হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
লুপা করোর লিশিং ৩১রোমগী ওইগদবা প্রোজেক্তশিংদা লুপা করোর লিশিং ১৫গী লোন এন.সি.আর.পি.বি.না কায়থখ্রে: দুর্গা শঙ্কর মিশ্রা
গরেন্তীশিংগী ভেলিদিতী লোয়দ্রিঙৈদা পোর্তেলনা ওতো নোতিস থাগনি
সোফৱেয়রনা দেতা ইন্তিগ্রিতী তৌরি
এন.সি.আর.পি.বি.গী পি-এম.আই.এস. পোর্তেল লোঞ্চ তৌখ্রে
পি-এম.আই.এস.না ত্রান্সপরেন্সী অমসুং কাউন্তেবিলিতী হেন্না লৈহল্লগনি
29 SEP 2020 11:45AM by PIB Imphal
প্রোজেক্ত মেনেজমেন্ত ইনফোর্মেসন সিস্তেম (পি.-এম.আই.এস.) অসি দিজিতেল/মোবাইল তেক্নোলোজী শীজিন্নদুনা প্রোজেক্তশিং অমসুং লোনশিং পীথবগী থবক্কী খোঙজেল য়েংশিনবদা ত্রান্সপরেন্সী অমসুং একাউন্তেবিলিতী লৈহন্নবা হোৎনবদা অচৌবা খোঙথাং অমা ওইরগনি হায়না শ্রী দুর্গা শঙ্কর মিশ্রা, সেক্রেতরী, এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.না ফোঙদোকখি। ঙসি নই দিল্লীদা নেস্নেল কেপিতেল রিজনেল প্লানিং বোর্দ (এন.সি.আর.পি.বি.)গী পি.-এম.আই.এস. হৌদোকপদা শ্রী মিশ্রানা এন.সি.আর.পি.বি.বু থাগৎখি অমসুং মহাক্না হায়খি কোবিদ-১৯গী তামফম অসিদা হৌজিক তেক্নোলোজী শীজিন্নবগী চাং অসি য়াম্না হেনগৎলক্লিবা অসিদা পোর্তেল অসি তানফম অমা চারে। হৌদোকপগী থৌরম অসিদা এদিস্নেল সেক্রেতরী, এম.ও.ঐচ.য়ু.এ., জে.এস.অমসুং এফ.এ., এম.ও.ঐচ.য়ু.এ., এদিস্নেল চীফ সেক্তেতরী, জি.এন.সি.তি.দি. অমসুং শরুক য়ারিবা রাজ্যশিংগী এন.সি.আর.গী মকোক থোংবা ওফিসরশিং অমসুং এন.সি.আর.পি.বি.গী ওফিসিএলশিংনা য়াওখি।
হাউসিং সেক্রেতরী শ্রী দুর্গা শঙ্কর মিশ্রানা হায়খি এন.সি.আর.পি.বি.না নেস্নেল কেপিতেল রিজন অমসুং ফন্দ থাদরিবা প্রোজেক্তশিংগী কৈথেলদগী বোনশিং শাগৎতুনা নত্রগা বাইলেতরেল/মল্তিলেতরেল এজেন্সীশিংদগী লোনশিং লৌনবগী অতাবা চাংদা রিজনেল অমসুং সব-রিজনেল প্লানশিং অয়াবা পীখ্রে। মহাক্না হায়খি লুপা করোর ৩১০০০রোমগী ওইগদবা প্রোজেক্তশিংদা লুপা করোর ১৫০০০গী লোন এন.সি.আর.পি.বি.না কায়থখ্রে অমদি লুপা করোর ১৮,৫০০ হেনবগী প্রোজেক্ত ২৬৫ লোয়শিনখ্রে অমসুং লেমহৌরিবশিংনা শেমগৎ শাগৎপগী থবক চত্থরি। পি-এম.আই.এস.না প্রোজেক্তশিং রিভ্যু অমসুং মেনেজমেন্ত তৌবদা মতেং পাংদুনা প্রজাশিংদা ই-পাউ অমসুং ফীদবেক্ত পীনবা খুদোংচাবা ফংহল্লগনি, হায়না মহাক্না মখা তাখি।
পি-এম.আই.এস. অসি এন.সি.আর.পি.বি.না ইন-হাউস ওইনা দিবেলপ তৌখি অমসুং এন.আই.সি. সর্ভরনা হোস্ত তৌখি। এম.আই.এস.না সর্চ তৌরকপগী মতুং ইন্না প্রোজেক্তশিং খন্দোকপগী খুদোংচাবা পীরি:
✓ চত্থরিবা প্রোজেক্তশিং
✓ লোয়শিনখ্রবা প্রোজেক্তশিং
✓ প্রোজেক্ত পুম্নমক
✓ কীৱার্দতা সর্চ তৌবা
✓ তারিক্তা সর্চ তৌবা
✓ শেনফমদা সর্চ তৌবা
✓ রাজ্যদা সর্চ তৌবা
✓ হৌজিক শেন্থং পীথরিবা অসিদা সর্চ তৌবা
✓ ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীশিংদা সর্চ তৌবা
সোফৱেয়র অসিগী ফীচরশিং অসি শন্দোক্না তাক্লদুনা শ্রী মিশ্রানা হায়খি পি-এম.আই.এস. অসিদা মসিনা গরেন্তীগী ভেলিদিতীগী তাং অমসুং আই.এ. অমমমগী থাগী লোন শীংগৎনবা দ্যু দেৎকী তোঙান-তোঙানবা শেল-থুমগী ওইবা থবক থৌরমশিং য়েংশিন্নবা অমসুং গরেন্তীগী রিন্যুএল অমসুং লোন শীংগৎনবগী মাংজৌননা সোফ ফোর্মেৎতা হায়বদি ইমেলদা এলর্ত পীনবা অঙ্কা হোৎনবা তোপ তোপ্পা ফীচরশিং য়াওজরি।
এম.ও.ঐচ.য়ু.এ. সেক্রেতরীনা হায়খি মসিগী এম.আই.এস. অসিনা গরেন্তীগী ভেলিদিতী হোৎলি অমসুং গরেন্তীগী ভেলিদিতী লোয়দ্রিঙৈ থা ২/১ চয়োল ৩/২/১ নুমিৎ ৩/২/১গী মমাংদা ওতো নোতিসশিং থাগনি। সোফৱেয়র অসিগী অতোপ্পা ফীচর অমনা মসিনা গরেন্তীগী এদিক্বেসী চেক তৌগনি অমসুং গরেন্তী অসিনা রিক্বাইর্মেন্ত ৱাৎলবদি, পি.-এম.আই.এস.না ওতো মেল থাদুনা এন.সি.আর.পি.বি.গী ফাইনান্স ওফোসরদা খঙহনগনি অমসুং মথৌ তাবগী মতুং ইন্না গরেন্তী অদু আই.এ.দা ওতো মেলশিং থাগনি।
ক্লিয়রেন্স মেকানিজমগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী মিশ্রানা হায়খি মদুদি প্রোজেক্তকী ফীভম অমদি অকুপ্পা মরোলশিং অমসুং জিও-তেগ ফোতোগ্রাদশিং য়াওদুনা মাই পাকপা তাঙ্কক অমমমদা মখোয়গী শেল থুমগী ওইরিবা খুমাং চাউশিনবগী অচৌবা তাঙ্কক অমসুং মাই পাকখিবশিং পুম্নমক অদু আই.এ.না হাপচিনগনি। মহাক্না হায়খি আই.এ.না থেংথবগী মরমসু হাপচিনগদবনি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি অয়াবা পীগদবা অদু পন্দুনা লৈবশিং, প্রোজেক্ত থেংথহল্লিবা ক্লিয়রেন্সশিংগী মরমদা অখন্নবা ইপাউ অসি আই.এ.না পীদুনা মরু ওইনা করিগুম্বা এজেন্সীশিং অসি মপালগী রাজ্যদগী ওইরবদি ক্লিয়রেন্সশিং অসি পীহনবদা মতেং পাংগনি।
হাউসিং সেক্রেতরীনা হায়খি দেতা ইন্তিগ্রিতী তৌদুনা অমসুং অমুক মেনখ্রবা দেতা অদু এন.সি.আর.পি.বি.গী এফ.এ.ও. নত্তনা অতোপ্পা ওফিসর অমত্তনা শেমদোকপা য়ারোই, মদুসু দিরেক্তর (এ অমসুং এফ)কী অয়াবা লৌরবা মতুংদা হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি মসিগী সোফৱেয়র অসিনা সেঙ্কসন ওর্দরশিং অপলোদ তৌরি অমসুং ভ্যুয়িং রাইৎশিংগী মতুং ইন্না গরেন্তীশিংনা য়ুজরশিং খন্নবা উবা ফংহনগনি। শ্রী মিশ্রানা হায়খি শরুক য়ারিবা এন.সি.আর. রাজ্যশিংগী ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীশিং (আই.এ.) পুম্নমক্তা লোগইন-আই.দি. অমসুং পাসৱার্দ পীগনি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মখোয়গী প্রোজেক্তশিংগা মরী লৈনবা ই-পাউ য়েংনবা অমসুং য়েংশিন্নবা তাঙ্কক নাইনা ভ্যুয়িং রাইৎশিং ওফিসিএলশিংদা পীরি।
শ্রী দুর্গা শঙ্কর মিশ্রানা পি-এম.আই.এস. শীজিন্নদুনা হৌখিবা থা অনি অসিদা মাই পাক্না আই.এ.শিংদা মাংজৌননা থাগী রিপেমেন্তগী নোতিস পীনবা ওতো এলর্ত পীবগীদমক এন.সি.আর.পি.বি.বু থাগৎখি। মহাক্না আই.এ. পুম্নমক্তা মখোয়গী প্রোজেক্তশিংগী মতুং ইন্না দেতা অপদেৎ তৌনবা হায়জখি মসিনা লোনশিং মতম চানা কায়থবা, তোঙান তোঙানবা ক্লিয়রেন্স য়েংশিন্নবা অমসুং পন্দুনা লৈরিবশিং কোকহন্নবা অমসুং প্রোজেক্ত লোয়শিনবদা মতেং পাংগনি।

Ministry of Housing & Urban Affairs
NCRPB sanctioned over ₹15k cr loan in over ₹31k cr worth projects: Durga Shanker Mishra
Portal issues auto notices before expiry of validity of guarantees
Data Integrity ensured by software
P-MIS portal of NCRPB launched
P-MIS for greater transparency and accountability
29 SEP 2020 11:45AM by PIB Delhi
​Project Management Information System (P-MIS) is a major step in using digital/ mobile technology to improve transparency & accountability in monitoring progress of projects & administering loans, said Shri Durga Shanker Mishra, Secretary, MoHUA. Speaking at the launch of P-MIS of the National Capital Regional Planning Board (NCRPB) in New Delhi today, Shri Mishra congratulated NCRPB and said that this Portal is well timed during Covid-19 when use of technology has grown tremendously. The launch was attended by Additional Secretary, MoHUA, JS&FA, MoHUA, Additional Chief Secretary, GNCTD and senior officials of participating states of NCR and NCRPB officials.
​Sh Durga Shanker Mishra, the Housing Secretary informed that NCRPB approves Regional & Sub-Regional Plans in National Capital Region & funds projects at affordable rate by raising Bonds from market or taking loans from bilateral/multilateral agencies. He said that it has sanctioned over ₹15000 crore loan in over ₹31000 crore worth of projects and stated that 265 Projects of more than ₹18,500 crore are complete and rest are under construction. “P-MIS will bring ease in review and management of projects and provide information & opportunity to give feedbacks to the citizens, he further said.
P-MIS has been developed in-house by NCRPB and has been hosted on NIC Server. The MIS facilitates sorting of Project based on search criteria:
✓ Ongoing projects
✓ Completed projects
✓ All projects
✓ Search by keyword
✓ Search by date
✓ Search by Amount
✓ Search by State
✓ Search by ongoing payments
✓ Search by Implementing Agencies
​​Explaining the features of the software, Shri Mishra said that the P-MIS is having unique feature of doing calculations at back end for monitoring various financial critical events for Guarantee validity date and monthly repayment of loan due date for each IA and generates alert for Guarantee Renewal and Payment of Loan in soft format i.e. email in advance.
​​MoHUA Secretary informed that this MIS calculates validity of Guarantees and issues auto notices before 2/1 month 3/2/1 week 3/2/1 day prior to expiry of validity of Guarantees. Another feature of the software is that it checks the adequacy of guarantee and in case guarantee falls short of requirement, P-MIS issues auto mail and informs Finance Officer of NCRPB and also auto mails to IA to submit the guarantee accordingly.
​​Speaking about the clearance mechanism, Shri Mishra said that IA has to feed the project status and details and financial progress made by them along with milestone and achievement details against each milestone with geo-tagged photographs. He asked IAs to feed reasons for delay. He further stated that specific information is sought from IA on pending approvals, clearances which are delaying the project which will help NCRPB in pursuing these clearances especially if they are from agencies outside the State.
​​Housing Secretary informed that integrity of Data has been ensured and elaborated that data filed once, cannot be modified by any other officer except FAO of NCRPB, that too after approval of Director (A&F). He shared that this software has uploaded sanction orders and guarantees which will be visible to select users as per viewing rights given. Shri Mishra said that that Login-ID and Password have been shared with all Implementing Agencies (IA) of participating NCR States. He added that staggered viewing rights have been given to officials to maintain and view projects and information pertaining to their projects.
​​Shri Durga Shanker Mishra appreciated NCRPB for using P-MIS for generating auto alert for issue of monthly repayment notice in advance to IAs for last two months successfully. He requested all IAs to update data w.r.t their projects which will help in monitoring & resolving bottlenecks in timely disbursement of loan, various clearances and help in completion of project.