সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
হোস্পিতালশিংগী হেল্থক্যের অমসুং অতোপ্পা হেল্থ ৱার্করশিং খুদোংথিদনবা লৌখৎপা খোঙথাংশিং
16 SEP 2020 1:11PM by PIB Imphal
হোস্পিতালশিং অমসুং দিস্পেন্সরীশিং অসি রাজ্যগী মখাদা লৈবা হীরম ওইবনা কোবিদ-১৯ লায়চৎ মনুংদা হোস্পিতালশিং অমদি মেদিকেল ৱেস্তশিং শেংদোকপা মরী লৈনবা হকশেলগী ওইবা খুদোংথিবনা মরম ওইদুনা লৈখিদবা সাফাই কর্মচারিশিংগী দেতা অসি কেন্দ্রগী সরকারদা লৈতে।
রাজ্যশিংদা ইনফেক্সন প্রিবেন্সন এন্দ কন্ত্রোল কম্মিতীশিং শেম্নবা খঙহনখি। হোস্পিতালশিংনা নোদেল ওফিসর অমা থমদুনা হেল্থক্যের ৱার্করশিং অমসুং লায়না অসি নারকপা য়াবশিংগী হকশেলগী ফীভম য়েংশিনগদবনি। নারকপা য়াবগী চাং য়াম্না ৱাংবশিং নুমিৎ ৭নি ক্বারেন্তিন তৌদুনা থমগনি। মখোয়গী নারকপা য়াবা/ক্লিনিকেল প্রোফাইলদা য়ুম্ফম ওইরগা অসিগুম্বা দোক্তরশিং, নর্সিং ওফিসরশিং অমসুং অতোপ্পা হেল্থ ৱার্করশিং অসিগী মখা তানা চয়োল অমগা শাংদনবা নোদেল ওফিসর/দিপার্তমেন্তগী হেদনা (নত্রগা এপোইন্ত তৌরিবা সব-কম্মিতীনা) ৱারেপ অমা লৌগনি। হোস্পিতালশিংগী কোবিদ অমসুং নন-কোবিদকী মফমশিংদা হেল্থ ৱার্করশিংনা থবক তৌরিবা অসি য়েংশিন্নবা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না জুন ১৮, ২০২০দা এনবাইজরী অমা থোকখি।হন্ত ততমেন্তগ
অতোপ্পা ফিল্দ লেবেল ৱার্করশিং য়াওনা হেল্থক্যের ৱার্করশিংনা পি.পি.ই.শিং চুম্না শীজিন্ননবা গাইদলাইনশিং হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না থোকখ্রে। গাইদলাইনশিং অসিনা থবক মফমশিংদা লায়না অসি লৌরকপগী খুদোংথিবা অদু হন্থহন্নবা শীজিন্নগদবা পি.পি.শিং.শিংগী মখলশিং পীরি। মসিনা রাজ্য সরকারশিংনা লৌখৎকদবা লায়না শন্দোকপদগী ঙাকথোক্নবা অমদি লাকশিন্নবা থৌরাংশিংগী মতাংদা গাইদলাইনশিংসু পীরি। রাজ্যশিআনা হোস্পিতালশিংদা মথৌ তৌরিবশিংবু লায়না শন্দোকপদগী ঙাকথোক্নবা অমদি লাকশিন্নবা থৌরাংশিংগী মতাংদা ত্রেন তৌনবা খঙহনখি। লায়না শন্দোকপদগী ঙাকথোক্নবা অমদি লাকশিন্নবা থৌরাংশিংগী ত্রেনিং অসি আই.জি.ও.তি.গী প্লেৎফোর্মদা হেল্থক্যের ৱার্করশিংগী কেতগোরী পুম্নমক্তা ফংহল্লি।
মসিগী ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পাৱর্মেন্তগী মিনিস্তর ওফ স্তেৎ শ্রী রামদাস আথৱলেনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Social Justice & Empowerment
Steps taken to ensure safety of healthcare and other health workers of hospitals
16 SEP 2020 1:11PM by PIB Delhi
Hospitals and dispensaries being a State subject, no data is maintained in the Union Government about Safai Karmacharis, who have died due to health and safety hazards related cleaning hospitals and medical waste during Covid-19 pandemic.
States were asked to constitute Infection Prevention and Control Committees. Hospitals were also to identify a nodal officer who will monitor the healthcare workers and review their exposure status. High risk exposures are placed under quarantine for 7 days. Based on their exposure/clinical profile such doctors, nursing officers and other health workers, to take a decision by the Nodal Officer/Head of the Department (or his appointed Sub-committee) for further period on one week. An advisory for managing health working in COVID and Non-COVID areas of the hospital was issued by Ministry of Health and Family Welfare on 18th June, 2020.
Ministry of Health & Family Welfare has issued guidelines on Rational use of PPEs for healthcare workers including other field level workers. The guidelines prescribe the type of PPEs to be used in Commensurate with their risk to contract the disease in work-place settings. It has also provided guideline on Infection Prevention and Control practices to the State Governments. States were requested to train the hospital functionaries on infection prevention and control practices. Training on Infection Prevention and Control was also made available for all categories of healthcare workers on the iGoT platform.
This information was given by Minister of State for Social Justice and Empowerment Shri Ramdas Athawale in a written reply in Rajya Sabha today.