/ room/ premises used for election purposes:
(a) Thermal Scanning of all persons shall be carried out:
(b) Sanitizer shall be made available at all locations
III. Social distancing shall be maintained as per the extant COVID-19 guidelines of the State Govt. and Ministry of Home Affairs.
IV. As far as practicable, large halls should be identified and utilized to ensure social distancing norms.
V. Adequate number of vehicles shall be mobilized for movement of polling personnel, security personnel to ensure compliance of COVID-19 guidelines.
6. For broad guidelines to be followed strictly during the conduct of election during Covid-19, please refer to the guideline available on Commission’s website under link:- https://eci.gov.in/files/file/12167-broad-guidelines-for-conduct-of-general-electionbye-election-during-covid-19/