Ministry of Steel
Various initiatives taken by Ministry of Steel for capacity building
16 SEP 2020 1:06PM by PIB Delhi
The National Steel Policy envisages achievement of 300 MTPA crude steel capacity by 2030-31. Towards achievement of this goal Ministry of Steel has taken several initiatives namely:-
(i) Domestically Manufactured Iron & Steel Products Policy for promoting procurement of Made in India steel by Government agencies.
(ii) Steel Scrap Policy for enhancing availability of domestically generated scrap.
(iii) Issuance of Steel Quality Control Orders for stopping non-standardized steel import and manufacturing. 113 SQCOs have so far been issued.
(iv) Steel Import Monitoring System (SIMS) for advanced registration of steel imports.
(v) Draft Framework Policy to promote setting up of steel clusters having manufacturing units for value added steel, ancillaries, capital goods etc.
(vi) To ensure availability of raw material to the steel sector, Ministry of Steel has worked closely with Ministry of Mines and Ministry of Coal for auction and restart of expiring iron ore mines, extension of mining leases with Steel CPSEs, setting up of coking coal washeries by CIL/BCCL, auction/allotment of coking coal mines and diversification of coking coal imports etc.
Finished steel consumption for the period from April-July 2020 in comparison to the corresponding period last year is as following:-
Month
Total Finished Steel (non-alloy + alloy/stainless) consumption in thousand tons
Year 2019
Year 2020
April
7333
1092
May
8850
4720
June
8589
6234
July
8573
7405
This Information was given by the Union Minister for Steel Shri Dharmendra Pradhan in a written reply in the Rajya Sabha today.

স্তীল মন্ত্রালয়
কেপাসিতী বিল্দিংগীদমক স্তীল মন্ত্রালয়না লৌখৎখিবা তোঙান-তোঙানবা থৌরাংশিং
16 SEP 2020 1:06PM by PIB Imphal
নেস্নেল স্তীল পোলিসীনা ২০৩০-৩১ ফাওবদা এম.তি.পি.এ. ৩০০গী ক্রুদ স্তীল কেপাসিতী ফংনবা পান্দম থম্লি। পান্দম অসি ফংনবগীদমক স্তীল মন্ত্রালয়না তোঙান-তোঙানবা খোংথাং কয়া লৌখৎখ্রেঃ-
১) সরকারগী এজেন্সীশিংনা ভারতনা শাবা স্তীলশিং লৈনবগীদমক দোমেস্তিক ওইনা পুথোকপা আইরন অমসুং স্তীলগী পোলিসী।
২) লমদম অসিদা ফংবা স্ক্রেপশিং ফংবা হেনগৎনবা স্তীল স্ক্রেপ পোলিসী
৩) থাক নেম্বা স্তীল পুশিল্লকপা অমসুং শুংবা লেপনবগীদমক স্তীল ক্বালিতী কন্ত্রোল ওর্দর পীবা। হৌজিক ফাওবদা ১১৩ এস.ক্যু.সি.ও. পীখ্রে।
৪) স্তীল ইম্পোর্তশিংগী মাংজৌননা রেজিস্ত্রেসন তৌনবগীদমক স্তীল ইম্পোর্ত মোনিতরিং সিস্তেম (এস.আই.এম.এস.)
৫) ভেল্যু এদেদ স্তীল, এন্সিলরি, কেপিতেল গুদ অসিনচিংবশিংগী শাফমশিং লৈবা স্তীল ক্লস্তর লিংখৎনবগীদমক দ্রাফ ফ্রেমৱার্ক পোলিসী
৬) স্তীল সেক্তরদা রো মতিরিএল ফংহন্নবগীদমক স্তীল মন্ত্রালয়না মাইন অমসুং কোইলাগী মন্ত্রালয়না পুন্না চৎমিন্নদুনা ওকসন তৌবা অমসুং স্তীল সি.পি.এস.ই.শিংগী লেপখ্রবা আইরন ওর মাইন, এক্সতেন্সন মাইনিং লিজশিং নৌনা হৌহনবা, সি.আই.এল./বি.সি.সি.এল.না কোকিং কোইলা ৱাসরশিং লিংখৎপা, কোকিং কোইল মাইনগী ওক্সন পীবা অমসুং কোকিং কোইল ইম্পোর্ত অসিনচিংবশিং পাঙথোকপা।
এপ্রিল-জুলাই ২০২০গী শাবা লোইরবা স্তীল শীজিন্নবগী চাং মমাং চহীগা চাংদম্নবা মখাদা পীরিঃ
থা
তন লিশিংদা পাবা অপুনবা শাবা লোইখ্রবা স্তীল শীজিন্নবগী চাং (নোন এলোই + এলোই/স্তেনলেস)
চহী ২০১৯
চহী ২০২০
এপ্রিল
৭৩৩৩
১০৯২
মে
৮৮৫০
৪৭২০
জুন
৮৫৮৯
৬২৩৪
জুলাই
৮৫৭৩
৭৪০৫
পাউদম অসি কেন্দ্রগী স্তীল মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না রাজ্য সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।