Ministry of Road Transport & Highways
Prime Minister lays foundation Stone of nine highway projects worth over Rs 14,000 crore in Bihar
All rivers in Bihar to have bridges on completion of these projects
Under the PM’s package, total number of bridges over river Ganga will become 17, with lane capacity of 62
Chief Minister Shri Nitish Kumar complimented the Centre for speedily completing Highways and bridges in the State; indicates need for Buxar-Varanasi direct route
21 SEP 2020 3:26PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi laid the foundation stone of nine highway projects in Bihar today. He also laid foundation of ‘Har Gaon Optical Fibre Cable’ for Internet Services to connect all villages of Bihar. Chief Minister Shri Nitish Kumar presided over the virtual function, which was attended by Union Ministers Shri Ravi Shankar Prasad and Shri Giriraj Singh, Bihar Governor Shri Fagu Singh, Deputy Chief Minister Shri Sushil Kumar Modi, Union MoSs Shri R K Singh, Gen (Dr) V K Singh (Retd), Shri Ashwini Kumar Chaube, Shri Sanjay Dhotre, Ministers from the State, several MPs, MLAs and senior officers from the Centre and the State.
Speaking on the occasion, the Prime Minister said, today is an important day for expediting the infrastructure development and economic activities in Bihar. He said, history has witnessed that only that nation progresses, which invests heavily on infrastructure. Today, Highways are being constructed at double the earlier speed. Investment on road construction has also been increased five times. He said, Bihar is one of the biggest beneficiary of this infrastructure development. The projects in today’s programme will also connect all major cities in the State. He said, while making plans for road development in Bihar, the government has given due weightage to construction of bridges over the rivers. As a result, 17 river bridges are being made in Bihar. He said, due care is being given towards developing multi-modal transport system in the country. He said the Government has announced to spend more than Rs 110 Lakh Crore on infrastructure in the coming 4-5 years. Out of this, projects worth more than Rs 19 lakh crore are allocated for the development of Highways alone.
The Prime Minister said Bihar is also benefiting from these efforts to expand the infrastructure related to road and connectivity. Under the Prime Ministers Package announced in 2015, over 3000 Kms of National Highway were proposed. In addition, under the Bharatmala Project, a six and a half kilometer national highway is being constructed. Today in Bihar, the work on the national highway grid is going at a fast pace. There are 5 projects underway to connect East and West Bihar with four lanes and 6 projects underway to connect North India with South India.
Chief Minister Shri Nitish Kumar said, apart from the PM’s package also, the Centre is contributing to State’s infrastructure. He praised the Prime Minister’s efforts for upliftment of the State. He also complimented the Centre for speedily completing the Highways and bridges in the State. He, however, requested for consideration of the need for a direct route between Buxar and Varanasi. The Chief Minister also pointed out the need for uniformity in NH width for smooth flow of traffic. Shri Nitish Kumar said, the government is doing all that is possible to increase per capital income of the people in the State. Underlining the importance of maintenance of roads, he also said that roads and bridges have been made part of the public grievance system. He said that large scale plantation of trees would be done along the National Highways in order to protect the environment.
Union Minister of Law and Justice, Electronic and Information Technology and Communications Shri Ravi Shankar Prasad said that it is a historic day for Bihar as two major projects related to physical and digital infrastructure are being inaugurated. Shri Prasad said that Har Gaon Optical Fibre Cable for Internet Services project of Union Department of Telecommunication will be implemented by Common Service Centres (CSCs) of Ministry of Electronics and Information Technology. This will be very important in providing e-services in rural areas.
Union Minister of State for RTH Gen (Dr) V K Singh (Retd) informed that these projects carry a Road length of about 350 kilometers, involving construction value of Rs 14258 crore. He said, these roads will enhance better connectivity, convenience and economic growth in and around the State. Movement of people and goods to and from the State will also improve substantially especially with the neighbouring States of Uttar Pradesh, Jharkhand and West Bengal. He said, better roads lead to savings in time and fuel and as well lower emission of pollutants. These project will decongest roads and the enroute towns contributing to improved road experience.
Deputy Chief Minister Shri Sushil Kumar Modi said, these projects are part of PM’s package of Rs 1,25,000 crore announced four years ago. While there was only one river bridge in Bihar earlier, now there will be 17 bridges over rivers in the State. He said, the State government is working hard on developing the infrastructure for betterment of people’s life. He said, today’s Bihar is a great example of co-operation between the Centre and the State.
The Prime Minister had declared a special package for significant infrastructure development of Bihar in the year 2015. This included 75 projects worth Rs 54,700 crore, of which 13 projects have been completed, work is undergoing at 38 and others are in DPR/Bidding/Sanction stage. With the completion of these projects, all rivers in Bihar will have bridges conforming to 21st century specifications, and all major NHs will stand widened and strengthened. Under the PM’s package, total number of bridges over river Ganga will become 17, with lane capacity of 62. This way, on an average, there will be a bridge over rivers in the State at every 25 kilometres.
These include four-laning of 47.23 km Bakhtiyarpur-Rajauli section of NH-31 (pkg-2) at a cost of Rs 1149.55 crore, four-laning of 50.89 km Bakhtiyarpur-Rajauli section of NH-31 (pkg-3) at a cost of Rs 2650.76 crore, four-laning of 55 km Ara-Parariya section of NH-30 on EPC Mode at a cost of Rs 885.41 crore, four-laning of 60.80 km Parariya-Mohania section of NH-30 on EPC Mode at a cost of Rs 855.93 crore, four-laning of 49 km Narenpur-Purnea Section of NH-131A on HAM Mode at a cost of Rs 2288 crore, six-laning of 39 km Patna-Ring Road PKG-I (Kanhauli-Ramnagar) of NH 131G on EPC Mode at a cost of Rs 913.15 crore, construction of a new 14.5 km four-lane bridge (Parallel to existing MG Setu) with its approaches across river Ganga on NH-19 at Patna at a cost of Rs 2926.42 crore, construction of a new 28.93 km 4-lane bridge across river Kosi on NH-106 with 2-Lane paved shoulder on EPC mode at a cost of Rs 1478.40 crore, and construction of new 4.445 km 4-Lane bridge (parallel to existing Vikramashila Setu) across river Ganga on NH-131B at a cost of Rs 1110.23 crore.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা বিহারদা লুপা করোর ১৪,০০০রোম ওইগদবা নেস্নেল হাইৱে প্রোজেক্ত মাপলগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে
প্রোজেক্তশিং অসি লোয়রকপদা বিহারগী অচৌবা তুরেল পুম্নমক্তা থোংশিং লৈরগনি
পি.এম.গী পেকেজকী মখাদা, গঙ্গা তুরেলগী মথক্তা শারিবা থোংশিংগী অপুনবা মশিং অসি ১৭ ওইরগনি লোয়ননা লেন কেপাসিতী অসি ৬২ ওইরগনি
মুখ্য মন্ত্রী শ্রী নিতিশ কুমারনা রাজ্য অসিদা হাইৱেশিং অমসুং থোংশিং অথুবদা লোয়শিনবগীদমক থাগৎখি; বক্সর – বারানসী দাইরেক্ত রুৎকী তঙাই ফদবগী অপাম্বা ফোঙদোকখি
21 SEP 2020 3:26PM by PIB Imphal
ঙসি বিহারদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হাইৱে প্রোজেক্ত মাপলগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে। মহাক্না বিহারগী খুঙ্গং পুম্নমক্তা ইন্তর্নেৎ সর্ভিসশিং ফংহন্নবা ‘হর গাও ওপ্তিকল ফাইবর কেবল’গীসু উরেপ উয়ুং তমখি। কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী রবি শঙ্কর প্রসাদ অমসুং শ্রী গিরিরাজ সিংহ, বিহারগী গভর্নর শ্রী ফগু সিংহ, উপ মুখ্য মন্ত্রী শ্রী সুশিল কুমার মোদী, কেন্দ্রগী এম.ও.এস.শিং আর কে সিংহ, জেন (দা) ভি কে সিংহ (রিতাইয়র্দ), শ্রী অশ্বিনি কুমার চৌবে, শ্রী সঞ্জে ধোত্রে, রাজ্য অসিগী মন্ত্রীশিং, তোঙান তোঙানবা এম.পি.শিং. এম.এল.এ.শিং অমসুং কেন্দ্র অমদি রাজ্য অসিগী মকোক থোংবা ওফিসরশিংনা শরুক য়াবা ভর্চ্যুএল থৌরম অসিদা মুখ্য মন্ত্রী শ্রী নিতিশ কুমারনা থৌরম মপুং ওইখি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, ঙসি অসি বিহারগী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী চাউখৎ থৌরাং অমসুং শেন্মীৎলোনগী থবক থৌরমশিং খুমাং চাউশিন্নবা মরু ওইবা নুমিৎ অমনি। মহাক্না হায়খি, ইনফ্রাস্ত্রকচরদা চাউনা শেল থাদবা লৈবাকনা চাউখৎলি হায়বা অসি ইতিহাস্না শাখি ওইরি। ঙসি, হাইৱেশিং অসি হান্নগী থবক শুবগী খোঙজেলদগী শরুক অনি হেনগৎনা শুরি। লম্বী শাবদা শেল থাদবা অসিসু শরুক মঙা হেনগৎখ্রে। মহাক্না হায়খি, ইনফ্রাস্ত্রকচরগী চাউখৎ থৌরাং অসিগী বিহারনা খ্বাইদগী চাউনা কান্নবা ফংলগনি। ঙসিগী প্রোগ্রাম অসিগী প্রোজেক্ত অসিনা রাজ্য অসিগী মরু ওইবা সহরশিং ফাওনহল্লগনি। মহাক্না হায়খি, বিহারগী লম্বী শেমগৎ শাগৎপগী থৌরাং তৌরিঙৈদা সরকারনা তুরেলশিংগী মথক্তা থোংশিং শাবদা মরু ওইবা মীৎয়েং থমখি। মরম অসিনা বিহারদা থোং ১৭ শারি। মহাক্না হায়খি, লৈবাক অসিগী মল্তি-মোদেল ত্রান্সপোর্ত সিস্তেম শেমগৎনবা মীৎয়েং চংশিল্লি। মহাক্না হায়খি, লাক্কদৌরিবা চহি ৪-৫ অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা লুপা করোর ১১০ হেন্না চাদিং তৌনবা সরকারনা লাউথোকখি। মসিগী মনুংদা লুপা করোর লাখ ১৯রোমগী প্রোজেক্তশিং অসি হাইৱেশিংগী চাউখৎ থৌরাং খক্তগী কায়থোকখি।
Improving infrastructure and digital connectivity across Bihar. #NayeBiharKaNirmaan https://t.co/z5MOrl0S5a
— Narendra Modi (@narendramodi) September 21, 2020
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লম্বী থোংগা মরী লৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা হোৎনরিবশিং অসিনা বিহারদসু কান্নবা ফংহল্লগনি। ২০১৫দা লাউথোকখিবা প্রধান মন্ত্রীগী পেকেজ অসিগী মখাদা, কি.মি. ৩০০০গী নেস্নেল হাইৱেজ প্রপোজ তৌখি। মসিগী মথক্তা, ভারতমলা প্রোজেক্তকী মখাদা কিলোমিতর তরুক মখাই শাংবা নেস্নেল হাইৱেজ অমা শাখি। ঙসি বিহারদা নেস্নেল হাইৱেজ গ্রিদকী থবক থৌরম অসি খোঙজেল য়াংনা চত্থরি। নোংপোক থংবা অমসুং নোংচুপ থংবা বিহারগী লম্বী লেন মরি ওন্থোক্নবা প্রোজেক্ত ৫গী থবক চত্থরি অমসুং অৱাং থংবা ভারতকা খা থংবা ভারতকা লোয়ননা লম্বী ফগৎহন্নবা প্রোজেক্ত ৬কী থবক চত্থতি।
মুখ্য মন্ত্রী শ্রী নিতিশ কুমারনা হায়খি, পি.এম.গী পেকেজ অসিদগী হেন্দোক্তুনা কেন্দ্রনা রাজ্যগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা শেল থাদরি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্য অসি চাউখৎনবা হোৎনরিবা অসিবু থাগৎখি। মহাক্না কেন্দ্রনা রাজ্য অসিদা লম্বী থোং অথুবদা লোয়শিন্নবা হোৎনরিবা অসিবু থাগৎপা ফোঙদোকখি। অদুম ওইনমক মহাক্না বক্সর অমসুং বারানসীগী মরক্তা দাইরেক্ত রুৎ অমা মথৌ তারিবা অসি খন্থবীনবা হায়জখি। মুখ্য মন্ত্রীনা এন.ঐচ.দা ত্রাফিক চিন্দনবা চাং মান্নহনবা তঙাই ফদবগী মতাংদসু ফোঙদোকখি। শ্রী নিতিশ কুমারনা হায়খি সরকারনা রাজ্য অসিগী মীয়ামগী পর কেপিতাল ইনকম হেনগৎহন্নবা তৌবা য়াবা পুম্নমক তৌরি। লম্বীশিং শেমজিনবা মরু ওই হায়না থম্লদুনা মহাক্না হায়খি লম্বী অমসুং থোং অসি পব্লিক গ্রিভান্স সিস্তেমগী শরু অমা ওইহনখি। মহাক্না হায়খি মহৌশাবু ঙাক শেন্দুনা থম্নবা নেস্নেল হাইৱেজকী নাকলদা উ পম্বী মশিং য়াম্না থারগনি।
লো অমসুং জস্তিস, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমদি কম্ম্যুনিকেসনগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী রবি শঙ্কর প্রসাদনা হায়খি নুমিৎ অসি বিহারগী ওইনা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি মরমদি ফিজিকেল অমসুং দিগিতেল ইনফ্রাস্ত্রকচরগা মরী লৈনবা অচৌবা প্রোজেক্ত অনি হৌদোকখ্রে। প্রসাদনা হায়খি কেন্দ্রগী তেলিকম্ম্যুনিকেসন বিভাগকী ইন্তর্নেৎ সর্ভিসশিং ফংহন্নবা হর গাও ওপ্তিকেল ফাইবর কেবলগী প্রোজেক্ত অসি ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী কম্মন সর্ভিস সেন্তরশিং (সি.এস.সি.শিং)না ইমপ্লিমেন্ত তৌগনি। খুঙ্গংগী মফমশিংদা ই-সর্ভিসশিং ফংহনবদা মসি য়াম্না মরু ওইগনি।
আর.তি.ঐচ.কী কেন্দ্রগী রাজ্যগী মন্ত্রী জেন (দা) ভি কে সিংহ (রিতাইয়র্দ)না হায়খি প্রোজেক্তশিং অসিনা লুপা করোর ১৪২৫৮ চংগদবা কিলোমিতর ৩৫০ শাংবা লম্বী অমা শাগনি। মহাক্না হায়খি লম্বীশিং অসিনা রাজ্য অসিগী মনুং অমসুং অকোয়বদা লম্বী থোং ফাওন্দুনা চৎথোক চৎশিন তৌবদা নুংঙাইহন্দুনা শেন্মীৎলোন ফগৎহল্লগনি। রাজ্য অসিগী মীওইশিং অমসুং পোৎ পুবশিং চত্থোক চৎশিন তৌবা চাউনা হেনগৎহল্লগনি মরু ওইনা য়ুম্লোন্নরিবা উত্তর প্রদেশ, ঝারখন্দ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গল হায়রিবা রাজ্যশিং অসিগী চত্থোক চৎশিন তৌবদা হেনগৎহল্লগনি। মহাক্না হায়খি, লম্বী ফবনা মতম অমসুং থাও চংবা হন্থহল্লি লোয়ননা মৈখু থোকপা হন্থহল্লি। প্রোজেক্তশুং অসিনা লম্বী অমসুং তাউনশিং ফাওনরিবা লম্বীশিং চিনবা ফহল্লগনি অমসুং লম্বী চত্থোক চৎশিন তৌবদা নুংঙাইহল্লগনি।
উপ মুখ্য মন্ত্রী শ্রী সুশিল কুমার মোদীনা হায়খি, প্রোজেক্তশিং অসি চহি মরিগী মমাংদা লাউথোকখিবা লুপা করোর ১,২৫,০০০গী পি.এ,.গী পেকেজকী শরুক্নি। অমরোমদা মমাংদা বিহারদা তুরেলগী থোং অমা খক্তা লৈরম্মী অদুবু হৌজিক্তি রাজ্য অসিগী তুরেলশিংগী মথক্তা থোং ১৭ লৈরগনি। মহাক্না হায়খি, রাজ্য সরকারনা মীয়ামগী য়াইফনবগীদমক ইনফ্রাস্ত্রকচরগী চাউখৎ থৌরাংগীদমক কন্না হোৎনরি। মহাক্না হায়খী, ঙসি বিহারগী অসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্যগী মরক্তা পুন্না থবক তৌমিন্নবগী অচৌবা খুদম অমা ওইরে।
প্রধান মন্ত্রীনা ২০১৫গী চহিদা বিহারগী অচৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী চাউখৎ থৌরাংগীদমক অখন্নবা পেকেজ অমা লাউথোকখি। মসিদা লুপা করোর ৫৪,৭০০রোমগী প্রোজেক্ত ৭৫ য়াওখি মসিগী মনুংদা প্রোজেক্ত ১৩দি লোয়খ্রে, প্রোজেক্ত ৩৮গী থবক চত্থরি অমসুং অতোপ্পগীনা দি.পি.আর./বিদিং/শেল কায়থবগী তাঙ্কক্তা লৈরি। প্রোজেক্তশিং অসি লোয়রকপদা বিহারগী তুরেল পুম্নমক ২১শুবা চহিচাগা চান্নবা থোংশিং লৈরগনি অমদি মরু ওইবা এন.ঐচ.শিং অসি পাকথোক চাউথোক্লগনি। পি.এম. পেকেজকী মখাদা, গঙ্গা তুরেলগী মথক্তা লৈবা থোংশিংগী অপুনবা মশিং ১৭ ওইরগি লোয়ননা লেন কেপাসিতী ৬২ ওইরগনি। অসুম তৌদুনা চাংচৎতা রাজ্য অসিগী কিলোমিতর ২৫ ঝুদিংগী তুরেলশিংগী মথক্তা থোং অমমম লৈরগনি।
মসিদা য়াওরিবশিং অদুদি লুপা করোর ১১৪৯.৫৫ চংগদবা এন.ঐচ.-৩১গী বাখিৎয়ার্পুর-রাজৌলি সেক্সনগী কি.মি. ৪৭.২৩ শাংবা অসি লেন মরি ওনবা, লুপা করোর ২৬৫০.৭৬ চংগদবা এন.ঐচ.-৩১গী (পেকেজ-৩) বাখিৎয়ার্পুর-রাজৌলি সেক্সনগী কি.মি. ৫০.৮৯ শাংবা অসি লেন মরি ওনবা, লুপা করোর ৮৮৫.৪১ চংগদবা এন.ঐচ.-৩০গী অরা-পরারিয়া সেক্সনগী কি.মি. ৫৫ শাংবা অসি ই.পি.সি. মোদতা লেন মরি ওনবা, লুপা করোর ৮৫৫.৯৩ চংগদবা এন.ঐচ.-৩০গী পরারিয়া-মোহনিয়া সেক্সনগী কি.মি. ৬০.৮০ শাংবা অসি ই.পি.সি. মোদতা লেন মরি ওনবা, লুপা করোর ২২৮৮ চংগদবা এন.ঐচ.-১৩১এগী নরেনপুর-পুর্নিয়া সেক্সনগী কি.মি. ৪৯ শাংবা অসি ঐচ.এ.এম. মোদতা লেন মরি ওনবা, লুপা করোর ৯১৩.১৫ চংগদবা এন.ঐচ.-১৩১জিগী পত্না-রিং লম্বী পেকেজ-I (কনহৌলি-রামনগর)গী কি.মি. ৩৯ শাংবা অসি ই.পি.সি. মোদতা লেন তরুক ওনবা, লুপা করোর ২৯২৬.৪২ চংগদবা পত্নাগী এন.ঐচ.-১৯গী গঙ্গা তুরেল য়ৌবগা লোয়ননা লেন-মরিগী অনৌবা কি.মি. ১৪.৫ শাবা থোং অমা শাবা (হৌজিক লৈরিবা এম.জি. সেতুগা খমব্রাংননা) লুপা করোর ১৪৭৮.৪০ চংগদবা লেন-২গী কোইলা থাবা এন.ঐচ.-১০৬তা কোসি তুরেল লান্দুনা লেন-৪গী কি.মি. ২৮.৯৩ শাংবা অনৌবা থোং শাবা অমসুং লুপা করোর ১১১০.২৩ চংগদবা এন.ঐচ.-১৩১বি.দা গঙ্গা তুরেল লান্দুনা লেন-৪গী কি.মি. ২৮.৯৩ শাংবা অনৌবা থোং শাবা (হৌজিক লৈরিবা বিক্রামাশিলা সেতুগা খম্ব্রাংননা)।