Ministry of Road Transport & Highways
Gwalior-Morena Flyover dedicated to Nation
28 SEP 2020 11:47AM by PIB Delhi
The 1.420 km flyover on NH-3 at Morena Town in Madhya Pradesh worth Rs 108 crore was dedicated to Nation today by Union Minister for Agriculture & Farmers Welfare, Rural Development & Panchayati Raj and Food Processing Industries Shri Narendra Singh Tomar. Chief Minister Shri Shivraj Singh Chauhan presided over the function, attended by Union Ministers Shri Thavarchand Gehlot, Shri Faggan Singh Kulaste, MoS-RTH Gen (Retd) V K Singh, local MPs, MLAs, senior officers from the centre and the State.
The flyover connecting Dholpur in Rajasthan and Gwalior in MP has been completed within the scheduled 18 months’ period on EPC Mode. Total length of the 4-lane flyover structure is 780 metres, with 300 metre retaining wall approach towards Dholpur and 340 metre retaining wall approach towards Gwalior. The flyover has service road on both sides. The flyover will also decongest Morena city of crowded traffic which in turn save time and avoid fuel wastage.
Speaking on the occasion, Union Minister for Agriculture Shri Narendra Singh Tomar complemented the Union Minister for RTH Shri Nitin Gadkari for quickly sanctioning this project and getting it completed within the scheduled time frame. He also thanked Gen (Retd) V K Singh for actively pursuing this project. He said, this stretch of road will go a long way in easing the traffic in this region.
Chief Minister Shri Shivraj Singh Chauhan said, history has changed today with the construction of this flyover. He said, Morena got whatever it asked from the Centre. He outlined a number of development projects undertaken in the district. He called upon the people in Morena to not only witness the story of development, but to participate in it wholeheartedly.
MoS-RTH Gen (Retd) V K Singh said, the government is concentrating on development facilitating convenience of the people. The present stretch is important as it is a major connectivity road in the region. He informed that this flyover will also help in mitigating accidents on this earlier black spot.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
গ্বালিয়র – মোরেনা লৈকং থোং জাতিদা কত্থোকখ্রে
28 SEP 2020 11:47AM by PIB Imphal
মধ্য প্রদেশতা মোরেনা শহরগী এন.ঐচ.-৩দা লুপা করোর ১০৮ চংনা শাবা কিলোমিতর ১.৪২০ শাংবা লৈকং থোং অসি ঙসি লৌউ-শিংউ অমদি লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং, খুঙ্গং চাউখৎপা অমদি পঞ্চায়তী রাজ অমসুং ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা লৈবাক অসিদা কত্থোকখ্রে।মুখ্য মন্ত্রী শ্রী শিবরাজ সিংহ চৌহান্না থৌরম অদুদা ময়াই তাংবল লৌখি অমদি কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী থাবরচান্দ গেহলোৎ, শ্রী ফগান সিংহ কুলস্তে, আর.তি.ঐচ.কী রাজ্য মন্ত্রী রিতায়র্দ জেনরেল ভি.কে. সিংহ, লম অদুগী এম.পি.শিং, রাজ্য অমসুং কেন্দ্রগী মকোক থোংবা ওফিসরশিংনা থৌরম অদুদা য়াওখি।
রাজস্থানগী ধোলপুর অমসুং মধ্য প্রদেশকী গ্বালিয়র শম্নবা লৈকং থোং অসি লেপ্নখিবা মতম থা ১৮গী মনুংদা ই.পি.সি. মোদতা লোইশিনখি। ৪-লেনগী লৈকং থোং অসিদা ধোলপুরগী মায়কৈরোংদা মিতর ৩০০ শাংবা অদুগা গ্বালিয়রগী মায়কৈরোমদা মিতর ৩৪০ শাংবা রিতেন্নিং ৱালগা কোন্ননা মিতর ৭৮০ শাংই। লৈকং থোং অসিগী নাক-য়েৎ অনিমক্তা সর্ভিস রোদ লৈ। লৈকং থোং অসিনা খ্বাইদগী য়াম্না চিনবা মোরেনা শহর অসিদা মী চিনবা হন্থহন্দুনা মতম চংবা অমদি থাও চংবা হন্থহনগনি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা লৌউ-শিংউগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা মসিগী প্রোজেক্ত অসি থুনা সেঙ্কসন তৌদুনা লেপ্নখিবা মতমগী মনুংদা মপুং ফানা লোইশিনখিবা অসিগীদমক্তা আর.তি.ঐচ.কী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নীতিন গদকরীবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না রিতায়র্দ জেনরেল ভি.কে.বুসু প্রোজেক্ত অসি নিংথিনা খুমাং লোইশিলহনবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। লম্বি অসি শাংদোকরকপা অসিনা মফম অসিগী ত্রাফিক কোমথোকহনগনি।
মুখ্য মন্ত্রী শ্রী শিবরাজ সিংহ চৌহান্না লৈকং থোং অসি শাবগা লোয়ননা পুৱারী অসিদা অহোংবা অমা পুরক্লে হায়না ফোংদোকখি। মোরেনানা কেন্দ্রদা হায়জবা খুদিংমক ফংলি হায়না মহাক্না হায়খি। মহাক্না জিলা অসিদা চাউখৎনবগীদমক্তা পায়খৎখিবা প্রোজেক্ত মশিং কয়া অমা পুথোক্তুনা খংহনখি। মহাক্না মোরেনাগী মীশিংদা শুপ্নতগী চাউখৎপগী ৱারী অসি উবা খক্তা নত্তনা থৱায় য়াওনা শরুক য়াবিনবা হায়খি।
আর.তি.ঐচ.কী রাজ্য মন্ত্রী রিতায়র্দ জেনরেল ভিচকেয় সিংহনা সরকার অসিনা মীশিংগী খুদোংচাহন্নবগীদমক্তা চাউখৎ-থৌরাংশিং পায়খৎনবা হোৎনবিরী হায়না ফোংদোকখি। হৌজিক্কী লম্বি শাংদোকপীবা অসিনা মফম অসিদা অচৌবা শমজিন্ননবগী লম্বি ওইবনা মরুওইবা ওইরি। মসিগী লৈকং থোং অসিনা শাবা অসিনা হান্না মমাংদা ব্লেক স্পোৎশিংদা লম্বিগী খুদোংথিবা থোকপশিং অদু হন্থহনবদা মতেং ওইরগনি হায়না ফোংদোকখি।