তুরিজম মন্ত্রালয়
সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎ ওব হোতেল মেনেজমেন্ত এন্দ ইনিদিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওব তুরিজম এন্দ ত্রাবেল মেনেজমেন্তনা এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী মখাদা কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা তোঙান-তোঙানবা থৌরাং কয়া পায়খৎখি
28 AUG 2020 10:57AM by PIB Imphal
তুরিজম মন্ত্রালয়না চাং নাইনা এক ভারত শ্রেস্থা ভারতপু মীপুম তিংনা খঙনবগীদমক তোঙান-তোঙানবা থৌরাং কয়া পায়খত্তুনা হোৎনরি। কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মনুংদা ফাওবা এন.সি.ঐচ.এম.সি.তি.দা এফিলিএৎ তৌবা ভারত সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎ ওব হোতেল মেনেজমেন্ত অমসুং ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওব তুরিজম অমসুং ত্রাবেল মেনেজমেন্তনা এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী মতাংদা মে ৮, ২০২০দগী হৌদুনা ওগস্ত ২৪, ২০২০ ফাওবা তোঙান-তোঙানবা থবক কয়া পায়খৎলক্লি। থবকশিং অসিদা এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী পান্দম ফংনবগীদমক থৱাই য়াওনা পায়খৎপা উখি।
ই.বি.এস.বি.গী থৌরমশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরিঃ
• মে, ২০২০দা, সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎ ওব হোতেল মেনেজমেন্ত ২০না মপাং ওইবা রাজ্য ৩২গা কোনশিল্লদুনা অমসুং মীওই ৬১৪১না শরুক য়ারদুনা থবক ২৭ পায়খৎখি।
• জুন, ২০২০দা সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎ ওব হোতেল মেনেজমেন্ত ২০না মপাং ওইবা রাজ্য ২৬কা কোনশিল্লদুনা অমসুং মীওই ৪১৬৭না শরুক য়ারদুনা থবক ৫২ পায়খৎখি।
• জুলাই, ২০২০দা সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎ ওব হোতেল মেনেজমেন্ত ২০না মপাং ওইবা রাজ্য ২৬গা কোনশিল্লদুনা অমসুং মীওই ২৯৬৬না শরুক য়ারদুনা থবক ২৭ পায়খৎখি।
• ওগস্ত ২৪, ২০২০ ফাওবদা, সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎ ওব হোতেল মেনেজমেন্ত ২০না মপাং ওইবা রাজ্য ২৬ কোনশিল্লদুনা থবক ২০ পায়খৎনবা লেপখি অমসুং হৌজিক ফাওবদা সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎ ৫না থৌরমশিং অসি পাঙথোকখ্রে, রিপোর্ত ঙাইরি অমসুং ইন্সতিত্যুৎ ১৫না থৌরম পাঙথোক্নবা শেম শারি।
• ফেয়র অমসুং ফুদ ফেস্তিবেল- পোস্ত কোবিদ-১৯ হায়বা হীরম অসিদা ওনলাইন দিবেৎ
• হায়রিবা থবক থৌরমশিং অসিদা আই.ঐচ.এম.-বেঙ্গলোর অমসুং আই.ঐচ.এম.- দেহরাদুনগী মরক্তা ভর্চুএল ওনলাইন ক্বিজ, ৱেবিনার, ইন্তর ইন্সতিত্যুৎ ক্বিজ
• মনিপুরি অমসুং নাগালেন্দদা মীৎয়েং থম্লদুনা ভারতকী চেফশিংনা থোং থাকপা লমদম অসিগী ইনসাং অমসুং চীঞ্জাকশিংগী ক্বিজ
• কলচরেল, আর্ত, অমসুং দাদ্রা অমসুং নাগর হাবেলিগী ইনসাংশিংগী মতাংদা ওনলাইন ক্বিজ অমসুং ৱেবিনার
• কাশ্মির অমসুং তমিল নাদু শম্ননবগীদমক এ কলচরেল জর্নি হায়বসিদা জুম শীজিন্নদুনা ভর্চুএল ৱেবিনার "তুরিজম ইন কাশ্মির" পাঙথোকপা
• আই.ঐচ.এম. অহেমদবাদকী মহৈরোইশিং অমসুং পন্দিৎ রবি শঙ্কর শুক্লা য়ুনিবর্সিতী রাইপুরগী মহৈরোইশিংনা শরুক য়ারদুনা মীফম পাঙথোকপা, ছতিশগর অমসুং গুজরাতকী আর্ত, কলচর, অমসুং ইনসাংগী মতাংদা ৱেবিনার, ওনলাইন ক্বিজ, ওনলাইন দিবেৎ কম্পিতিসন, লাইব রেসিপি দিমোন্সত্রেসন
• ৱেবিনারগী খুথাংদা অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং পঞ্জাবী ইনসাংগী মতাংদা এক্সপর্ত, মহৈরোই, অমেজিং অসম (আই.ঐচ.এম. জয়পুরগী মহৈরোইশিংগীদমক), পেনেল দিস্কসন, আই.ঐচ.এম. গুৱাহাতীগী তেস্ত ওব রাজস্থান ওনলাইন ৱেবিনার, আই.ঐচ.এম. হাজিপুরগী মহৈরোইশিংগীদমক ই.বি.এস.বি.গী মতাংদা জিওগ্রাফী, হিস্ত্রী, কলচর, শান্ন-খোৎনবা, তুরিজম, অমসুং অতোপ্পা ভারতকী মতাংদা চুন্নবা হীরমশিংদা ওনলাইন ক্বিজ পাঙথোকপা।
• আই.ঐচ.এম. হায়দেরবাদনা হরিয়ানি ইনসাংগী মতাংদা ওনলাইন প্রজেন্তেসন অমা পাঙথোকখি, আই.ঐচ.এম. শিল্লোং, লখনৌগী আই.ঐচ.এম.গী মহৈরোইশিংগীদমক উত্তর প্রদেশকী ইনসাং অমসুং কলচরগী মতাংদা ৱেবিনার পাঙথোকখি, আই.ঐচ.এম. মুম্বাইনা ওরিসাগী মমিং চৎলবা চীঞ্জাকশিংগী মতাংদা ভিদিও অমা ফোংখি, সোসিএল মীদিয়াদা ওনলাইন ওইনা ওরিশাগী ইনসাংগী মতাংদা ক্বিজ, ওনলাইন ইন্তর কোলেজ ক্বিজ কম্পিতিসন।
• হিমাচল প্রদেশকী ইনসাং অমসুং কলচরগী মতাংদা ৱেবিনার, নাগালেন্দগী হোর্নবিল ফেস্তিবেল য়ু.এস.পি., ফিজেৎ, লমকোইফম, অমসুং লমদমদুগী ইনসাংশিংগী মতাংদা আই.ঐচ.এম. গ্বালিয়রনা তুরিজম স্তেত ওনলাইন ইভেন্ত শীনবা
• কেরলা স্তেৎ তুরিস্ত দেস্তিনেসনগী মতাংদা ওনলাইন ক্বিজ, মনিপুর ত্রেদিসনেল আর্তকী মতাংদা পেন্তিং কম্পিতিসন। গুগল মীৎ প্লেৎফোর্মদা মপাং ওইবা রাজ্যশিংগা ওনলাইন ফুদ ভিদিও কম্পিতিসন, আই.ঐচ.এম. শিল্লোংনা মেঘালয়গী ইনসাংশিংগী মতাংদা ইবগী চাংদম্নবা।
• ভর্দুএল এসে রাইতিং, আই.ঐচ.এম. গ্বালিয়র অমসুং আই.ঐচ.এম. শিম্লানা লাইব ওইনা থোং-থাকপা উৎপা
• সি.আই.ঐচ.এম. চেন্নইনা জম্মু, কাশ্মির অমসুং লদাখকী মতাংদা পোস্তর শেম্বগী চাংদম্নবা, ওনলাইন দিবেৎ সেসন, ইনসাংশিংগী মতাংদা খঙনবগী থৌরমশিং, অমসুং অন্ধ্র অমসুং পঞ্জাবী ইনসাংশিংগী মতাংদা আই.ঐচ.এম. গুরুদাস্পুরনা ৱেবিনার শীনবা, অসম হেন্দিক্রাফকী মতাংদা আই.ঐচ.এম. গুৱাতীনা ওনলাইন্দা উৎপা
• কম্ম্যুনিতীদা য়ুম্ফম ওইবা তুরিজমগী মতাংদা ৱেবিনার, কোবিদ-১৯ মতুং, ভর্চুএল ফুদ ৱাল্ক, নোংপোক অমসুং নোংচুপ দিল্লীগী স্ত্রীত ফুদ, হৌজিক অমসুং মমাংগী দিল্লীগী চীঞ্জাকশিংগী মতাংদা আই.ঐচ.এম. পুসা নই দিল্লীনা শীনবা
• এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী মতাংদা ওনলাইন ক্বিজকী চাংদম্নবা অমসু আই.আই.তি.তি.এম.গী মহৈরোইশিংনা পাঙথোকখি।
ক্বিজ অদুগী অহানবা রাউন্দ অদু মে ২৭, ২০২০দা মধ্য প্রদেশ, মনিপুর অমসুং নাগালেন্দগী মতাংদা পাঙথোকখি
অরোইবা রাউন্দনা মে ২৯, ২০২০দা ভারত পুম্বগী মতাংদা পাঙথোকখি।
• আই.আই.তি.তি.এম.না ঐগী শহর ঐগী নাৎ হায়বসিদা ওনলাইন নেসনেল এসে ইবগী চংদম্নবা অমসু পাঙথোকখি, মদুদা শরুক য়ারিবশিংনা মখোয়গী অইবশিং অদু মখাগী কাংলুপশিং অসিদা পীশিনলকখিঃ
স্কুল মহৈরোই (ক্লাস ৬তগীনা ১২ ফাওবা)
কোলেজ মহৈরোই (য়ু.জি. অমসুং পি.জি.)
ওপন কাংলুপ (মথক্কী কাংলুপশিং অসিদা চন্দবশিং)
চাংদম্নবদু লোন অনীদা পাঙথোকখি, অমসুং শরুক য়ারিবশিংদা মখোয়গী এসেশিংদু চয়োল অমগী অপীবা মতম মনুংদা পীশিল্লক্নবা খঙহনখি। আই.আই.তি.এম.না অপীবা মতমগী মনুংদা ভারত পুম্বদগী ১৩৫ পীশিল্লকখি।
চাংদম্নবগী অহানবা রাউন্দ অদু জুন ১৭, ২০২০দা পাঙথোকখি, মসিদা মহৈরোইশিংনা ৱাহং ১০০ মপাং ওইরিবা রাজ্য গুজরাৎ অমসুং ছতিশগরগী মতাংদা মহৈরোইশিংনা খুমগনি। কাংলুপশিং অসিগী মনুংদগী মঙানা মথংগী রাউন্দ চঙবা য়াগনি।
স্কুলগী কাংলুপকী অরোইবা রাউন্দ অদু জুন ২৬, ২০২০দা মপাং ওইরিবা রাজ্য মহারাস্ত্রা অমসুং ওরিশাগী মতাংদা পাঙথোকখি অমসুং অনীশুবা কাংলুপকী ওইনা জুন ৩০, ২০২০দা মপাং ওরিবা রাজ্য রাজস্থান অমসুং অসমগী মরক্তা পাঙথোকখি।
আই.আই.তি.এম.না ওনলাইন নেসনেল পোইত্রী অমসুং নেরেসন কম্পিতিসনসু এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী মখাদা পাঙথোকখি।
মিং চনবসু লৈবাক শীনবা থুংনা চলহনবা য়াখি, অমসুং শরুক য়ারিবশিংনা মখোয়না ইজবা শৈরেংশিংদু মখোয়না পাজবগী ভিদিওগা লোইননা থারকখি।
ৱাতেম্বগী থবকসু শৈরেংগী নুংগী ৱাহন্থোক, লোল শীজিন্নবা, শৈরেংদু অতোপ্পদগী লৌদবা অমসুং পাবগী কলাদা য়েংদুনা লেপখি।

Ministry of Tourism
Central Institutes of Hotel Management & Indian Institute of Tourism and Travel Management organise various Activities on Ek Bharat Shreshtha Bharat during the COVID-19 Pandemic
28 AUG 2020 10:57AM by PIB Delhi
Ministry of Tourism has been regularly working to promote the spirit of Ek Bharat Shreshtha through various activities. Even during the COVID-19 Pandemic Bharat Central Institutes of Hotel Management affiliated to NCHMCT & Indian Institute of Tourism and Travel Management organised various Activities on Ek Bharat Shreshtha Bharat since 8th May 2020 to 24th August 2020. The activities witnessed an enthusiastic participation in the true spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat.
The details of EBSB activities are as below-
• In May 2020, 20 central Institute of Hotel management 27 activities covering 32 paired States wherein 6141 persons participated.
• In June, 2020, 20 central Institute of Hotel management 52 activities covering 26 paired states and 4167 persons participated.
• In July, 2020, 20 central Institute of Hotel management 17 activities covering 26 paired states and 2966 participated.
• Till 24th August ,2020,20 central Institute of Hotel management 20 activities proposed covering 26 paired states and till now 5 Central institutes conducted the programs Reports awaited & 15 institutes programs scheduled.
• Online debate on the topic Fair & Food Festival-Post Covid-19
• These activities include virtual online quiz, webinars ,Inter Institute Quiz between IHM-Bangalore & IHM- Dehradun
• Webinar on regional cuisine regional food feature by Indian chef focusing on Manipuri and Nagaland Quiz
• Online quiz and Webinar on Cultural, Art and Cuisine of Dadra & Nagar Haveli
• Virtual Webinar on “Interconnecting Kashmir and Tamil Nadu – A Cultural Journey” using Zoom "Tourism in Kashmir"
• An online meeting organised with participation of students of IHM Ahmedabad and students and representatives of Pt. Ravi Shankar Shukla University Raipur, Webinar on art, culture and cuisine of Chhattisgarh and Gujarat, Online Quiz, Online Debate competition Live Recipe demonstration
• Panel discussion conducted through webinar on Analytical comparison of Andhra Pradesh and Punjabi Cuisine by experts attended by students ,Amazing Assam (For Students of IHM Jaipur),Taste of Rajasthan for IHM Guwhati online webinar, Online Quiz contest for the students of IHM Hajipur on “EBSB” theme include geography, history, culture, sports & games, tourism and all other relevant topics about India.
• IHM Hyderabad conducted online Presentation on Haryanvi Cuisine, Webinar on – Uttar Pradesh cuisine and culture – attended by IHM Shillong students & IHM lucknow students, IHM Mumbai released Video of Odissa famous food dishes , Odissa cuisine quiz on social media Online, Online Inter college Quiz competition
• Webinar on – Himachal Pradesh Cuisine and Culture & Hornbill Festival USP of Nagaland ,Tourism State Online Event on costume, Tourist destination and Regional cuisine on paired states conducted by IHM Gwalior
• Online Quiz competition Kerla state Tourist Destination, Painting Competition on Manipur Traditional Arts. Online food video competition on Paired states in Google Meet platform, write up competition on Meghalaya cuisine by IHM Shillong
• Virtual Essay writing, Live cooking demo by Faculties from Ihm Gwalior & Ihm Shimla
• Poster making competition,the theme “wonders of Jammu, Kashmir & Ladakh” by CIHM chennai, Online Debate session, Cuisine awareness activity & Webinar on Andhra & Punjabi Cuisine by Ihm Gurudaspur , Online presentation on Assam handicraft, by IHM Guwhati
• Webinar on the topic community based tourism, Post covid-19,Virtual Food Walk ,Street food of East & West Delhi, the food of Delhi then and now by IHM Pusa New Delhi
• An online quiz competition on “Ek Bharat Shreshtha Bharat” was conducted for the students of IITTM.
The First round of the Quiz was held on 27 May 2020 on the pairing states of Madhya Pradesh – Manipur & Nagaland.
The final round was conducted on 29 May 2020 on the topic PAN India.
• IITTM has organized an Online National Essay writing Competition on “My City My Culture” in which participation had submitted their entries under three categories:
School students (Class 6th -12th )
College students (U.G. and P.G.)
Open category (All those who does not fall under above category)
The competition was Bi-lingual and the participants were asked to submit their essay within the time period of the one week. Within the time limit IITTM has received 135 entries from all over India.
The first round of the competition was held on 17 Jun 2020, where the students have to attempt 100 questions on the pairing states Gujarat and Chhattisgarh. Five from each group qualified for the Next round.
The final round for school group was held on 26 Jun 2020 on pairing states Maharashtra and Odisha and for second group it was held on 30 Jun 2020 on pairing states Rajasthan and Assam.
IITTM has organized “Online National Poetry and Narration competition” under “Ek Bharat Shreshtha Bharat”
The registration was opened from all across country and participants have sent a copy of poetry written by them along with a video of narration of poetry.
The judgment was based on the theme of the poetry, use of language, originality of poetry and the art of narration.