সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
দর্ভঙ্গাদগী পাইগদবা ফ্লাইৎশিংগী বুকিং থাসিগী অরোইবদগী থারগনিঃ হর্দীপ সিংহ পুরি
এয়রপোর্তনা অৱাং থংবা বিহারগী জিল্লা ২২গীদি লন ওইরিঃ সিভিল এবিএসন মন্ত্রী
উরান স্কিমগী মখাদা লম অমগা অমগা নোংথক্কী লম্বী শম্নবা হেল্লে
সিভিল এবিএসন মন্ত্রীনা দর্ভঙ্গা অমসুং দিওঘর এয়রপোর্তকী গ্রাউন্দ ৱার্কশিং য়েংশিনলি
12 SEP 2020 4:08PM by PIB Imphal
দর্ভঙ্গাদগী দিল্লী ফাওবা নুমিৎ খুদিংগী পাইগদবা ফ্লাইৎশিংগী বুকিং সেপ্তেম্বরগী অরোইবা শরুক্তগী থাবা হৌরগনি হায়না এম.ও.এস. আই./সি., সিভিল এবিএসন শ্রী সর্দীপ সিংহ পুরিনা হায়খ্রে। বিহারগী দর্ভঙ্গা এয়রপোর্তকী গ্রাউন্দ ৱার্ক্কী থবকশিং য়েংশিল্লবা মতুংদা মহাক্না হায়খি মদুদি ফ্লাইৎকী থবকশিং নবেম্বরগী অহৌবা চয়োলদগী ছথ পুজা কুমহৈগী মমাংদা হৌরগনি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি নোর্থ বিহারগী জিল্লা ২২দদি কান্নবা কয়া অমা ফংলগনি।
সিভিল এবিএসন মন্ত্রীনা দর্ভঙ্গা এয়রপোর্তকী খুমাং চাউশিনবগী তাংককশিং দর্ভঙ্গাগী এম.পি. শ্রী গোপাল জী থাকুর, মধুবানিগী এম.পি. শ্রী অশোক য়াদব, এম.ও.সি.এ.গী সেক্রেতরী শ্রী প্রদীপ সিংহ খারোলা, এ.এ.আই.গী চীয়রমেন শ্রী আর্বিন সিংহ অমসুং অতোপ্পা ওফিসিএলশিংগা লোইননা য়েংশিনখি।
দর্ভঙ্গা এয়রপোর্তকী খুমাং চাউশিনবগী ফিবম উবদা অপেনবা ফোংদোক্লদুনা শ্রী পুরিনা হায়খি মদুদি এয়রপোর্তকী অয়াম্বা থবক লোইশিনলে হায়খি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি থুংলফম অমসুং থাদোকফম শঙজাউ, চেক-ইন-ফেসিলিতী, কনভেয়র বেল্তনচিংবশিংসু হাপলে অমসুং লেমহৌরিবা থবক পুম্নমক ওক্তোবর লোইবা ফাওবদা লোইশিনগনি। আর.সি.এস.-উরানগী মখাদা স্পাইসজেৎতা মাংজৌননা লম্বী অসি পীখ্রবনি।
প্রধান মন্ত্রীগী 'হৱাই চপ্পল সে হৱাই জহাজ তক' হায়বা মংলান্না ঐখোয়গী পুন্সিরোল লেপ্পা লৈতনা হোংহল্লি হায়না ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি, দর্ভঙ্গাগী মখাগী থবকশিং মপুং ফানা চত্থরিঙৈদা, অতোপ্পা প্রোসেসশিংসু মাংজিল থানা চত্থরি। স্পাইসজেৎনা ফ্লাইৎ কেলিবরেসন তৌবগী থবক ঙসি তৌখি হায়না মন্ত্রীনা দর্ভঙ্গা এয়রপোর্ততা লৈরিঙৈদা ফোংদোকখি।
ঝার্খন্দগী দিওঘর এয়রপোর্তকী ফিবম য়েংশিল্লদুনা শ্রী পুরিনা হায়খি মদুদি দিওঘর এয়রপোর্তকী থবক থৌরমশিং মপুং ফানা চত্থরি অমসুং মতম চানা লোইশিনগনি। মহাক্না এম.পি. শ্রী নিশিকান্ত দুবেগা শাংনা ৱারী শানখি। শ্রী পুরিনা হায়খি মদুদি এয়রপোর্ত অসি অথুবদা থবক হৌরগনি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি সরকার অসিনা মসিগা মরী লৈননা মথং চয়োল ফাওবদা মরুওইবা ৱারেপশিং লৌরবা য়াই।
সন্থাল রিজন্দা নোংথক্কী লম্বীদা শম্নহনবদা নত্তনা পত্না, কোল্কতা অমসুং বাগদোগ্রাগা শম্নগদবা এয়রপোর্ত অসিনা বিহারগী ভাগলপুর অমসুং জমুই জিল্লাগী মীয়ামদা মতেং পাংলগনি।
মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি উরান স্কিমগী মখাদা লৈবাক অসিগী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা 'সব উরে, সব জুরে'গী খোল্লাওগা লোইননা চঙশিল্লকপা খোংথাং অমনি।

Ministry of Civil Aviation
Bookings for daily flights from Darbhanga to start by month end: Hardeep S Puri
Airport a boon for 22 districts of North Bihar: Civil Aviation Minister
Boost to regional air connectivity under UDAN scheme
Civil Aviation Minister reviews Darbhanga and Deoghar airport work on ground
12 SEP 2020 4:08PM by PIB Delhi
The bookings for daily flights will start by end of September from Darbhanga to Delhi, Mumbai and Bengaluru, said Shri Hardeep Singh Puri, MoS, I/C, Civil Aviation. After reviewing the groundwork of Darbhanga airport in Bihar, he informed that the flight operations will begin in the first week of November, before the auspicious festival of Chhath Puja. He further said that this a boon for 22 districts of North Bihar.
Civil Aviation Minister reviewed the progress and construction status of the Darbanga airport along with Shri Gopal Jee Thakur, MP, Darbhanga, Shri Ashok Yadav, MP, Madhubani, Shri Pradeep Singh Kharola, Secretary, MoCA Shri Arvind Singh, Chairman AAI and other officials.
Expressing satisfaction over the progress of work of Darbhanga airport, Shri Puri said that most of the work at the airport is almost complete. He added that arrival and departure halls, check-in facility, conveyor belt etc have already been installed and remaining work will be completed before end October. Spicejet has already been awarded this route under RCS-UDAN.
Shri Puri emphasized that the Prime Minister's vision of 'Hawai chappal se hawai jahaz tak' continues to transform lives. He said that while the work on ground is in full swing in Darbhanga, other processes are also going ahead. Flight calibration by Spicejet took place today while the Minister was at the Darbhanga Airport.
After reviewing the status of Deoghar airport in Jharkhand, Shri Puri said that the work at the Deogarh airport is at an advanced stage and will be completed on schedule. He had extensive discussions with MP Shri Nishikant Dubey. Shri Puri said that the airport would be operationalised very soon. He added that the Government would be taking some key decisions in this regard by next week.
Apart from providing aviation connectivity to the Santhal region, the airport in Deoghar which is strategically located to provide connectivity to Patna, Kolkata and Bagdogra will also be able to serve people from Bhagalpur and Jamui districts of Bihar.
The Minister has stated that this is one more step under the ambitious UDAN Scheme to provide air connectivity to the interior regions of the country under the motto 'Sab Uden, Sab Juden.'