প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কাইলৈ ইউএছআইএছপিএফৰ তৃতীয় বাৰ্ষিক লিডাৰশ্বিপ ছামিটত বিশেষ মুল ভাষণ আগবঢ়াব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
02 SEP 2020 10:57AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৩ ছেপ্টেম্বৰ, ২০২০ৰ সন্ধিয়া ৯ বজাত ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিংযোগে ইউএছআইএছপিএফৰ তৃতীয় বাৰ্ষিক লিডাৰশ্বিপ ছামিটত বিশেষ মুল ভাষণ আগবঢ়াব৷
ভাৰত-মাৰ্কিন কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব মঞ্চ(ইউএছআইএছপিএফ) হৈ এটা লাভহীন সংস্থা, যিটোৱে ভাৰত আৰু মাৰ্কিন যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ মাজত অংশীদাৰিত্বৰ বাবে কাম কৰে৷
যোৱা ৩১ আগষ্টত আৰম্ভ হোৱা ৫ দিনীয়া সন্মিলনৰ বিষয়বস্তু হৈছে “নতুন প্ৰত্যাহ্বান মোকাবিলা কৰাৰ দিশে ভাৰত-মাৰ্কিন যুক্তৰাষ্ট্ৰ”৷
এই বিষয়বস্তুৱে ভাৰত বিশ্বৰ নিৰ্মাণ খণ্ডৰ কেন্দ্ৰস্থলত পৰিণত হোৱা, ভাৰতৰ গেছ বজাৰৰ সুযোগ, সহজ ব্যৱসায়ৰ পৰিৱেশৰ জৰিয়তে এফডিআইৰ আকৰ্ষণ, মহাকাশ প্ৰযুক্তি সাধাৰণ সুযোগ আৰু প্ৰত্যাহ্বান, ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলৰ অৰ্থনৈতিক বিষয়, জনস্বাস্থ্য খণ্ডত উদ্ভাৱনকে ধৰি অন্যান্য বিষয়বোৰ সামৰি লৈছে৷
এই ভাৰ্চুৱেল অনুষ্ঠানত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীবৰ্গৰ লগতে একাংশ জ্যেষ্ঠ বিষয়াইও অংশগ্ৰহণ কৰিব৷

Prime Minister's Office
PM to give the Special Key Note Address at the 3rd Annual Leadership Summit of the USISPF tomorrow
02 SEP 2020 10:57AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi shall deliver the Special Key Note Address at the USISPF 3rd Annual Leadership Summit at 9 PM IST on the 3rd September 2020, through video conference.
The US-India Strategic Partnership Forum (USISPF) is a non-profit organization that works for thepartnership between India and the U.S.
The Theme of the 5 day Summit that began on the 31st of August is “US-India Navigating New Challenges”.
The theme covers various subjects such as India’s potential in becoming a Global Manufacturing Hub, Opportunities in India’s Gas Market, Ease of Doing Business to attract FDI in India, Common Opportunities & Challenges in Tech Space, Indo-Pacific Economic issues, Innovation in Public Health and others.
Union Ministers and Senior Officials are also participating in the Virtual Summit.