প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাজ্যসভাৰ উপাধ্যক্ষ নিৰ্বাচিত শ্ৰী হৰিবংশ নাৰায়ণ সিঙক অভিনন্দন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
15 SEP 2020 9:09AM by PIB Guwahati
দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে ৰাজ্যসভাৰ উপাধ্যক্ষ হিচাপে নিৰ্বাচিত হোৱা শ্ৰী হৰিবংশ নাৰায়ণ সিঙক সংসদ আৰু দেশৰ সকলো নাগৰিকৰ হৈ অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰিছে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, সামাজিক কৰ্ম আৰু সাংবাদিকতাৰ ক্ষেত্ৰখনত শ্ৰী হৰিবংশই দাঙি ধৰা সন্মানীয় পৰিচয়ৰ ধাৰাটোলৈ তেখেতৰ অশেষ সন্মান আছে। তেওঁ কয়, আজিৰ সংসদৰ প্ৰতিজন সদস্যলৈকে মনত একে অনুভৱ আৰু সন্মান আছে। তেখেতে শ্ৰী হৰিবংশৰ কাৰ্য সম্পাদনৰ পদ্ধতি আৰু সংসদৰ কাৰ্যধাৰা আগুৱাই নিয়াৰ কৌশলৰ শলাগ লয় আৰু সদনত তেওঁৰ ভূমিকাই গণতন্ত্ৰক শক্তিশালী কৰিব বুলি কয়।
অধ্যক্ষক সম্বোধন কৰি, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, সদনৰ কাৰ্যধাৰা সুচলতাৰে আগবঢ়াই নিবলৈ ৰাজ্যসভাৰ সদস্যসকলে এতিয়া উপাধ্যক্ষক সহায় কৰিব। তেওঁ কয়, হৰিবংশ জী বিৰোধীকে ধৰি সকলোৰে বাবে আৰু কোনো দলৰ প্ৰতিয়ে বৈষ্যমৰ আচৰণ প্ৰদৰ্শন নকৰে। তেওঁ কয়, সংসদৰ সদস্যসকলক পৰিচালনাৰ ভূমিকা পালন কৰাটো অতিশয় প্ৰত্যাহ্বানমূলক কাম আৰু হৰিবংশ জী এইক্ষেত্ৰত প্ৰতিজনৰে আস্থাভাজন হৈ উঠিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, এখন বিধেয়ক গৃহীত হোৱালৈকে হৰিবংশ জীয়ে একেৰাহে বহু ঘন্টা ধৰি আসনত থাকে আৰু যোৱা দুটা বছৰত এই সফলতা পৰিলক্ষিত হৈছে। এই সদনত দেশখনৰ ভৱিষ্যৎ আৰু গতি সলনি কৰি দিব পৰা বহু সংখ্যক ঐতিহাসিক বিধেয়ক গৃহীত হৈছে। তেখেতে লোক সভা নিৰ্বাচনৰ এবছৰৰ ভিতৰতে দহ বছৰৰ সৰ্বাধিক কাৰ্যশীলতাৰ অভিলেখ স্থাপনৰ বাবে সদনক প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ কয়, সদনৰ এই কাৰ্যকুশলতাৰ লগতে ইতিবাচকতাও বৃদ্ধি পাইছে। প্ৰত্যেকেই নিজা মতামত মুকলিমুৰীয়াকৈ অৱগত কৰিব পাৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে হৰিবংশ জীৰ বিনম্ৰ আৰম্ভণিৰ বাবেই তেওঁ ডাউন টু আৰ্থ। যেতিয়া হৰিবংশ জীয়ে প্ৰথম চৰকাৰী বৃত্তি লাভ কৰিছিল, তেওঁৰ ঘৰলৈ বৃত্তিৰ ধন পঠিওৱাৰ পৰিৱৰ্তে পুথি ক্ৰয় কৰিছিল। তেওঁ কয়, কিতাপেৰে হৰিবংশ জীৰ নিবিড় সম্পৰ্ক আছে। তেওঁ কয়, জয়প্ৰকাশ নাৰায়ণৰদ্বাৰা শ্ৰী হৰিবংশ প্ৰচুৰভাৱে প্ৰভাৱিত হৈছিল। প্ৰায় চাৰি দশক সামাজিক সমস্যা সন্দৰ্ভত কাম কৰাৰ পাছত ২০১৪ ত তেওঁ সংসদত প্ৰৱেশ কৰে।
হৰিবংশ জীৰ বিনম্ৰ আচৰণ আৰু নম্ৰতাৰ বাবেই তেওঁ সৰ্বজনবিদিত।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, হৰিবংশ জীয়ে আন্তঃ সংসদীয় ইউনিয়নৰ দৰে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় প্লেটফৰ্ম আৰু আন দেশত ভাৰতীয় সাংস্কৃতিক প্ৰতিনিধিৰ সদস্য হিচাপে ভাৰতৰ মৰ্যাদা বৃদ্ধিৰ অৰ্থে কাম কৰিছিল।
হৰিবংশ জীয়ে ৰাজ্যসভাৰ বহু সমিতিৰ অধ্যক্ষৰ দায়িত্ব পালন কৰি এইসমূহৰ কাৰ্যকুশলতাৰ অগ্ৰগতি সাধন কৰিছিল বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়। তেওঁ কয়, হৰিবংশ জী সংসদৰ সদস্য হোৱাৰ পাছত, সকলো সাংসদেই তেওঁলোকৰ আচৰণৰ দ্বাৰা অধিক নৈতিক হোৱাটো নিশ্চিত কৰিবলৈ অহোপুৰুষাৰ্থ কৰিছিল। তেখেতে কয়, সমান্তৰালভাৱে হৰিবংশ জী সংসদীয় কাম-কাজ আৰু দায়বদ্ধতাসমূহকলৈয়ো এগৰাকী বুদ্ধিজীৱী আৰু চিন্তক হিচাপে সক্ৰিয়। হৰিবংশ জীয়ে দেশখনৰ ভিন্ন প্ৰান্তলৈ গৈ সংশ্লিষ্ট স্থানসমূহৰ জনসাধাৰণক ভাৰতৰ অৰ্থনৈতিক, সামজিক, কূটনৈতিক আৰু ৰাজনৈতিক প্ৰত্যাহ্বান সন্দৰ্ভত অৱগত কৰি আহিছে। তেখেতে কয়, “তেওঁৰ গ্ৰন্থই আমাৰ প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী চন্দ্ৰশেখৰজীৰ জীৱনৰ গভীৰ অৱলোকন কৰিছে, একেদৰে হৰিবংশ জীৰ কলমৰ মাধুৰ্য্যতাও অনন্য। উপাধ্যক্ষ হিচাপে হৰিবংশজীৰ তত্বাৱধান লাভ কৰি আমি আৰু সংসদৰ সকলো সদস্যই সৌভাগ্যৱান।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে হৰিবংশ জীলৈ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে আৰু সংসদৰ ২৫০ ৰোধিক অধিৱেশন ভাৰতীয় গণতন্ত্ৰৰ পৰিপক্কতাৰে প্ৰমাণ বুলি কয়।

Prime Minister's Office
Prime Minister wishes Shri Harivansh Narayan Singh on being elected as Deputy Chairman of Rajya Sabha
15 SEP 2020 9:09AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi wished Shri Harivansh Narayan Singh on behalf of the entire House and all the countrymen for being elected as the Deputy Chairman of Rajya Sabha for the second time.
The Prime Minister said he had a lot of respect for Shri Harivansh due to the way he created an honest identity for himself in the world of social work and journalism. He said the same feeling and respect is also in the mind of every member of the House today. He praised the working style of Shri Harivansh and the way he conducted the proceedings of the House and said his role in the House strengthens democracy.
Addressing the Chairman, the Prime Minister said the members of the Rajya Sabha will now assist the Deputy Chairman in running the proceedings of the house smoothly. He said Harivansh ji belongs to everyone including the opposition and showed no discrimination to any party. He said managing that Members of the Parliament play by the rules is a very challenging task and Harivansh ji won the trust of one and all.
The Prime Minister said Harivansh ji sat continuously for many hours to get bills passed and these two years are witness to his success. A number of historical bills which changed the future and course of the country, were passed in this house. He praised the House for setting the record of highest productivity in ten years that too within one year of Lok Sabha elections. He said along with productivity in the house, positivity has also increased. Everyone could openly express their views.
The Prime Minister said that Harivansh ji is down to earth as he had a humble beginnings. When Harivansh ji got the first government scholarship, he bought books instead of taking scholarship money home. He said Harivansh ji had a great attachment for books. He said Shri Harivansh is greatly influenced by Shri Jayaprakash Narayan. After working on social causes for nearly four decades, he entered Parliament in 2014.
He said Harivansh ji is known for his humble demeanor and humility.
The Prime Minister said Harivansh ji has also worked to improveIndia's stature on all international platforms like inter-parliamentary union and as a member of Indian cultural delegation in other countries.
The Prime Minister said Harivansh ji being the chairman of several committees in Rajya Sabha, he had improved its functioning. He said after Harivansh ji became Member of Parliament, he tried his best to ensure that all the MPs became more ethical by their conduct. He said Harivansh ji is equally active as an intellectual and thinker in the midst of parliamentary work and responsibilities. Harivansh ji still goes around the country, making the public aware of the economic, social, strategic and political challenges of India. He said, “His book closely reflects the life of our former Prime Minister Mr. Chandrashekharji, as well as the writing ability of Harivansh ji. I and all the members of this House are fortunate to have the guidance of Harivanshji as the Deputy Chairman.”
The Prime Minister gave his best wishes to Harivansh ji and said the fact that the House had more than 250 sessions is a proof of the maturity of Indian democracy.