Ministry of Home Affairs
COVID-19 CASES IN CAPFs
20 SEP 2020 5:08PM by PIB Delhi
The force-wise details of COVID cases, death rate and recovery rate in CAPFs as on 14.09.2020 is given below:-
Name of the Force
Number of Covid cases
Death rate in %
Recovery rate in %
BSF
8934
0.26
80.41
CRPF
9158
0.39
84.04
CISF
5544
0.43
75.25
ITBP
3380
0.21
69.79
SSB
3251
0.22
70.77
NSG
225
Nil
76.44
ARs
1746
0.40
61.63
The Government has established COVID-19 Hospitals, Covid Care Centres & Dedicated COVID Health Centres (DCHC) for treatment and to support the recovery of CAPF personnel, who are found positive for COVID-19.
In addition to normal benefits available to a CAPF personnel on death, it has been decided to provide Rs. 15 Lakh to Next of Kins through “Bharat Ke Veer” funds, in cases CAPF personnel dies due to COVID-19 infection contracted while deployed on Covid-19 related duties. Immediate grant for funeral expenses and support for expeditious processing of family pension and other dues is provided.
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai in a written reply to question in the Lok Sabha.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
সি.এ.পি.এফ.শিংদা কোবিদ-১৯গী কেসশিং
20 SEP 2020 5:08PM by PIB Imphal
১৪.০৯.২০২০ ফাওবগী ওইনা সি.এ.পি.এফ.শিংদা ফোর্স-ফোর্সকী ওইনা কোবিদ-১৯গী কেসশিং, শিবগী চাং অমসুং ফগৎপগী চাংগী মতাংদা মরিক চুম্বা ৱারোলশিং অসি মখাদা পীরি:-
ফোর্সকী মমিং
কোবিদ কেসকী মশিং
%দা শিবগী চাং
%দা ফগৎপগী চাং
বি.এস.এফ.
৮৯৩৪
০.২৬
৮০.৪১
সি.আর.পি.এফ.
৯১৫৮
০.৩৯
৮৪.০৪
সি.আই.এস.এফ.
৫৫৪৪
০.৪৩
৭৫.২৫
আই.তি.বি.পি.
৩৩৮০
০.২১
৬৯.৭৯
এস.এস.বি.
৩২৫১
০.২২
৭০.৭৭
এন.এস.জি.
২২৫
নীল
৭৬.৪৪
এ.আর.শিং
১৭৪৬
০.৪০
৬১.৬৩
সরকারনা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরবা সি.এ.পি.এফ. পর্সোনেলশিংগী ওইনা কোবিদ-১৯গী হোসপিতালশিং, কোবিদ কেয়র সেন্তরশিং অমদি দেদিকেতেদ কোবিদ হেল্থ সেন্তরশিং(দি.সি.ঐচ.সি.) শেমগৎখি।
সি.এ.পি.এফ. পর্সোনেলশিংনা শিবদা লৈরিবা চুম্নগী ওইনা কান্নবশিং অসিগী মথক্তা কোবিদ-১৯গা মরি লৈননা মথৌ পাংথোক্লিঙৈদা কোবিদ-১৯না নারকপদগী সি.এ.পি.এফ. পর্সোনেল অমনা শিবা তারবদি “ভারত কে বীর” হায়বা ফন্দদগী মহাক্কী ইমুং-মনুংদা লুপা লাক্ষ ১৫ পীনবা ৱারেপ্নখ্রে। অরোইবা মথৌ মঙম পাংথোক্নবগীদমক্তা চংবা শেলশিং খুদক্তা পীদুনা অমদি ইমুং-মনুংদা পেন্সিনগী থবক চত্থবদা থবক য়াংশিলহন্নবদা মতেং পাংবা অমদি অতৈ পীথোক্তনা লৈহৌরিবা শেলশিং পীখ্রে।
মসি হোম এফেয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিত্যানন্দ রায়না ঙসি লোক সভাদা হংবা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম পীখিবা অমদা ফোংদোকখিবনি।