Ministry of Chemicals and Fertilizers
Department of Fertilizers is observing Swachhta Pakhwada from 1st to 15th September 2020
Swachhta Pakhwada has gained even greater importance this year in view of the outbreak of COVID 19 pandemic:Shri Gowda
01 SEP 2020 2:57PM by PIB Delhi
Union Department of Fertilizers is observing Swachhta Pakhwada from 1st - 15th September 2020. All PSUs and other Organizations under the Department are participating in the Swachhta Abhiyan in a big way.
Union Minister of Chemicals and Fertilizers Shri DV Sadananda Gowda said in a tweet that Swachhta Pakhwada has gained even greater importance this year in view of the outbreak of COVID 19 pandemic.
Shri Gowda said that the efforts of the entire Fertilizer Industry, dealers & traders will yield visible positive results in the country's endeavour for cleanliness.
Minister appreciated all the officers and employees of the Department for their efforts & extended best wishes to make the Swachhta Pakhwada a success.
Secretary (Fertilizers) Shri Chhabilendra Roul admistered Swachhata Pledge today. Senior officers of the Department took the Pledge.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
ফর্তিলাইজর বিভাগনা সেপ্তেম্বর ১-১৫, ২০২০দা স্বচ্ছতা পখ্বারা পাঙথোক্কনি
কোবিদ-১৯গী লায়চৎ শন্দোরকপা অসিগী য়াংলুবদা স্বচ্ছতা পখ্বারানা হন্দক্কী চহিসিদা মরু ওইবা হেনগৎলক্লিঃ শ্রী গৌদা
01 SEP 2020 2:57PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী ফর্তিলাইজর বিভাগনা সেপ্তেম্বর ১-১৫, ২০২০দা স্বচ্ছতা পখ্বারা পাঙথোক্কনি। পি.এস.য়ু. খুদিংমক অমসুং বিভাগ অসিগী মখাদা লৈবা লুপশিংনা স্বচ্ছতা অভিয়ানা অসিদা য়াম্না চাউনা শরুক য়াগদৌরি।
কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজরগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী দি.ভি. সদানন্দ গৌদানা ত্বীৎ অমগী খুত্থাংদা স্বচ্ছতা পখ্বারা অসিনা হন্দক্কী চহিসিদা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ থোক্লকপগী ফিভমশিং অসি য়েংলুবদা মসিগী মরু ওইবা অসি য়াম্না হেনগৎলে হায়খি।
শ্রী গৌদানা ফর্তিলাইজরগী ইন্দস্ত্রী অপুনবা, দীলরশিং অমসুং ত্রেদরশিংনা লৈবাক অসিনা লু-নান্না লৈনবা পায়খৎলিবা খোঙথাংশিং অসিগী মনুং চনবা থবকশিং অসিদা হেন্না মাই পাকপগী মতৌ পুরক্কনি হায়খ্রে।
মন্ত্রীনা বিভাগ অসিগী থৌমীশিং অমসুং ওফিসারশিংদা মখোয়না পাঙথোক্লিবা থবকশিং অসিগীদমক্তা থাগৎপা ফোঙদোক্লদুনা স্বচ্ছতা পখ্বারাগী থৌওং অসিগী য়াইফ পাউজেল পীরদুনা মাই পাকপা ওইয়ু হায়খ্রে।
ফর্তিলাইজরগী সেক্রেতরী শ্রী ছবিলেন্দ্র রাওলনা ঙসি স্বচ্ছতা পখ্বারাগী ৱাশক লৌখি। বিভাগ অসিগী সেনিয়র ওফিসারশিংনসু ৱাশক লৌনখি।