স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ সন্দৰ্ভত শেহতীয়া তথ্য
ভাৰতৰ দৈনিক আৰোগ্যৰ ৬০ শতাংশই ৫ খন ৰাজ্যৰ
মুঠ আৰোগ্যৰ সংখ্যা প্ৰায় ৩৫.৫ লাখ হৈছে
11 SEP 2020 11:50AM by PIB Guwahati
ভাৰতে ধাৰাবাহিকভাৱে আৰোগ্যৰ হাৰ বৃদ্ধিৰ ধাৰা অব্যাহত ৰাখিছে৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ৭০,৮৮০গৰাকী লোক আৰোগ্য হৈছে৷ ইয়াৰে ভিতৰত মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু অন্ধ্ৰপ্ৰদেশত এদিনতে ক্ৰমে ১৪,০০০ আৰু ১০,০০০ লোক আৰোগ্য হৈছে৷ ভাৰতত বৰ্তমানলৈকে ৩৫,৪২,৬৬৩গৰাকী লোক আৰোগ্য হৈছে৷ আৰোগ্যৰ হাৰ ৭৭.৬৫%৷
ভাৰতৰ দৈনিক আৰোগ্যৰ ৬০শতাংশই ৫খন ৰাজ্য ক্ৰমে-মহাৰাষ্ট্ৰ, তামিলনাডু, অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ, কৰ্ণাটক আৰু উত্তৰুপ্ৰদেশৰ৷
ইফালে, কালি দিনটো ৯৬,৫৫১গৰাকী লোক পুনৰ ক’ৰোনাত আক্ৰান্ত হৈছে৷ দেশত বিগত ২৪ ঘণ্টাত ১,২০৯গৰাকী ক’ভিড ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷ ইয়াৰে মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৪৯৫ আৰু কৰ্ণাটকত ১২৯গৰাকী লোকৰ মৃত্যু হৈছে৷ ইয়াৰে ভিতৰত ২৩,০০০তকৈ অধিক মহাৰাষ্ট্ৰৰ আৰু ১০,০০০তকৈ অধিক অন্ধ্ৰপ্ৰদেশৰ৷ বিগত ২৪ ঘণ্টাত নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ প্ৰায় ৫৭%ই সংশ্লিষ্ট ৰাজ্য পাঁচখনৰ৷
দেশত বৰ্তমান ৯,৪৩,৪৮০গৰাকী ৰোগী চিকিৎসাধীন হৈ আছে৷ ইয়াৰে ভিতৰত মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু কৰ্ণাটকত ক্ৰমে ২.৬ আৰু ১লাখতকৈ অধিক লোক আছে৷
বৰ্তমান চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ ৭৪%ই ৯খন সৰ্বাধিক প্ৰভাৱিত ৰাজ্যৰ৷ মুঠ চিকিৎসাধীন ৰোগীৰ ৪৮%ই মহাৰাষ্ট্ৰ, কৰ্ণাটক আৰু অন্ধ্ৰপ্ৰদেশৰ৷
বিগত ২৪ ঘণ্টাত প্ৰায় ১,২০৯গৰাকী ক’ভিড ৰোগীৰ মৃত্যু হৈছে৷ ইয়াৰে ভিতৰত মহাৰাষ্ট্ৰত ৪৯৫, কৰ্ণাটকত ১২৯ আৰু উত্তৰপ্ৰদেশত ৯৪জন ৰোগী আছে৷
#
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলৰ নাম
চিকিৎসাধীন ৰোগী
নিশ্চিত সংক্ৰমিত লোক
সামূহিক আৰোগ্য/ডিছচাৰ্জড/প্ৰব্ৰজিত ৰোগী
সামূহিক মৃত্যু
১১.০৯.২০২০লৈকে
১১.০৯.২০২০লৈকে
১০.০৯.২০২০লৈকে
কালিৰ পৰা সলনি
১১.০৯.২০২০লৈকে
১০.০৯.২০২০লৈকে
কালিৰ পৰা সলনি
১১.০৯.২০২০লৈকে
১০.০৯.২০২০লৈকে
কালিৰ পৰা সলনি
মুঠ আক্ৰান্ত
৯৪৩৪৮০
৪৫৬২৪১৪
৪৪৬৫৮৬৩
৯৬৫৫১
৩৫৪২৬৬৩
৩৪৭১৭৮৩
৭০৮৮০
৭৬২৭১
৭৫০৬২
১২০৯
১
মহাৰাষ্ট্ৰ
২৬১৭৯৮
৯৯০৭৯৫
৯৬৭৩৪৯
২৩৪৪৬
৭০০৭১৫
৬৮৬৪৬২
১৪২৫৩
২৮২৮২
২৭৭৮৭
৪৯৫
২
কৰ্ণাটক
১০১৫৫৬
৪৩০৯৪৭
৪২১৭৩০
৯২১৭
৩২২৪৫৪
৩১৫৪৩৩
৭০২১
৬৯৩৭
৬৮০৮
১২৯
৩
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
৯৭৩৩৮
৫৩৭৬৮৭
৫২৭৫১২
১০১৭৫
৪৩৫৬৪৭
৪২৫৬০৭
১০০৪০
৪৭০২
৪৬৩৪
৬৮
৪
উত্তৰপ্ৰদেশ
৬৬৩১৭
২৯২০২৯
২৮৫০৪১
৬৯৮৮
২২১৫০৬
২১৬৯০১
৪৬০৫
৪২০৬
৪১১২
৯৪
৫
তামিলনাডু
৪৮৪৮২
৪৮৬০৫২
৪৮০৫২৪
৫৫২৮
৪২৯৪১৬
৪২৩২৩১
৬১৮৫
৮১৫৪
৮০৯০
৬৪
৬
তেলংগানা
৩২১৯৫
১৫২৬০২
১৫০১৭৬
২৪২৬
১১৯৪৬৭
১১৭১৪৩
২৩২৪
৯৪০
৯২৭
১৩
৭
ওড়িশা
৩০৫২৯
১৩৯১২১
১৩৫১৩০
৩৯৯১
১০৮০০১
১০৫২৯৫
২৭০৬
৫৯১
৫৮০
১১
৮
অসম
২৯৬৯০
১৩৫৮০৫
১৩৩০৬৬
২৭৩৯
১০৫৭০১
১০৩৫০৪
২১৯৭
৪১৪
৩৯৬
১৮
৯
চত্তীশগড়
২৯৩৩২
৫৫৬৮০
৫২৯৩২
২৭৪৮
২৫৮৫৫
২৪৪১৪
১৪৪১
৪৯৩
৪৭৭
১৬
১০
কেৰালা
২৬২৯২
৯৯২৬৬
৯৫৯১৭
৩৩৪৯
৭২৫৭৮
৭০৯১৭
১৬৬১
৩৯৬
৩৮৪
১২
১১
দিল্লী
২৫৪১৬
২০৫৪৮২
২০১১৭৪
৪৩০৮
১৭৫৪০০
১৭২৭৬৩
২৬৩৭
৪৬৬৬
৪৬৩৮
২৮
১২
পশ্চিমবংগ
২৩৩৭৭
১৯৩১৭৫
১৯০০৬৩
৩১১২
১৬৬০২৭
১৬২৯৯২
৩০৩৫
৩৭৭১
৩৭৩০
৪১
১৩
মধ্যপ্ৰদেশ
১৮৪৩৩
৮১৩৭৯
৭৯১৯২
২১৮৭
৬১২৮৫
৫৯৮৫০
১৪৩৫
১৬৬১
১৬৪০
২১
১৪
হাৰিয়ানা
১৮৩৩২
৮৫৯৪৪
৮৩৩৫৩
২৫৯১
৬৬৭০৫
৬৫১৪৩
১৫৬২
৯০৭
৮৮২
২৫
১৫
পাঞ্জাৱ
১৮০৮৮
৭২১৪৩
৬৯৬৮৪
২৪৫৯
৫১৯০৬
৫০৫৫৮
১৩৪৮
২১৪৯
২০৬১
৮৮
১৬
গুজৰাট
১৬১৯৮
১০৯৪৬৫
১০৮১৩৩
১৩৩২
৯০১০৩
৮৮৬৮৮
১৪১৫
৩১৬৪
৩১৪৯
১৫
১৭
ৰাজস্থান
১৫৭০২
৯৭৩৭৬
৯৫৭৩৬
১৬৪০
৮০৪৮২
৭৯৪৫০
১০৩২
১১৯২
১১৭৮
১৪
১৮
ঝাৰখণ্ড
১৫৪৪৭
৫৮০৭৯
৫৬৮৯৭
১১৮২
৪২১১৫
৪০৬৫৯
১৪৫৬
৫১৭
৫১২
৫
১৯
বিহাৰ
১৫২৩৯
১৫৩৫৬৮
১৫২১৯২
১৩৭৬
১৩৭৫৪৪
১৩৫৭৯১
১৭৫৩
৭৮৫
৭৭৫
১০
২০
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ (কে. শা. অ)
১৪০৭৪
৪৯১৩৪
৪৭৫৪২
১৫৯২
৩৪২১৫
৩৩৮৭১
৩৪৪
৮৪৫
৮৩২
১৩
২১
উত্তৰাখণ্ড
৯১০৬
২৮২৬৬
২৭২১১
১০৫৫
১৮৭৮৩
১৮২৬২
৫২১
৩৭৭
৩৭২
৫
২২
ত্ৰিপুৰা
৭৩৮৩
১৭৮১১
১৭২৫২
৫৫৯
১০২৫৫
৯৯৯৩
২৬২
১৭৩
১৭৩
০
২৩
গোৱা
৫০৩০
২২৮৯০
২২২৫১
৬৩৯
১৭৫৯২
১৭১৫৬
৪৩৬
২৬৮
২৬২
৬
২৪
পুডুচেৰী
৪৭৯৪
১৮৫৩৬
১৮০৮৪
৪৫২
১৩৩৮৯
১২৯৬৭
৪২২
৩৫৩
৩৪৭
৬
২৫
হিমাচলপ্ৰদেশ
২৭২৩
৮৪৬৬
৮১৪৭
৩১৯
৫৬৭৭
৫৫৯৭
৮০
৬৬
৬৩
৩
২৬
চণ্ডীগড়
২৫৭৩
৬৯৮৭
৬৭০৪
২৮৩
৪৩৩১
৪১৪০
১৯১
৮৩
৮০
৩
২৭
অৰুণাচলপ্ৰদেশ
১৬৫৮
৫৬৭২
৫৫৪৫
১২৭
৪০০৫
৩৯০৬
৯৯
৯
৯
০
২৮
মনিপুৰ
১৬৩৩
৭৪৭০
৭৩৬২
১০৮
৫৭৯৩
৫৫৪৮
২৪৫
৪৪
৪০
৪
২৯
মেঘালয়
১৪৩৪
৩২৯৬
৩১৯৭
৯৯
১৮৪২
১৮২৩
১৯
২০
১৯
১
৩০
নাগালেণ্ড
৮৩৪
৪৬৩৬
৪৩৭৫
২৬১
৩৭৯২
৩৭৮৭
৫
১০
১০
০
৩১
লাডাখ (কে.শা.অ)
৭৭৫
৩১৭৭
৩১৪২
৩৫
২৩৬৬
২৩২৯
৩৭
৩৬
৩৫
১
৩২
মিজোৰাম
৫৮৩
১৩৩৩
১১৯২
১৪১
৭৫০
৭৫০
০
০
০
০
৩৩
ছিকিম
৫৩২
২০০৯
১৯৮৯
২০
১৪৭০
১৪২৯
৪১
৭
৭
০
৩৪
দমন আৰু দিউ আৰু দাদৰা নগৰ হাভেলী
২৯৪
২৬৭১
২৬৪৩
২৮
২৩৭৫
২৩৪৬
২৯
২
২
০
৩৫
আন্দামান আৰু নিকোবৰ দীপপুঞ্জ
২৯৩
৩৪৬৫
৩৪২৬
৩৯
৩১২১
৩০৭৮
৪৩
৫১
৫১
০
৩৬
লাক্ষাদীপ
০
০
০
০
০
০
০
০
০
০

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES on COVID-19
India’s 60% Daily New Recoveries come from 5 States
Total number of Recovered Cases nearly 35.5 lakh
11 SEP 2020 11:50AM by PIB Delhi
India has been continuously reporting high number of recoveries. A total of 70,880 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country. Maharashtra has alone contributed more than 14,000 and Andhra Pradesh has contributed more than 10,000 to the single day recoveries.
With this, the total number of recoveries has touched 35,42,663 taking the Recovery Rate to 77.65%.
60% of the new recovered cases are being reported from five States, viz. Maharashtra, Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Karnataka and Uttar Pradesh.
96,551 new cases have been reported in the last 24 hours. Of this, Maharashtra alone has more than 23,000 and Andhra Pradesh has more than 10,000.
Nearly 57% of the new cases are reported from only five States. These are the same States that are also contributing 60% of the new recovered cases.
The total number of active cases in the country stands at 9,43,480 as on date.
Maharashtra is leading this tally with more than 2,60,000 cases followed by Karnataka with more than 1,00,000 cases.
Nearly 74% of the total Active Cases are in nine most affected States. Maharashtra, Karnataka and Andhra Pradesh contribute more than 48% of the total active cases.
As many as 1,209 deaths have been registered in the past 24 hours. Maharashtra has reported 495 deaths followed by Karnataka with 129 deaths, whereas Uttar Pradesh has logged 94 deaths.
#
Name of State / UT
Active cases
Confirmed cases
Cumulative Cured/ Discharged/Migrated Cases
Cumulative Deaths
As on 11.09.2020
As on 11.09.2020
As on 10.09.2020
Change since yesterday
As on 11.09.2020
As on 10.09.2020
Changes since yesterday
As on 11.09.2020
As on 10.09.2020
Change since yesterday
TOTAL CASES
943480
4562414
4465863
96551
3542663
3471783
70880
76271
75062
1209
1
Maharashtra
261798
990795
967349
23446
700715
686462
14253
28282
27787
495
2
Karnataka
101556
430947
421730
9217
322454
315433
7021
6937
6808
129
3
Andhra Pradesh
97338
537687
527512
10175
435647
425607
10040
4702
4634
68
4
Uttar Pradesh
66317
292029
285041
6988
221506
216901
4605
4206
4112
94
5
Tamil Nadu
48482
486052
480524
5528
429416
423231
6185
8154
8090
64
6
Telangana
32195
152602
150176
2426
119467
117143
2324
940
927
13
7
Odisha
30529
139121
135130
3991
108001
105295
2706
591
580
11
8
Assam
29690
135805
133066
2739
105701
103504
2197
414
396
18
9
Chhattisgarh
29332
55680
52932
2748
25855
24414
1441
493
477
16
10
Kerala
26292
99266
95917
3349
72578
70917
1661
396
384
12
11
Delhi
25416
205482
201174
4308
175400
172763
2637
4666
4638
28
12
West Bengal
23377
193175
190063
3112
166027
162992
3035
3771
3730
41
13
Madhya Pradesh
18433
81379
79192
2187
61285
59850
1435
1661
1640
21
14
Haryana
18332
85944
83353
2591
66705
65143
1562
907
882
25
15
Punjab
18088
72143
69684
2459
51906
50558
1348
2149
2061
88
16
Gujarat
16198
109465
108133
1332
90103
88688
1415
3164
3149
15
17
Rajasthan
15702
97376
95736
1640
80482
79450
1032
1192
1178
14
18
Jharkhand
15447
58079
56897
1182
42115
40659
1456
517
512
5
19
Bihar
15239
153568
152192
1376
137544
135791
1753
785
775
10
20
J&K (UT)
14074
49134
47542
1592
34215
33871
344
845
832
13
21
Uttarakhand
9106
28266
27211
1055
18783
18262
521
377
372
5
22
Tripura
7383
17811
17252
559
10255
9993
262
173
173
0
23
Goa
5030
22890
22251
639
17592
17156
436
268
262
6
24
Puducherry
4794
18536
18084
452
13389
12967
422
353
347
6
25
Himachal Pradesh
2723
8466
8147
319
5677
5597
80
66
63
3
26
Chandigarh
2573
6987
6704
283
4331
4140
191
83
80
3
27
Arunachal Pradesh
1658
5672
5545
127
4005
3906
99
9
9
0
28
Manipur
1633
7470
7362
108
5793
5548
245
44
40
4
29
Meghalaya
1434
3296
3197
99
1842
1823
19
20
19
1
30
Nagaland
834
4636
4375
261
3792
3787
5
10
10
0
31
Ladakh (UT)
775
3177
3142
35
2366
2329
37
36
35
1
32
Mizoram
583
1333
1192
141
750
750
0
0
0
0
33
Sikkim
532
2009
1989
20
1470
1429
41
7
7
0
34
D&D & D&N
294
2671
2643
28
2375
2346
29
2
2
0
35
A&N Islands
293
3465
3426
39
3121
3078
43
51
51
0
36
Lakshdweep
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0