Ministry of Road Transport & Highways
MoRTH surpasses NH construction target for April-August period of this year
Over 3100 km NH constructed against a target of about 2700 km
3300 kms NH length awarded against 1300 kms in same period last year
03 SEP 2020 5:17PM by PIB Delhi
Ministry of Road Transport and Highways has surpassed its target for construction of National Highways in the country till the past weekend. During April to August this year, 3181 kilometre NH length was constructed against the target of 2771 kms for this period. This includes 2104 kms by State PWDs, 879 kms by NHAI, and 198 kms by NHIDCL.
Further, 3300 km length of NH works have been awarded in this year till August, which is more than double of the 1367 kms during the same period last year. This includes 2167 kms of NH by PWDs, 793 kms by NHAI, and 341 kms by NHIDCL.
Sanctions were issued for construction of 2983 kilometres of NHs all over the country during this period. This includes 1265 kms by PWDs, 1183 kms by NHAI, and 535 kms by NHIDCL.

পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়
চলিত বৰ্ষৰ এপ্ৰিল-আগষ্টত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ নিৰ্মাণৰ লক্ষ্য অতিক্ৰম পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰণালয়ৰ
প্ৰায় ২৭০০ কিমিৰ লক্ষ্যৰ বিপৰীতে ৩১০০ কিমিৰোধিক ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ নিৰ্মাণ
যোৱা বৰ্ষৰ একে সময়ত ১৩০০ কিমিৰ বিপৰীতে চলিত বৰ্ষত ৩৩০০ কিমি ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ নিৰ্মাণ
03 SEP 2020 5:17PM by PIB Guwahati
যোৱা সপ্তাহান্তিকলৈকে দেশখনত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ নিৰ্মাণৰ বাবে লক্ষ্য অতিক্ৰম কৰিলে পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰণালয়ে। চলিত বৰ্ষৰ এপ্ৰিলৰপৰা আগষ্টলৈকে উক্ত সময়ছোৱাত, এই সময়ছোৱাৰ বাবে লক্ষ্য নিৰ্ধাৰিত ২৭৭১ কিমিৰ বিপৰীতে ৩১৮১ কিমি দৈৰ্ঘ্যৰ ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ নিৰ্মাণ কৰা যায়। ইয়াৰ ভিতৰত আছে ৰাজ্যিক পিডব্লিউডিৰদ্বাৰা ২১০৪ কিমি, এনএইচএআইৰদ্বাৰা ৮৭৯ কিমি আৰু এনএইচআইডিচিএলৰদ্বাৰা ১৯৮ কিমি নিৰ্মাণ।
তদুপৰি, চলিত বৰ্ষৰ আগষ্টলৈকে ৩৩০০ কিমি দৈৰ্ঘ্যৰ ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ নিৰ্মাণ সম্পূৰ্ণ হৈ উঠে, ইয়াৰ বিপৰীতে পূৰ্বৰ বছৰটোৰ একে সময়তে মাত্ৰ ১৩৬৭ কিমি পথ নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল অৰ্থাৎ চলিত বৰ্ষত পূৰ্ববৰ্তী বৰ্ষটোৰ তুলনাত দুগুণতকৈয়ো অধিক নিৰ্মাণ সম্পন্ন হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত আছে ৰাজ্যিক পিডব্লিউডিৰদ্বাৰা ২১৬৭ কিমি, এনএইচএআইৰদ্বাৰা ৭৯৩ কিমি আৰু এনএইচআইডিচিএলৰদ্বাৰা ৩৪১ কিমি নিৰ্মাণ।
এই সময়ছোৱাত সমগ্ৰ দেশৰ ২৯৮৩ কিমি ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ নিৰ্মাণৰ বাবে অনুমোদন লাভ কৰা হৈছিল। ইয়াৰ ভিতৰত আছে ৰাজ্যিক পিডব্লিউডিৰদ্বাৰা ১২৬৫ কিমি, এনএইচএআইৰদ্বাৰা ১১৮৩ কিমি আৰু এনএইচআইডিচিএলৰদ্বাৰা ৫৩৫ কিমি নিৰ্মাণ।