স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
একেৰাহে দুদিনত ভাৰতত ৮২,০০০ কৈ লোকে লাভ কৰিছে আৰোগ্য
মুঠ আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যাই অতিক্ৰম কৰিলে ৪০ লাখ
বৰ্তমান চিকিৎসাধীনৰ সংখ্যাতকৈ আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা ৩০ লাখ অধিক
17 SEP 2020 12:18PM by PIB Guwahati
ভাৰতত ধাৰাবাহিকভাৱে দুটা দিনত ৰেকৰ্ড সংখ্যক ৮২ হাজাৰৰো অধিক লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে।
বিগত ২৪ ঘন্টাত ক’ৰোনামুক্ত হৈছে ৮২,৯৬১ গৰাকী ৰোগী।
সুস্থতাৰ সংখ্যা ক্ৰমাগতভাৱে বৃদ্ধি পোৱাৰ লাভৰ হাৰ ক্ৰমাৎ ক্ষীপ্ৰতাৰে বৃদ্ধি পাইছে, আৰু এই হাৰ আজি আৰু বৃদ্ধি পাই হৈছেগৈ ৭৮.৬৪ শতাংশ।
দেশত এইপৰ্যন্ত ৪০ লাখ ২৫ হাজাৰ ৭৯ জন ৰোগী ক’ৰোনামুক্ত হৈছে। আজিপৰ্যন্ত নিশ্চিতভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ তুলনাত সুস্থতাৰ সংখ্যা বৃদ্ধি হৈ ৩০ লাখতকৈও অধিক হৈছে, যিটো নিশ্চিতভাৱে আক্ৰান্তৰ সংখ্যাতকৈ চাৰি গুণ অধিক। বিগত ৩০ দিনত ১০০ শতাংশ হাৰত সুস্থতাৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পোৱাত এই সাফল্য পোৱা গৈছে।
মহাৰাষ্ট্ৰৰ পৰাই এক-পঞ্চমাংশতকৈ অধিক ক’ৰোনা ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰিছে। এই ৰাজ্যৰ পৰা আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা হৈছে ১৭,৫৫৯ গৰাকী। অন্ধ্ৰপ্ৰদেশৰ পৰা ১০,৮৪৫ জন, কৰ্ণাটকৰ পৰা ৬,৫৮০ জন লোক, উত্তৰ প্ৰদেশৰ পৰা ৬,৪৭৬ জন আৰু তামিলনাড়ুৰ পৰা ৫,৭৬৮ জন লোকে আৰোগ্য লাভ কৰাত এই পাঁচখকন ৰাজ্যৰ পৰা মুঠ আৰোগ্য লাভৰ হাৰ ৩৫.৮৭ শতাংশ হৈছেগৈ।
দেশত আৰোগ্য লাভৰ দিশৰ পৰা এই ৰাজ্যসমূহত সুস্থতাৰ হাৰ হৈছে ৫৭.১ শতাংশ।
দেশত আজি পৰ্যন্ত নিশ্চিতভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ১০ লাখ ৯ হাজাৰ ৯৭৬ গৰাকী।
নিশ্চিতভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ প্ৰায় অৰ্ধেক বা ৪৮.৪৫ শতাংশতকৈও অধিক প্ৰভাৱিত লোক হৈছে এই তিনিখন ৰাজ্যৰ, সেয়া হৈছে - মহাৰাষ্ট্ৰ, কৰ্ণাটক আৰু অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ। নিশ্চিতভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ প্ৰায় ৬০ শতাংশই এই তিনিখন ৰাজ্য আৰু উত্তৰ প্ৰদেশ তথা তামিলনাড়ুৰ।
দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত ১,১৩২ জন লোকৰ ক’ৰোনাত মৃত্যুৰ খবৰ পোৱা গৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত সৰ্বাধিক ৪৭৪ জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে মহাৰাষ্ট্ৰতে। ইয়াৰ পিছতে আছে উত্তৰ প্ৰদেশ (৮৬), পঞ্জাৱ (৭৮), অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ (৬৪) আৰু পশ্চিমবঙ্গ (৬১)। এই ৰাজ্যসমূহৰ পৰা বিগত ২৪ ঘন্টাত দেশত মুঠ ক’ৰোনাত মৃত্যুৰ হাৰ ২৫.৫ শতাংশ হ্ৰাস পাইছে।
#
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাীসিত এলেকাৰ নাম
চিকিৎসাধীনৰ সংখ্যা
নিশ্চিত ঘটনা
আৰোগ্যৰ মুঠ সংখ্যা/চিকিৎসালয়ৰ পৰা যাবলৈ দিয়া/প্ৰব্ৰজিত ঘটানা
সৰ্বমুঠ মৃত্যুৰ সংখ্যা
১৬.০৯.২০২০ তাৰিখলৈ
১৭.০৯.২০২০ তাৰিখলৈ
১৫.০৯.২০২০ তাৰিখলৈ
কালিৰ পৰা পৰিৱৰ্তন
১৭.০৯.২০২০ তাৰিখলৈ
১৫.০৯.২০২০ তাৰিখলৈ
কালিৰ পৰা পৰিৱৰ্তন
১৭.০৯.২০২০ তাৰিখলৈ
১৫.০৯.২০২০ তাৰিখলৈ
কালিৰ পৰা পৰিৱৰ্তন
মুঠ ঘটনা
১০০৯৯৭৬
৫১১৮২৫৩
৫০২০৩৫৯
৯৭৮৯৪
৪০২৫০৭৯
৩৯৪২৩৬০
৮২৭১৯
৮৩১৯৮
৮২০৬৬
১১৩২
১
মহাৰাষ্ট্ৰ
২৯৭৫০৬
১১২১২২১
১০৯৭৮৫৬
২৩৩৬৫
৭৯২৮৩২
৭৭৫২৭৩
১৭৫৫৯
৩০৮৮৩
৩০৪০৯
৪৭৪
২
কৰ্ণাটক
১০১৬৪৫
৪৮৪৯৯০
৪৭৫২৬৫
৯৭২৫
৩৭৫৮০৯
৩৬৯২২৯
৬৫৮০
৭৫৩৬
৭৪৮১
৫৫
৩
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
৯০২৭৯
৫৯২৭৬০
৫৮৩৯২৫
৮৮৩৫
৪৯৭৩৭৬
৪৮৬৫৩১
১০৮৪৫
৫১০৫
৫০৪১
৬৪
৪
উত্তৰ প্ৰদেশ
৬৭০০২
৩৩০২৬৫
৩২৪০৩৬
৬২২৯
২৫৮৫৭৩
২৫২০৯৭
৬৪৭৬
৪৬৯০
৪৬০৪
৮৬
৫
তামিলনাডু
৪৬৬৩৩
৫১৯৮৬০
৫১৪২০৮
৫৬৫২
৪৬৪৬৬৮
৪৫৮৯০০
৫৭৬৮
৮৫৫৯
৮৫০২
৫৭
৬
চট্টিশগড়
৩৭৪৭০
৭৩৯৬৬
৭০৭৭৭
৩১৮৯
৩৫৮৮৫
৩৪২৭৯
১৬০৬
৬১১
৫৮৯
২২
৭
কেৰালা
৩২৭৭৫
১১৭৮৬৩
১১৪০৩৩
৩৮৩০
৮৪৬০৮
৮২৩৪১
২২৬৭
৪৮০
৪৬৬
১৪
৮
ওড়িষা
৩২৪০৫
১৬২৯২০
১৫৮৬৫০
৪২৭০
১২৯৮৫৯
১২৫৭৩৮
৪১২১
৬৫৬
৬৪৫
১১
৯
দিল্লী
৩০৯১৪
২৩০২৬৯
২২৫৭৯৬
৪৪৭৩
১৯৪৫১৬
১৯১২০৩
৩৩১৩
৪৮৩৯
৪৮০৬
৩৩
১০
তেলেংগানা
৩০৪৪৩
১৬৫০০৩
১৬২৮৪৪
২১৫৯
১৩৩৫৫৫
১৩১৪৪৭
২১০৮
১০০৫
৯৯৬
৯
১১
অসম
২৯০৯১
১৪৮৯৬৯
১৪৬৫৭৫
২৩৯৪
১১৯৩৬৭
১১৬৯০৩
২৪৬৪
৫১১
৪৯২
১৯
১২
পশ্চিমবঙ্গ
২৪১৪৭
২১২৩৮৩
২০৯১৪৬
৩২৩৭
১৮৪১১৩
১৮১১৪২
২৯৭১
৪১২৩
৪০৬২
৬১
১৩
মধ্যপ্ৰদেশ
২২১৩৬
৯৫৫১৫
৯৩০৫৩
২৪৬২
৭১৫৩৫
৬৯৬১৩
১৯২২
১৮৪৪
১৮২০
২৪
১৪
হাৰিয়ানা
২১৩৩৪
১০১৩১৬
৯৮৬২২
২৬৯৪
৭৮৯৩৭
৭৭১৬৬
১৭৭১
১০৪৫
১০২৬
১৯
১৫
পঞ্জাৱ
২১০২২
৮৭১৮৪
৮৪৪৮২
২৭০২
৬৩৫৭০
৬০৮১৪
২৭৫৬
২৫৯২
২৫১৪
৭৮
১৬
জম্মু-কাশ্মীৰ
১৯৫০৩
৫৮২৪৪
৫৬৬৫৪
১৫৯০
৩৭৮০৯
৩৭০৬২
৭৪৭
৯৩২
৯১৪
১৮
১৭
ৰাজস্থান
১৭০৪৯
১০৭৬৮০
১০৫৮৯৮
১৭৮২
৮৯৩৫২
৮৭৮৭৩
১৪৭৯
১২৭৯
১২৬৪
১৫
১৮
গুজৰাট
১৬২৬২
১১৭৫৪৭
১১৬১৮৩
১৩৬৪
৯৮০২৯
৯৬৫৮২
১৪৪৭
৩২৫৬
৩২৪৪
১২
১৯
ঝাৰখণ্ড
১৪১৩৮
৬৬০৭৪
৬৪৪৩৯
১৬৩৫
৫১৩৫৭
৪৯৭৫০
১৬০৭
৫৭৯
৫৭১
৮
২০
বিহাৰ
১২৯৫৯
১৬২৪৬৩
১৬০৮৭১
১৫৯২
১৪৮৬৫৬
১৪৬৯৮০
১৬৭৬
৮৪৮
৮৩৬
১২
২১
উত্তৰাখণ্ড
১১০৬৮
৩৫৯৪৭
৩৪৪০৭
১৫৪০
২৪৪৩২
২৩২৩০
১২০২
৪৪৭
৪৩৮
৯
২২
ত্ৰিপুৰা
৭৪৯৮
২০৬৭৬
২০১৫০
৫২৬
১২৯৫৬
১২৪৩৫
৫২১
২২২
২১৭
৫
২৩
গোৱা
৫৩৭৫
২৬১৩৯
২৫৫১১
৬২৮
২০৪৪৫
২০০৯৪
৩৫১
৩১৯
৩১৫
৪
২৪
পণ্ডীচেৰী
৪৭৭০
২১১১১
২০৬০১
৫১০
১৫৯২৩
১৫৫২২
৪০১
৪১৮
৪০৫
১৩
২৫
হিমাচল প্ৰদেশ
৪১৪৬
১০৭৯৫
১০৩৩৫
৪৬০
৬৫৫৮
৬৪৪৪
১১৪
৯১
৯০
১
২৬
চণ্ডীগড়
৩১৭১
৮৯৫৮
৮৫৯২
৩৬৬
৫৬৮৩
৫৫০২
১৮১
১০৪
৯৯
৫
২৭
মেঘালয়
১৯০২
৪১৯৫
৪০৩৬
১৫৯
২২৬৪
২১৯০
৭৪
২৯
২৮
১
২৮
অৰুণাচল প্ৰদেশ
১৮৯২
৬৬৯২
৬৪৬৬
২২৬
৪৭৮৭
৪৬৫৮
১২৯
১৩
১৩
০
২৯
মণিপুৰ
১৭৫১
৮৩২০
৮২১০
১১০
৬৫২১
৬৪১৮
১০৩
৪৮
৪৭
১
৩০
নাগালেণ্ড
১২৬১
৫২৬৩
৫২২৯
৩৪
৩৯৮৭
৩৯৪৫
৪২
১৫
১৫
০
৩১
লাডাখ
৯৫৩
৩৫৩৫
৩৪৯৯
৩৬
২৫৩৬
২৫১৭
১৯
৪৬
৪৪
২
৩২
মিজোৰাম
৫৬৭
১৫০৬
১৪৮০
২৬
৯৩৯
৯২২
১৭
০
০
০
৩৩
ছিকিম
৪৮০
২২২১
২১৭৩
৪৮
১৭২২
১৬৯০
৩২
১৯
১৯
০
৩৪
দাদৰ-নগৰ হাফেলী আৰু দমন-ডিউ
২৩৩
২৮১০
২৭৮৩
২৭
২৫৭৫
২৫৫২
২৩
২
২
০
৩৫
আন্দামান নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জ
১৯৬
৩৫৯৩
৩৫৭৪
১৯
৩৩৪৫
৩৩১৮
২৭
৫২
৫২
০
৩৬
লাক্ষাদ্বীপ
০
০
০
০
০
০
০
০
০
০

Ministry of Health and Family Welfare
India records more than 82,000 Recoveries for two days in a row
Total Recoveries cross 40 lakhs
Recovered Cases exceed Active Cases by more than 30 lakhs
17 SEP 2020 12:18PM by PIB Delhi
India has been registering very high recoveries for two consecutive days. More than 82,000 COVID patients have been cured and discharged in the past two days.
82,961 active cases were found free of COVID in the last 24 hours.
Spurred by this number of very high recoveries, the national Recovery Rate continues to follow its rising curve. It stands at 78.64% today.
More than 40 lakh (40,25,079) patients have recovered so far. Recovered cases have exceeded Active Cases today by more than 30 lakhs (30,15,103) today, and are four times the latter.
These high levels of recovery have resulted in a 100% increase in the number of recovered cases in the past 30 days.
Maharashtra (17,559) contributed more than one-fifth of the new recoveries (21.22%) while the States of Andhra Pradesh (10,845), Karnataka (6580), Uttar Pradesh (6476) and Tamil Nadu (5768) contributed 35.87% of the new recoveries.
These States together account for 57.1% of total new recoveries.
The total number of active cases in the country has crossed 10 lakhs (10,09,976) as on date.
Close to half (48.45%) of the Active Cases are concentrated in 3 States; Maharashtra, Karnataka and Andhra Pradesh. Together with the States of Uttar Pradesh and Tamil Nadu, these 5 states contribute nearly 60% of the total active cases.
1132 case fatalities have been reported in the past 24 hours. With 474 new cases of mortality in, Maharashtra accounted for more than 40% of the new deaths. The following four States of Uttar Pradesh (86), Punjab (78), Andhra Pradesh (64), West Bengal (61) contributed 25.5% of the fatalities in the last 24 hours.
#
Name of State / UT
Active cases
Confirmed cases
Cumulative Cured/ Discharged/Migrated Cases
Cumulative Deaths
As on 16.09.2020
As on 17.09.2020
As on 15.09.2020
Change since yesterday
As on 17.09.2020
As on 15.09.2020
Changes since yesterday
As on 17.09.2020
As on 15.09.2020
Change since yesterday
TOTAL CASES
1009976
5118253
5020359
97894
4025079
3942360
82719
83198
82066
1132
1
Maharashtra
297506
1121221
1097856
23365
792832
775273
17559
30883
30409
474
2
Karnataka
101645
484990
475265
9725
375809
369229
6580
7536
7481
55
3
Andhra Pradesh
90279
592760
583925
8835
497376
486531
10845
5105
5041
64
4
Uttar Pradesh
67002
330265
324036
6229
258573
252097
6476
4690
4604
86
5
Tamil Nadu
46633
519860
514208
5652
464668
458900
5768
8559
8502
57
6
Chhattisgarh
37470
73966
70777
3189
35885
34279
1606
611
589
22
7
Kerala
32775
117863
114033
3830
84608
82341
2267
480
466
14
8
Odisha
32405
162920
158650
4270
129859
125738
4121
656
645
11
9
Delhi
30914
230269
225796
4473
194516
191203
3313
4839
4806
33
10
Telangana
30443
165003
162844
2159
133555
131447
2108
1005
996
9
11
Assam
29091
148969
146575
2394
119367
116903
2464
511
492
19
12
West Bengal
24147
212383
209146
3237
184113
181142
2971
4123
4062
61
13
Madhya Pradesh
22136
95515
93053
2462
71535
69613
1922
1844
1820
24
14
Haryana
21334
101316
98622
2694
78937
77166
1771
1045
1026
19
15
Punjab
21022
87184
84482
2702
63570
60814
2756
2592
2514
78
16
J&K (UT)
19503
58244
56654
1590
37809
37062
747
932
914
18
17
Rajasthan
17049
107680
105898
1782
89352
87873
1479
1279
1264
15
18
Gujarat
16262
117547
116183
1364
98029
96582
1447
3256
3244
12
19
Jharkhand
14138
66074
64439
1635
51357
49750
1607
579
571
8
20
Bihar
12959
162463
160871
1592
148656
146980
1676
848
836
12
21
Uttarakhand
11068
35947
34407
1540
24432
23230
1202
447
438
9
22
Tripura
7498
20676
20150
526
12956
12435
521
222
217
5
23
Goa
5375
26139
25511
628
20445
20094
351
319
315
4
24
Puducherry
4770
21111
20601
510
15923
15522
401
418
405
13
25
Himachal Pradesh
4146
10795
10335
460
6558
6444
114
91
90
1
26
Chandigarh
3171
8958
8592
366
5683
5502
181
104
99
5
27
Meghalaya
1902
4195
4036
159
2264
2190
74
29
28
1
28
Arunachal Pradesh
1892
6692
6466
226
4787
4658
129
13
13
0
29
Manipur
1751
8320
8210
110
6521
6418
103
48
47
1
30
Nagaland
1261
5263
5229
34
3987
3945
42
15
15
0
31
Ladakh (UT)
953
3535
3499
36
2536
2517
19
46
44
2
32
Mizoram
567
1506
1480
26
939
922
17
0
0
0
33
Sikkim
480
2221
2173
48
1722
1690
32
19
19
0
34
D&D & D&N
233
2810
2783
27
2575
2552
23
2
2
0
35
A&N Islands
196
3593
3574
19
3345
3318
27
52
52
0
36
Lakshadweep
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0