|
Ministry of Women and Child Development
Child Helpline Services
17 SEP 2020 3:54PM by PIB Delhi
The number of calls received month-wise from January 2018 to August, 2020, on Childline India Foundation is as here under:
Month
Year
2018
2019
2020
Total
January
9,35,360
6,20,412
5,63,388
21,19,160
February
9,17,267
5,61,646
7,20,696
21,99,609
March
12,07,811
7,09,259
9,83,513
29,00,583
April
11,85,119
7,16,081
5,86,195
24,87,395
May
12,38,908
7,37,926
5,27,210
25,04,044
June
11,12,714
6,85,078
4,91,963
22,89,755
July
9,17,996
7,19,803
4,82,570
21,20,369
August
7,73,779
6,29,987
4,62,743
18,66,509
September
7,77,332
6,40,516
-
14,17,848
October
7,75,404
6,51,753
-
14,27,157
November
7,49,671
5,98,162
-
13,47,833
December
6,96,316
5,94,046
-
12,90,362
Total
1,12,87,677
78,64,669
48,18,278
2,39,70,624
Presently, CHILDLINE services are available in 594 Districts. As on 01.01.2018, CHILDLINE services were available in 413 Districts. As on 15.09.2020, the coverage has been enhanced to 594 Districts. Average wait time/duration for the Child Helpline depends on the traffic of calls at a particular time. The mandate for the Childline team is to reach the incident spot within 60 minutes of receiving a case complaint. However, the actual response time depends also on factors such as geographical location (hilly area, metro city), availability of transport, etc. Further, a Committee under the Chairpersonship of Minister of State for Women and Child Development, has been constituted to look into re-organizing the functionality of Childline.
This information was given in a written reply by the Union Minister of Women and Child Development Smt. Smriti Zubin Irani in Rajya Sabha today.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
চাইল্দ হেল্পলাইন সর্বিসশিং
17 SEP 2020 3:54PM by PIB Imphal
জনুৱারী ২০১৮দগী অগস্ত ২০২০ ফাওবগী ওইনা চাইল্দলাইন ইন্দিয়া ফাউন্দেসন্দা থা-থাগী ওইনা ফংবা কোলগী মশিং অসি মখাদা পীরি:
থা
চহি
২০১৮
২০১৯
২০২০
Total
জনুৱারী
৯,৩৫,৩৬০
৬,২০,৪১২
৫,৬৩,৩৮৮
২১,১৯,১৬০
ফেব্রুৱারী
৯,১৭,২৬৭
৫,৬১,৬৪৬
৭,২০,৬৯৬
২১,৯৯,৬০৯
মার্চ
১২,০৭,৮১১
৭,০৯,২৫৯
৯,৮৩,৫১৩
২৯,০০,৫৮৩
এপ্রীল
১১,৮৫,১১৯
৭,১৬,০৮১
৫,৮৬,১৯৫
২৪,৮৭,৩৯৫
মে
১২,৩৮,৯০৮
৭,৩৭,৯২৬
৫,২৭,২১০
২৫,০৪,০৪৪
জুন
১১,১২,৭১৪
৬,৮৫,০৭৮
৪,৯১,৯৬৩
২২,৮৯,৭৫৫
জুলাই
৯,১৭,৯৯৬
৭,১৯,৮০৩
৪,৮২,৫৭০
২১,২০,৩৬৯
অগস্ত
৭,৭৩,৭৭৯
৬,২৯,৯৮৭
৪,৬২,৭৪৩
১৮,৬৬,৫০৯
সেপ্তেম্বর
৭,৭৭,৩৩২
৬,৪০,৫১৬
-
১৪,১৭,৮৪৮
ওক্তোবর
৭,৭৫,৪০৪
৬,৫১,৭৫৩
-
১৪,২৭,১৫৭
নবেম্বর
৭,৪৯,৬৭১
৫,৯৮,১৬২
-
১৩,৪৭,৮৩৩
দিসেম্বর
৬,৯৬,৩১৬
৫,৯৪,০৪৬
-
১২,৯০,৩৬২
অপুনবা মশিং
,১২,৮৭,৬৭৭
৭৮,৬৪,৬৬৯
৪৮,১৮,২৭৮
,৩৯,৭০,৬২৪
হৌজিক-হৌজিক জিলা ৫৯৪দা চাইল্দলাইন সর্ভসশিং লৈ। ০১.০১.২০১৮ ফাওবদা, চাইল্দলাইন সর্ভসশিং অসি জিলা ৪১৩দা লৈরমখি। ১৫.০৯.২০২০ ফাওবদা জিলা ৫৯৪দা হেনগৎখ্রে। চাইল্দ হেল্পলাইনগী ওইনা চাংচৎকী ওইবা ঙাইবগী মতম/মতম অসি অকক্নবা মতমদা ত্রাফিক ওইবগী মখা পোল্লি। চাইল্দলাইন তীম্না শুংশোই শোইদনা তৌগদবা অসি কেস অমা হেক ৱাকৎলকখিবগা মিনিৎ ৬০গী মনুংদা থৌদোক থোকফমদু য়ৌবনি। অদুম ওইনমক অশেংবা পাউখুম পীবগী মতম অসি লৈরিবা মফম(চিংগী লম, মেত্রো সিতী), চত্থোক-চৎশিন তৌফম লৈবা-লৈতবনচিংবা মওংগী মখা পোল্লি। মসিগী মখা তানা ৱিমেন এন্দ চাইল্দ দিভেলপমেন্তকী রাজ্য মন্ত্রীনা অধ্যক্ষ ওইদজুনা কমিতী অমা শেমদুনা চাইল্দলাইন অসি মথৌ পাংথোকহন্নবা অমুক হন্না শেমগৎনবদা য়েংঙগা চৎনহনখ্রে।
পাও অসি ৱিমেন এন্দ চাইল্দ দিভেলপমেন্তকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রীমতি স্মৃতী জুবিন ইরানীনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।