অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়
দৰভাংগাৰ পৰা দৈনিক উৰণৰ বাবে বুকিং চলিত মাহৰ শেষলৈকে আৰম্ভ হৈ যাবঃ হৰদীপ সিংহ পুৰী
উত্তৰ বিহাৰৰ ২২খন জিলাৰ বাবে বিমান সেৱা এক বৰদানঃ অসামৰিক বিমান মন্ত্ৰী
অসামৰিক বিমান মন্ত্ৰীয়ে দৰভাংগা আৰু দেওঘৰ বিমান বন্দৰৰ বিকাশ কাৰ্যৰ সমীক্ষা কৰে
12 SEP 2020 4:08PM by PIB Guwahati
অসামৰিক বিমান বিভাগৰ ৰাজ্য মন্ত্ৰী (স্বতন্ত্ৰ) শ্ৰী হৰদীপ সিংহ পুৰীয়ে কয় যে দৰভাংগাৰ পৰা দিল্লী, মুম্বাই আৰু বেংগালুৰুলৈ যাবলৈ দৈনিক উৰণৰ বুকিং চেপ্টেম্বৰ মাহৰ শেষলৈ আৰম্ভ হৈ যাব। বিহাৰৰ দৰভাংগা বিমান বন্দৰৰ বিকাশ কাৰ্যৰ সমীক্ষা কৰাৰ পিছত, তেওঁ কয় যে ষট পূজাৰ শুভ উসৱৰ পিছতে নৱেম্বৰৰ প্ৰথম সপ্তাহত উৰণ প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ হৈ যাব। শ্ৰী হৰদীপ সিংহ পুৰীয়ে কয় যে এয়া উত্তৰ বিহাৰৰ ২১খন জিলাৰ বাবে বৰদান হিচাপে প্ৰতিপন্ন হ'ব।
অসামৰিক বিমান মন্ত্ৰীয়ে দৰভাংগাৰ সাংসদ শ্ৰী গোপালজী ঠাকুৰ, মধুবলীৰ সাংসদ শ্ৰী অশোক যাদব তথা অসামৰিক বিমান মন্ত্ৰালয়ৰ সচিব শ্ৰী প্ৰদীপ সিংহ খাৰোলা, ভাৰতীয় বিমান পট্টন প্ৰাধিকৰণৰ অধ্যক্ষ শ্ৰী অৰবিন্দ সিংহ আৰু অন্য বিষয়াবৰ্গৰ লগত লগ হৈ দৰভাংগা বিমান বন্দৰৰ প্ৰগতি আৰু নিৰ্মাণ কাৰ্যৰ সমীক্ষা কৰে।
দৰভাংগা বিমান বন্দৰৰ কামৰ প্ৰগতি সন্দৰ্ভত সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰি, শ্ৰী পুৰীয়ে কয় যে বিমান বন্দৰৰ অধিকাংশ কাম প্ৰায় সম্পূৰ্ণ হৈছে। তেওঁ কয় যে আগমন আৰু প্ৰস্থান হল, চেক ইনৰ সুবিধা আৰু কনভেয়াৰ বেল্ট ইতিমধ্যে স্থাপন কৰা হৈছে। শ্ৰী পুৰীয়ে কয় যে শেষ কামখিনি অক্টোবৰৰ শেষ পৰ্যন্ত সম্পূৰ্ণ হৈ যাব। ক্ষেত্ৰীয় কানেক্টিভিটী পৰিকল্পনা উৰণৰ জৰিয়তে স্পাইচজেটক ইতিমধ্যে এই দিশত সঞ্চালনৰ বাবে অনুমতি প্ৰদান কৰা হৈছে।
শ্ৰী পুৰীয়ে জোৰ দি কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ 'হাৱাই চপ্পলৰ পৰা হাৱাই জাহাজ পৰ্যন্ত' দৃষ্টিভংগী জনসাধাৰণৰ জীৱন সলনি কৰিবৰ বাবে। তেওঁ কয় যে এফালে য'ত দৰভাংগাত প্ৰাৰম্ভিক স্তৰত কাম জোৰদাৰ চলি আছে একেদৰে আনফালে অন্য কাম-কাজো আগবাঢ়ি আছে। অসামৰিক বিমান মন্ত্ৰী দৰভাংগা বিমান বন্দৰত উপস্থিত থকাৰ সময়ত স্পাইচজেটে উৰণ সঞ্চালনৰ ব্যৱস্থাও কৰে। ঝাৰখণ্ডত দেওঘৰ বিমান বন্দৰৰ স্থিতিৰ সমীক্ষা কৰাৰ পিছত, শ্ৰী পুৰীয়ে কয় যে দেওঘৰ বিমান বন্দৰত কাম যথেষ্ট আগবাঢ়ি আছে আৰু ইয়াক নিৰ্ধাৰিত সময়ত সম্পূৰ্ণ কৰা হ'ব। স্থানীয় সাংসদ শ্ৰী নিশিকান্ত ডুবেৰ সৈতে এই সন্দৰ্ভত তেওঁৰ ব্যাপক আলোচনা হয়। শ্ৰী পুৰীয়ে কয় যে বিমান বন্দৰৰ পৰিচালনা খুউব সোনকালে আৰম্ভ কৰা হ'ব। তেওঁ কয় যে চৰকাৰে এই সম্পৰ্কে অহা সপ্তাহ পৰ্যন্ত কিছু গুৰুত্বপূৰ্ণ সিদ্ধান্তও গ্ৰহণ কৰিব।
দেওঘৰ বিমান বন্দৰ যি পাটনা, কলকাতা আৰু বাগডোগ্ৰাক বিমান সেৱা প্ৰদান কৰে, এতিয়া বিহাৰৰ ভাগলপুৰ আৰু জামুই জিলাৰ জনসাধাৰণকো বিমান সেৱা প্ৰদান কৰিব পাৰিব। শ্ৰী হৰদীপ সিংহ পুৰীয়ে কয় যে এয়া 'সব উড়ে, সব জুড়ে' নীতিৰ জৰিয়তে দেশৰ ভিতৰুৱা ক্ষেত্ৰসমূহত বিমান সম্পৰ্ক প্ৰদান কৰাৰ মহত্বাকাংক্ষী উৰণ। পৰিকল্পনাৰ কাৰ্যকৰী কৰণৰ দিশত আৰু এটা ডাঙৰ পদক্ষেপ।

Ministry of Civil Aviation
Bookings for daily flights from Darbhanga to start by month end: Hardeep S Puri
Airport a boon for 22 districts of North Bihar: Civil Aviation Minister
Boost to regional air connectivity under UDAN scheme
Civil Aviation Minister reviews Darbhanga and Deoghar airport work on ground
12 SEP 2020 4:08PM by PIB Delhi
The bookings for daily flights will start by end of September from Darbhanga to Delhi, Mumbai and Bengaluru, said Shri Hardeep Singh Puri, MoS, I/C, Civil Aviation. After reviewing the groundwork of Darbhanga airport in Bihar, he informed that the flight operations will begin in the first week of November, before the auspicious festival of Chhath Puja. He further said that this a boon for 22 districts of North Bihar.
Civil Aviation Minister reviewed the progress and construction status of the Darbanga airport along with Shri Gopal Jee Thakur, MP, Darbhanga, Shri Ashok Yadav, MP, Madhubani, Shri Pradeep Singh Kharola, Secretary, MoCA Shri Arvind Singh, Chairman AAI and other officials.
Expressing satisfaction over the progress of work of Darbhanga airport, Shri Puri said that most of the work at the airport is almost complete. He added that arrival and departure halls, check-in facility, conveyor belt etc have already been installed and remaining work will be completed before end October. Spicejet has already been awarded this route under RCS-UDAN.
Shri Puri emphasized that the Prime Minister's vision of 'Hawai chappal se hawai jahaz tak' continues to transform lives. He said that while the work on ground is in full swing in Darbhanga, other processes are also going ahead. Flight calibration by Spicejet took place today while the Minister was at the Darbhanga Airport.
After reviewing the status of Deoghar airport in Jharkhand, Shri Puri said that the work at the Deogarh airport is at an advanced stage and will be completed on schedule. He had extensive discussions with MP Shri Nishikant Dubey. Shri Puri said that the airport would be operationalised very soon. He added that the Government would be taking some key decisions in this regard by next week.
Apart from providing aviation connectivity to the Santhal region, the airport in Deoghar which is strategically located to provide connectivity to Patna, Kolkata and Bagdogra will also be able to serve people from Bhagalpur and Jamui districts of Bihar.
The Minister has stated that this is one more step under the ambitious UDAN Scheme to provide air connectivity to the interior regions of the country under the motto 'Sab Uden, Sab Juden.'