রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভারতকী রাস্ত্রপতীনা ওজাগী নুমিৎকী মাংওইননা য়াইফ পাউজেল পীরক্লি
04 SEP 2020 4:56PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতী শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা লৈবাক অসিগী মফম খুদিংদা লৈরিবা ওজাশিংগী মফমদা ওজাগী নুমিৎনা লাকপদা য়াইফ-পাউজেল পীরক্লি।
পাউজেল অমদা রাস্ত্রপতীনা হায়খি, "হরাউ তয়াম্বগা লোইননা ঐহাক্না লৈবাক অসিদা লৈরিবা ওজাশিংগী মফমদা থমোই শেংনা য়াইফ পাউজেল পীজরি। ঐখোয়না ওজাশিংগী নুমিৎ অসি অনৌবা য়ুগকী খ্বাইদগী ফবা ওজাশিংগী মনুংদা অমা ওইরিবা অমসুং ঐহাক্কী মমাংথংবা ওইখিবা দা. সর্ভেপল্লি রাধাকৃষ্ণনগী মপোক নুমিত্তা পাঙথোক্লি।
শক্নাইরবা ফিলোসোফর অমা ওইনা মহাক্না ওজা অমগী থৌদাং অসি লাইরিক লাইশু তাকপী তম্বীবদা নত্তনা ৱাখলগী লমজিংবা অমসু ওইগদবনি, অমসুং ভেল্যু কয়াবুসু মহৈরোইশিংদা শন্দোকপীগদবনি। হোৎনবা কনবা অমসুং খাঙবা কনবগা লোইননা ওজা অমনা মহৈরোইশিংদা ঐখোয়গী নাৎপু খঙহনবদা মতেং পাংগনি। তশেংনা হায়রবদা, ওজাশিং অসি মহৈরোইশিংবু লমজিংবীরিবা অমসুং লৈবাক অসিবু শেমগৎলিবা শাফু অদুনি। মসিগী ময়েক লারবা মরম অসিননি ভারৎকী নাত্তা 'ওজা-মহৈরোই'গী চৎনবী অসি চাউনা মরুওইনা লৌনরিবসি।
হোংলক্লিবা মতম গী মতুং ইন্না মতাকপী তম্বীবগী মওং মতৌদা অহোংবা অমা পুরকপা মথৌ তারি অমসুং মখোয়না ঐখোয়গী লৈবাক অসিবু লাক্কদবা তুংদা লুচিংদুনা পুগদবা মহৈরোইশিংগী খুন্নাইবু মঙাল পীনবা হোৎনরিবা ওজাশিংনা হোৎনরুবা খুদিংদা মাই পাকপা ওইরসনু হায়না থৌনিজরি।
পি.দি.এফ. ফাইল য়েংনবগীদমক মফম অসিদা নম্বীয়ু

President's Secretariat
President of India’s Greetings on the Eve of Teachers’ Day
04 SEP 2020 4:56PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind, has greeted teachers across the country on the eve of Teachers’ Day.
In a message, the President has said, “with great pleasure, I extend my heartfelt greetings and felicitations to teachers throughout the country. We celebrate the Teachers’ Day on the birth anniversary of one of the greatest teachers of modern times and my illustrious predecessor, Dr. Sarvepalli Radhakrishnan.
Also a renowned philosopher, he defined the role of the teacher as someone who acts not only as an educator but also as a moral mentor and imbues values among students. It is with sheer perseverance and patience that a teacher helps students comprehend the rich legacy of our culture. Ideal teachers consistently encourage students to pursue this objective and realize their goals. No doubt, teachers are the guiding force for students and true builders of our nation. This is the precise reason why the ‘Guru-Shishya’ tradition holds special reverence in Indian culture.
The changing times call for new methods of pedagogy that may help us equip our younger generation, to learn, explore and contribute more efficiently to the society. I hope that we continue to be guided by our sagacious teachers and build a future of this great nation.
I extend warm greetings to the community of teachers and wish them great success in their endeavours in the making of an enlightened community of students who will lead our country to great glory in the days to come”.
Click here to see President's message in Hindi