হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা কোবিদকী অনাবা ৭০,০০০ হেন্না দিসচার্জ তৌদুনা নোঙমদা খ্বাইদগী য়াম্না নাবা ফবগী মওং উৎখ্রে
অপুনবা কেসকী শরুক ৩/৪না নাবা ফখ্রে
নাবা ফবগী অপুনবা মশিং লাখ ৩১ হেনখ্রে
05 SEP 2020 6:02PM by PIB Imphal
ভারতকী তেস্ত, ত্রেক, ত্রীৎকী থৌওং অসিনা অপাম্বা মহৈ উৎলি। নোঙমগী মনুংদা অনাবা ৭০,০০০ হেন্না দিসচার্জ তৌদুনা ভারতকী নাবা ফবগী চাং অসিনা রেকোর্দ ওইবা থৌওং পাঙথোকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা মীওই ৭০,০৭২ নাবা ফখি। অসিগুম্বা মওংদা কোবিদ-১৯গী মশিং য়াম্লবা অনাবশিং নাবা ফদুনা হোস্পিতাল অমসুং হোম আইসোলেসন্দগী দিসচার্জ তৌরকপা অসিদগী নাবা ফবগী চাং অসি হৌজিক ৭৭.২৩% য়ৌরে। মসিনা মী লৈতবগী চাংদসু তাথহল্লকই অমসুং খ্বাইদগী নেম্বা অনৌবা মশিং ওইনা ঙসি ১.৭৩%দা লৈরে।
তেস্ত তৌদুনা ঙন্না লাইওং খঙদোকপা অসিনা কেস মশিংদি হেনগৎহল্লি অদুবু মখা তাবা য়েংশিনবা অমসুং মতম চানা কন্তেক্ত ত্রেসিং তৌবা অমসুং অনাবশিংবু নীংথিনা লায়েংবা অসিনা নাবা ফবগী চাংদসু হেনগৎহল্লে। নাবা ফবগী চাং হেনগৎলকপা অমসুং মী লৈতবগী চাং হন্থরকপা অসিনা ভারতকী থাক খায়বা থৌরাং অসি মাই পাক্লে হায়বা তাক্লি।
ভারত্তা এক্তিব কেস্কী মশিং (৮৪৬,৩৯৫)দগী নাবা ফবগী মশিংনা লাখ ২২.৬ হেন্না হেল্লি। এক্তিব কেসন অপুনবা কেস্কী শরুক ২১.০৪% খক্তা ওইরে।
ঙসি অপুনবা নাবা ফবগী মশিং অসি লাখ ৩১ (৩১,০৭,২২৩) হেনখ্রে । রাজ্য মঙানা অপুনবা নাবা ফবগী ৬০%গী শরুক্তা তেংবাংলি। মহারাস্ত্রানা খ্বাইদগী ৱাংবা শরুক ২১% পীদুনা অমসুং মখা তাবা ওইনা তমিল নাদু (১২.৬৩%), আন্ধ্রা পরদেশ (১১.৯১%), করনাতকা (৮.৮২%) অমসুং উত্তর প্রদেশ (৬.১৪%)না তুং ইন্দুনা চৎলি।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
India registers highest single day recoveries with more than 70,000 COVID patients discharged
More than ¾ of the total cases Recover
Total recoveries cross 31 lakh
05 SEP 2020 6:02PM by PIB Delhi
India’s TEST, TRACK and TREAT strategy is showing tangible results.The Recovery Rate of India touched a record high of more than 70000 patients being discharged in a single day.The highest ever single day recoveries of 70,072 were recorded in the last 24 hours. With this high number of COVID-19 patients recovering and being discharged from the hospitals and home isolation, the Recovery Rate now is 77.23%.This has also led to the declining Case Fatality Rate, which stands at a new low of 1.73%today.
Early identification through TESTING has led to higher daily number being reported but surveillance& contact TRACING along with focus on timely and appropriate clinical TREATMENT of patients have ensured speedy recovery.Higher number of recoveries and declining fatality has shown that India's graded strategy has worked.
India has posted more than 22.6 lakh recoveries than the active cases (846,395).The active cases currently comprise only 21.04%of the total positive cases.
The total number of recoveries have crossed31 lakh (31,07,223) today.Five States have contributed to 60% of the total recoveries. Maharashtra has contributed the maximum recoveries amounting to almost 21%, followed by Tamil Nadu(12.63%) ,Andhra Pradesh (11.91%), Karnataka (8.82%) and Uttar Pradesh(6.14%).
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.