অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা এন.ই.আর.এ.এম.এ.সি.গী ওফিসিএলশিং অমসুং এফ.পি.ও.শিংগা ৱারী শান্নখ্রে
ভারত্তা কোবিদকী মতুংদা শেন্মিৎলোনগী ওইনা এন.ই. লমদমশিংগী এগ্রো সেক্তর অসি হকচিন্না মরু ওইগনি: দা. জিতেন্দ্র সিংহ
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা এন.ই.আর.এ.এম.এ.সি.দা শেন্দোং লৈবা ইন্তরপ্রাইজ অমা ওইনা ওইহন্নবগীদমক্তা য়াম্না থুনা রোদমেপ অমা শেম্ননবা হায়খ্রে
26 AUG 2020 4:24PM by PIB Imphal
দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন (দোনর), এম.ও.এস., পি.এম.ও., পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী রাজ্য(মনিং তম্বা)কেন্দ্র মন্ত্রী দা.জিতেন্দ্রনা ভারত্তা কোবিদকী মতুংদা শেন্মিৎলোনগী ওইনা এন.ই. লমশিংগী এগ্রো সেক্তর অসি হকচিন্না মরু ওইগনি হায়না হায়খ্রে। নোর্থ ইস্তর্ন রিজনেল এগ্রিকলচরেল কোর্পোরেসন লিমিতেদ(এন.ই.আর.এ.সি.এম.এ.সি.) ওফিসিএলশিং অমসুং লৌমী কাংলুপশিংগা ৱারী শান্নরদুনা বিজিনেস হাউস কয়া অমনা মাগী পাক-চাউরবা এগ্রিকলচরেল রিসোর্সশিং অসিদগী খুদোংচাবা লৌনবগীদমক্তা এন.ই.গী লমশিংগী লোমদা য়েংলক্লি অমসুং ঐখোয়না মসিগী তাঞ্জা অসি মাংহল্লোইদবনি হায়না ফোংদোকখি। ফ্রুইত কন্সেন্ত্রেতস অমসুং হৈ মহিশিংগী প্লান্তশিংগুম্বা ইন্দস্ত্রীশিং শেমগৎনবগীদমক্তা পুক্নিং চিংশিন্নিংঙাই ওইবা ওফরশিং ফংলে অমসুং য়াম্না থুনমক থবক পায়খৎপা হৌরগনি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা এন.ই.আর.এ.সি.এম.এ.সি.দা অখ্ন্নবা পোৎশিং মশক খংদোক্তুনা অমসুং মখোয়গী ব্রেন্দিংদগী অমসুং এন.ই. লমশিংগী মপান্দা লৈরিবা ভারতকী অতৈ লমশিংগী কৈথেলদা য়োন্দুনা কোবিদকী মতুংদা কান্ননিংঙাই ওইবা ইন্তরপ্রাইজ অমা ওইহন্নবা হায়খ্রে। মসিগীদমক্তা রোদমেপ অমা চয়োল অমগী মনুংদা শেমদুনা পুথোক্নবসু এন.ই.আর.এ.সি.এম.এ.সি.দা হায়খি।
দা. জিতেন্দ্রনা লুরবা তানফম অসিদা লৌমীশিংবু তেংবাংবিবা অসিনা এন.ই.আর.এ.সি.এম.এ.সি., লৌমী লুপশিং, এন,ই. লমশিং অমসুং ভারত পুম্বদা মায় পাক্ননবগী থৌরাং অমা ওইগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। কেন্দ্রনা মমাং থানা থোরক্লবা, খুন্নাই অসিনা থৌরাং শেমদুনা লৈরবা, লৈবাক অসিনা অহোংবা অসিগীদমক্তা লাংতক্নরবা অমসুং ব্যুজিনেস হাউশিংনা অৱাং নোংপোক্কী এগ্রো ফার্মিং সেক্তরদা য়াম্না অচৌবা মওংদা ইনভেস্ত তৌরক্নিংলবা তারবদি মসিনা চপ-চানা ভারত্তা কোবিদকী মতুংগী শেন্মিৎলোন ফগৎহনবদা মতেং পাংবা ঙম্লগনি।
তগৎ-তগৎ তেকপা অমদি মপাল লমগী ওইবা উহৈশিং, মরু-মরাংশিং অমসুং চাক হাউগুম্বা অনি শুনা ফংদ্রবা এগ্রো প্রদকশিং অসি মরাং কাইনা লৈবগী মতাংদা হায়রদুনা মন্ত্রীনা লমশিং অসিদা এন.ই.আর.এ.সি.এম.এ.সি. অসি এগ্রী-হৌর্তীগী সেক্তরগী হব অমা ওইরগনি অমসুং লৌমীশিংদা মখোয়গী চাগা হেনগৎহনবদা মতেং পাংলগনি হায়না হায়খি। লোকদাউনগী মতমদা পোৎ লৈবিদুনা লৌমীশিংবু মতেং পাংবগীদমক্তা অমসুং য়োন্নবগী অৱাবা লৈবশিং অদু লৈহন্দনা ওর্গনাইজেসনশিংদা মখোয়গী থবক পাংথোকপগী থাক হেনগৎহন্নবা হায়বগীদমক্তা মহাক্না এন.ই.আর.এ.সি.এম.এ.সি.বু থাগৎপা ফোংদোকখি। এন.ই.আর.এ.সি.এম.এ.সি.গী তর্নওভর অসি ২০১৮-১৯দা লুপা কোতী ২ ওইরম্বদগী ২০১৯-২০২০দা লুপা কোতী ২০দা হেনগৎলগনি হায়না মহাক্না থাজবগা লোয়ননা পনখি অমসুং মথংগী চহি ৫দা লুপা কোতী ২০০ ফংবা ঙম্নবসু হায়খি।
দৌনর মন্ত্রালয়গী সেক্রতরী দা. ইন্দর্জিৎ সিংহ, এন.ই.সি.গী সেক্রতরী এস.ঐচ. মোসেস কে. চলাই, এন.ই.আর.এ.সি.এম.এ.সি.গী অধ্যক্ষ শ্রী সৌরভ এন্দলে অমসুং বিভাগ অসিগী অতোপ্পা মকোক থোংবা ওফিসরশিংনা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা মীফম অসি য়াওখি।

Ministry of Development of North-East Region
Union Minister Dr.Jitendra Singh interacts with NERAMAC officials and FPOs
Agro Sector in N-E Region is crucial for post COVID Economy ofIndia:Dr Jitendra Singh
Dr.Jitendra Singh asks NERAMAC to prepare a roadmap shortlyto make it a Profitable Enterprise.
26 AUG 2020 4:24PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh today said that Agro Sector in North Eastern Region is crucial for post COVID Economy of India. Interacting with North Eastern Regional Agricultural Marketing Corporation Limited (NERAMAC) officials and Groups of Farmers, he said that many Business Houses are looking at the N-E region to exploit its vast agro-farming resources and we should not miss this opportunity. He said that lucrative offers for setting up industries like Fruit Concentrates and Fruit juice plants were received and the same can be executed at the earliest.
Dr.Jitendra Singh asked NERAMAC to become a profitable enterprise in the post COVID era by identifying unique products and through their branding and sale in markets outside N-E region to the rest of India. He also asked NERAMAC to come out with a roadmap for the same within a week.
DrJitendra Singh said that supporting the farmers at this crucial junction will be a win-win arrangement for NERAMAC, Farmers organizations, N-E region and the whole of India. He said, when Centre is forthcoming, Society is ready, Country is yearning for change and Business Houses are keen to invest in North Eastern Agro farming sector in a big way, it will certainly help in post COVID Economic Recovery of India.
Referring to abundance of fresh and exotic fruits, spices and other unique agro products like Black Rice, the Union Minister said that NERAMAC should become a hub of Agri-Horti sector in the region and help farmers to enhance their income. He praised NERAMAC for helping the farmers through procurement during the lockdown period and thus avoiding distress sales, but asked the organization to scale up their operations. He also noted with optimism that the turnover of NERAMAC has increased from Rs 2 Crore in 2018-19 to Rs 20 Crore in 2019-20 and asked them to achieve a target of Rs 200 Crore in the next five years.
Secretary, Ministry of DoNER, Dr.Inderjit Singh, Secretary NEC, Sh. Moses K Chalai, Chairman of NERAMACShriSaurabhEndley and other senior officers of the Department attended the meet through Video Conference.