স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত অব্যাহত আছে উচ্চ হাৰত আৰোগ্য লাভৰ গতি
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত ৭৯,০০০ৰৰো অধিক লোকলৈ চিকিত্সালয় এৰাৰ অনুমতি
ভাৰতত আৰোগ্য লাভৰ হাৰে অতিক্ৰম কৰিলে ৭৮%ৰ সীমা
মুঠ সক্ৰিয় আক্ৰান্তৰ ৬০%ই আছে অত্যাধিক ভাবে প্ৰভাৱিত ৫ খন ৰাজ্যত
15 SEP 2020 12:12PM by PIB Guwahati
বিগত দিনদিয়েকত ভাৰতত আৰম্ভ হোৱা উচ্চ হাৰত আৰোগ্য লাভৰ গতি এতিয়াও অব্যাহত আছে। এই গতিৰ পৰিপ্ৰেক্ষিততে দেশত আৰোগ্য লাভৰ হাৰে ইতিমধ্যে অতিক্ৰম কৰিলে ৭৮%ৰ সীমা। আজিৰ তাৰিখত এই হাৰ হ’ল ৭৮.২৮শতাংশ। ইফালে, শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত ৭৯,০০০ৰৰো অধিক লোকক চিকিত্সালয় এৰাৰ অনুমতি প্ৰদান কৰা হৈছে। শেহতীয়া তথ্য মতে, এই সংখ্যা হৈছে ৭৯,২৯২গৰাকী। ইয়াকে ধৰি এই পৰ্যন্ত দেশত আৰোগ্য লাভ কৰা মুঠ ব্যক্তিৰ সংখ্যা হৈছেগৈ ৩৮,৫৯,৩৯৯গৰাকী। ইফালে, আৰোগ্য লাভ কৰা ব্যক্তি আৰু সক্ৰিয় আক্ৰান্তৰ মাজৰ ব্যৱধান হৈছেগৈ ২৮,৬৯,৩৩৮গৰাকী।
এই মুহূৰ্তত সক্ৰিয় আক্ৰান্তৰ মুঠ সংখ্যা হৈছে ৯,৯০,০৬১গৰাকী। সক্ৰিয় আক্ৰান্তৰ প্ৰায় অৰ্দ্ধেক(৪৮.৮%)ই চিনাক্ত হৈছে তিনিখন ৰাজ্য ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ, কৰ্ণাটক আৰু অন্ধ্ৰ প্ৰদেশত। তামিল নাডু, চত্তিশগড়, ওড়িশা, কেৰালা আৰু তেলেংগাণাত চিনাক্ত হৈছে প্ৰায় এক চতুৰ্থাংশ(২৪.৪%)।
ইফালে, মুঠ সক্ৰিয় আক্ৰান্তৰ ৬০%(৬০.৩৫%) আৰু আৰোগ্য লাভ কৰা সকলৰ প্ৰায় ৬০%(৫৯.৩৫%)ই আছে অত্যাধিক ভাবে প্ৰভাৱিত ৫ খন ৰাজ্য ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ, কৰ্ণাটক, অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ, উত্তৰ প্ৰদেশ আৰু তামিল নাডুত ।
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত ১,০৫৪গৰাকী লোকৰ মৃত্যুৰ তথ্য পঞ্জীভুক্ত কৰা হৈছে। ইয়াৰে প্ৰায় ৬৯%ই পাঁচখন ৰাজ্য মহাৰাষ্ট্ৰ, তামিল নাডু, কৰ্ণাটক, অন্ধ্ৰ আৰু দিল্লীৰ।
মৃতকৰ ৩৭শতাংশৰো অধিক লোক মহাৰাষ্ট্ৰৰ(২৯,৮৯৪গৰাকী)। শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত মৃত্যু হোৱা মুঠ মৃতকৰ ৩৪.৪৪%ই ৰাজ্যখনৰ(৩৬৩গৰাকী)।
#
ৰাজ্য/
কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
Active cases
নিশ্চিত আক্ৰান্ত
সৰ্বমুঠ আৰোগ্য/হাস্পটাল এৰা/প্ৰব্ৰজিত ৰোগী
সৰ্বমুঠ মৃত্যু
15.09.2020 ত
15.09.2020 ত
14.09.2020 ত
কালিৰ পৰা সলনি হোৱা
15.09.2020 ত
14.09.2020 ত
কালিৰ পৰা সলনি হোৱা
15.09.2020 ত
14.09.2020 ত
কালিৰ পৰা সলনি হোৱা
মুঠ ৰোগী
990061
4930236
4846427
83809
3859399
3780107
79292
80776
79722
1054
1
মহাৰাষ্ট্ৰ
291630
1077374
1060308
17066
755850
740061
15789
29894
29531
363
2
কৰ্ণাটক
98482
467689
459445
8244
361823
352958
8865
7384
7265
119
3
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
93204
575079
567123
7956
476903
467139
9764
4972
4912
60
4
উত্তৰ প্ৰদেশ
67287
317195
312036
5159
245417
239485
5932
4491
4429
62
5
তামিল নাডু
46912
508511
502759
5752
453165
447366
5799
8434
8381
53
6
চত্তিশগড়
33645
67327
63991
3336
33109
31931
1178
573
555
18
7
ওড়িশা
32344
155005
150807
4198
122024
118642
3382
637
626
11
8
কেৰালা
30555
110818
108278
2540
79809
77699
2110
454
439
15
9
তেলেংগাণা
30400
160571
158513
2058
129187
127007
2180
984
974
10
10
দিল্লী
28641
221533
218304
3229
188122
184748
3374
4770
4744
26
11
অসম
28630
144166
141763
2403
115054
113133
1921
482
469
13
12
পশ্চিম বংগ
23693
205919
202708
3211
178223
175139
3084
4003
3945
58
13
মধ্য প্ৰদেশ
21228
90730
88247
2483
67711
65998
1713
1791
1762
29
14
পাঞ্জাৱ
20690
82113
79679
2434
58999
57536
1463
2424
2356
68
15
হাৰিয়াণা
20417
96129
93641
2488
74712
72587
2125
1000
975
25
16
জম্মু-কাশ্মীৰ
18049
55325
54096
1229
36381
35737
644
895
878
17
17
ৰাজস্থান
16726
104138
102408
1730
86162
84518
1644
1250
1236
14
18
গুজৰাট
16469
114834
113500
1334
95138
93883
1255
3227
3210
17
19
ঝাৰখণ্ড
14064
62737
61474
1263
48112
46583
1529
561
555
6
20
বিহাৰ
13975
160366
158285
2081
145560
143350
2210
831
822
9
21
উত্তৰাখণ্ড
10374
33016
31973
1043
22213
21040
1173
429
414
15
22
ত্ৰিপুৰা
7564
19696
19165
531
11925
11536
389
207
200
7
23
গোৱা
4946
24898
24592
306
19648
19129
519
304
290
14
24
পুডুচেৰী
4805
20226
19833
393
15027
14570
457
394
385
9
25
হিমাচল প্ৰদেশ
3659
9923
9555
368
6182
6114
68
82
77
5
26
চণ্ডীগড়
2847
8245
7991
254
5300
5170
130
98
93
5
27
অৰুণাচল
1756
6298
6121
177
4531
4379
152
11
10
1
28
মেঘালয়
1686
3864
3724
140
2151
2075
76
27
26
1
29
মণিপুৰ
1585
7971
7875
96
6340
6191
149
46
46
0
30
নাগালেণ্ড
1289
5214
5083
131
3915
3901
14
10
10
0
31
লাডাখ
903
3419
3345
74
2475
2436
39
41
40
1
32
ছিক্কিম
582
2119
2086
33
1521
1505
16
16
14
2
33
মিজোৰাম
549
1468
1428
40
919
830
89
0
0
0
34
দমন আৰু দিউ,
দাদ্ৰা আৰু নগৰহাভেলী
248
2763
2745
18
2513
2488
25
2
2
0
35
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
227
3557
3546
11
3278
3243
35
52
51
1
36
লাক্ষাদ্বীপ
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Ministry of Health and Family Welfare
India continues to post very high Recoveries
More than 79,000 discharged in the last 24 hours
India’s Recovery Rate crosses 78%
60% of Total Active Cases in 5 Most Affected States
15 SEP 2020 12:12PM by PIB Delhi
India continues to post very high number of daily recoveries. The continuous upward trajectory of India’s Recovery Rate has touched 78.28% today. 79,292 have recovered and discharged in the last 24 hours.
The total recovered cases stand at 38,59,399. The gap between Recovered cases and Active cases has crossed 28 lakh today (28,69,338).
The total number of active cases in the country stands at 9,90,061 as on date.
Close to half (48.8%) of the Active Cases are concentrated in 3 States; Maharashtra, Karnataka and Andhra Pradesh. Uttar Pradesh, Tamil Nadu, Chhattisgarh, Odisha, Kerala and Telangana contribute close to a quarter (24.4%) of the Active Cases.
Maharashtra, Karnataka, Andhra Pradesh, Uttar Pradesh and Tamil Nadu contribute 60.35% of the total Active Cases and are also reporting close to 60% (59.42%) of the total recovered cases.
1,054 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of the total deaths, nearly 69% are concentrated in five State/UTs of Maharashtra, Tamil Nadu, Karnataka, Andhra Pradesh and Delhi.
More than 37% of deaths reported are from Maharashtra (29,894 deaths).The State reported 34.44% of the deaths in the last 24 hours (363 deaths).
#
Name of State / UT
Active cases
Confirmed cases
Cumulative Cured/ Discharged/Migrated Cases
Cumulative Deaths
As on 15.09.2020
As on 15.09.2020
As on 14.09.2020
Change since yesterday
As on 15.09.2020
As on 14.09.2020
Changes since yesterday
As on 15.09.2020
As on 14.09.2020
Change since yesterday
TOTAL CASES
990061
4930236
4846427
83809
3859399
3780107
79292
80776
79722
1054
1
Maharashtra
291630
1077374
1060308
17066
755850
740061
15789
29894
29531
363
2
Karnataka
98482
467689
459445
8244
361823
352958
8865
7384
7265
119
3
Andhra Pradesh
93204
575079
567123
7956
476903
467139
9764
4972
4912
60
4
Uttar Pradesh
67287
317195
312036
5159
245417
239485
5932
4491
4429
62
5
Tamil Nadu
46912
508511
502759
5752
453165
447366
5799
8434
8381
53
6
Chhattisgarh
33645
67327
63991
3336
33109
31931
1178
573
555
18
7
Odisha
32344
155005
150807
4198
122024
118642
3382
637
626
11
8
Kerala
30555
110818
108278
2540
79809
77699
2110
454
439
15
9
Telangana
30400
160571
158513
2058
129187
127007
2180
984
974
10
10
Delhi
28641
221533
218304
3229
188122
184748
3374
4770
4744
26
11
Assam
28630
144166
141763
2403
115054
113133
1921
482
469
13
12
West Bengal
23693
205919
202708
3211
178223
175139
3084
4003
3945
58
13
Madhya Pradesh
21228
90730
88247
2483
67711
65998
1713
1791
1762
29
14
Punjab
20690
82113
79679
2434
58999
57536
1463
2424
2356
68
15
Haryana
20417
96129
93641
2488
74712
72587
2125
1000
975
25
16
J&K (UT)
18049
55325
54096
1229
36381
35737
644
895
878
17
17
Rajasthan
16726
104138
102408
1730
86162
84518
1644
1250
1236
14
18
Gujarat
16469
114834
113500
1334
95138
93883
1255
3227
3210
17
19
Jharkhand
14064
62737
61474
1263
48112
46583
1529
561
555
6
20
Bihar
13975
160366
158285
2081
145560
143350
2210
831
822
9
21
Uttarakhand
10374
33016
31973
1043
22213
21040
1173
429
414
15
22
Tripura
7564
19696
19165
531
11925
11536
389
207
200
7
23
Goa
4946
24898
24592
306
19648
19129
519
304
290
14
24
Puducherry
4805
20226
19833
393
15027
14570
457
394
385
9
25
Himachal Pradesh
3659
9923
9555
368
6182
6114
68
82
77
5
26
Chandigarh
2847
8245
7991
254
5300
5170
130
98
93
5
27
Arunachal Pradesh
1756
6298
6121
177
4531
4379
152
11
10
1
28
Meghalaya
1686
3864
3724
140
2151
2075
76
27
26
1
29
Manipur
1585
7971
7875
96
6340
6191
149
46
46
0
30
Nagaland
1289
5214
5083
131
3915
3901
14
10
10
0
31
Ladakh (UT)
903
3419
3345
74
2475
2436
39
41
40
1
32
Sikkim
582
2119
2086
33
1521
1505
16
16
14
2
33
Mizoram
549
1468
1428
40
919
830
89
0
0
0
34
D&D & D&N
248
2763
2745
18
2513
2488
25
2
2
0
35
A&N Islands
227
3557
3546
11
3278
3243
35
52
51
1
36
Lakshdweep
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0