ঙাকশেল মন্ত্রালয়
লান্মী লৈবা মফমশিংদা কেন্দ্রনা তেংবাংবা স্কিমশিং নীংথিনা পাঙথোক্নবা ঙাকশেল মন্ত্রীনা হায়খ্রে
লান্মী লৈবা মফমশিংদা লৈবা থবক তৌবা মীওই ১০,০০০দা কান্নবা পীনবা ইন্স্যুরেন্স স্কিম অমা শ্রী রাজনাথ সিংহনা লাউথোকখ্রে
25 AUG 2020 5:21PM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রালয় অমসুং দিফেন্স ইস্তেৎসকী দাইরেক্তোরেৎ জেনেরেল (দি.জি.দি.ই.)না ঙসি লৈবাক অসিগী লান্মীশিংগী লৈফম ৬২দা সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর্দ স্কিম (সি.এস.এস.) নীংথিনা চলায়বা হেনগৎহনবগী ৱেবিনার অমা পাঙথোকখ্রে। থৌরম অসি ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা হৌদোকখি।
থৌরম হৌদোকপগী ৱা ঙাংবদা শ্রী রাজনাথ সিংহনা ৱেবিনার অসিনা লান্মীশিংগী লৈফমশিংদা লৈরিবা চাউরাকপা মীওই লাখ ২১গী য়াইফনবা হায়দুনা কেন্দ্রনা তেংবাংবা স্কিমশিংগী খুদোংচাবা নীংথিনা ফংহন্নবা হোৎনবগী মরু ওইবা খোঙথাং অমা ওইগনি হায়খি। অয়ুশমান ভারত, প্রধান মন্ত্রী অৱস য়োজনা, স্মার্ত সিতী মিসন, অঙাংশিংগী মিদ-দে মীল স্কিম্নচিংবা য়াইফ য়ুম্বালগী স্কিম কয়াগী মিং পল্লদুনা শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়রিবা স্কিমশিং অসি লান্মী লৈফমশিংগী মফমশিংদসু অতোপ্পা মফমশিংগা মান্নবা মওংদা চলায়গদবনি হায়খ্রে। মীরমদগী পোত্থোক পুশিল্লকপদা হন্থহল্লিবা ঙাকশেল মন্ত্রালয়গী আত্মানির্ভরগী খোঙথাংশিং অসিগী মতাংদা মীয়ামগী পুক্নিং চিংশিনখি অমসুং মতুং তাবা শেন্মিৎলোনগী শাহৌ লৌনবা অনৌবা থৌওং পাঙথোকপশিংবু সরকারনা তরাম্না ওক্লি হায়না হায়খি।
কেন্তোন্মেন্ত বোর্দ ৬২গী প্রসিদেন্ত, বাইস-প্রসিদেন্ত অমসুং চীফ একজেক্যুতিব ওফিসারশিংসু (সি.ই.ও.) নুমিৎ নিনিগী ৱেবিনার অসিদা শরুক য়ারি। মসি কেন্তোন্মেন্ত মফমশিংদা লৈরিবা মীওইশিংদা কান্নবা পীনবা তুংগী লম্বী য়াৎপা ওইনা তোঙান তোঙানবা কেন্দ্র সরকারনা তেংবাংবা স্কিমশিংগী শেল থাদবগী মওং অমসুং থবক পায়খৎপগী মওং নীংথিনা খঙনবা হোৎনবগী পান্দম থমদুনা পাঙথোকখিবনি। ৱেবিনার অসিদা হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্স, এজুকেসন, হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল, সোসিএল জস্তিস অমসুং ইম্পাৱর্মেন্ত অমসুং নুপী অঙাং চাউখৎপগী মন্ত্রালয়শিংগী জোইন্ত সেক্রেতরীশিং/নোদেল ওফিসারশিংনা শরুক য়াখি। মখোয়গা মরী লৈনবা রাজ্যগী বিভাগশিংগী স্তেৎ মিসন দাইরেক্তরশিং অমসুং প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীশিংসু ৱেবিনার অসিদা শরুক য়াখি।
ৱেবিনার অসিদা খন্নখিবা ৱাফমশিং অসিনা কেন্তোন্মেন্ত বোর্দ খুদিংমক্না মফমশিং অসিদা লৈরিবা সি.এস.এস.কী বেনিফিশরীংশিংদা কান্নবশিং অসি মশিং য়াম্না য়ৌহন্নবগীদমক্তা হৌদোরকপা ৱাফম কয়াবু খন্নদুনা তুংগী য়াইফনবা লম্বী অমা য়াৎলগনি।
ঙাকশেল মন্ত্রীনা কেন্তোন্মেন্ত বোর্দ ৬২দা লৈরিবা থবক তৌরিবা মীওই ১০,০০০ হেনবা অসিনা লাইবক থিবা থৌদোক্তা অশি অনা থোকপা মতমদা লুপা ৫গী ইন্স্যুরেন্স কবর পীগদবা লাইফ ইন্স্যুরেন্স কোর্পোরেসন (এল.আই.সি.)গী খুথাংদা পীগদবা গ্রুপ লাইফ ইন্স্যুরেন্স স্কিম, “ছাবনি কোবিদঃ য়োধা সনরক্সন য়োজনা” অমসু লোঞ্চ তৌখি। স্কিম অসিনা দাক্তর, পেরামেদিক্স অমসুং সেনিতেসনগী স্তাফ য়াওদুনা পর্মনেন্ত অমসুং কন্ত্রেক্তকী থৌমীশিংদা কান্নবা পীগনি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri calls for seamless implementation of Centrally Sponsored Schemes in Cantonment areas;
Shri Rajnath Singh launches insurance scheme to benefit 10,000 workers in Cantonments
25 AUG 2020 5:21PM by PIB Delhi
Ministry of Defence and Directorate General of Defence Estates (DGDE) organised a webinar to improve implementation of Centrally Sponsored Schemes (CSS) in 62 cantonments around the country here today. It was inaugurated by Raksha Mantri Shri Rajnath Singh.
In his opening remarks Shri Rajnath Singh said this webinar was an important step towards seamless delivery of benefits of various centrally sponsored schemes and in improving the overall wellbeing of approximately 21 lakh residents in the cantonments. Citing welfare schemes like Ayushman Bharat, Pradhana Mantri Awas Yojana, Smart Cities Mission, Mid-day meal scheme for school children etc, Shri Rajnath Singh said there should be no gaps in implementation of these welfare schemes in Cantonment areas. He also highlighted the Atmanirbhar Bharat initiatives of Ministry of Defence such as bringing out an import negative list and said government welcomed innovation towards achieving further economic progress.
Presidents, Vice-Presidents and Chief Executive Officers (CEOs) of all 62 Cantonment Boards are attending the two-day webinar. It was organised with the objective to have better understanding of the implementation mechanism and funding of various Centrally Sponsored Schemes and to prepare a roadmap for extending the benefits of these to the residents of cantonment areas. The webinar was attended by the Joint Secretaries/Nodal Officers of the Ministries of Housing and Urban Affairs, Education, Health and Family Welfare, Social Justice & Empowerment and Women & Child Development. The corresponding State Mission Directors and Principal Secretaries in the concerned State departments also participated in the webinar.
The deliberations in the webinar will lay the roadmap for taking the matter forward by each Cantonment Board to optimise the outreach and maximise the beneficiaries of CSS in cantonment areas.
Raksha Mantri also launched the ‘Chhavni COVID: Yodha Sanrakshan Yojana’, a group life insurance scheme through Life Insurance Corporation (LIC), which will cover more than 10,000 employees in all 62 Cantonment Boards in event of any unfortunate fatal calamity with an insurance cover of Rs five lakhs each. The Scheme will benefit permanent and contractual employees including doctors, paramedics and sanitation staff.