Ministry of Chemicals and Fertilizers
FACT is sending another 20 containers of 560 MT Ammonium Sulphate to Haldia port through Coastal Shipping
Fertiliser PSU using Coastal Shipping as an effective mode of transport for the movement of its products
This will ensure fast and timely availability of fertilizers to the farmer community in the Eastern and the Western Coastal areas of the country
04 SEP 2020 4:07PM by PIB Delhi
The Fertilizers & Chemicals Travancore Limited (FACT), a PSU under the Ministry of Chemicals & Fertilizers has started using Coastal Shipping as a new and effective mode of transport for the movement of its products. This will ensure fast and timely availability of fertilizers to the farmer community in the Eastern and the Western Coastal areas of the country.
FACT is getting active support of Cochin Port Trust in this endeavor. Fertilizers moved through costal shipping will be carried out further through Rail to reach the required destination
FACT has started Coastal Shipping mode for dispatching bagged fertilizer to selected viable destinations, in line with the Government policy for considering freight subsidy for transportation of fertilizer through coastal shipping. Following the successful delivery of the first batch of 20 containers of Ammonium Sulphate despatched from Cochin on 30th July2020 through Coastal shipping, to Haldia, West Bengal.
Company is sending another shipment of 20 containers of fertilizer (560 MT Ammonium Sulphate ) to the same destination.
Stuffing of bagged fertilizers in containers is completed at FACT plant at Udyogamandal on 2nd September2020 & the ship is scheduled for 4th September 2020.
In west Bengal this product is marketed by HIL (India) Limited, a PSU under the Ministry of Chemicals and Fertilizers which is a sole manufacturer of DDT globally.
It is believed that shipping of fertilizers through sea route shall ease the pressure on movement of fertilizers by rail and road to some extent.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
কোস্তেল সিপ্পিংগী খুৎথাংদা এফ.এ.সি.তিনা এম্মোনিয়ম সলফেদ এম.তি ৫৬০গী অতোপ্পা কেন্তেনর ২০ হালদিয়া হিথাংফমদা থাখ্রে
ফর্তিলাইজর পি.এস.য়ু অসিনা মসিগী পোৎথোকশিং পুথোক-পুশিনবা তৌনবা কোস্তেল সিপ্পিং শীজিন্নরি
মসিনা লৈবাক অসিগী নোংপোক থংবা অমসুং নোংচুপ থংবা সমুদ্র মপানগী লমদমশিংদা লৌমীশিংদা য়াংনা অমসুং মতম চানা হার ফংহনবা ঙমগনি
04 SEP 2020 4:07PM by PIB Imphal
কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজরস মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু অমা ওইরিবা ফর্তিলাইজরস এন্দ কেমিকেলস ত্রাভানকোর লিমিতেদ(এফ এ সি তি)না মসিগী পোৎথোকশিং পুথোকপ-পুশিন তৌনবা অনোবা অমসুং কান্নবা পাম্বৈ অমা ওইনা কোস্তেল সিপ্পিং শীজিন্নবা হৌরে। মসিনা লৈবাক অসিগী নোংপোক থংবা অমসুং নোংচুপ থংবা সমুদ্র মপানগী লমদমশিংদা লৌমীশিংদা য়াংনা অমসুং মতম চানা হার ফংহনবা ঙম্লগনি।
থৌরাং অসিদা এফ.এ.সি.তিনা কোচিন পোর্ত ত্রস্ততগী মতেং ফংলি। কোস্তেল সিপ্পিংগী খুৎথাংদা পুখিবা হারশিং মখা তানা রেলনা দরকার ওইবা মফমশিং য়ৌহনগনি।
কোস্তেল সিপ্পিংগী মখাদা হার পুবগী সবসিদি পীনবা সরকারগী থৌশিলগী মখাদা অখন্নবা মফমশিংদা হার বেগশিং য়ৌহন্নবা এফ.এ.সি.তিনা কোস্তেল সিপ্পিংগী থবক পায়খৎলকপনি। কোস্তেল সিপ্পিংগী মখাদা ২০২০গী জুলাই ৩০দা অহানবা ওইনা এম্মোনিয়ম সলফেদকী কন্তেনর ২০ কোচিদগী নোংচুপ বঙ্গালগী হালদিয়া ফাওবা পুখিবনি।
কম্পেনি অসিনা হায়রিবা মফম অসিদা এম্মোনিয়ম সলফেদ এম.তি ৫৬০গী অতোপ্পা কন্তেনর ২০ থাখ্রে।
২০২০গী সেপ্তেম্বর ২দা য়ুদয়োগামন্দলদা লৈবা এফ.এ.সি.তি প্লান্তদা হার বেগশিং কন্তেনরশিংদা হাপ্পা লোইশিনখ্রে অমসুং ২০২০গী সেপ্তেম্বর ৪দগী জহাজ লমথানবা থৌরাং তৌখ্রে।
মসিগী পোৎথোক অসি নোংচুপ বঙ্গালদা কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজরস মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু অমা ওইরিবা ঐচ.আই.এল(ইন্দিয়া) লিমিতেদনা য়োল্লি।
ঈশিং লম্বীদা হার পুথোক-পুশিন তৌবা অসিনা রেল অমসুং লম্বীদা হার পুবদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং কোকহনবা ঙম্মি হায়না থাজরি।