হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা নুমিৎ নিনি থংনা-থংননা অনাবা ৮২,০০০ হেন্না ফগৎপগী রেকোর্দ থমখ্রে
পুন্না নাবা ফগৎলকখিবা অসি লাখ ৪০ হেনখ্রে
নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিংনা এক্তিব কেসশিংদগী লাখ ৩০ হেন্না হেনখ্রে
17 SEP 2020 12:18PM by PIB Imphal
ভারতনা থংনা-থংননা নুমিৎ নিনিদা নাবা ফগৎলকপগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রেজিস্তর তৌখ্রে। হৌখিবা নুমিৎ নিনি অসিদা অনাবা মীওই ৮২,০০০ হেন্না লায়েংখ্রে অমদি দিসচার্জ তৌখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা এক্তিব কেস ৮২,৯৬১ অসি কোবিদতগী নাবা ফগৎহনবা ঙমখ্রে।
নাবা ফগৎলকখিবগী মশিং অসি য়াম্না ৱাংবনা লৈবাক অসিগী নাবা ফগৎলকপগী চাংগী কর্ফ অসি মখা তানা হাইগৎলক্লি। ঙসিগী ওইনা মসি ৭৮.৬৪%দি লৈরি।
হৌজিক ফাওবদা অনাবা মীওই লাখ ৪০ হেন্না (৪০,২৫,০৭৯) ফগৎপা ঙমখ্রে। ঙসি নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিংনা এক্তিব কেসশিংদগী লাখ ৩০ (৩০,১৫,১০৩) হেন্না হেনখ্রে অমসুং শরুক মরি হেনখ্রে।
নাবা ফগৎলকপগী থাক অসি ৱাংখৎলকপনা মরম ওইরগা হৌখিবা নুমিৎ ৩০নি অসিদা ফগৎলকখ্রবা কেসশিংগী মশিং অসিদা ১০০% হেনগৎপা ঙমহনখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎলকখ্রবা অসিগী শরুক মঙা থোকপগী অমা হেন্না মহারাস্ত্রদগী (১৭,৫৫৯) ওইখি অমরোমদা নৌনা নাবা ফগৎলকখ্রবশিংগী ৩৫.৮৭%দি অন্ধ্র প্রদেশ (১০.৮৪৫), কর্নাতকা (৬৫৮০), উত্তর প্রদেশ (৬৪৭৬) অমসুং তামিল নাদু (৫৭৬৮) রাজ্যশিং অসিদগী ওইখি।
রাজ্যশিং অসি পুল্লগা নৌনা নাবা ফগৎলকপগী অপুনবগী ৫৭.১% ওইখি।
লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসশিংগী অপুনবগী মশিং অসি ঙসি ফাওবদা লাখ ১০ (১০,০৯,৯৭৬) হেনখ্রে।
এক্তিব কেসশিংগী তঙ্খায়গী ময়া (৪৮.৪৫%)দি রাজ্য ৩দগী ওইখি; মহারাস্ত্র, কর্নাতকা অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ। উত্তর প্রদেশ অমসুং তামিল নাদুগী রাজ্যশিং অসিগা পুল্লগা রাজ্য ৫ অসিনা অপুনবা এক্তিব কেসশিংগী ৬০%গী ময়া ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবা কেস ১১৩২ রিপোর্ত তৌরকখি। মহারাস্ত্রদা নৌনা লৈখিদবা কেস ৪৭৪গা লোয়ননা নৌনা লৈখিদবগী ৪০%দি রাজ্য অসিদগী ওইখি। হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবগী ২৫.৫%দি মখাদা পীরিবা রাজ্য মরি, উত্তর প্রদেশ (৮৬), পঞ্জাব (৭৮), অন্ধ্র প্রদেশ (৬৪). ৱেস্ত বেঙ্গল (৬১) অসিদগী ওইখি।http://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image004GCPL.jpg
#
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
এক্তিব কেস
কনফর্ম কেস
লায়েংখ্রবা/দিসচার্জ তৌখ্রবা/মাইগ্রেতেদ কেসকী অপুনবা
লৈখিদবগী অপুনবা
১৬.০৯.২০২০
ফাওবদা
১৭.০৯.২০২০
ফাওবদা
১৫.০৯.২০২০
ফাওবদা
ঙরাংদগী লাকপা অহোংবা
As on ১৭.০৯.২০২০
১৫.০৯.২০২০
ফাওবদা
ঙরাংদগী লাকপা অহোংবা
১৭.০৯.২০২০
ফাওবদা
১৫.০৯.২০২০
ফাওবদা
ঙরাংদগী লাকপা অহোংবা
অপুনবা কেস মশিং
১০০৯৯৭৬
৫১১৮২৫৩
৫০২০৩৫৯
৯৭৮৯৪
৪০২৫০৭৯
৩৯৪২৩৬০
৮২৭১৯
৮৩১৯৮
৮২০৬৬
১১৩২
মহারাস্ত্র
২৯৭৫০৬
১১২১২২১
১০৯৭৮৫৬
২৩৩৬৫
৭৯২৮৩২
৭৭৫২৭৩
১৭৫৫৯
৩০৮৮৩
৩০৪০৯
৪৭৪
কর্নাতকা
১০১৬৪৫
৪৮৪৯৯০
৪৭৫২৬৫
৯৭২৫
৩৭৫৮০৯
৩৬৯২২৯
৬৫৮০
৭৫৩৬
৭৪৮১
৫৫
অন্ধ্র প্রদেশ
৯০২৭৯
৫৯২৭৬০
৫৮৩৯২৫
৮৮৩৫
৪৯৭৩৭৬
৪৮৬৫৩১
১০৮৪৫
৫১০৫
৫০৪১
৬৪
উত্তর প্রদেশ
৬৭০০২
৩৩০২৬৫
৩২৪০৩৬
৬২২৯
২৫৮৫৭৩
২৫২০৯৭
৬৪৭৬
৪৬৯০
৪৬০৪
৮৬
তামিল নাদু
৪৬৬৩৩
৫১৯৮৬০
৫১৪২০৮
৫৬৫২
৪৬৪৬৬৮
৪৫৮৯০০
৫৭৬৮
৮৫৫৯
৮৫০২
৫৭
ছত্তিসগর
৩৭৪৭০
৭৩৯৬৬
৭০৭৭৭
৩১৮৯
৩৫৮৮৫
৩৪২৭৯
১৬০৬
৬১১
৫৮৯
২২
কেরেলা
৩২৭৭৫
১১৭৮৬৩
১১৪০৩৩
৩৮৩০
৮৪৬০৮
৮২৩৪১
২২৬৭
৪৮০
৪৬৬
১৪
ওরিশা
৩২৪০৫
১৬২৯২০
১৫৮৬৫০
৪২৭০
১২৯৮৫৯
১২৫৭৩৮
৪১২১
৬৫৬
৬৪৫
১১
দিল্লী
৩০৯১৪
২৩০২৬৯
২২৫৭৯৬
৪৪৭৩
১৯৪৫১৬
১৯১২০৩
৩৩১৩
৪৮৩৯
৪৮০৬
৩৩
১০
তেলঙ্গনা
৩০৪৪৩
১৬৫০০৩
১৬২৮৪৪
২১৫৯
১৩৩৫৫৫
১৩১৪৪৭
২১০৮
১০০৫
৯৯৬
১১
অসাম
২৯০৯১
১৪৮৯৬৯
১৪৬৫৭৫
২৩৯৪
১১৯৩৬৭
১১৬৯০৩
২৪৬৪
৫১১
৪৯২
১৯
১২
ৱেস্ত বেঙ্গল
২৪১৪৭
২১২৩৮৩
২০৯১৪৬
৩২৩৭
১৮৪১১৩
১৮১১৪২
২৯৭১
৪১২৩
৪০৬২
৬১
১৩
মধ্য প্রদেশ
২২১৩৬
৯৫৫১৫
৯৩০৫৩
২৪৬২
৭১৫৩৫
৬৯৬১৩
১৯২২
১৮৪৪
১৮২০
২৪
১৪
হরিয়ানা
২১৩৩৪
১০১৩১৬
৯৮৬২২
২৬৯৪
৭৮৯৩৭
৭৭১৬৬
১৭৭১
১০৪৫
১০২৬
১৯
১৫
পঞ্জাব
২১০২২
৮৭১৮৪
৮৪৪৮২
২৭০২
৬৩৫৭০
৬০৮১৪
২৭৫৬
২৫৯২
২৫১৪
৭৮
১৬
জে. অমসুং কে. (য়ু.তি.)
১৯৫০৩
৫৮২৪৪
৫৬৬৫৪
১৫৯০
৩৭৮০৯
৩৭০৬২
৭৪৭
৯৩২
৯১৪
১৮
১৭
রাজস্থান
১৭০৪৯
১০৭৬৮০
১০৫৮৯৮
১৭৮২
৮৯৩৫২
৮৭৮৭৩
১৪৭৯
১২৭৯
১২৬৪
১৫
১৮
গুজরাত
১৬২৬২
১১৭৫৪৭
১১৬১৮৩
১৩৬৪
৯৮০২৯
৯৬৫৮২
১৪৪৭
৩২৫৬
৩২৪৪
১২
১৯
ঝারখন্দ
১৪১৩৮
৬৬০৭৪
৬৪৪৩৯
১৬৩৫
৫১৩৫৭
৪৯৭৫০
১৬০৭
৫৭৯
৫৭১
২০
বিহার
১২৯৫৯
১৬২৪৬৩
১৬০৮৭১
১৫৯২
১৪৮৬৫৬
১৪৬৯৮০
১৬৭৬
৮৪৮
৮৩৬
১২
২১
উত্তারখন্দ
১১০৬৮
৩৫৯৪৭
৩৪৪০৭
১৫৪০
২৪৪৩২
২৩২৩০
১২০২
৪৪৭
৪৩৮
২২
ত্রিপুরা
৭৪৯৮
২০৬৭৬
২০১৫০
৫২৬
১২৯৫৬
১২৪৩৫
৫২১
২২২
২১৭
২৩
গোৱা
৫৩৭৫
২৬১৩৯
২৫৫১১
৬২৮
২০৪৪৫
২০০৯৪
৩৫১
৩১৯
৩১৫
২৪
পুদুচেরী
৪৭৭০
২১১১১
২০৬০১
৫১০
১৫৯২৩
১৫৫২২
৪০১
৪১৮
৪০৫
১৩
২৫
হিমাচল প্রদেশ
৪১৪৬
১০৭৯৫
১০৩৩৫
৪৬০
৬৫৫৮
৬৪৪৪
১১৪
৯১
৯০
২৬
চন্দিগর
৩১৭১
৮৯৫৮
৮৫৯২
৩৬৬
৫৬৮৩
৫৫০২
১৮১
১০৪
৯৯
২৭
মেঘালয়
১৯০২
৪১৯৫
৪০৩৬
১৫৯
২২৬৪
২১৯০
৭৪
২৯
২৮
২৮
অরুনাচল প্রদেশ
১৮৯২
৬৬৯২
৬৪৬৬
২২৬
৪৭৮৭
৪৬৫৮
১২৯
১৩
১৩
২৯
মনিপুর
১৭৫১
৮৩২০
৮২১০
১১০
৬৫২১
৬৪১৮
১০৩
৪৮
৪৭
৩০
নাগালেন্দ
১২৬১
৫২৬৩
৫২২৯
৩৪
৩৯৮৭
৩৯৪৫
৪২
১৫
১৫
৩১
লদাখ (য়ু.তি.)
৯৫৩
৩৫৩৫
৩৪৯৯
৩৬
২৫৩৬
২৫১৭
১৯
৪৬
৪৪
৩২
মিজোরম
৫৬৭
১৫০৬
১৪৮০
২৬
৯৩৯
৯২২
১৭
৩৩
সিক্কিম
৪৮০
২২২১
২১৭৩
৪৮
১৭২২
১৬৯০
৩২
১৯
১৯
৩৪
দি. অমসুং দি. অমসুং দি. অমসুং এন.
২৩৩
২৮১০
২৭৮৩
২৭
২৫৭৫
২৫৫২
২৩
৩৫
এ. অমসুং এন. ইথৎ
১৯৬
৩৫৯৩
৩৫৭৪
১৯
৩৩৪৫
৩৩১৮
২৭
৫২
৫২
৩৬
লক্ষদ্বীপ

Ministry of Health and Family Welfare
India records more than 82,000 Recoveries for two days in a row
Total Recoveries cross 40 lakhs
Recovered Cases exceed Active Cases by more than 30 lakhs
17 SEP 2020 12:18PM by PIB Delhi
India has been registering very high recoveries for two consecutive days. More than 82,000 COVID patients have been cured and discharged in the past two days.
82,961 active cases were found free of COVID in the last 24 hours.
Spurred by this number of very high recoveries, the national Recovery Rate continues to follow its rising curve. It stands at 78.64% today.
More than 40 lakh (40,25,079) patients have recovered so far. Recovered cases have exceeded Active Cases today by more than 30 lakhs (30,15,103) today, and are four times the latter.
These high levels of recovery have resulted in a 100% increase in the number of recovered cases in the past 30 days.
Maharashtra (17,559) contributed more than one-fifth of the new recoveries (21.22%) while the States of Andhra Pradesh (10,845), Karnataka (6580), Uttar Pradesh (6476) and Tamil Nadu (5768) contributed 35.87% of the new recoveries.
These States together account for 57.1% of total new recoveries.
The total number of active cases in the country has crossed 10 lakhs (10,09,976) as on date.
Close to half (48.45%) of the Active Cases are concentrated in 3 States; Maharashtra, Karnataka and Andhra Pradesh. Together with the States of Uttar Pradesh and Tamil Nadu, these 5 states contribute nearly 60% of the total active cases.
1132 case fatalities have been reported in the past 24 hours. With 474 new cases of mortality in, Maharashtra accounted for more than 40% of the new deaths. The following four States of Uttar Pradesh (86), Punjab (78), Andhra Pradesh (64), West Bengal (61) contributed 25.5% of the fatalities in the last 24 hours.
#
Name of State / UT
Active cases
Confirmed cases
Cumulative Cured/ Discharged/Migrated Cases
Cumulative Deaths
As on 16.09.2020
As on 17.09.2020
As on 15.09.2020
Change since yesterday
As on 17.09.2020
As on 15.09.2020
Changes since yesterday
As on 17.09.2020
As on 15.09.2020
Change since yesterday
TOTAL CASES
1009976
5118253
5020359
97894
4025079
3942360
82719
83198
82066
1132
1
Maharashtra
297506
1121221
1097856
23365
792832
775273
17559
30883
30409
474
2
Karnataka
101645
484990
475265
9725
375809
369229
6580
7536
7481
55
3
Andhra Pradesh
90279
592760
583925
8835
497376
486531
10845
5105
5041
64
4
Uttar Pradesh
67002
330265
324036
6229
258573
252097
6476
4690
4604
86
5
Tamil Nadu
46633
519860
514208
5652
464668
458900
5768
8559
8502
57
6
Chhattisgarh
37470
73966
70777
3189
35885
34279
1606
611
589
22
7
Kerala
32775
117863
114033
3830
84608
82341
2267
480
466
14
8
Odisha
32405
162920
158650
4270
129859
125738
4121
656
645
11
9
Delhi
30914
230269
225796
4473
194516
191203
3313
4839
4806
33
10
Telangana
30443
165003
162844
2159
133555
131447
2108
1005
996
9
11
Assam
29091
148969
146575
2394
119367
116903
2464
511
492
19
12
West Bengal
24147
212383
209146
3237
184113
181142
2971
4123
4062
61
13
Madhya Pradesh
22136
95515
93053
2462
71535
69613
1922
1844
1820
24
14
Haryana
21334
101316
98622
2694
78937
77166
1771
1045
1026
19
15
Punjab
21022
87184
84482
2702
63570
60814
2756
2592
2514
78
16
J&K (UT)
19503
58244
56654
1590
37809
37062
747
932
914
18
17
Rajasthan
17049
107680
105898
1782
89352
87873
1479
1279
1264
15
18
Gujarat
16262
117547
116183
1364
98029
96582
1447
3256
3244
12
19
Jharkhand
14138
66074
64439
1635
51357
49750
1607
579
571
8
20
Bihar
12959
162463
160871
1592
148656
146980
1676
848
836
12
21
Uttarakhand
11068
35947
34407
1540
24432
23230
1202
447
438
9
22
Tripura
7498
20676
20150
526
12956
12435
521
222
217
5
23
Goa
5375
26139
25511
628
20445
20094
351
319
315
4
24
Puducherry
4770
21111
20601
510
15923
15522
401
418
405
13
25
Himachal Pradesh
4146
10795
10335
460
6558
6444
114
91
90
1
26
Chandigarh
3171
8958
8592
366
5683
5502
181
104
99
5
27
Meghalaya
1902
4195
4036
159
2264
2190
74
29
28
1
28
Arunachal Pradesh
1892
6692
6466
226
4787
4658
129
13
13
0
29
Manipur
1751
8320
8210
110
6521
6418
103
48
47
1
30
Nagaland
1261
5263
5229
34
3987
3945
42
15
15
0
31
Ladakh (UT)
953
3535
3499
36
2536
2517
19
46
44
2
32
Mizoram
567
1506
1480
26
939
922
17
0
0
0
33
Sikkim
480
2221
2173
48
1722
1690
32
19
19
0
34
D&D & D&N
233
2810
2783
27
2575
2552
23
2
2
0
35
A&N Islands
196
3593
3574
19
3345
3318
27
52
52
0
36
Lakshadweep
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0