Ministry of Health and Family Welfare
Total Recoveries in India surpass 26 lakh
Increasing Recovery Rate is coupled with a consistently falling Case Fatality Rate
29 AUG 2020 4:10PM by PIB Delhi
A significant feature of India’s management of COVID-19 cases is the growing rate of recovered patients. Higher number of patients are recovering and being discharged from hospitals and home isolation (in case of mild and moderate cases). These recoveries are being achieved because of adherence to the “National Standard Treatment Protocol” by all health facilities across the country as well as by regular daily monitoring of positive cases under home isolation.
The COVID-19 recoveries have crossed 26 lakh today. Recovery of 2,648,998patients has been made possible because of the holistic and strategic policy of TESTING aggressively, TRACKING comprehensively & TREATING efficiently in supervised home isolation and facility isolation, and in hospitals.
65,050 recoveries have been registered in the last 24 hours. The Centre has been regularly interacting with States that are showing higher fatality rates. There is a sharp focus on skilled doctors to man the ICUs. AIIMS New Delhi through its tele-consultation sessions every Tuesday and Friday is building the clinical treatment capabilities and skills of the doctors in the States/UTs. With better ambulance services ensuring reduced response time, focus on Standard of Care and use of non-invasive oxygen, steroids and anti- coagulants, the Recovery Rate has now reached76.47%. As a result, the Case Fatality Rate (CFR) has also been low when compared to the global average. It is on a continuous decline and currently stands at 1.81%.
The Recovery Rate of India is following a continuous upward incline whereas the Case Fatality Rate is constantly declining.
The actual case load of the country is the active cases (752,424) which is only 21.72%of the total positive cases. They are under active medical supervision. With a consistent and sustained increase in recoveries, the gap between recovered patients and active COVID-19 cases reach nearly 19 lakh.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা অনাবা ফগৎলকপা মশিং লাখ ২৬ হেল্লে
অনাবা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলকপা অসিদগী শিবগী চাং হন্থরক্লে
29 AUG 2020 4:10PM by PIB Imphal
ভারতনা কোবিদ-১৯ কেসশিং ফজনা লায়েংবদগী অনাবা ফগৎলকপা চাং হেনগৎলক্লে। অনাবা মশিং য়াম্না ফগৎলক্লে অমসুং হোস্পিতালশিংদগী দিসচার্জ তৌরে অমসুং ফিবম খর ফবা অনাবশিং য়ুমদা নাইতোম লৈরে। লৈবাক শীনবা থুংনা হোস্পিতালশিংদা “নেসনেল স্তেন্দার্দ ত্রিৎমেন্ত গ্রোতোগোল” ঙাক্না চৎপা অমসুং য়ুমদা লৈরিবা পোজিতিপ কেসশিং চাংনাইনা য়েংশিনবদগী অনাবা মশিং য়াম্না ফগৎলকপনি।
ঙসি ফাওবদা কোবিদ-১৯ অনাবা ফগৎলকপা মশিং লাখ ২৬ হেল্লে। তেস্ত তৌবা, খোঙ্গুল লিবা অমসুং লায়েংবগী অকনবা থবকশিং পায়খৎপা অমসুং য়ুমদা নাইতোম লৈরিবশিং ফজনা য়েংশিনবদগী অনাবা মীওই ২,৬৪৮,৯৯৮ ফগৎলকপা ঙম্বনি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৮৫,০৫০ অনাবা ফগৎলকখি। শিবগী চাং ৱাংবা রাজ্যশিংগা কেন্দ্রগা চাংনাইনা পাউ ফাওনরি। আই.সি.য়ুশিংদা হৈশিংবা দোক্তরশিং থম্নবা মিৎয়েং চঙলে। লৈবাকপোকপা অমসুং শগোলশেল নুমিৎ খুদিংগী এ.আই.আই.এম.এস নিউ দিল্লিনা মসিগী তেলি-কন্সলতেসনগী খুৎথাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী দোক্তরশিংদা লায়েংবগী মতাংদা অহেনবা লৌশিং পীরি। এম্বুলেন্সকী থবক ফগৎহনবা, নন-ইভেসিপ ওক্সিজেন, স্তেরোইদশিং অমসুং এন্তি-কোগুলেন্তশিং শীজিন্নবদগী অনাবা ফগৎলকপগী চাং হৌজিক চাদা ৭৬.৪৭ য়ৌরে। মালেমগী ওইনা চাংদম্নবদা কেস ফেতালিতি রেত(সি এফ আর) অসি য়াম্না হন্থরে। মসি লেপ্তনা হন্থরক্লি অমসুং হৌজিক চাদা ১.৮১দা লৈরে।
ভারতকী অনাবা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলক্লি অমসুং শিবগী চাং হন্থরক্লি।
লৈবাক অসিগী অপুনবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৭৫২,৪২৪নি অমসুং মসি অপুনবা পোজিতিপ কেসকী চাদা ২১.৭২ খক্তনি। মখোয়না মেদিকেলগী চেকশিন-থৌরাং মখাদা লৈরি। লেপ্তনা অনাবা ফগৎলকপদগী, অনাবা ফগৎলকপা মশিং অমসুং কোবিদ-১৯ কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা অদু লাখ ১৯ রোম য়ৌরে।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.in অমসুং @MoHFW_INDIA দা চংবীয়ু ।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫(তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু । কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf দা ফংগনি ।