বাণিজ্য আৰু উদ্যোগ মন্ত্ৰালয়
শ্ৰী পীয়ূষ গোয়েলে কয় যে নতুন-যুগৰ উদ্যোগীসকলে ভাৰতৰ ভাগ্য সলনি কৰিবলৈ গৈ আছে;
ভাৰতক প্ৰকৃতাৰ্থত উদ্ভাৱন কেন্দ্ৰ হিচাপে গঢ়ি তুলিবলৈ একেলগে কাম কৰাৰ আহ্বান মন্ত্ৰীজনৰ
নতুন-যুগৰ উদ্যোগীসকলৰ পৰামৰ্শদাতা হৈ উঠিবলৈ জ্যেষ্ঠ ব্যৱসায়ীসকলক পৰামৰ্শ শ্ৰী গোয়েলৰ
03 SEP 2020 2:35PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় বাণিজ্য আৰু উদ্যোগ ও ৰেল মন্ত্ৰী শ্ৰী পীয়ূষ গোয়েলে কয় যে বিশ্ব যোগান শৃংখলত অধিক বিস্তৃতভাৱে বৰঙণি যোগাবলৈ নতুন যুগৰ ধাৰণাসমূহে ভাৰতক সাজু কৰাত আমাক সহায় কৰিব। আজি চিআইআইৰ ‘লঞ্চ অৱ ইণ্ডিয়া’জ ফিউচাৰ বিজনেছ গ্ৰুপ’ শীৰ্ষক কাৰ্যসূচীত ভাষণ প্ৰদান কৰি, তেওঁ কয় যে নতুন-যুগৰ উদ্যোগীসকলে ভাৰতৰ ভাগ্য সলনি কৰিবলৈ আগবাঢ়িছে। তেওঁ কয় “ভাৰতত নতুন-যুগৰ বাণিজ্যক প্ৰোৎসাহনৰ অৰ্থে আমি সমভাৱাপন্ন দেশ আৰু বিশ্বস্ত অংশীদাৰসকলেৰে এটা প্লেটফৰ্ম নিৰ্মাণ কৰাটো বাঞ্চনীয়।” নতুন-যুগৰ বাণিজ্যক প্ৰোৎসাহনৰ অৰ্থে ভাৰতে আন ৰাষ্ট্ৰসমূহক নিযুক্ত কৰিব পাৰিব আৰু বিশ্বস্ত অংশীদাৰসকলেৰে এটা প্লেটফৰ্ম গঢ়ি তুলিব পাৰিব, তেওঁ লগতে কয়।
মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে ইয়েই হৈছে তৰুণ প্ৰজন্ম, যিয়ে ভাৰতৰ ভাগ্য সলনি কৰিবলৈ গৈ আছে, যিসকলে নিয়োগ সৃষ্টি আৰু জনতাৰ মাজলৈ সমৃদ্ধি কঢ়িয়াব খুজিছে। “ভাৰতত আমাৰ এটা বিশাল ষ্টাৰ্ট-আপ বাতাবৰণ আছে। ইয়ে আমাৰ সামৰ্থ্য, আমাৰ উদ্যোগীসকলৰ উৎসাহক বহুলাংশে উদ্বুদ্ধ কৰিছে। তৰুণ প্ৰজন্মৰ কেতবোৰ ধাৰণ প্ৰকৃতাৰ্থতেই যুগান্তকাৰী।পৰামৰ্শ আগবঢ়াই তেওঁ কয় যে মহাবিদ্যালয়সমূহে উদ্যোগশীলতা বা নতুন-যুগৰ বাণিজ্যৰে সম্পৰ্কীয় আন পাঠ্যক্ৰম প্ৰৱৰ্তনৰ কথা চিন্তা-চৰ্চা কৰা উচিত। আমি যুৱ প্ৰজন্মৰ মনত খেলাই থকা অন্যন্য বৃত্তিগত প্ৰশিক্ষণ আৰু মূল্যায়ণ প্ৰক্ৰিয়াৰ কথাও ভাবিব পাৰো, তেওঁ লগতে কয়।
গ্ল’ৱেল ইন’ভেশ্যন ইনডেক্সত ভাৰতৰ স্থান ৫২ ৰপৰা ৪৮ লৈ উন্নীত হোৱাৰ প্ৰসংগ উত্থাপন কৰি, শ্ৰী গোয়েলে কয় “ভাৰতক প্ৰকৃতাৰ্থত উদ্ভাৱন কেন্দ্ৰ হিচাপে গঢ়ি তুলিবলৈ আমি সকলোৱে একেলগে কাম কৰো আহক। আমাৰ এটা বিশাল ষ্টাৰ্টআপ বাতাবৰণ আছে। মোৰ কোনো সন্দেহ নাই যে উদ্যোগটোৰ উদ্দীপনাই ভাৰতত ব্যৱসায় কৰাতো সহজ আৰু সাধাৰণ কৰি তুলিবলৈ নতুন ধাৰণা আৰু প্ৰণালীৰে সক্ৰিয়তাৰে আগবাঢ়িবলৈ চৰকাৰখনকো উৎসাহিত কৰি তুলিব। পৃথিৱীৰ কোনো শক্তিয়ে জয়লাভৰপৰা আমাক ৰুদ্ধ কৰিব নোৱাৰে।”
ৰেলত উদ্ভাৱন সন্দৰ্ভত ব্যক্ত কৰি, শ্ৰী গোয়েলে কয় যে যোৱা ছয় বছৰে, আমাৰ ভাৰতীয় দবা নিৰ্মাণ কাৰখানাসমূহে পুৰণি দবা নিৰ্মাণ বন্ধ কৰাই নহয়, বৰঞ্চ আমি এতিয়া উৎকৃষ্ট এলএইচবি দবা নিৰ্মাণ কৰি আছো। ইয়াৰ ফলশ্ৰুতিত, যোৱা ১৭ টা মাহত, এজনো ৰেল যাত্ৰীৰ ৰেল দুৰ্ঘটনাত মৃত্যু হোৱা নাই।
শ্ৰী গোয়েলে কয় যে ষ্টাৰ্টআপ উদ্যোগৰ প্ৰকৃত ধাৰণাটো হৈছে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ। এইখিনিতে এটা চমু কাহিনী ব্যক্ত কৰি শ্ৰী গোয়েলে কয় যে যেতিয়া হাই-স্পীড ট্ৰেইনৰ বাবে ৰেলৱে ট্ৰেকৰ বেষ্টনীৰ প্ৰয়োজনীয়তা সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰা হৈছিল, তেতিয়া শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৰেলৱে ট্ৰেকৰ সৈতে সৌৰ প্ৰকল্পৰ নিলামৰ পৰামৰ্শ আগবঢ়াইছিল, যিয়ে সুলভ শক্তি, ব্যক্তিগত বিনিয়োগ, ট্ৰেকসমূহক সুৰক্ষিত আৰু ৰেলৱেক পৰিবেশ অনুকূল কৰি তোলাৰ পথ প্ৰশস্ত কৰি তুলিব।
শ্ৰী গোয়েলে জ্যেষ্ঠ ব্যৱসায়ীসকলক তেওঁলোকৰ নিজা পৰিয়াল বা ব্যৱসায়ৰে নহয় বৰঞ্চ নতুন যুগৰ আৰু যুৱ উদ্যোগীসকলৰো পৰামৰ্শদাতা হৈ উঠিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ কয় “মই তেওঁলোকক ইয়াৰ অৰ্থে সময় দিবলৈ আহ্বান জনাইছো। ইয়ে দৰাচলতেই যুৱ প্ৰজন্মক অনুপ্ৰাণিত কৰি তুলিব।”
তেখেতে আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতক ভাৰতৰ নিজা সম্ভাৱনাৰ ওপৰত আত্ম-বিশ্লেষণৰ আৰম্ভণি বুলি ব্যক্ত কৰে। তেওঁ কয় যে নতুন ব্যৱসায়ৰ বাবে ভাৰতৰ অপাৰ সম্ভাৱনা আছে। তেওঁ কয় “আমি এই লক্ষ্যত উপনীত হ’বলৈ সকলোৱে সমন্বিতভাৱে কাম কৰিব লাগিব।”

Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal says that New-age entrepreneurs are going to change the fortune of India;
Minister Calls for working together to truly make India the innovation hub;
Shri Goyal exhorts senior business leaders to become mentors to the new age entrepreneurs
03 SEP 2020 2:35PM by PIB Delhi
Union Minister of Commerce and Industry & Railways Shri Piyush Goyal has said that New age ideas will help us to prepare India to contribute in a much bigger way to global supply chains. Addressing CII's event on ‘Launch of India's Future Business Group’ today, he said that New-age entrepreneurs are going to change the fortune of India. He said “We need to build a platform with like-minded countries and trusted partners to promote new-age businesses in India.” India can engage with other countries and build up a platform with trusted partners to promote new-age businesses, he added.
The minister said that it is the youngsters, who are going to change the fortune of India, create jobs & bring prosperity to the people. “We have a huge start-up ecosystem in India. It's more about recognizing our capabilities, uplifting our entrepreneurs. Some of the ideas that youngsters have come up with are truly revolutionary.” He suggested that Colleges should look at entrepreneurship or other courses around new-age businesses. We can also look at more vocational training & assessment process to see what is in the young person's mind, he added.
Talking about the improvement in India’s rank from 52 to 48 in the Global Innovation Index, Shri Goyal said “Let us all work together to truly make India the innovation hub. We have a huge startup ecosystem. I have no doubt that the spirit of the industry will even encourage even Government to proactively go forward with new ideas & processes to make it easier & simpler to do business in India. No power on earth can stop us from succeeding”
Speaking about the innovation in Railways, Shri Goyal said that in the last six years, our Indian coach making factories have not only stopped making old coaches, we are now making better LHB coaches. As a result of this, in the last 17 months, not even a single Railway passenger has died because of Railway accident:
Shri Goyal said that the real startup entrepreneur with ideas is the Prime Minister. Narrating an anecdote, Shri Goyal said that while discussing the need of fencing the railway tracks for the high-speed trains, Shri Narendra Modi suggested bidding solar projects along Railway tracks, which will bring in Low-cost power, Private investment, make the track secure and also Railways eco-friendly.
Shri Goyal called upon the senior business leaders to become mentors, not only to their own family or businesses but also to the new age & young entrepreneurs. He said “I would appeal to them to allocate quality time for this. It will really encourage the youngsters”.
The Minister referred to the Aatmanirbhar Bharat as only the beginning of India's self-realization of its own potential to grow which will contribute to the global economy from a position of strength and trusted partner in resilient global supply chains. He said that India has tremendous potential for new businesses. He said “The objective is to get growth back in India. We will all have to work collectively to achieve that. Prime Minister had once said, "We have a million problems but at the same time, we have a billion minds." Our industry has truly demonstrated the capabilities of the intelligent Indian entrepreneur and the ability to surpass traditional businesses to promote new age businesses. India has immense capability & strength to grab the future. We will overcome the pandemic faster than anybody imagines.”