রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
আর.তি.ঐচ.গী সেক্ত্রেতরিনা আই.এন.ভি.আই.তি.গী ইনভেস্তর উনবদা হায়খ্রে মদুদি য়াম্না চেকশিন্না খনবনা য়িল্দ এত্রেক্তিব রিত্রনদা থাজবা থম্লি
এম.ও.আর.তি.ঐচ.না কিলোমিতর ৫০,০০০ শাংবা মপুং ওইনা ৪দগীনা ৬ ওইবা হাইৱে শেমগদৌরি
11 SEP 2020 2:09PM by PIB Imphal
সরকার অসিনা অওনবা থৌরম অমা পুথোক্তনা ইন্দিয়ন ইকোনোমিগী কান্নগদবা মওংদা নেস্নেল ইনফ্রাস্ত্রকচর পাইপলাইন অমা হৌদোকখ্রে। লম্বী ফগৎহমবা অসিনা থৌরম অসিগী খ্বায়দগী মরুওইবা মচাং অমনি, মসিনা শরুক খরদি পায়খৎলিবা থৌরম অসিদা য়াওরি। লম্বী চাওথোকপা অসিনা মরুওইনা চংদ্রবা য়াদবা খর নত্তনা চাদিং হন্থহন্দুনা শেন্মিৎলোন্দা, হিন্তর লেন্দ হবস, গারী মপুগী চাওখৎহল্লি।
য়ুনিয়ন কেবিনেৎনা ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনবেস্মেন্ত থ্রস (ইনভ আই.তি.) অসি অয়াবা পীখ্রেবনি। মসিনা মিনিস্ত্রী ওফ রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজগা মখাদা লৈরিবা নেস্নেল হাইৱে ওফ ইন্দিয়া (এন.ঐচ.এ.আই.)না তেক্স খোমগৎপদা নেস্নেল হায়ৱেজনা য়ামদ্রবদা চহি অমা খক্কী থম্নবা হোৎনরি।
হৌজিক য়াম্না কন্না নই দিল্লীদা মচিন তুখৎলক্লিবা গ্রুফ অসিদদী থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজগী সেক্ত্রেতরি শ্রী গিরিধার আরামানেনা হায়খি মদুদি, মিনিস্ত্রী অসিনা কিলোমিতর লিশিং ৫০ শাংবা মপুং ওইনা ৪দগীনা ৬ফাওবা লম্বীগী অপাক্পা লৈবা হায়ৱেজ অমা শেমগৎনবগী থৌরাং লৈরি। মহাক্না শেন্থং পীগদৌরিবা অসিদা মখোয়গীদমক লৈরিবনি হায়বা অসি খংহনখি। মহাক্না হায় মদুদি হায়রিবা লম্বী অসি য়াম্না কুইরবা পুৱারি লৈরি। সেক্ত্রেতরিনা থাজবা পীখি মদুদি হোৎনরিবা অসিনা শেন্থং পীথরিবা অসিগী কাননবা শোইদনা পীগনি।
শ্রী অরামানেনা মখা তারদুনা হায় মদুদি ইনভেস্তমেন্ত মেনেজরনা মখোয়দা অয়াবা পীদুনা থবক্কী ওইবা মওংদা বোর্দ ওফ দাইরেক্তরদী পীগনি। মহাক্না হায় মদুদি প্রোজেক্ত মেনেজরনা মশাগী মতুং ইন্না খনদগৎকনি।

Ministry of Road Transport & Highways
Secretary RTH addresses investors meet on InvIT; assure them of careful selection of its assest base to yield attractive returns
MoRTH plans to construct over 50,000 KMs of Highways, a majority being 4 and 6 lanes wide
11 SEP 2020 2:09PM by PIB Delhi
The Government has embarked upon a transformational programme of implementing National Infrastructure Pipeline to realise the potential of Indian Economy. Road development is one of the most important component of this programme, contributing over a quarter of the planned expenditure. Expansion of roads will give a boost to the economy by reducing logistic costs, connect, hinter-land to hubs, and cater to rapid growth in vehicle ownership.
The Union Cabinet has already approved setting up of Infrastructure Investment Trust(s) (InvIT). This will enable National Highways Authority of India (NHAI) under the Ministry of Road Transport and Highways to monetize completed National Highways that have a toll collection track record of at least one year and NHAI reserves the right to levy toll on the identified highway. The Ministry of Road Transport and Highways has been making concerted efforts for attracting potential investors to participate in this ambitious effort.
Addressing a meeting of leading and large investor groups in New Delhi last evening, Secretary - Road Transport and Highways Shri Giridhar Aramane said, the Ministry has plans for construction of over 50 thousand kilometres of Highways, a majority of those will be 4 and 6 lanes wide. He called upon the investors to consider that InvIT has scope for broad basing the investor groups. It promises to be an attractive vehicle for mobilising funds for road development. He assured investors that the assest base of InvIT will be selected carefully to yield attractive returns and mitigate inherent risks. He said, the proposed roads have a long history of tolling, and thus the price discovery is likely to be handsome. The Secretary also assured that efforts will be made to facilitate realisation of value for investment.
Shri Aramane added that the functioning of the Investment Manager will be democratised by bringing investing partners into Board of Directors to manage the Company in a professional manner. He said, the Project Managers will also be selected on professional and efficiency basis.